Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 10K עם GETZ: לא מה שחשבתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל אנצל את ההזדמנות שוב, להגיד תודה לחברי הכנופיה ובעיקר אסף, מאור ויגאל.

סיפור מכירה וקניה:

אז לפני הגטס, הייתה לי יונדאי אקסנט ידנית מנוע 1500 שנת 1996, אחרי שנתיים ביחד מכרתי אותה בתאריך 1.3.15 בתמורה ל2700 שח.

לרכב קראו ג'וני:

20140530_155210.jpg

הייתי די להוט לקנות רכב, התלבטתי בין פונטו ספייס שנתון 2004+ לבין גטס בשנתון דומה.

סיפור מעצבן שקרה עם הפונטו:

קבעתי עם גברת לקנות פונטו ספייס שנת 2004 יד ראשונה, הטרחתי את גיסתי בהריון תאומים חודש שמיני לנסוע איתי למרחק של 40 ק"מ על מנת לראות ולקנות את הרכב מוקדם בבוקר, בתיאום במיוחד עם המוכרת.

רגע לפני שמגיעים למקום העבודה שלה, אני מרים טלפון והיא בממתינה, מנסה לאחר כמה דקות והיא אומרת לי ב'צער' : 'מצטערת אלי, בדיוק מכרתי את הרכב.'

מעשה אגואיסטי, אבל כך הגורל הפגיש ביני לבין ג'וני ג'וניור מאוחר יותר באותו יום.

LONG STORY SHORT, באתי לראות את הגטס, הבחור פירט לי על הבעיות של הרכב, גומיה של ציריה קרועה לחלוטין, מיסב בגלגל ימין גמור, המיסב של הקלאץ צורח (עד היום), וזהו פחות או יותר.

לקחתי אותו לסיבוב, המחיר המבוקש היה 11 אלף (המחירון עומד על 13.5K).

עם כל הרעשים שבאו מהמיסב, מהציריה, מהמיסב קלאץ, החלטתי להוריד קצת את המחיר לבסוף ל9.5K ונסעתי לשלום, יישור הקו בהחלט העלה את הרכב ל11K במהירות.

היום, שבעה חודשים מאוחר יותר, נסענו אני וג'וני ג'וניור כבר קצת מעל 10 אלף קילומטרים ביחד.

הגטס עצמה היא מנוע 1341 (1.3) ידני, שנת 2005 ברמת גימור GLF אותה קניתי עם 172K קילומטרים

בהיבט הכללי:

נוחות הנסיעה באקסנט הייתה לי יותר טובה, גם כשהכסא איבד מהריפוד שלו והיה תקוע לי ברזל בצלע השמאלית.

הדוושות בגטס די גבוהות לי והכסא לא מותאם לי כנראה כמו שצריך, אני מאבד נוחות ישיבה מאוד מהר ומרגיש שכל הגוף שלי עקום, עוד לא מצאתי לזה פתרון כמו שצריך.

היציבות ובלימת הכביש כמעט ולא קיימת, בנוסף לחוסר בבידוד הרעשים מהכביש כאופייני ליונדאי.

כרגע יש הרגשה של בעיה חמורה במתלים שאבדוק בימים הקרובים, אבל בכל אופן גם בתחילת הדרך לא הרגשתי הצטיינות בפרמטר הזה.

מבחינת מקום, אין יותר מדי מה לצפות מסופר מיני.

לפעמים קצת יש געגוע למרווח הגדול יותר שהיה באקסנט גם בבגאז' וגם בתא הנוסעים, אבל זה מה יש.

אבזור כמובן פשוט ביותר, אין מה להרחיב בנושא זה, אני ואסף התקנו ברכב נעילה מרכזית עם שלט לא מזמן :)

צריכת דלק ! ! !

לדעתי הפרמטר הזה בגטס דורש התייחסות מיוחדת והדגשה.

