Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אתמול התקינו לי 2 מזגנים קטנים לחדר מסוג אלקטרה קלאסיק 10 (זה עם התצוגה המובנית במרכז) 1 כ"ס.

את המזגנים אני קניתי והבאתי אותם ברכב (ע"י קיפול מושבים בשתי נגלות) הביתה, ולגבי התקנה קראתי לקרוב משפחה שזה מקצועו.

לצערי הוא היה עייף לאחר יום עבודה ועשה עבודה לא טובה שלא בכוונה. הוא נחמד והכל, אבל העבודה יצאה לא טוב. לגבי מזגן אחד הוא קדח בתוך הבית כדי למקם את התושבת, טעה בקדיחה וקדח שוב ושוב, לא תיקן בגבס כמו שצריך והקיר נראה אחרי כמו רעידת אדמה (אתקן ואצבע לבד). את שקע החשמל הוא פירק ולא החזיר טוב והשקע זז מצד לצד (בטח יש שם 2 ברגים בצד, גם את זה אסדר לבד).

הקיר החיצוני בגינה שלי מחורר וצריך גם גבס (ניחשתם נכון, גם בזה אטפל לבד).

בעוד חדר הוא ניסה לקדוח ונתקל בברזל ולא הצליח וגם שם חורר לי 2 חורים שלא נסתמו כמו שצריך (ההדבקה של החומר הזה כבר נפלה מהקיר. חוץ מזה אין מקדחה שמסוגלת לקדוח בברזל?)

הבעיה היותר גדולה היא במזגן השני, הוא "תקע" לי את המדחס בתוך המרפסת שלי מעל לגובה החלון, בטענה שאין כבלים ארוכים למזגן הזה. מדובר בכבל שחור, כבל רגש שמתחבר מהיחידה הפנימית לחיצונית שמונע קפיאת המזגן בחורף מתחת ל- 0 מעלות.

בלית ברירה הוא התקין את המזגן ככה, היה כבר 9 בערב ולא היה נעים לקדוח לשכנים, אז העדפתי שיסיים כמה שיותר מהר. לא יודע אם עשיתי נכון.

גם הניקוז הוא בתוך המרפסת שלי והיא מוצפת בשלוליות, המים זורמים למרזב מי גשמים ברצפה באמצע המרפסת (ביקשתי שיסדר עוד לפני ההתקנה - לא עשה). התקשרתי, אמר שהוא מגיע ולא בא. גם החור שעשה שיעברו הכבלים בין היחידה הפנימית לחיצונית הוא בשיפוע כלפי מעלה, ואני דיי בטוח שייכנסו לי מים בחורף הביתה.

בקיצור, לפני שאני קורא למתקין אחר שיעיף את המדחס מהמרפסת שלי לקיר החיצוני של המבנה ושיטפל בבעיות, רציתי לשאול האם "אלקטרה" מוכרים כבל רגש של 4 מטר למזגן הזה? ניסיתי להשיג אותם כל היום ואין קול ואין עונה. מעבירים אותי מאחד לשני. אח"כ לא החליטו אם צריך שירות או מחסן חלקים... הבטיחו שיחזרו עד 19:00 ואני עדיין מחכה. המתקין אמר שלא ניתן להאריך אותו או לרכוש כבל חדש רציף, כי "זה מקורי" ואני רוצה לדעת אם זה נכון. אם זה נכון, מה עלי לעשות כדי להעיף את המדחס מהפרצוף שלי?

זה לא בהול כי המזגן עובד אחרי הכל, אבל זה גם מונע ממני בניית פרגולה (עד שקיבלתי לזה אישורים מהעירייה יצאה לי הנשמה).

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אולי זה בסה"כ טרמוכפל שמחובר למוח.

בדרך כלל זה "פלוס/מינוס" שתי חוטים.

אולי אפשרי להאריך את הכבל לבד.

פורסם

גם אני מכיר שזה כבל עם שני חוטים רגיל, בעבר הערכתי כזה עם כבל של רמקולים.

ולשאלה לא מכיר את המזגן הספציפי הזה, אבל כל מזגן שאני מכיר משתמש בכבלים פשוטים אחד 5 גידים ואחד 2 גידים שעולים כמה שקלים למטר.

פורסם
גם אני מכיר שזה כבל עם שני חוטים רגיל, בעבר הערכתי כזה עם כבל של רמקולים.

ולשאלה לא מכיר את המזגן הספציפי הזה, אבל כל מזגן שאני מכיר משתמש בכבלים פשוטים אחד 5 גידים ואחד 2 גידים שעולים כמה שקלים למטר.

ממתי צמד תרמי זה זוג חוטי חשמל פשוטים?, אילו 2 כבלים שעשויים ממתכות שונות, אילו לא חוטי חשמל רגילים מנחושת.

פורסם (נערך)

תודה על ההערה, לא ידעתי שזהו צמד תרמי, יש לידי חוט כזה של אלקטרה מקורי שנראה שעשוי מנחושות. לא התעמקתי.

