Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שר - אניחייב לתקן כמה טעויות שנפלו כאן:

1. הסויפט 2011 ומעלה היא דגם חדש לגמרי, ופרט לקוים חיצוניים כלליים והסמל על מכסה המנוע אין בינה לבין הדגם שעד 2010 כל קשר. לכן עליך לבדוק את הנתונים של דגם 2011 וומעלה (עם מנוע 1242 סמ"ק.

2. טעות גדולה בפוסט של מיקה - הדגמם הנבחנים ב-EuroNCAP הם דווקא הבסיסיים ביותר שנמכרים במדינות האיחוד האירופי, ואילו בארץ בדרך כלל נמכרות מכוניות עם אבזור בטיחותי מרבי (יש כמה יוצאים מהכלל, במיוחד לפני כמה שנים, אבל זה הכלל). לכן בד"כ מה שתקני באר יהיה שווה או עדיף על הרכב שנבחן ב-NCAP. כמוכן - ב-NCAP נבחנים רק דגמים ראשונים, ולא לאחר מתיחות פנים שבחלקן יש שיפורים בטיחותיים משמעותיים, שחלקם נסתרים מהעין (למשל קורות משופרות).

3. חיפשתי את הסויפט באתר האנגלי שהבאת - לא מצאתי אותו. במקום ה-79 מופיעה דווקאה הסקודה רומסטר, ובטבלה יש לא פחות מ-7 דגמי סוזוקי, משום מה הסויפט לא ביניהם.

4. הסויפט שנמכרת בארץ מיוצרת בהונגריה, לא ביפאן. לא בטוח לגבי דגמי 2011-12. איני יודע היכן מיוצרת היאריס.

5. אישית אני מחזיק בסויפט 2013 בדגם האוטומטי הבסיסי. האבזור הספרטני משהו מספק את צרכי. הדבר היחיד שאני רואה שעלול להפריע לך הוא גודל תא המטען (בסביבות 210 ליטר), שמספק לצרכים שלי אבל אם את בעלת משפחה צעירה בהחלט עלול לא להספיק.

6. הוזכרה תיבת ההילוכים הרובוטית של היאריס. אני ניסיתי אותה בנסיעת מבחן ודי אהבתי, אשתי פסלה אותה מיידית. עניין של טעם, וכיון שהאשה מחליטה הדגם נפסל. גם את הסויפט רציתי ידנית, אבל הידיעה שלא אוכל להתחלף עם האשה כאשר הדבר ידרש גרמה לי להשקיע עוד איזה 12000 ש"ח באוטומטית (ולא מדובר בבעיה ברשיון - היא נהגה מאות אלפי ק"מ בידניות - אלא בפינוק בלבד). נתקלתי לפחות בעוד חבר אחד שכאשר התרגל לרובוטית של הקורולה אהב אותה, אבל איך הוא אמר: אל תגיד לאף אחד. עניין של טעם והגלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תודה על תשובתך.

באתר האנגלי שהבאתי,

http://www.reliabilityindex.com/top-100

התבלבלתי. התכוונתי שהסוויפט קיבלה ציון

Reliability Index

של 79,

(כאן אפשר לראות את העמוד שלה

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/342 )

ולכן היא אפילו לא בין מאה הראשונות. כי מקום 100 קיבל 71. ושם זה נעצר.

מתסכל שהיפניות לא מיוצרות ביפן, אלא היאריס בצרפת, והסוויפט בהונגריה. אז האם זה פוגם באמינות שלהן ?

רק אני נוסעת ברכב, או מקסימום אנשים במושב לידי. אבל אף פעם לא יותר משני אנשים, ולכן אף פעם לא יושבים מאחורה. לכן גודל תא המטען לא חשוב לי. ולכן חשוב לי עניני בטיחות של הנהג ולידו, ופחות מאחורה, או לילדים.

אז אשמח מאד אם תוכל להגיד מה לדעתך השיקלול הסופי בין ארבע הדגמים, כשמדובר אך ורק בדגמים של 2012. לא לפני, ולא אחרי. ולגבי הדגמים האוטומטיים, לא הידניים.

מבחינת 4 פרמטרים- בטיחות (קידמי, צידי, וכל מה שקשור בעיקר לנהג). , אמינות מקלקולים, תיפקוד בין-עירוני, גניבות.

עריכה אחרונה על ידי שחרsha
פורסם

סה"כ ציוני ה-NCAP דומים מאד. ליאריס יתרון קל אצל הנהג וחסרון קל אצל הנוסע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל היאריס לגבי : whiplash rear, ולגבי פגיעה צידית pole- כתום=לא טוב.

וסוויפט- ולגבי פגיעה צידית pole- כתום=לא טוב.

ובסויפט, אוריס, ריו- בית החזה של הנהג צהוב.

ראו תמונת JPEG שצירפתי (חבל שאי אפשר לצרף קובץ וורד).

פורסם

שחר, אין רכב מושלם, ומבחן הריסוק הוא רק אינדיקטור, אפילו חלש מבחינה סטטיסטית (מדגם של יחידה אחת). אם את רוצה רכב שיגן עלייך מכל הצדדים קני טנק מרכבה - אבל הוא איטי ולא יכנס לחניה.

