Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שמן קל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מאבד שמן. לא בצורה נוראית.

בין טיפול לטיפול יוצא שאני מוסיף כליטר שמן (מקווה שזה לא נורא..).

אבל בעצם, האם זה למעשה לא יותר בריא לרכב שיש לו תחלופת שמן קבועה (נכנס שמן טרי במקום זה שנזל), מאשר מערכת שמן סגורה, תקינה, שאינה מאבדת שמן והוא מוחלף פעם בשנה ומאבד מצמיגותו בקיץ הישראלי הלוהט?

פורסם

קיץ ישראלי לוהט לא יותר לוהט מחום שבתוך המנוע (90 מעלות)

צריכת שמן משתנה בין מנוע למנוע. ליטר בין הטיפולים זה לא נורא, במיוחד אם לא מדובר ברכב חדש.

פורסם
קיץ ישראלי לוהט לא יותר לוהט מחום שבתוך המנוע (90 מעלות)

צריכת שמן משתנה בין מנוע למנוע. ליטר בין הטיפולים זה לא נורא, במיוחד אם לא מדובר ברכב חדש.

הרכב שנת 2008.

באופן כללי, מתי תופעת איבוד שמן מתחילה להיות בעייתית (מבחינת כמות) ומדוע בכלל היא נגרמת?

כלומר, למעט מקרים של אי סגירה טובה של ברגים/אטמים וכול' - מאיפה רכב מאבד שמן?

פורסם

בגדול כל יצרן מגדיר מהי צריכת השמן הנורמאלית עבור x קילומטרים. יש מצב שאצלך השמן זולג לצילינדרים דרך גומיות השסתומים שיבשות וסדוקות. בין טיפול לטיפול ליטר 1 לדעתי זה מצויין ואין משהו חריג. באיזה רכב מדובר.

פורסם

יצרנים בדרך כלל רושמים שעד 0.5 ליטר במנועים קטנים ועד 1.0 ליטר במנועים גדולים ל 1000 ק"מ זה תקין.

זה סף מקסימלי שלוקח בחשבון נסיעות מאומצות בסל"ד גבוה ולא צריכה שגרתית תקינה.

בכל מקרה, ליטר ל 15.000 זה סביר לגמרי, למרות שיש מכוניות שאין להן את הצריכה הזו גם בק"מ גבוה.

למייטב זכרוני לפותח השירשור יש סיטרואן C4 פיקאסו 2.0 ליטר עם קילומטרז' שעבר "עידכון" כלפי מטה (סליחה אם אני מתבלבל).

מנוע זה בקילומטרז' גבוה נוטה לפתח צריכת שמן גבוהה, כך שאם זה המנוע והוט עשה סביב 150-200 אלף ק"מ - המצב סביר ביותר.

פורסם
יצרנים בדרך כלל רושמים שעד 0.5 ליטר במנועים קטנים ועד 1.0 ליטר במנועים גדולים ל 1000 ק"מ זה תקין.

זה סף מקסימלי שלוקח בחשבון נסיעות מאומצות בסל"ד גבוה ולא צריכה שגרתית תקינה.

בכל מקרה, ליטר ל 15.000 זה סביר לגמרי, למרות שיש מכוניות שאין להן את הצריכה הזו גם בק"מ גבוה.

למייטב זכרוני לפותח השירשור יש סיטרואן C4 פיקאסו 2.0 ליטר עם קילומטרז' שעבר "עידכון" כלפי מטה (סליחה אם אני מתבלבל).

מנוע זה בקילומטרז' גבוה נוטה לפתח צריכת שמן גבוהה, כך שאם זה המנוע והוט עשה סביב 150-200 אלף ק"מ - המצב סביר ביותר.

לא הבנתי את עניין ה"עדכון" מטה של הקילומטראג' ובכל מקרה, הרכב 98000 ק"מ.

העניין הוא שבמשך כ - 4-5 שנים הרכב לא איבד שמן כלל, ולפתע מצאתי עצמי נאלץ לבדוק שמן כל 2-3 חודשים. לפני כשנה וחצי רכשתי גלון שמן, ובאפריל השנה (5 חודשים מאז הטיפול הקודם), מצאתי עצמי ממלא כמות ניכרת של שמן לאחר שהמד הראה חוסר רב. אתמול בדקתי שוב ומצאתי שהשמן מגיע לאמצע המד אז כבר הוספתי מה שנותר לי מהשמן (המד כעת על 3/4 כמות).

אז אם אני בנורמה - דייני, אבל אם מדובר כאן על אובדן שמן גדול מהרגיל, אפנה תשומת לב המוסך לכך.

פורסם

יש לך הערכה כמה שמן נצרך פר 1000 ק"מ?

האם בשנים קודמות והיום השתמשו באותו סוג שמן ובאותה צמיגות?

בכל מקרה, לא אמור להיות שינוי חד בצריכה, זה תהליך איטי והדרגתי מאוד.

אם יש שינוי פתאומי, אז כן, צריך לבדוק את זה.

• תוכן חדש...