Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לכל מערכת נורמלית (כלומר לא סיני מעליבאבא ב-30 שקל), דאבל או סינגל, יש חוט רימוט למגבר שדואג לתת את הסיגנל להדלקה וכיבוי.

2. גם כאן יש חוט פיקוד שמתחבר לנורת רוורס כדי לתת את הסיגנל לעבור לתמונה ממצלמת רוורס.

אתה יכול לפתוח חוברת הוראות של כל מערכת כזו וללמוד את העסק.

הנה זה של ה-2750.

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מעולה, תודה.

אני מחכה לתשובה של המוכר של הפאנל תיאום לדאבל דין.

האם אני צריך מתאמי חשמל?

האם כדאי להעביר את הקומפוננט הנוכחי שלי לחלק האחורי של ה500?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מה זה מתאמי חשמל?

אתה מתכוון לחיווט של הר"ד כדי להימנע מחיתוך חוטים מקוריים?

אם לא מגיע יחד עם הקיט של הפאנל, אפשר לרכוש בנפרד.

אני מניח שמדובר במחברי ISO, ואז אפשר לרכוש מתאם מ-ISO לחוטים רגילים ולחבר לצמה שמגיעה יחד עם הר"ד, או למצוא כבר מוצר מוכן בין ISO לצמה של פיוניר.

זה כבר גרושים אגב, ואני בטוח שלמתקין נורמלי יש כאלו בשלוף.

מה אמרנו לגבי עריכת הודעות?!

אני אישית לא רואה בזה צורך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כן, הכוונה לחיווט של הרדיו. צודק לגביי המינוח.

הרכב יגיע עם כזאת מערכת:

http://www.ebay.com/itm/7355341820-7640348316-71440383845-Autoradio-Fiat-500-2011-radio-with-cd-/121747628356?hash=item1c58b96144&vxp=mtr

תוכל לעזור לי למצוא חיווט מתאים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בגרסאת הרדיו הפשוטה שאתה אמור לקבל, אני מאמין שרק המלבנים העליונים לצד הפיוז יהיו מאויישים ובכל מקרה רק הם יהיו רלוונטים:

iso_wiring.jpg

מאחר ומדובר בחיבור סטנדרטי (להלן ISO), תריץ פשוט חיפוש באתרי ממכר לגבי Pioneer ISO audio connector או ISO Audio Female Connector או משהו בסגנון.

ושוב, בדוק מול מוכר קיט הפאנל, אולי כבר קיים בערכה.

וכאמור, לכל מתקין אמור להיות כזה, והייתי אפילו הולך רחוק ואומר שזה נכלל בעלות ההתקנה.

פורסם (נערך)

יכול להיות שהשקע התחתון (מתחת לחיבור הסטנדרטי עליו אתה מדבר), הוא בשביל התצוגה במחשב הדרך, שכן הוא מציג תחנות רדיו ומספר השיר שאתה מאזין לו, ואולי כהכנה לשליטה מההגה, שמן הסתם לא קיימת ברכב. (אבל לא ייצרו רדיו במיוחד לדגמים עם שליטה ובלי שליטה מההגה, ואז יש את האופציה עבור היצרן)

בקיצור אם אני מבין את זה כעת, רשימת הקניות היא כזאת:

דאבל דין:

HU - פיונייר AVHX2750BT (1460₪)

מצלמת רוורס - נמצא באיביי משהו בסביבות 150-200₪, לפי המלצת חברי הפורום

מתאם פלסטיקה - מהאיביי (בתקווה שהמוכר יסכים לרשום מחיר נמוך על האריזה, כדי שלא יעצר במכס) - כ-400₪

סה"כ: 2000₪.

סינגל דין:

HU - פיונייר 4750BT, 550-600₪

מתאם פלסטיקה מהאיביי - 100₪ בהגזמה

סה"כ:650-700₪.

