Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נקנה לפני מספר חודשים והקילומטראז' כרגע הוא כמעט 90000.

לגבי שמן גיר - מצד אחד, ע"פ ספר רכב לא מחליפים שמן גיר וכך גם אמרו לי בשני מוסכים מורשי יבואן. מצד שני, ככימאי קשה לי להשתכנע ששמן יכול להינצל מפגעי החמצון והשחיקה שבאים עם הזמן והקילומטראז', מה שכמובן משפיע על תפקוד הגיר. מצד שלישי, הבעלים הקודמים לא החליף מעולם שמן גיר ובמצב הזה הסיפורים על אנשים שהחליפו אחרי הרבה שנים/ק"מ ונסתם להם הגיר נשמעים מפחידים מדי.

לגבי משולשים - בטיפול האחרון במוסך מורשה יבואן נאמר לי שיש בלאי גבוה של המשולשים וצריך בקרוב להחליפם קומפלט, כי בפוקוס אין אפשרות להחליף רק את התותבות. הבעיה היא שמחיר משולש מקורי הוא 1200 ש"ח, לאחד, לפני עבודה ומע"מ. משולש תחליפי נע סביב 600-800 ש"ח. אני חושש לשים תחליפי שיתפרק אחרי שנתיים, ובמיוחד שבענייני בטיחות הכלל הוא שאני לא חוסך אבל המחיר למקורי מטורף. מה אומרים - להשקיע ולספוג את המכה או לשים תחליפי ולהתפלל חזק?

לגבי סמל רכב קדמי, הוא נגנב לפני שנים לבעלים הקודם. הלכתי לחנויות חלפים, התקשרתי לכמה פירוקיות ואין. במוסך יבואן רוצים על זה 600 ש"ח. איפה מוצאים במחיר סביר? אני מירושלים אם זה משנה.

פורסם

צור קשר עם חנות החלפים - דבר עם אבי http://www.justmotor.co.il

יש להם ידע לגבי איכות משולשים חליפיים ומקוריים ומחירים נוחים.

ובנוסף דבר איתם לגבי הסמל.

לגבי נוזל הממסרה - כדאי להחליף כל כ 4 שנים ועד 60.000 ק"מ.

החלפה חלקית של כ 4 ליטר - ריקון הנוזל דרך בורג אגן הממסרה למיכל שמן ישן.

כך תדעו בדיוק את הכמות שיצאה.

ומילוי נוזל ממסרה מתאים בתקן הנכון.

גם בנושא סוג הנוזל והתקן - אפשר להיתייעץ ולקנות מחנות החלפים הרשומה למעלה.

במידה ואתה צריך עזרה בקניות וגם בעבודה.

צור קשר עם חברי כנופיית הטיפולים - יש מידע בפורום - https://sites.google.com/site/knufiattipulim/

הם עוזרים ומייעצים בכייף ויש להם ידע.

מצורפים דיונים בנושאים דומים לידע במידה ואתה חושש

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?550259-%D7%A9%D7%99%D7%9E%A3-bg-act-plus-%D7%9C%-1994

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564774-החלפת-שמן-גיר-שלא-הוחלף-הרבה-זמן-הונדה-סיוויק-2005

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?513334-מאזדה-3-בעיות-גיר&highlight=%%94

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בפוקוס 2008 לאחר בדיקה במוסך מורשה יבואן הייתי צריך להחליף אי אילו רכיבים. המחירים שהם נתנו לי היו בשמים (גם שלך נראה יקר מאוד מאוד) ולכן לקחת את הרכב 2 מטר ימינה למוסך ותיק שלאחי היה ניסיון טוב איתו.

בקיצור, לא הכל צריך להחליף וביבואן אם חלק לא 100% יחליפו אותו גם אם אפשר להנות ממנו עוד שנים.

בנוסף, אפשר לקנות חלק מקורי במוסך שאינו של היבואן ועדין לשלם הרבה פחות על אותו מוצר ועבודה.

לטעמי הרבה חלפים לא מקוריים עושים עבודה מספיק טובה.

A3

A4

פורסם

לגבי שמן גיר - בלינקים שהבאת עלו בדיוק אותם בעיות שאני חושש שיקרו אחרי החלפה יזומה. וזה מתאים למה שאמרו לי בשלושה מוסכי יבואן (כולל חבר שעובד באחד כזה) ובמוסך הכללי שבו אני בדר"כ מטפל על החלפה שמן חלקית.

הבעיה פה יותר גדולה: בגלל שלפי הוראות היצרן לא מחליפים שמן גיר, לא מצאתי את סוג הנוזל והתקן שמתאים לרכב כזה. שלא לדבר על כך שאין בורג ניקוז לפי מה שהבנתי אלא צריך לפרק את כל אגן השמן במקרה של החלפה חלקית.

מצד שני, אני חושש שאחרי 7 שנים יתחילו לצוץ הבעיות במקרה של אי החלפה.

לגבי משולשים - דיברתי עם אבי, תודה. אחרי אינספור טלפונים למוסכים וחנויות חלפים, הוא הראשון שידע מה זה חלפים OEM. המקוריים אכן עולים סביב ה-1000 ש"ח.

פורסם

אין צורך לפרק את הקרטר, מספיק לנתק צינור שהולך לקולר שמן גיר, הנה ההוראות לפי אוטודאטה:

FOCUS.pngFOCUS2.PNG

השמן שאתה צריך הוא בתקן WSS-M2C938-A

Stay Dirty

פורסם

אלה ההוראות לפוקוס דור 2?

זה לא מסוכן שהמנוע עובד בזמן הריקון? זה נשמע כמו וריאציה של השיטה (המפחידה לטעמי) שבה מחליפים את כל השמן גיר ע"י מילוי וריקון בו זמנית.

פורסם

ובמקרה הזה, שבו השמן מעולם לא הוחלף, אתה ממליץ על החלפת כל השמן בטיפול אחד כמו בהוראות האלה או על פריסת של ההחלפה לשני טיפולים במרווחים של נניח שנה?

פורסם (נערך)

מניסיוני קשה לי להאמין שמוסך מורשה פורד יסכים להחליף שמן-גיר אוטומט אם אין תקלה ולא כחלק משיפוץ. יפחידו אותך כל כך שלא צריך לפי ההוראות וזה רק עלול לגרום לנזק שלא תרצה לעשות זאת.

הנה מכונאי פורד אמריקאי שמסביר בערוץ היו-טיוב שלו (המעולה אגב) למה כן חשוב להחליף שמן-גיר אוטומט כל 45 אלף ק"מ. לבסוף בדקה 7:00 והלאה הוא גם מתייחס לגיר של הפוקוס - 4F27E שלמיטב הבנתי מותקן גם בפוקוס 2 הישראלית. המסר שלו: חיוני להחליף שמן גיר כל 45 אלף ק"מ גם בגיר הזה.

וידאו נוסף שבו הוא מראה החלפת סולונואידים בגיר הזה בהמשך לקודי תקלות P0750 P0753 P0972

תוך כדי ריקון שמן הגיר על ידי פתיחת האגן. ההחלפה נראית פשוטה למדי ודי ישירה. הוא כן בתגובות כותב שבמהלך השנים חלקים שונים בגיר עברו שיפורים אך למיטב ידיעתו הסולנואידים זהים.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...