Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אחרי המון חפירות בנושא (תודה לאיתמר על התשובה שלו והקשבה לשאלות), מה דעתכם על שימוש בפילטר אוויר רב פעמי של K&N?

מקריאה באינטרנט ניתן להבין כי יש אפשרות לפגיעה בחיישן ה-MAF וכן זיהום השמן. אך, K&N הקדישו עמוד שלם + סרטונים ארוכים ומחקר בנושא והם טוענים כי המצב לא נכון.

מה דעתכם? אשמח לשמוע מניסיון אישי.

מצ"ב לינק לתגובת K&N להאשמות :

אגב,

השתמשתי בעבר בפילטרים כאלו באופנועים, מעולם לא נתקלתי בסוגיות כאלו.. אבל, באופנועים לא היה חיישן MAF (לא באלו שהיו לי בכל אופן).

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה המטרה שביגללה אתה רוצה להתקין? אם תוספת ביצועים אז רוב הסיכויים שלא ואפילו ההפך, אם זה תוספת רעש אז כן.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש לי פילטר כזה ב306, ולא מזמן שמתי אחד כזה גם במגאן שלי. ב306 הפילטר היה מותקן מספר לא מבוטל של שנים ולא היתה שום בעיה עם אף חיישן. כל עוד מבצעים את הטיפול (ניקוי ושימון) הפילטר לפי ההוראות וכמו שצריך, לא אמורה להיות איתו בעיה.

את ה306 קניתי כבר עם הפילטר, אז לא היה לי איך להשוות אם היה שיפור.

במגאן הורגש שיפור משמעותי מאד במיוחד בסל"ד נמוך. המנוע לא נחנק ולא מקרטע יותר כשמגיעים לעצירה בהילוך שני או גבוה יותר.

והחור שהיה בין הילוך ראשון ושני נעלם. כך שאני בעד הפילטר.

פורסם

בוא נשים בצד את הסיבות להתקנה (שאגב, עולות בכל שאלה).

אני שואל נקודתית - זיהום שמן וקלקול MAF, היה או לא היה?

אם בכל אופן מעניין אותך למה אני מתקין,

בראש ובראשונה הוא חסכון בעלויות שוטופות, שיפור נשימה (שבוודאות, קורה - גם מניסיון עבר) וסאונד.

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

אצלי במגאן הפילטר מותקן רק כמה חודשים, לא היתה בעיה בינתיים.

גם ב306 לא היתה, אבל שם יש חיישן MAP, שהוא חיישן לחץ אוויר ולא חיישן MAF שמודד כמות זרימת אוויר.

אם להאמין לסרטון של K&N, אין שום סכנה בשימוש בפילטרים שלהם, כל עוד אתה מנקה ומשמן אותו לפי ההוראות (כך שלא יהיה עליו עודף שמן)

בנוסף, לטענתם בסרטונים, גם חיישן שהתלכלך בשמן שלהם, לאחר מספר נסיעות נוקה ממנו ע"י המנוע.

פורסם

זה נותן שיפור קל בסחיבה בגלל ההתנגדות של הפילטר עצמו ב kn אין כמעט התנגדות.

שיפור ברעש המנוע שזה לחיוב ולשלילה...תלוי.

והפלוס הכי גדול זה שבחיים לא תצטרך להחליף אותו, בחישוב פשוט הוא שווה ערך לשתי החלפות.

ועוד פלוס הוא שכשבא לך כל כמה חודשים אתה מוציא אותו 2 דקות ומנקה ואותו ככה תמיד העסק "זורם".

לפי דעתי חד משמעית מומלץ!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

פילטר מקורי מהחברה נעה בדר"כ סביב ה100 עד ה200 ש"ח.

פילטר k&n מאייבי אפשר למצוא ב150,ערכה ניקוי מספיקה לכמה ניקיונות.

בכללי זה חוסך כסף מעבר לכך אין שוני בין פילטר מקורי לבינו.

פורסם

תהרוג אותי למה עוד לא הוצאת לעצמך את הג'וק הזה מהראש.

פילטר אוויר לא עושה שום דבר, פשוט כלום. זה רק פתח לצרות עם סינון לקוי, טינוף של חיישן ה MAF (שלא ברור לי איך המנוע מנקה אותו למי שטען את זה קודם, מאיפה אנשים ממציאים את השטויות האלה) ושאר אדי שמן וג'יפה שמצטברת עם הזמן ונדבקת לכל מקום אפשרי בסעפת היניקה.

לא צריך להאמין לשלל גורואים וסרטונים מושקעים ביוטיוב, הם אינטרסנטיים. בכל תעשיית Aftermarket יש שלל וודוויים ומיתוסים, לפילטר אוויר פתוח יש מקום של כבוד בפירמידת החרטא.

פילטר מקורי מותאם לספיקת האוויר שהמנוע צריך ובעיקר מסנן את מה שצריך, גם כשהוא חדש וגם כשהוא לקראת סוף חייו לאחר כמה עשרות אלפי קילומטרים.

מי שרוצה לחסוך כסף יכול לרכוש פילטר תחליפי בשליש עד חצי מחיר או להביא מקורי במזוודה עם חבר מחו"ל ברבע מחיר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני לא אכנס איתך לוויכוח בין אם זה עוזר ובין אם לא, אני רק רושם את נסיוני.

עם הפילטר שמתי לב שגם צריכת הדלק ירדה מעט.

אולי הפילטר הרגיל שהיה לי לא היה טוב, אבל עם הפילטר אינבוקס יש שיפור לטובה מבחינת התנהגות המנוע.

לגבי ניקוי החיישן, תראה בסרטונים שהעלו מעליי.