רכיבים אחרים:

רמקולים - מורל טמפו אולטרה 6.5" - 720₪

סאב 8" של מורל - 500-550₪. (פרימו 104 או 804, אבדוק מה עדיף)

תיבה לסאב וופר - מצפה לעלויות של 200-300₪.

מגבר - הצעת JBL GTO-804EZ, שעולה 830₪ בזאפ. יש גם את ה504EZ במחיר דומה, והוא נראה קומפקטי יותר, היות שאני לא מבין כלום במגברים, האם ה504EZ גם טוב? האם יש עוד מגברים איכותיים אחרים במחיר סביר יותר? אני מחפש איכות ולא מחפש להרעיד את השכונה.

במקרה הקיצוני: 2400₪. במקרה הטוב המחיר יהיה בסביבות 2200-2300₪.

דברים שנשארו בגדר סימני שאלה:

1. בידוד - בעיקר בדלתות הקדמיות ובחלק האחורי היכן שיושבים הרמקולים. לא יודע לאילו עלויות לצפות.

2. רמקולים מאחור - על מנת לקבל תחושת סאונד 'היקפית' יותר, האם יש טעם להתקין רמקול קוואקסלי איכותי או לשים קומפוננט בסיסי כלשהו?

3. עלויות ההתקנה. לאיזה סדר גודל לצפות? בהתחשב בעובדה שיש להשלים את כבלי הRCA מהמגבר למערכת, את הכבל שיגיע מהמצבר למגבר, את הכבלים שיגיעו מהרמקולים והסאב וופר אל המגבר ואת ההארקה למגבר.

4. הסאב וופר יוגבר על ידי המגבר?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם (נערך)

בהחלט יתכנו מס' סוגים של מכשירים ללא מחברים מסויימים. פשוט הפינים לא יהיו בנמצא.

התמונה הבאה משוייכת אומנם לפונטו, אבל אני מניח שהענין זהה:

Pinout Diag.jpg

אלו שמסומנים כ-BUS שייכים לתקשורות בפרוטוקול CANBUS עבור שליטת ההגה ותצוגה.

שכח מהפונקציות בשימוש עם הפיוניר (למעט שליטה מהגה).

פרימו 804 זה "8, פרימו 104 זה "10.

יש אגב שני פרימו "10 למכירה בפורום יד שניה, עם תיבה למיטב זכרוני.

ה-504 לדעתי לא בגודל שונה מאוד מה-804 (רק רחב בכ-9 ס"מ), אבל הוא חלש יותר ועולה אותו הדבר. אז למה לא ללכת על ה-804?

לגבי מגברים נוספים, ראה הודעתי כאן. זה נראה לי מכסה את מרבית האפשרויות הנורמליות שאינן יד שניה בטווח מחיר של עד 1500 ש"ח.

1. הרצת כבר חיפוש בשרשורים שדנו בנושא? קח את החומרים שעלו שם ותעשה חיפוש לעלויות באיביי וכזה או בחנויות בארץ עבור קיטים בסיסיים (לשימוש ישירות מאחורי הרמקולים ונקודות תורפה בדמות משטחים חלקים גדולים). הרבה מעבר לזה לא נראה לי שיכנס בתקציב דל.

2. שוב, לטעמי האישי מיותר לחלוטין. רמקול קואקסלי מספיק לדעתי אבל אין בעיה עקרונית עם קומפוננט מלבד מציאת מיקום לטוויטר (ואתה יכול תאורטית להשתמש בקומפוננט הקיים שלך).

3. מחירים של קיטים כאלו משתנה מאוד. לא חייבים להשתולל ויש דרכים לצמצם קצת עלויות כמו למשל שימוש בכבל רתכת עבור מתח למצבר או אפילו גם כאן למצוא ערכות יד שניה. חפש גם מוצרים של knukonceptz. בגלל שה-500 קטנה, האורכים של החיווט למיניו יכול להיות קצר יותר וזול יותר.

