Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לקבל את עזרתכם בנוגע לרכישת רכב פורד מונדיאו 2013. ניסיתי לפרט את כל המידע שברשותי על הרכב, אז יצא קצת ארוך :)

ביקרתי היום בחברה המדוברת (יורודרייב) והם עשו רושם ראשוני טוב כחברת ליסינג. הם הראו לי את רשומות הרכב מהמחשב שלהם, כולל היסטוריית טיפולים (אם כי ללא פירוט מה בוצע בכל טיפול), תאונות (רק מכות פח) וכך הלאה. קיבלתי צילום של רשיון הרכב אז מהצד הזה נדמה לי שאני מרוצה.

עם זאת, אשמח לשמוע חוות דעת על החברה, ובנוסף מה עוד לבקש - האם יש צורך בחתימה על גילוי נאות? הערות נוספות לחוזה?

בנוגע לרכב עצמו:

עלה לכביש בינואר 2013, 59000 אלף קילומטר.

מה שמוזר הוא שהאוטו נסע על הכביש שנה וחצי (את כל הקילומטראז' לעיל) ואז יושב במגרש קצת יותר משנה. שזה מחשיד על-פניו. מצד שני, מהשיטוט הקצר שלי, הרבה מהרכבים של הליסינג יושבים חודשים רבים במגרשים. אשמח לשמוע חוות דעת.

בנוסף, הם התחייבו לבצע טיפול 60000 לפני מסירה, אני אוודא שיחליפו שמן (הבנתי שנדרש במונדיאו ב-60000).

אני גם אבדוק מה בדיוק הוחלף בכל טיפול. מצבר הם יחליפו, צמיגים אני אבדוק, צריך עוד משהו?

מבחינת האוטו עצמו, גיליון הטיפולים שהציגו בפני נקי, למעט שריטות, מכת פח, החלפת צמיגים ועוד כמה פריטים קטנים.

חיצונית יש בו שריטות ומכה קלה.

בנהיגה יש קרקוש מהפלסטיקה הפנימית, וההגה רועד קצת.

כשהאוטו עובד ומכסה המנוע פתוח, נדמה שהמנוע גם קצת רועד (כהערה, מונדיאו זה רצועת טיימינג או שרשרת?)

התחייבו לתקן העיל.

בנוגע לבדיקות לרכב:

הם לוקחים את האוטו לבדיקה במכון רישוי על חשבונם ללא התחייבות ממני. לאחר-מכן אני מתכוון לקחת אותו לבדיקה במוסך מורשה של פורד: אשמח לשמוע המלצות על מוסך אמין באזור תל-אביב שמבצע בדיקות לפני רכישה. אני מעדיף מוסך לבדיקה מכאנית וחשמלית, על-פני מכון בדיקה.

האם לדעתכם מספקת בדיקה של מכון מטעם חברת הליסינג ובדיקה שלי במוסך מורשה (מכאנית וחשמלית)? או שכדאי גם לבצע בדיקה שלי במכון?

על רשיון הרכב רשום "הרכב מעוקל - שעבוד לבנק דיסקונט", האם זה משהו סטנדרטי של חברות הליסינג?

שאלה על המחיר - הם מציעים כרגע למכור ב-17% הנחה ממחירון יצחק לוי, שזה בערך 86000 ש"ח. מכיוון שהאוטו יושב במגרש המון זמן, אני בטוח שאפשר להוריד, מה בערך ההנחה שאפשר לקבל במצבים האלו?

בנוסף, אשמח לשמוע חוות דעת כללית על המונדיאו - אמינות, והנסיון שלכם איתו כרכב משפחתי? (וגם חניות בתל-אביב).

תודה רבה לעונים.

פורסם (נערך)

אז ככה ...

נתחיל מהסוף ... לגבי השיעבוד / עיקול זה סטנדרטי בחברות הליסניג והן מסירות את השיעבוד ומעבירות בעלות על שמך .

בדיקה של הרכב מטעם חברת הליסינג לא שווה כלום ולכן מומחץ לדחת את הרכב למכון בדיקה מטעמך ...