רבים האנשים שהעירו לי על 'צריכת הדלק של הגטס';

אני מסכים, אך כאן מדובר במנוע ידני, כמובן שהוא לא מצטיין ביחס לנפח, ורוב התקופה הזו מאוד התאכזבתי ממנו, אך נתקלתי בדרך בה הצריכה השתפרה פלאים.

אז מה בעצם היה לנו? צריכת דלק משולבת: נסיעה ברובה עירונית עם מזגן כשבממוצע יש ברכב אותי+נוסע, שמגיעה ל14.5 ק"מ פר ליטר.

הדבר הבא שקרה הוא טיפול 10 אלף שגרתי שביצעתי ממש לקראת ה180K ברכב, והחלטתי גם לפרק את פילטר הדלק שהנחתי ולא נגעו בו.

מאחר וראיתי את מצב הפילטר, ואת העובדה כי הוא מהדגם הישן, הנחתי שלא החליפו אותו מעולם .

המראה שלו היה כזה:

20150917_000040.jpg

בלוי, מתפורר ושחור.

התוצאות מיהרו לבוא:

בנסיעה עירונית בלבד, התוצאה היא 14 ק"מ פר ליטר (!) ובנסיעה משולבת (רובה בין עירוני במהירות ממוצעת של 100 קמש) התוצאה היא 18.2 קמ פר ליטר (!)

הנתונים אולי ישמעו לכם הזויים ומופרכים, אבל אני דואג לבדוק את הדברים בצורה נכונה ומדוייקת :

תדלוק עד שהפיה קופצת, איפוס הTRIP, תדלוק נוסף אחרי כמה מאות ק"מ באותה תחנה ומשאבה, וחילוק הקמ בליטרים שתודלקו.

גילוי נאות: באקסנט הצריכה הרגילה הייתה 1:15 ובנסיעה בין עירונית בלבד 1:17.5, ככה שאופי הנהיגה שלי תורם רבות.

והשארתי את החלק העצוב לסוף,

טיפולים ועלויות:

כאמור, ביישור קו הוחלפה גומיית ציריה ומיסב בגלגל.

שבועיים לאחר הקניה לצערי, נקרעה רצועת טיימינג במהלך נסיעה, מה שגרם להתעקמותם של 8 שסתומים ולטיפול רצועות כולל.

במהלך החלפת פילטר דלק שביצעתי, נהייתה בעיית חשמל שמתחברת ללוח פיוזים ולמחשב המנוע, הבעיה נפתרה מעצמה אחרי התעסקות קלה של חשמלאי, בתשלום סמלי על העבודה לצערי.

חוץ מהדברים האלו לא היו טיפולים מיוחדים ואלו העלויות:

קניית הרכב: 9500

יישור קו: 600

טיפול טיימינג ורצועות: 1800

פילטרים למזגן: 55

מגבים וכיסוי הגה: 130

זוג שמן ברקס: 35

פילטר דלק: 165

עבודת חשמלאי: 250

סה"כ טיפולים: 3035 ש"ח

סה"כ הוצאות כולל קניה: 12535 ש"ח (עדיין פחות ממחירון ;) )

בחישוב גס של הדלק, בתצרוכת של 1:15 ממוצעת, ועלות 6.3 שח לליטר דלק ההוצאות הן:

3360 ש"ח על דלק

השלב הבא הוא לחכות שהקלאץ יגמר, להחליף אותו לגמרי כי הרעש מהמיסב כבר גומר עליי.

לקנות מפירוק גריל שחסר (התעקם ונשבר).

ולבדוק את מצב המתלים והבולמים.

וכמובן תמונות:

2.jpg3.jpg1.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

צריכה יפה לידנית,אתה כנראה נוסע ממש רגוע.

לגבי האמינות אכן הגטס מצדיקה את עצמה.

תודה על הסיכום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריכת דלק מעולה!!!