בכל מקרה, זה גם מסוג השאלות לשאול מתקינים.

4. בוודאי. הכיוון הוא מגבר 4 ערוצים, 2 ערוצים לטובת קומפוננט קדמי, ו-2 ערוצים בגישור לטובת הסאב. רמקולים אחוריים אם תתקין בחיבור ישיר לר"ד.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אין שליטה מההגה בכל מקרה כי בהגה אין את זה.

אני מעדיף שהסאב יהיה 8", כמו שאמרתי הבגאז' קטן, לרוב הוא לא יכלול מטען, אבל לפעמים אני נוסע בארץ ורוצה שיהיה מקום לקצת מטען, אז שישאר שם משהו.

1. לא, כי אני לא יודע מה לחפש. לא בונה יותר מדי ולא יודע גם מה להזמין.

2. השאלה אם לבנות על הרמקול המקורי או להתקין קוואקסלי איכותי יותר, מה אתה מציע? כמו שאמרתי במקור יש שם 6.5" (מאחור), 5.25" - איך יישב שם? על בורג אחד בחלטורה?

3. למתקינים יש את הציוד הזה, לא? כמה עלול לעלות כל העסק הזה?

4. כמה מתייקר המגבר אם אני רוצה 6 ערוצים כדי להגביר גם את הרמקולים האחוריים?

פורסם

אולי ניתן להוסיף שליטה מההגה ותרצה לעשות זאת בעתיד?

אפשר לבנות תיבה שתנצל את נפח תא המטען קצת יותר טוב אם זה כל כך מטריד את מנוחתך. או להסתפק ב-8 :-P

1. מילות חיפוש 'בידוד', 'איטום' (עם בלי 'חומר' או 'יריעות'). חיפוש בפורום אודיו בלבד. חפש גם שרשור STP נדמה לי שפתח אדי ויכול להיות שיש גם התייחסות בשרשור "לאודיופיל המתחיל" שלו.

יש גם פתרונות ביתיים יותר שאולי ניתן להשיג בקלות יתרה ובמחיר שפוי. חשוב לוודא שמדובר במוצרים לא דליקים וללא תוצרים פטרוכימיים ו/או רעילים שיתנדפו בחום של הרכב.

2. תקבל את האוטו ותשמע איך הם עובדים, המצב יהיה יותר טוב בחיבור לפיוניר. מקסימום תחליף אח"כ, במילא אין כוונה כרגע לחבר אותם למגבר, אז אפשר להשתמש בחיווט המקורי. את הרמקולים הקטנים יותר מתקינים עם איזו טבעת MDF שטוחה או משהו בסגנון. ברור שלא באוויר.

3. בוודאי. לא יודע עלות כי זה תלוי בתוצרת (בעיקר בהתייחס ל-RCA וכבלי רמקולים). סקר שוק!

4. מגברי 6 ערוצים לא נפוצים במיוחד בארץ לדעתי. יש מספר מצומצם של מגברי 5 ערוצים ולדעתי זה יהיה בתמורה לירידה ברמה ו/או גם הספק או עליה תלולה במחיר.

וזה מבלי להיכנס בכלל לדעתי שזה כבר ממש מיותר.

פורסם

לא ניתן, זה דורש החלפה של ההגה וזה פרויקט מסובך מאוד, מעדיף לא להתעסק עם זה.

1. אחפש את נושא הבידוד.

2. אני לא בונה יותר מדי על הרמקולים המקוריים בכל מקרה, אם אני הולך להתקנה אצל מתקין כמו ג'וניור או אלפיין אני הולך על זה עד הסוף.

3. איפה כדאי לרכוש רכיבים כאלה?

4. אז נסתפק ב4 ערוצים.

פורסם

יש מוצרי אפטרמרקט גם לענין הזה, למשל זה.

בכל אופן במקרה כזה אין קשר למערכת ה-CANBUS.