בכל מקרה קניתי לא מעט כאלה בחנויות חלקי חילוף (במפרץ חיפה אגב לפותח השירשור) במספר שקלים בודדים.

יש מול הום סנטר(אם אתה בא מכיוון צומת ק אתא ימינהבצומת הום סנטר ולאחר מכן שוב ימינה) ליד מפעל לדגים מעושנים(או משהו כזה) חנות מתמחה שבה תוכל לרכוש את הנ"ל. אבל בטוח שיש בעמק.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

זה הכבל שלמיטב ידיעתי מתחבר בין היחידות (אולי אני טועה, אבל ככה הוא נראה).

למנוע המזגן יש עוד חוט שחור בודד קטן ודק שנכנס אליו במקום אחר. מי מהם זה כבל הרגש אלוהים יודע.

11908081_10207718402626852_731928743_n.jpg

פורסם

לדעתי תאריך אותו עם חוט טלפון.מה עושים כאשר מתקינים מזגן על הכנה של קבלן? חותכים את הפלגים ומחברים לחוט טלפון שהקבלן הכין מתחת לריצוף.

פורסם

עניתי לך בה"פ אבל אענה גם כאן:

ראשית, התמונה שצרפת היא תמונה של החיבור בין הפיקוד ל...צג שנמצא על המזגן עצמו.

הכבל בין היחידות נמצא בפנים, 4-5 גידים + כבל נוסף עם חיבור נפרד (שקע תקע) לרגש מעבה.

הכבלים האלו אכן באים במידה מסויימת ועם כבל בהתנגדות ספציפית - אבל כן, יש מקרים שצריך להאריך. בעבר אלקטרה היו משתמשים בכבל שנראה בדיוק כמו כבל של טלפון אבל הגידים היו מנחושת בלבד.

אני יכול לתאר לעצמי שאם כבר להאריך כבל כזה, עדיף לעשות זאת עם חוטים שיש בהם מינימום התנגדות (ובמקום לחפור יותר מידי מסביב, אז פשוט להשתמש בכבל נחושת גמיש, עבה, ובא לציון גואל).

בכל מקרה ולמען הסדר הטוב כדאי לשאול באלקטרה או אצל הספקים (אברר עבורך אצל הספק שלי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תודה על התשובה המפורטת. אכן שלחתי לך ה"פ לפני שפרסמתי את השרשור הזה, אך מכיוון שלא ענית חשבתי שאתה בחו"ל או משהו. בכל אופן, אני שמח להודיע שסוף סוף הצלחתי להשיג את אלקטרה בטלפון (לאחר שעה המתנה + עוד שיחות לספקים שכבר ביצעתי) ומסתבר שהמתקין שהתקין לי את המזגן (שהוא גם קרוב משפחה) עבד עליי. ליתר דיוק אני רוצה לחשוב שהוא פשוט לא ידע בתום לב.

ניתן להשיג את הכבל רגש הזה אצל הספקים שלהם (נתנו לי טלפון של חנות בשם רפי את רפי בחיפה) ושם נאמר לי טלפונית שניתן להכין לי כבל כזה לפי מידה אם אני לא ארצה להאריך את זה הקיים.

עכשיו אני תקוע עם מזגן שכבר מותקן בתוך המרפסת שלי, ההתקנה בוצעה בצורה כ"כ לקויה שצריך לפרק הכל ולהתקין מחדש, כולל לעשות חור חדש כי הקיים עקום ויכניס מים בחורף לתוך הדירה.

המזגן מטפטף לי בתוך המרפסת, שמתי גיגית למטה - לפחות אשקה בזה את הגינה. אני גם לא יכול לבנות פרגולה כי המדחס מפריע על הקיר עכשיו.

אם יש לכם המלצות למתקין מזגנים בעמק יזרעאל והסביבה אשמח לשמוע מזה, אבל כזה שעושה עבודה טובה ולא מחפף כי הוא עייף/חם לו/אין לו כוח/הוא עמוס. תודה רבה.

פורסם
איציק, תודה על התשובה המפורטת. אכן שלחתי לך ה"פ לפני שפרסמתי את השרשור הזה, אך מכיוון שלא ענית חשבתי שאתה בחו"ל או משהו.

הלוואי והייתי בחו"ל, תכל'ס סתם עבדתי כמו חמור 13 שעות ביממה ;-):-) ולכן לא נכנסתי בכלל לפורום בימים האחרונים (כן כן זו תקופה לחוצה עכשיו).

בנוגע למזגן - *אם* תחכה לאיזור אוקטובר (אם לא יתפוס אותנו גשם זלעפות עד אז) אולי, יש סיכוי, שאגיע אליך (אני מסוקרן לפגוש את האושיה אחרי הכינוי stio, לצלם מסך CGA ועוד מיני פריטי וינטג' עובדים :p) ונסדר את המזגנים בצורה מושלמת. תתחיל לחסוך :p;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה מוזמן. תעדכן אותי בה"פ מתי שתוכל - אם לא תהיה חדירת מים או תופעה שמצריכה פירוק מיידי, אוכל לדחות את זה לסוף הקיץ :).

• תוכן חדש...