והעלויות לא בשמיים, בהחלט רכב קל מאוד לתחזוקה. תהנה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לפי התיאורים שלך נשמע שהבעלים הקודם הזניח את הרכב וציפיתי לראות מלא מכות ושיפשופים על האוטו אבל הופתעתי לראות שהוא שמור :-)

הצריכת דלק מצוינת ובהחלט נותנת פייט לחשמליות ודיזלים של היום

פורסם

מנסיון תחזוקתי עם "צי" של 2 כאלה, עם המנוע החדש והישן , לא ליקקתי דבש.

מה עם מוטות מייצבים שנוטים להיגמר מהר? החלפת?

בולמים אחוריים שנוטים להיגמר באיזור 120 אלף.

אלטרנטור (מחלה ברכב הזה)

בוצה במנוע ? (מומלץ לבצע פלאשינג ויפה שעה אחת קודם)

דיפוני דלתות שנופלים וכו'..

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פתחת את הפוסט בתודה לכנופיית הטיפולים, אתה יכול בבקשה לפרט קצת יותר אילו טיפולים נעשו ע"י חברי הכנופיה ואילו במוסכים (אם בכלל)?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אלטרנטור (מחלה ברכב הזה)

מבחינת תחזוקה לא רע לי , התרגלתי לעלויות ותחזוקה של רכב בן 20 שנה.

מבחינת נסיעה ונוחות כמו שכתבתי, האוטו מאוד לא מצטיין בלשון המעטה.

לגבי בולמים ומוטות זה דברים שאני באמת אבדוק בימים הקרובים כפי שציינתי.

בוצע טיפול לראש מנוע וניקוי בוצה לפני 8 אלף ק"מ.

לא הבנתי את האמרה לגבי הדיפוני דלתות.

לפי התיאורים שלך נשמע שהבעלים הקודם הזניח את הרכב וציפיתי לראות מלא מכות ושיפשופים על האוטו אבל הופתעתי לראות שהוא שמור :-)

הצריכת דלק מצוינת ובהחלט נותנת פייט לחשמליות ודיזלים של היום

הבעלים הקודם היה גבר שרוב הזמן היה עם המסחרית של העבודה, ואשתו השתמשה בגטס - כלומר כנראה נהיגה חסרת רגישות, האוטו מבפנים היה מוזנח מה גם שהעיד על הבחוץ:

היו חלקי פלסטיק בבגאז ובמושב האחורי שהתפרקו ולא חוברו , כולל הסימון על ידית ההילוכים שהודבק מחדש.

הרכב עצמו מלא בכל מיני דיסקים ישנים , ואפילו אחד מהם מצאתי רק בחודש האחרון בכיס שנמצא מאחורי המושב שליד הנהג

:hihi:

לגבי הבעלים הקודם : הרכב היה בהשכרה, ככה שניתן להבין מה היה היחס כלפיו, אבל העובדה שמעולם לא החליפו פילטר דלק מראה על עצלות ובורות מצד המטפלים, שכן מומלץ להחליפו כל 60K קילומטר, נסועה שנעשתה ברכב זה כבר 3 פעמים

פורסם

אלטרנטור (מחלה ברכב הזה)

כל התקלות שציינת מופיעות לאחר 8-9 שנים, וזה הגיוני לחלוטין, בייחוד במכוניות שהוזנחו.

כללית, הגטס אמינה מאד, ולכך מתווספות עלויות טיפולים נמכונות, וגם כשמגיעים לתיקון גדול יותר, מחירי החלפים זולים והעבודה על המכונית קלה מאד.

גם אחרי 10 שנים על הכביש, הגטס נראית לא רע בכלל, יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה רבה על הביקורת העניינית. נהניתי לקרוא :mm_yeah:

אני מצטרף להמלצות על חברי הכנופיה, ובמיוחד אסף. אנשים טובים ומקצוענים בעבודה.

עושה רושם שכרכב זול מנקודה A ל-B גטס ידנית יכולה להיות תשובה להרבה חבר'ה צעירים.