בסופו של דבר בכל ברכישת רכב יהיה עלייך להתפשר, כאשר ציון ה-NCAP (ואני מדגיש - ציון NCAP, לא "בטיחות" שהיא מושג ערטילאי) הוא רק מדד אחד מני רבים, וכל הדגמים שציינת בעלי ציון NCAP גבוה. איני יכול לראות את ה-JPEG שלך - הרזולוציה שלו לא מאפשרת הגדלה - אבל נכנסתי לאתר EuroNCAP ובדקתי את הנתונים לכל הדגמים ציונים טובים מאד, כשלכל אחד יתרונות וחסרונות קלים מול האחרים. בסופו של דבר אף התנגשות של עולם אמיתי אינה דומה לסימולציה של מבחן הריסוק - המסות שונות, המהירויות שונות, הזויות שונות - ולכן גם התוצאות שונות.

פורסם

שחר, כל אחת מאלה בטיחותית בעשרות מונים מהשרייד שנסעת בה 17 שנה. אל תחפשי בכוח יתרון מובהק לדגם מסויים רק כדי להרגיש שאת ממוקדת, כי את כבר ממוקדת. העובדה שיש לך מבחר של דגמים ראויים היא יתרון כשקונים רכב יד שניה, בגלל שאז את פחות תלויה בהיצע ספציפי של דגם בשוק.

הגיעו לך 4 דגמים ראויים לקו הסיום, יש לך פוקוס חזק יותר על 2 מהם (יאריס וסוויפט), תקני את הראשון מביניהם שיהיה ראוי לכסף שלך.

אם אף אחד מהם לא נוגע בך קצת יותר מבחינת מראה, מרווח, תחושה בתוך הרכב, תחושה בנהיגה, אז אולי תני לעצמך צ'אנס גם עם הריו ותראי איך מרגיש. מיצית את הפרמטריים הטכניים, עכשיו את צריכה להחליט לגמרי סובייקטיבית, ובזה לא נוכל לעזור לך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

תודה לכולם על התשובות.

נזכרתי בעד פרמטר שחשוב לי, ואולי כאן יהיה הבדל.

בעיה שהיתה בשרייד משהיתה בת 10, זה שנפגע איטום הגומיות מסביב לדברים שחוצים בין חלל המנוע לחלל הנוסעים. כנראה הגומיות המתלאו סדקים עם הזמן.

ולכן ריח של זיהום אויר, היה כל הזמן בחלל הרכב. ובדקתי שזה ריח שבא מהמנוע, ולא מזיהום האויר שבכבישים. כי זה גם היה במקומות כפריים, שאין שום זיהום אויר באויר בחוץ.

ולכן אחרי כל נסיעה בשרייד שנים האחרונות, השיער והבגדים שלי היו נהיים עם ריח זיהום האויר מהאוטו. כנראה הייתי מאד סגפנית...

לכן, עכשיו במיוחד חשוב לי חברה שמשקיעה באיכות החומרים, ובפרט באיטום בין תא המנוע לתא הנהג. כלומר בגומיות שעוטפות את כל הדברים שחוצים מצד לצד (דוושות, הגה, וכו'), ככה שלא עוברים גזים.

אז האם מבין ה4 (יאריס, אוריס, סוויפט, ריו)- יש אחת שמצטיינת בזה, או אחת שגרועה בזה ?

פורסם

אה?

אני לא מצליחה להבין את ההתעקשות שלך בחיפוש הפרמטרים הכי הזויים שיש כדי לפסול רכבים.

תא מנוע תקין לא מריח מזיהום אויר גם אם תרימי מכסה מנוע אחרי נסיעה ותשאפי. גזי פליטה נפלטים בחלקו האחורי של הרכב, דרך האגזוז. אם תא הנהג שלך הסריח זה בגלל שהיתה לך תקלה במערכת הפליטה, או לחילופין במערכת הדלק, ולא טיפלו בזה. לא עניין של סדקים וגומיות, אם תהיה בעיה של בידוד התוצאה תהיה רעש מוגבר, לא ריח רע.

בכל מקרה, לשאלתך- לא. לאף אחד מהרכבים שהזכרת, או בכלל, אין בעיה ידועה עם בלאי בבידוד מתא המנוע. גם לשרייד לא, אגב.

פורסם (נערך)

אני מצטערת...:oops:, אבל פשוט ביומיום אני לא כמוכם בן אדם של רכב, ולכן אין לי את היחס הטבעי והבלתי-אמצעי שיש לכם עם המכונית.

תא הנהג שלי הסריח בוודאות, אבל כנראה טעיתי בפירוש הסיבה. אולי באמת עם הזמן נהייתה בעייה במע' הפליטה או במע' הדלק. שלא הייתי מודעת אליה. זה כמובן התחיל רק אחרי כ 10 שנים, ועד אז לא היה. וגם היה רעש נוראי. ציינתי זאת, שהיה לא נעים לנסוע בה בנסיעות בין-עירוניות.

אבל יש לי ארבע דרישות מרכב: בטיחות, אמינות, גניבות, כוח מנוע לנסיעה בין עירונית.

