Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 2011 1.2 גיר ידני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מכיר אישית את האוקטביות משני הדורות האחרונים, זה של 2011 ומעלה וזה האחרון.

את האוקטביה מהדור האחרון יש ברשותי כרכב ליסינג מזה למעלה משנה וחצי.

את הדגם הקודם אני מכיר היטב מצי רכבי החברה שלנו.

כמובן ששני הרכבים הם בעלי DSG ולכן אין לי אפילו מעט ניסיון עם הגיר הידני.

המשפחה התרחבה ולכן אנחנו שוקלים להחליף את היאריס T-SPORT ברכב משפחתי יותר.

נתקלתי במספר רכבי אוקטביה 1.2 בתצורה ידנית (אין מצב לקנייה של הרובוטי כפול המצמדים).

הרכב יהיה רכב שני ובעיקר לנסיעות קצרות (בכל השאר יש את הסקודה ליסינג החדשה).

מישהו יכול לשפוך קצת מידע/דעה על אחזקה של האוקטביה? (ברור לי שבהשוואה לאחזקת היאריס, הסקודה כנראה תפסיד).

דעה לגבי רכישה של הרכב עם המנוע הידוע הנ"ל (רגיש? משהו ששווה להתעמק בו בבדיקה לפני קניה?)

או בכלל, אם יש רכבים מקבילים כדאיים (ידני בלבד) עם ערך נוסף של הנאה מנהיגה וכוח זמין וקצת יותר משפחתיים (RS כנראה לא תיכנס בתקציב* 8))

*התקציב הוא כ-70K.

תודה,

אמיר.

פורסם

יש לי כזאת עם מנוע 1.4.

קודם כל - אם תמצא 1.4 ידנית - ממליץ לך ללכת דווקא עליה.

בהס"כ -רכב מעולה.

אתה כבר מכיר את האוקטביה על יתרונותיה. הגיר הידני נוח לשימוש, 6 הילוכים, מדוייק, הקלאץ רך ונעים.

הייתי רק בודק עלויות ביטוח - למרות שהן בהחלט שפויות עכשיו שהרכב כל כך נפוץ, רק לוודא.

אם אתה קונה מנוע 1.2 תבדוק את מותחן הטיימינג.

תבדוק גם יטי, פוקוס או גולף. את כולן יש בגיר ידני. הסקודות TSI, הגולף 1.6 רגיל וגם הפוקוס.

יש סיוויק ידניות.

זה בגדול מה שעולה לי לראש כרגע.

פורסם

ה-1.4 122 הוא המוצלח בליין שלהם. בלי מחלות/שטויות וכו'.

הוא גם חזק יותר שזה תמיד טוב.

ה-1.2 בשנים הללו סבל מבעיה במותחן שרשרת הטיימינג, לבדוק שהמותחן הוחלף ואז הכל בסדר.

סה"כ באמת רכבים מצויינים ואתה תהנה מכל רגע.

* כמעט מכל רגע, משום מה באוקטביה. שחם מאוד בחוץ ואתה בפקק המזגן לא מקרר. רק בנסיעה שהוא מקבל משב אוויר זה עובד. זה נכון רק לימים סופר חמים.

פורסם

תחשוב על לאון ידנית אולי. עם גיר ידני האמינות תהא כנראה טובה מהגיר הרובוטי. אולי תחשוב על לרדת בסגמנט (סופר מיני נניח), ולקבל רכב ידני וחזק (למשל איביזה 1.2 TSI, או אם אתה מפחד מהאמינות ומוכן להתפשר על כוח אז גרסת ה-1.4 שתוכל לקנות אותה כחדשה).

פורסם

אני מניח שאם הוא מחפש משפחתית האיביזה פחות תתאים.

הלאון דור קודם אכן אופציה. מחירון נמוך. יש גם מנוע 1.8 ידנית (לבדוק שטופלה מחלת הטימיינג).

הלאון מרגישה קצת זולה ופשוטה בדור הקודם, אבל אלטרנטיבה מעולה.

פורסם

את הלאון אני משמעותית פחות אוהב בדורות האחרונים.

אני לא מוצא בלאון תחליף טוב יותר מאוקטביה!

תודה רבה לעונים ועל ההמלצות.

אני בודק עוד כיוונים של רכבים ידניים, אשמח לעוד המלצות ורעיונות.

פורסם

אם בא לך ג'יפון אתה יכול לבחון את הייטי עם אותו מנוע גיר או את הקשקאי הידני.

...Our necessities are few but our wants are endless

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

*מקפיץ שוב את השרשור*

האוקטביה הידנית 1.2 TSI חזרה להיות רלוונטית.

יש לי אקזמפלר פרטי,עם 145K ק"מ שננהגו ע"י נהג יחיד ברובם (מכיר אותו אישית ומרוצה מהעובדה שהוא הנהג שעשה את רוב הנסועה).

הרכב יחליף את היאריס TS כרכב שני במשפחה שעושה פחות מ-8000 ק"מ בשנה (הרכב המרכזי הוא אוקטביה חדשה מהליסינג).

קראתי בשרשור הזה על מנועי ה-1.2 TSI ולא מצאתי משהו שאני צריך לחשוש ממנו מבחינת אמינות, האמנם?

זכרו שמדובר בגיר ידני 6 הילוכים ולכן כל סיפורי ה DSG לא רלוונטים אצלי.

אני מאוד מרוצה מהאוקטביה שיש לי בליסינג, בעיקר מהמנוע, ובכל מקרה לא אהיה מוכן לקנות שילוב גיר DSG.

הביטוח של האוקטביה יקר משמעותית- 5500 ש"ח (חובה+מקיף) לעומת כ-4000 שאני משלם היום ליאריס (שזה גם בערך המחיר לכל משפחת אוטומטית בסגמנט) ואני יודע שזה בשל היותה של האוקטביה "מככבת" ברשימת הרכבים הגניבים.

אין לי בעיה עם הביטוח היקר, אך הייתי שמח לדעת עד כמה החלפים/טיפולים/אחזקה יקרים (או שלא) בהשוואה לאחזקה של כל מאזדה 3/קורולה.

בנוסף, אני יודע שהבחור מנסה למכור את האוקטביה שלו הרבה זמן ללא הצלחה, בעיקר ובזכות העובדה שהגיר ידני ולכן אין לו ביקוש (מצויין בשבילי)- אם כך, ובידיעה שהשוק של הרכבים האלו כידניים הוא קשה, איך ניתן להעריך את שווי השוק של הרכב? כמה אפשר לחתוך מהמחירון המקורי לאור השוק של הרכב?

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...