מכל הביקורת שלך דבר אחד לא הגיוני: נתוני יצרן מצהירים 16.8 ק"מ/ליטר בצריכה משולבת. סביר מאוד שלנתוני יצרן לא הגעת [ובטח שלא "ניצחת"]. מכך, אשמח לדעת כמה אחוזים [בערך] מתוך הנסיעה שלך היא בין עירונית?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני עם גטס 2009 ידנית , מנוע 1400 עשיתי במקרה הטוב 1-12 עם רגל עדינה ונהיגת סבתא. לגבי הפילטר אמרו לי לא לגעת בו כי רוב הסיכויים שישברו שם איזה חלק (לא זוכר בדיוק ) , וזה נאמר לי ע״י יותר מאדם אחד. אני העפתי את האוטו אחרי 3 חודשים עם 62,000 ק״מ.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
פתחת את הפוסט בתודה לכנופיית הטיפולים, אתה יכול בבקשה לפרט קצת יותר אילו טיפולים נעשו ע"י חברי הכנופיה ואילו במוסכים (אם בכלל)?

ישנם דברים שחברי הכנופיה לא יכלו לעזור לי, למשל בעיית החשמל, מכיוון שלא הייתי נייד עם הרכב ובנוסף הממצאים הקשו על העבודה.

שיפוץ הראש מנוע גם בוצע במוסך, ויישור הקו שכלל החלפת מיסב וגומיית ציריה.

מלבד הדברים האלו עם הכנופיה בוצעו הדברים הבאים:

החלפת נורות פאנל המזגן.

חיבור שלט נעילה מרכזית ותיקונה.

החלפת המרימים של דלת הבגאז שנשחקו (ביצעתי לבד)

החלפת פילטר דלק שביצעתי לבד.

החלפת רצועת טיימינג ומותחן עם אסף.

בנוסף פילטר מזגן כמובן שהחלפתי לבד ואין צורך במוסך.

יכול להיות ששכחתי דבר או שניים, אבל גם עם הממיר הקטליטי שדורש החלפה והרעשים מהמתלים אעזר בחברי הכנופיה.

תודה רבה על הביקורת העניינית. נהניתי לקרוא :mm_yeah:

אני מצטרף להמלצות על חברי הכנופיה, ובמיוחד אסף. אנשים טובים ומקצוענים בעבודה.

עושה רושם שכרכב זול מנקודה A ל-B גטס ידנית יכולה להיות תשובה להרבה חבר'ה צעירים.

מכל הביקורת שלך דבר אחד לא הגיוני: נתוני יצרן מצהירים 16.8 ק"מ/ליטר בצריכה משולבת. סביר מאוד שלנתוני יצרן לא הגעת [ובטח שלא "ניצחת"]. מכך, אשמח לדעת כמה אחוזים [בערך] מתוך הנסיעה שלך היא בין עירונית?

אני בהחלט לא יודע מה קורה שם אבל זה מה שאני מתדלק, ובאותו צירוף זה מה שאני נוסע.

בתדלוק העירוני של 14.5 לליטר הנסיעה הייתה עירונית בלבד במשך 480 קמ מלבד 80 קמ נסיעה בינעירונית שהייתה עם רכב מלא: 5 נוסעים ומזגן.

בתדלוק האחרון למשל בצריכה של 18.3 , נסעתי כ470 קמ כאשר 150 עד 200 מתוכם בתוך העיר, נסיעות קצרות בד"כ למכון כושר או לקניות ועבודה (מנוע קר מלבד נסיעות לעבודה)

בכל אופן כל אחד מוזמן להצטרף אליי לשני תדלוקים רצופים ולראות בעצמו :)

אני עם גטס 2009 ידנית , מנוע 1400 עשיתי במקרה הטוב 1-12 עם רגל עדינה ונהיגת סבתא. לגבי הפילטר אמרו לי לא לגעת בו כי רוב הסיכויים שישברו שם איזה חלק (לא זוכר בדיוק ) , וזה נאמר לי ע״י יותר מאדם אחד. אני העפתי את האוטו אחרי 3 חודשים עם 62,000 ק״מ.