אתה יכול לקחת את הרכב גם למוסך פורד אך לא בטוח שבחברת הליסינג יהיו מוכנים לתקן הכל ...

לגבי הטיפול 60,000, בטיפול זה יש להחליף שמן גיר , מצתים , פילטר אוויר, וכמובן שמן מנוע ופילטר שמן מנוע .

תבדוק האם הוחלף מסנן מזגן ... בגלל המורכבות שבהחלפה לרוב לא מחליפים אותו וברכב הזה זה קריטי ...

שים לב שכל מה שמתחייבים בפניך יטופל כמו החלפת מצבר וצמיגים... זהו בערך .

עריכה אחרונה על ידי נירביץ
פורסם

הסמגנט של המונדאו (משפחתיות גדולות, "מנהלים") אינו פופולארי כיום, וזה אכן יחסית נפוץ שרכבים כאלו עומדים תקופה ארוכה במגרשים. מה עבר הרכב? האם הוא יוצא ליסינג או מבעלות פרטית?

טיפול 60,000 אכן כולל החלפת שמן תיבת ההילוכים, טיפול יקר יחסית (כ-1000 ש"ח במוסך מורשה, בעיקר בגלל עלות שמן גבוהה) וחשוב מאוד לצורך שמירה על אמינות התיבה. חשוב מאוד לוודא שהטיפול בוצע כראוי, בעדיפות על מוסך מורשה פורד.

מעבר לבדיקה במוסך, אני לא הייתי מוותר על בדיקת פחחות מטעמך - יש סיכון שהרכב עבר תאונה רצינית, שלא בהכרח תוצג ככה בבדיקה מטעם המגרש. תוכל לעשות רק בדיקת שלדה במכון בדיקה או לבצע בדיקה במוסך פחחות.

ההנחה תלויה בכושר המיקוח שלך ובלחץ שלך לרכוש רכב. אם אתה כרגע עם רכב ויכול לחכות, תוכל לנסות ולמתוח את המוכר כמה שניתן. אם תפרט את ההיסטוריה של הרכב (מועד עלייה לכביש והיסטוריית בעלות) נוכל לעזור יותר. העובדה שהרכב כבר עמד שנה במגרש משחקת לטובתך. בכל מקרה, במידה ולא מדובר בדגם הסטיישן (אשר נמכר במשורה), נמכרו רבות כאלו, כך שיש לך אלטרנטיבות נוספות.

למנוע שרשרת תזמון.

לגבי הרכב עצמו, מאוד מרווח לנוסעים מקדימה ומאחורה במרווח הברכיים, אולם הספסל האחורי אינו רחב יותר ממשפחתית קומפקטית, ותתקשה להושיב 3 מבוגרים או 3 כסאות בטיחות מאחור. תא המטען גדול, עם יתרון גדול בסטיישן, גישה נוחה ב-5 דלתות וסתם תא מטען גדול בסדאן. הרכב ארוך מאוד (ה-5 דלתות מעט פחות), עם מכסה מנוע ארוך וקוטר סיבוב של יותר מ-12 מטר. הדבר מקשה על תמרונים בסביבה צפופה ובעיקר בחניות. אם אתה גר בתל-אביב ואין לך חניה פרטית, הייתי ממליץ לשקול האם הרכב אכן מתאים לך.

פורסם

בנוסף הייתי ממליץ לבדוק אם הרכב עבר את כל הטיפולים שלו במוסך מורשה של פורד או במוסך של חברת הליסינג(לשם חיסכון כמובן) ואם במורשה להוציא היסטורית טיפולים ישירות מהמוסך ולוודא שלא קיצרו תהליכים בטיפול.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מה לגבי אחריות?

על איזה מנוע ורמת גימור מדובר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שלום,

במענה לשאלות:

- אוטו מליסינג, לא שאלתי אם נהג אחד או יותר

- הליסינג יד 00.

- מנוע 2000, גימור טרנד

- אחריות שנה למנוע וגיר.

-

נוקנוק, אכן אבדוק את זה.