והן לא נראות לי פרמטרים הזויים... אז תתעלמו מענין בלאי הבידוד...

עמלתי קשה מאד לאסוף את הכסף כדי להחליף את המכונית, וזה מוצר מאד יקר עבורי. וכן חשוב לי לעשות החלטה רציונלית, ולא סוביקטיבית רגשית.

לכן, אני רוצה על דרך האלימינציה, להוציא מהמשוואה את הרכב/ים שלא עונים על הדרישות שלי.

לא הגעתי לתשובות סופיות לגבי ארבע הפרמטרים. וכאן רציתי את עזרתכם :oops:, ולא בכיוון הסובייקטיבי/רחשי לב/ריגשי. אלא לקבל מידע יבש על הנייר.

למשל לגבי פרמטר בטיחות, יש לי חור במידע לגבי הסוויפט. וזה חסר לי בשביל להגיע להחלטה.

כי במבחנים של euroncap,

http://www.euroncap.com/en/results/suzuki/swift/11026

הבדיקה היא רק על דגם 2010, ולא על דגמים החל מ2011 (עם 1242 סמ"ק). וכמו ש sperial ציין, אילו דגמים שונים לחלוטין.

sperial , רציתי לשאול אותך שני דברים.

1. אני מבינה שיש לך סויפט 2013. האם כשקנית אותה, בחרת בה מסיבות מסויימות, על פני יאריס ואחרות בקטגוריה, או שגעת אליה משיקולים כספיים, או בשל הזדמנות אקראית ?

2. כתבת בצדק שציון NCAP לא מכסה את כל תחום ה"בטיחות". אז איך עוד אני יכולה להשוות בין מכוניות מבחינת בטיחות, בצורה שיותר תשקף את מה שקורה בעולם האמיתי ?

פורסם (נערך)

בגלל שראיתי שצביקה המליץ על האוריס מבין הארבע הרלבנטיות, בדקתי עכשיו שוב את המחירים של יאריס מול אוריס.

ויחסית לכך שאוריס יותר גדולה ועם יותר כ"ס, היא יותר זולה מהיאריס.

האם אתם יודעים, למה היאריס מתומחרת כ"כ גבוה, והאוריס בעצם הרבה יותר זולה כמשומשת ?

פורסם

אני מבינה אותך ומצדיקה אותך במליון אחוז, רק אומרת שזה בסדר גמור שהגעת ל-4 דגמים פוטנציאליים שעומדים כולם בפרמטרים של בטיחות, אמינות וכו' שהצבת. לא צריך להתעקש למצוא פגמים באמת איזוטריים (נוסח "אעדיף יצרן שמשתמש בכפתורי רדיו בציפוי כסף") רק כדי לפסול, להיפך- את מעידה שאין מצאי גדול בלוחות לפחות בחלק מהדגמים, אז שקילה של מס' אופציות תקצר לך את זמן החיפוש.

אם אין פרמטרים רציונליים נוספים (כמו גודל תא מטען, צריכת דלק וכדומה) אז נשאר רק לבחור את מה שמדבר אלייך יותר.

אני, למשל, קניתי את ה206 שלי אחרי שחיפשתי בכלל פיאט ולא מצאתי (וכשמצאתי- לא התחברתי), ויכולה להגיד לך שאם הייתי רואה 206 אחרת בפירוש ייתכן שגם אליה לא הייתי מתחברת. לפעמים זה לא רק הדגם אלא גם משהו באוטו שפשוט עושה לך חשק לראות אותו אצלך בחנייה.

לגבי האוריס- שווה בירור. הרכב הזה גם ממש לא נפוץ על הכביש, אז או שזה יהלום מוסווה, או שיש סיבה אחרת. מקווה שיענו לך המלומדים.

פורסם

עשיתי קצת שיעורי בית על אוריס-

היא סוג של גרסת 5 דלתות של הקורולה, ושייכת לקטגוריית המשפחתיות. לא נראה שיש לה פגמים מיוחדים, אבל גם לא משהו מלהיב במיוחד (למעט הגרסה ההיברידית שהגיעה מאוחר יותר). אמורה להיות אמינה למדיי, פחות סחירה מהיאריס (עניין של ביקוש והיצע- בין המשפחתיות יש לה אלטרנטיבות רבות ומעניינות).

אם גודל (או קוטן) הרכב חיוני לך (חנייה ציבורית צפופה למשל), אז זה פחות קורץ מהאחרות. יש גם שיקול (תיאורטי, צריך לבדוק) של עלות אגרה שנתית שאולי גבוהה יותר.

עוד פרמטרים בשבילך לשיעורי בית:

עלות ביטוח מקיף לכל אחד מהרכבים.

ציון "ירוק" (זיהום רכב).

מוסך אהוב שמתמחה ברכבים מסויימים (איפה תטפלי?). אולי נשמע שיקול שולי, אבל יש לי חברה שהתלבטה בין כמה דגמים וקנתה יונדאי רק כי במשפחה יש בעל חנות חלפים ליונדאי.

לשיקולך.

• תוכן חדש...