זה בדיוק מה שאמרתי, מתעצלים ומפחדים לגעת בו והתוצאות לעיל.

פורסם

קנית ב10k מכונית לא נוחה עם התנהגות מזעזעת ומנוע חלש, נקרע לך הטיימינג ולקח איתו את השסתומים, גם שאר המכלולים לא משהו (ככה נשמע מדבריך) אבל אתה מרוצה.

איך אתם קוראים לרכב הזה אמין?! הוא זכה לתואר בגלל שהוא קוריאני?

באותו המחיר היית קונה אחלה רכב צרפתי נוח, מתנהג, חדש וחזק פי כמה. אמנם גם שם היתה כנראה פוגש כמה תקלות קטנות אבל לא בסדר גודל הזה.

חבל

פורסם
נוחות הנסיעה באקסנט הייתה לי יותר טובה, גם כשהכסא איבד מהריפוד שלו והיה תקוע לי ברזל בצלע השמאלית.

הדוושות בגטס די גבוהות לי והכסא לא מותאם לי כנראה כמו שצריך, אני מאבד נוחות ישיבה מאוד מהר ומרגיש שכל הגוף שלי עקום, עוד לא מצאתי לזה פתרון כמו שצריך.

היציבות ובלימת הכביש כמעט ולא קיימת, בנוסף לחוסר בבידוד הרעשים מהכביש כאופייני ליונדאי.

כרגע יש הרגשה של בעיה חמורה במתלים שאבדוק בימים הקרובים, אבל בכל אופן גם בתחילת הדרך לא הרגשתי הצטיינות בפרמטר הזה.

מבחינת מקום, אין יותר מדי מה לצפות מסופר מיני.

לפעמים קצת יש געגוע למרווח הגדול יותר שהיה באקסנט גם בבגאז' וגם בתא הנוסעים, אבל זה מה יש.

אבזור כמובן פשוט ביותר, אין מה להרחיב בנושא זה, אני ואסף התקנו ברכב נעילה מרכזית עם שלט לא מזמן :)

האמת ? זה בדיוק מה שחשבנו !!! :-D :-D :-D

אין נוחות, אין הנדסת אנוש, אין יציבות. קלעת בול למה שחשבנו ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אולי חוסר היציבות בגלל בולמים לקראת סוף החיים כתוצאה מחיים קשים מהבעלים הקודמים,הגטס אולי לא סופר נוחה אבל היא מעולה לאנשים שרוצים מינימום הוצאות תחזוקה.

אולי גם לצמיגים יש תרומה לזה.

אני זוכר הייתי נוסע לאימונים מעפולה לכיוון באר שבע ולא סובל מהנסיעה ומתפלל לסיומה.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
קנית ב10k מכונית לא נוחה עם התנהגות מזעזעת ומנוע חלש, נקרע לך הטיימינג ולקח איתו את השסתומים, גם שאר המכלולים לא משהו (ככה נשמע מדבריך) אבל אתה מרוצה.

איך אתם קוראים לרכב הזה אמין?! הוא זכה לתואר בגלל שהוא קוריאני?

באותו המחיר היית קונה אחלה רכב צרפתי נוח, מתנהג, חדש וחזק פי כמה. אמנם גם שם היתה כנראה פוגש כמה תקלות קטנות אבל לא בסדר גודל הזה.

חבל

טיימיניג זה הדבר הראשון שעושים אחריי שקונים אוטו(טעות שלו לא של הרכב)

בעיות יציבות גם נובעות מבלאי לא מזה שהרכב קוריאני.

חבל להפוך את זה למלחמת עולם בין רכב צרפתי לקוריאני.

ותמחור החלקים של צרפתיות לא בדיוק באה לטובתם.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
  • תוכן חדש...