@foo_bar, אכן מטריד נושא השמן גיר, אני אדרוש את זה מהם, השאלה איזה דרך יש לי להבטיח את זה, למעט לסמוך על דו"ח הטיפול...

האם מוסך רגיל לא יודע לבדוק פחחות? מומלץ מוסך מתמחה לפחחות, או שכל אחד (פחות או יותר) יכול לבדוק?

מועד עליה לכביש הוא ינואר. אכן יש עוד הרבה כאלו, רק אצלם יש עוד 3 מכוניות. מדובר בדגם הצ'בק (5 דלתות)

בנוגע למרווח האחורי, קצת הדאגת אותי. כרגע אנחנו עם 2 ילדים, אבל בעתיד אולי יהיה שלישי. האם לא יכנסו מאחור זוג בוסטרים וכסא בטיחות?

יש חניה בעבודה וגם בבית, אבל יש רכב שני (קומפקטי יותר). אני משער שהוא ישמש לנסיעות בתוך תל-אביב למקומות ללא חנייה.

נירביץ, תודה על הטיפ לגבי מסנן המזגן. האם יש טיפול שבו אמורים להחליף אותו?

בנוגע למצבר וצמיגים, הבעיה היא שהם ישימו בטח צמיגים סיניים מחורבנים ומצבר אנאערף.

אשמח לשמוע המלצות על מוסך אמין של פורד בתל-אביב.

פורסם

אז ככה:

אנחנו עם המונדאו כרכב שני כבר כמה חודשים. נקנה 2011 מליסינג. לגבי הרעידות, שים לב לבדיקה של כל תושבות המנוע. חלקן מאלומיניום ולא מאריכות חיים. הם לא כלולות באחריות. קרקושי פלסטיקה לא אמורים להיות. תבדוק בעצמך מה מרעיש כי אם זה בתוך הדאשבוארד חבל על המאמץ. לגבי 2 בוסטרים ומושב בטיחות אין בעיה. הספסל מספיק רחב (כרגע אצלי עם מושב בטיחות טריומף ו 2 בוסטרים ללא בעיה). פובאר - מאיפה הבאת את זה?

לגבי בדיקה - מכון מטעמך + מורשה יבואן. לפילטר מזגן יש לפרק דוושת גז ולכן תעשה זאת על חשבונם במוסך יבואן עם פילטר מקורי. עדיף זיכוי על צמיגים ומצבר אם תקבל. אם לא, תיקח את הצמיגים והמצבר בעצמך ללא התקנה. דגם 5 דלתות עדיף בהרבה על דגם ה 4 דלתות.

מחירון - רכב שעומד שנה חייב טיפול מלא כולל כל הנוזלים + 20 עד 25 אחוז הנחה. אני הוצאתי כ 25% מאלבר, חפש שרשור שלי על רכישת הרכב.

מכונית מצויינת. אנחנו קןראים לה ספינת האהבה (:-

נוחה מאוד, יושבת כמו נגמ"ש על הכביש, ולך יש את דגם הטורבו שאם אשתך שולחת אותך להביא חלב מהמכולת אתה מביא לה אותו משדרות כאות הזדהות (:-

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

המונדאו רכב מצוין, מרווח וגם מהנה לנהיגה באופן יחסי.

מכיוון שמדובר במנוע האקובוסט בתוספת גיר כפול מצמדים, הייתי מבצע במקומך נסיעת מבחן ארוכה ברכב. העובדה שהרכב ״ישב״ שנה חשודה מאוד ומצריכה בדיקה מעמיקה.

פורסם
שלום,

במענה לשאלות:

- אוטו מליסינג, לא שאלתי אם נהג אחד או יותר

- הליסינג יד 00.

- מנוע 2000, גימור טרנד

- אחריות שנה למנוע וגיר.

-

נוקנוק, אכן אבדוק את זה.

@foo_bar, אכן מטריד נושא השמן גיר, אני אדרוש את זה מהם, השאלה איזה דרך יש לי להבטיח את זה, למעט לסמוך על דו"ח הטיפול...