1. בשעה טובה. :-)

2. מאחר ומדובר בהתקנה נקודתית שלא דורשת הרבה מעבר להחלפה "ראש בראש", לא רואה כאן יתרון היסטרי לבצע זאת בהתקנה הגדולה וזה יכול לבוא בנפרד אח"כ. זו עמדתי ודעתי ואני עומד עליה :wink:

3. איפה שהכי זול ו/או נוח. חנויות אודיו לרכב, איביי/אמאזון או ישירות מהמתקין (בשביל מה אתה מבקש הצעות מחיר מהם אם לא בדיוק גם בשביל הדברים האלו).

4. יופי טופי! :-P

פורסם

נחמד הרעיון הזה, אבל לדעתי יהיה מכוער ולא קשור לרכב, חבל שאין מוצר שנראה יותר טוב.

1. קראתי את השרשור הזה כמעט עד הסוף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?429259-%D7%91%D7%99%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%A8%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%A2-quot-%D7%99-%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%92-STP&highlight=%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%92+STP

הלכתי לאיבוד, יותר קל להבין את הסינים מאשר מה שרשום פה. יש מצב שמישהו יסביר במילים פשוטות יותר?

2. אני עוד בהתלבטות לגביי הדאבל דין מכמה סיבות: א. גניב יותר. ב. יש סיכוי שהמתאם פלסטיקה יתקע במכס ואדרש לתשלום נוסף. ג. מערכת יקרה יותר לרכישה בהרבה. ד. הפאנל דורש ממני לחתוך את חלק מהצינורות של המזגן, אני מפחד שאם חס וחלילה תהיה בעיה אז יקשו עליי בניצול האחריות בגלל שנגעתי שם.

למה אין סינגל דין נורמלי עם מסך נפתח?

לדוגמה מה עשו:

http://www.fiat500owners.com/forum/26-fiat-500-diy-section/7412-how-2012-fiat-500-double-din-radio-install.html

3. אני לא יודע מה לבקש ואיזה יצרנים נחשבים איכותיים, איזה כבלים צריך (אני זוכר משהו עם AWG, ושעדיף שיהיה כמה שיותר גבוה, אבל לא זוכר מה המשמעות של זה ולא שום דבר).

פורסם

צריך לחפש, אולי יש משהו יותר אסטטי.

1. מודה שבעצמי לא קראתי שם הכל ולא מכיר את כל החומרים שקיימים בשוק.

בגדול, יש יריעות בוטיליות עם צד אחד אלומיניום וצד אחד דביק - המטרה העיקרית שלהן היא הוספת מסה והורדת רזוננס.

ויש יריעות "ספוגיות" (באוטו יש להקפיד על שימוש ב-CCF, Closed Cell Foam כדי להימנע מספיגת מים) שמטרתן קצת יותר לבודד רעשים חיצוניים ו/או לעזור מעט בהשתקת הדים וגלים חוזרים.

2. א. ואתה עוד בבאר שבע (מי אמר סטיגמות ולא קיבל :wink:). ד. יש, אבל הם בדר"כ יקרים בהרבה. במחיר לא גבוה בהרבה יש את הפיליפס CED780 אבל אני לא יודע מה הוא שווה. לא יודע מה עוד נמכר בארץ בתצורה דומה ובמחיר שפוי. יש גם סינגל דינים עם מסך קטן בהם שאולי יספק אותך (בלי מסך נשלף) אבל גם כאן לא יודע מה הזמינות בארץ.

3. נתתי לדוגמה את קנוקונספטס שמציעים תמורה יפה לדעתי למחיר (ומציעים את כל החיווט הנדרש). מעבר לזה בארץ ראיתי שיש כל מיני קיטים של סאונדסטרים ורוקפורד. אולי יש עוד בחנויות/מתקינים. אני גם משוכנע שלא ישראל ולא יוסי יציעו לך זבל בתחום הזה.

