Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, היום בדקתי הונדה סיויק 2008 מטופלת ומאוד שמורה. הכל עבר חלק בבדיקה. חוץ מהסעיף של המרכב שם נכתב הוחלפה דלת תא מטען ופח אחורי תחת משמעות נמוכה.

רציתי לדעת מה דעתכם האם החלפת פח אחורי נחשב קצת שלדה או משהו שיקשה עליי במכירה בעתיד. או שזה תיקון סביר לרכב 2008 ולא צריך להתרגש יותר מדיי?

בתודה מראש, דניאל.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

היתה לי סיויק כזו בדיוק עם אותה פגיעה, שמאי של הביטוח קבע ירידת ערך 6 אחוז, שמאי פרטי מטעמי 10 אחוז אבל בפועל אף אחד לא היה מוכן לשלם יותר מ 33 אחוז מתחת למחירון למרות שהרכב היה מטופל במורשה הונדה כמו חדש ופרטי לחלוטין. קח בחשבון.

פורסם

פח אחורי שווה בעצם לקצה שלדה?

פורסם (נערך)

חלק ממכוני הבדיקה יגידו לך שכן וחלק שלא. הרוב יגידו שכן וזה לא משנה ברגע שקונה ישמע את המילה "ירידת ערך" זה מרתיע.

קודם כל צריך לבקש דו"ח שמאי. לקרוא אותו ולראות מה כתוב שם בדיוק.

מי שקובע זה רק השמאי כי הוא היחיד שראה את הרכב לאחר התאונה אבל כפי שתיארתי במקרה שלי - דו"ח השמאי לא היה קרוב אפילו להפחתה האמיתית במכירה מכיוון שהשוק מוצף היום ברכבים.

אם המוכר לא סיפר לך על התאונה לפני הבדיקה ולא הראה לך דו"ח שמאי לפני שנכנסת לבדיקה- אני במקומך הייתי מתקדם הלאה.

צריך לנהוג בשקיפות מלאה וכשאני מכרתי את הרכב הקונה קיבל עוד לפני שנכנס לבדיקה את דוחות השמאי הפרטי ושל הביטוח והוא ידע את המשמעות וגם המחיר היה נמוך מאוד ולכן הוא רכש את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

קודם תודה רבה. עוד שאלה, יש לזה משמעות מבחינה בטיחותית?

קראתי על זה קצת וראיתי שבכל הטפסי בדיקה זה נמצא תחת משמעות נמוכה..

פורסם (נערך)

לדעתי לא אבל שוב תלוי מה השמאי כתב. לדעתי ומנסיוני אוטו כזה לא יימכר יותר מ 30%-37% מתחת למחירון גם אם יש לו נתונים יפים.

השוק מוצף היום ברכבים ועם כל זה שזה הונדה, ואני מאוד אוהב את הרכב הזה, לא חסר רכבים בשוק.

עריכה: לא מזמן חבר טוב רצה למכור את הסיויק שלו. פרטית לחלוטין 2009 אוט' סדאן יד 2 עם ק"מ נמוך מאוד מטופלת בחברה בלי תאונות כלל דגם אקסיוטיב אחרי טיפול דיטיילינג מקיף ומושקעת בהמון כסף (מערכת בשווי כמה אלפי שקלים ועוד הרבה תוספות).

אתה יודע כמה הוא קיבל עליה? הכי הרבה היה משהו כמו 7000 מתחת למחירון כולל המערכת.

בסוף הוא התחרט והחליט להישאר עם הרכב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

לגבי הדוח שמאי אברר את זה מחר, מה שראיתי בינתיים זה את בדוח בדיקה שעל פיו זה נראה כמו מכה נורמלית לרכב בן 7.

פורסם

אני מסכים איתך אבל מציג לך את הנסיון שלי כדי שלא תצא פראייר. אתה מוכן לשלם על הרכב מחירון? בבקשה... אני רק נותן לך עצה שלדעתי לא לשלם על הרכב מעל 30% מתחת למחירון.

האם יש לו היסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת? איזה יד הרכב? כמה ק"מ? מה מצב הקוסמטיקה? הפלסטיקה? האם כל המכלולים עובדים? מה מצב הצמיגים? עוד כמה זמן יש לרכב טסט?

ואחרי כל זה - מה מחיר המחירון וכמה הוא דורש על הרכב?.

פורסם

אם מדובר בחברה של הונדה והם מתחייבים שאין לרכב קצה שלדה אפשר לסמוך על זה?

• תוכן חדש...