האם מוסך רגיל לא יודע לבדוק פחחות? מומלץ מוסך מתמחה לפחחות, או שכל אחד (פחות או יותר) יכול לבדוק?

מועד עליה לכביש הוא ינואר. אכן יש עוד הרבה כאלו, רק אצלם יש עוד 3 מכוניות. מדובר בדגם הצ'בק (5 דלתות)

בנוגע למרווח האחורי, קצת הדאגת אותי. כרגע אנחנו עם 2 ילדים, אבל בעתיד אולי יהיה שלישי. האם לא יכנסו מאחור זוג בוסטרים וכסא בטיחות?

יש חניה בעבודה וגם בבית, אבל יש רכב שני (קומפקטי יותר). אני משער שהוא ישמש לנסיעות בתוך תל-אביב למקומות ללא חנייה.

נירביץ, תודה על הטיפ לגבי מסנן המזגן. האם יש טיפול שבו אמורים להחליף אותו?

בנוגע למצבר וצמיגים, הבעיה היא שהם ישימו בטח צמיגים סיניים מחורבנים ומצבר אנאערף.

אשמח לשמוע המלצות על מוסך אמין של פורד בתל-אביב.

לגבי מסנן המזגן אם אני לא טועה מחליפים כל 15,000 ק״מ זאת אומרת כל טיפול ( אני מחליף בעצמי מזמין מחול) לגבי האחריות יש לך עד ינואר 2016 אחריות יצרן ולכן גם אם יש תקלות אחרות גש למוסך יבואן ויטפלו בך .

פורסם

אם האחריות פחות חשובה לך, יש מספיק מונדאו מפרטיים ביד2 וגם כמה עם מנוע אקובוסט... במקומך הייתי ממצה את האפשרות הזאת לפני קנייה מליסינג/מגרש

פורסם
הספסל מספיק רחב (כרגע אצלי עם מושב בטיחות טריומף ו 2 בוסטרים ללא בעיה). פובאר - מאיפה הבאת את זה?

בוסטרים לרוב צרים יותר ממושב בטיחות, ויכנסו גם במשפחתית קומקפטית. אצלי יש 2 כסאות בטיחות במושב האחורי ואפשר להכניס בינהם אולי ילד קטן, אבל לא מבוגר ובטוח לא כסא נוסף (אפילו לא בוסטר). ניסיון ישיבה של 3 מבוגרים גם לא היה מרווח יותר ממשפחתית קומפקטית - זאת אומרת אפשרי אבל לא נוח יתר על המידה. למקרה של פות"ש (ושלך) של 2 בוסטרים וסלקל/כסא בטיחות כנראה שכל משפחתית קומפקטית או גדולה תתאים במושב האחורי.

עד כמה שאני אוהב את המונדיאו, אם אין צורך במרווח הברכיים הרב שלה הייתי ממליץ על משפחתית קומפקטית סטיישן (i30, סיד, מגאן, אוריס וכו'), שתהיה זולה יותר לקניה, רישוי ואחזקה וחסכונית יותר בדלק (בעיקר המגאן הדיזלית והאוריס ההיברידית).

פורסם
אז ככה ...

נתחיל מהסוף ... לגבי השיעבוד / עיקול זה סטנדרטי בחברות הליסניג והן מסירות את השיעבוד ומעבירות בעלות על שמך.

ממתי עיקול זה דבר סטנדרטי?

פורסם

ברכבי ליסינג. נראה לך כי חברות הליסינג רוכשות את הרכבים מכספם?

הרכבים נרכשים בעזרת מימון חיצוני (כולל גם מימון חוץ בנקאי כגון חברות ביטוח) ומשועבדים כבטוחה למלווה.

פורסם
ממתי עיקול זה דבר סטנדרטי?

אכן שיעבוד ... לא יודע מדוע כתבתי עיקול ... החברות רוכשות את הרכבים במימון ןלכן כל עוד לא שולמה ההלוואה הרכב משועבד לגוף המממן .

• תוכן חדש...