לגבי כבל מתח, 4 גייג' יהיה כנראה מעל ומעבר לצרכיך ויש להתאים לו גם פיוז תואם.

לגבי כבלי רמקולים, מומלץ מסוג OFC על פני CCA. עובי של 16 גייג' עבור הרמקולים ו-12 גייג' עבור הסאב נדמה לי שזה הסטנדרט פחות או יותר לרמה שלך.

לגבי כבלי RCA, המינימום שיהיו מסוככים כמובן ואולי גם twisted, כל דבר מעבר זה בונוס.

פורסם

1. אז על מה אתה ממליץ? יש מותג או מקום שרצוי לקנות ממנו? אני לא רוצה לבודד את כל הרכב, כמו שאמרתי - דלתות קדמיות וחלק אחורי של הרכב.

2. פיליפס לפי מה שאני יודע לא נחשבים שם דבר במערכות לרכב, הלא כך? ראיתי סינגל דינים עם מסך קטן אבל זה לא מעניין ולא רלוונטי. אתה חושב שה4750BT הוא הבחירה הנכונה במקרה של סינגל דין? האיכות שלו מספיק טובה?

3. איך אני יודע איזה פיוז צריך? והלכתי לאיבוד מרוב גייג'ים, OFC/CCA, מבחינתי כמו שאמרתי לך הכול סינית.

מה ההבדל בין מסוכך לטוויסטד? האם הכוונה לסיכוך כפול?

RCA זה הכבלים שמגיעים מהמערכת למגבר, הלא כך?

פורסם

1. אני ממליץ את מה שחזרתי עליו מספר - לקבל הצעת מחיר מסודרת כולל כל האביזרים הנלווים ובידוד ממספר מתקינים. אחרי זה יהיה יותר קל להשוות תמחורים לתמורה. תמשיך לנבור בפורום, כל המידע שאתה מחפש קיים והוא יותר ממה שאני יודע.

2. אמת, אבל לפעמים יש הפתעות. יכול להיות שיש עדין בשוק כל מיני דגמים ישנים יותר של פיוניר/אלפיין/קלריון שיענו על הצרכים בלי תג מחיר בשמיים. שוב ענין של לשבת ולחפש. ה-4750 הוא מוצר בסיסי טוב אבל כמובן שאפשר לעלות ברמה בעלות שקרובה למחיר הדאבל דין [פיוניר PRS80 (ביבוא אישי, אחרת ביבוא מקביל ללא רכיב BT כפי הנראה)/קלריון 703/אקליפס 7200/אלפיין משהו]. אפשר גם למצוא כנראה גם משהו באמצע.

3. תקרא לאט - תבין מהר :-). בשביל מה יש גוגל בימינו?

פיוז נקבע לפי עובי ואורך הכבל (שהוא בהתאם גם למגבר והסט-אפ הנבחר). ל-4AWG כברירת מחדל מדובר על פיוז של כ-80A למיטב זכרוני. יש טבלאות לזה ברשת. המטרה היא להגן על הכבל עצמו (!).

RCA - אכן הכוונה לכבלים המחברים בין המערכת למגבר ומעבירים את אות האודיו.

טוויסטד הכוונה שהחוטים הפנימיים מסובבים כמו צמה. סיכוך זה כמו ציפוי מסביב לחיווט הפנימי מחומר מתכתי כלשהו. שניהם תורמים להנמכת ספיגת הרעשים וההשראות הפוטנציאליות.

שמע, לא שאני לא נהנה לענות לך, אבל המון המון מהשאלות שלך כבר נשאלו, בעברית ובטח באנגלית, בפורום הזה או במקורות אחרים.

גם חלק מזה זה דיבורים באוויר עד שלא תקבל הצעות מחיר מסודרות ממספר מתקינים (ולא חייבים לדבוק רק ביוסי וישראל בשביל לקבל אומדן מחירים).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...