אם תחשוב כמה דברים אחרים נכנסים לך לסעפת (כמו למשל אדי שמן מנוע לשריפה חוזרת) אז אני לא רואה מה כל כך רע בפילטרים האלה.

בנוסף אם ברכב מותקן חיישן MAP, אשר מודד לך ולא זרימת אוויר, הסיכון לחיישן אפילו נמוך יותר עד לא קיים.

פורסם

אם אחרי הניקיון הראשון של הפילטר הפתוח(לא חדש) אתה תראה לי שהוא מצליח לסנן את הפודרה של החול שיש בארצנו אני אוכל את הכובע!.

ראיתי כבר פילטר פתוח משומש שאפשר ליראות דרך הסריג שלו, אין מצב שהוא מסנן את הפודרה העדינה שיש לנו בארץ.

ואם אתה חושב שפילטר האוויר מגביל את הזרימת אוויר בצורה משמעותית- אתה מוזמן לעשות ניסוי קטן ולחבר סתם מייבש שיער ביתי פשוט לקופסת הפילטר המקורי ברכב וליראות שאפילו הוא יכול להיתגבר על היתנגדות פילטר הנייר ולישאוב אוויר בכיף - ניסיתי זאת בבית.

לדעתי פילטר פתוח הוא אחלה במדינות עם אוויר צח ולא למדינה מידברית כמו שלנו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

המגניב ביותר, מתנצל מראש על הבוטות וזה לא אישי, אבל לי נמאס לקרוא את השטויות האלה. לי חשוב שהפורום הזה יהיה מקצועי, ולמרבה הצער יש בו ערמות גיבובים של שטויות.

דין MAP הוא לא כדין MAF וברכב של פותח השרשור יש MAF, כך שזה לא רלוונטי.

אני לא מבין איך אנשים מצליחים לשים לב לשינוי בצריכת הדלק, אני עוקב אחרי צריכת הדלק שלי מעקב מדוקדק כבר למעלה מ 70,000 ק"מ ולא הצלחתי לשים את האצבע על שום שינוי, ועשיתי דבר או שניים שיש להם השפעה על צריכת הדלק.

הסינון של הפילטרים האלה לקוי. פילטר שמציג זרימת אוויר טובה יותר בא בהכרח על חשבון הסינון. מספיק לראות את עובי הסנן ולהבין את זה לבד, מה גם שעם הזמן יעילות הסינון יורדת ונפגעת אף יותר.

נכון שהמנוע ממחזר אדי שמן, אבל האדים מתערבבים עם האוויר אחרי שעברו את חיישן ה MAF ומדובר באדים נקיים יחסית, לא כאלה שנושאים חלקיקים שעברו את פילטר האוויר וספוגים בשמן ממנו.

בשורה התחתונה סינון לקוי בתוספת אדי השמן האדום חיישן MAF שמג'ייף תוך ימים הם מתכון בטוח לנזק ופגיעה בביצועים בטווח הארוך.

מי שטוען שהוא מרגיש שיפור עם פילטר פתוח מקבל בדיוק את אותו השיפור של מי שמתקין מערכת סטריאו עם חוטי רמקולים שעולים 500 שקל למטר, השיפור נמצא בראש בלבד, לא בשום מקום אחר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, ברור לך שיש יצרנים מוכרים וגדולים שמציידים את גרסאות הקצה שלהן בפילטרי INBOX מכותנה (אצלי למשל יש INBOX שכזה מקורי מהיצרן. גם ב-M3 דור קודם שהייתה לנו בגרמניה, היה פילטר כותנה. יש עוד דוגמאות).

האם למעשה אתה טוען שיצרן כזה טועה בבחירת הפילטר? צר לי שאני סקפטי, אבל במידה והיצרן בוחר בו, כנראה שישנה סיבה טובה לכך. אני בטוח שהיצרן לא סתם החליט להתקין פילטר שכזה מטעמי "שופוני" וכדומה.

שנתיים+ עם K&N Inbox יעודי לפוקוס והכל נהדר. שום בעיות שהן. שום צרות שהן. הצליל השתנה מעט והוא נוכח יותר מאשר הפילטר נייר דחוס המקורי. בנוסף, תגובת הדוושה התחדדה קלות. מעבר לזה - שום שיפור מהותי / קיצוני שהוא.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

לא, אלא אם יש גם שיפור למערכת הפליטה ושינויים בתוכנת ניהול מנוע (כדי לאפשר זרימת אוויר טובה יותר בכל דרכו). פילטר לבד לא ייתן שום דבר.

[video=youtube;PAIxeQUSg-Q]

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בנוסף למה שרשרם ידידי איתמר, גם אחרי הניקוי שלו יכול הסינון שלולא חוזרת ומשתווה לחדש.

RS, אם זה הפילטר שבא מהיצרן היצרן יודע שהוא מתאים ובדק אותו, אם היצרן לא אישר, לא רואה ססיבה לשנות,

כמו שלא הייתם שמים פילטר שמן אחר.

בנוסף, רבים מהיצרנים היום מאשרים החלפת פילטר אוויר מקורי כל 60K אז פעם בכמה שנים 100-300 לא קורה כלום,

ובמילא הפילטר+ערכת הניקוי עולה כך.

רועי

פורסם

אם רוצים לשפר ביצועים מהיניקה- פשוט תידאגו לבודד מחום את האוויר שניכנס לכם למנוע, תיבדקו בעזרת היתחברות למחשב מה הטמפ' של האוויר שניכנס למ.היניקה לאחר שעה של נסיעה לעומת טמפ' הסביבה ותגלו שעד כ5% מכוח המנוע אתם מאבדים עקב היתחממות האוויר.

אצלי ההפרש מגיעה למעל 30 מעלות מעל טמפ' הסביבה- איך אצלכם?

• תוכן חדש...