Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

בעת החלפת צמיגים שמתי לב שמפוזר לי בבית הגלגל גריז מהגומיה שנקרעה.

האם במקרים כאלה שהגומיה קרועה, יש להניח שנגרם נזק נוסף לצירייה עצמה?

כמובן שלא ניתן לאבחן מעל דפי הפורום, אני מתכוון באופן כללי בכל אופן.

הבנתי שאחרי החלפת צירייה ראוי לעשות כיוון גלגלים\פרונט? האם כדאי במידה ותוחלף רק הגומיה?

אין לי ממש מוסך קבוע, אשמח לקבל המלצות למקום להחליף בו צירייה ליונדאי, באיזור יהוד-פ"ת, נתב"ג, ת"א...

ובנוסף אשמח לדעת כמה אמור לעלות לי הביקור במוסך, במידה ותוחלף רק גומיה, או גם צירייה...

נורא תודה על הידע והזמן חבר'ה :)

פורסם

אם עדיין אין לך תקתוקים בסיבובים, אז עדיין לא נעשה נזק, מחליפים גומייה בעלות 150-200 ונגמר הסיפור, חשוב לטפל ולא להזניח כי אז באמת תצטרך להחליף פעמון ואז זה נע יותר לכיוון 350-450.

פורסם

יש תקתוקים בסיבובים מסויימים. דיי לא מורגשים (בהשוואה לתקתוקים שהרגשתי ברכב הקודם).

במידה ואני שומע תקתוקים מדובר על החלפת פעמון?

באילו מצבים צריכים להחליף את כל הצירייה? (ראיתי באינטרנט שזה עלול לעלות עד 800 שקלים לצירייה שלמה)

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש תקתוקים אז כנראה שצריך להחליף משהו, או את כל הצירייה או את הפעמון. כעיקרון מי שמכיר את ההבדל בתקתוקים יוכל להגיד לך אם זה רק פעמון או שלא.

אם פתח תקווה זה באזור שלך אז יש לך שתי אופציות טובות -

1. המוסך הירוק - מוסך כללי (לא מורשה יונדאי) קטן (וקצת עמוס, יש לתאם איתו הגעה מראש) אך שירותי ולא יקר.

2. המוסך המרכזי של יונדאי - מוסך בעלות היבואן (מרכזי) שגם נותן עכשיו הנחות משמעותיות לחברי הפורום.

פורסם

אם ישנם תיקתוקים בסיבוב הגלגל הבעיה בפעמון בלבד. עלות פעמון שכזה היא 150 שח. עבודה אני מאמין במוסך עוד סביב ה 250 שח.

עזרה - הייתי נמנע מלשלוח למוסך הירוק היות והם כמה פעמים כבר עשו פאדיחות. אצלי אישית בצעירותי דפקו לי את המיסב גלגל באטוס ואצל חבר פורום שהיה ריתי בקשר על פורד פוקוס ונזילה מאטם מיכסה שסתומים אל בית הפלאגים החליפו סתם חיישנים ולא סידרו לו טת התקלה. בסיוע טלפוני הוא סידר בעצמו.

פורסם

תודה חבר'ה!

אולי אני אנסה את כלמוביל פ"ת, מאוד קרוב לי.

שאלה צדדית, אולי לא פחות מסקרנת אותי... האם זה סביר שאני הולך למוסכים רשמיים (יקרים) עם רכבי? ששווה פחות מ20 אש"ח, ושכבר רואים עליו את הגיל... אני מגיע למוסכים כאלה ויש שם רק רכבים חדשים. מה אתם חושבים?

פורסם

אתה וכנופייתך בטח מנוסים יותר ממני בנושא הזה, איך לדעתך הכי חכם עבורי לפעול בנוגע לצירייה?

טסט אני צריך לעשות כמה שיותר מהר, רוצה להספיק לפני המילואים.

• ספונסר פורום
פורסם
תודה חבר'ה!

אולי אני אנסה את כלמוביל פ"ת, מאוד קרוב לי.

שאלה צדדית, אולי לא פחות מסקרנת אותי... האם זה סביר שאני הולך למוסכים רשמיים (יקרים) עם רכבי? ששווה פחות מ20 אש"ח, ושכבר רואים עליו את הגיל... אני מגיע למוסכים כאלה ויש שם רק רכבים חדשים. מה אתם חושבים?

אני חושב שלא צריך לפסול מוסך מורשה רק בגלל שהוא מורשה. הכל שאלה של מחיר.

תתקשר למוסך הירוק (או לכל מוסך כללי אחר) ותקבל הצעת מחיר. תתקשר למוסך המרכזי ותקבל הצעת מחיר. אם ההפרש לא גדול אז בוודאי שכדאי לך לגשת למוסך המרכזי ולקבל את ה"חותמת" הזאת. אם ההפרש משמעותי אז ברכב ישן בוודאי שאפשר לוותר על זה.

פורסם

איל,

ישנם גומיות שלא דורשות פירוק צירייה וכלים בשביל ההתקנה, וניתן להתקין לבד ב10 דק אבל הן יותר יקרות מגומיות רגילות.

בכל מיקרה צריך לבדוק את הצירייות לפני, קח את הרכב לבעל מקצוע שיבדוק או תנסה לבדוק לבד, תקח את הרכב למגרש ריק ותעשה כמה סיבובים אם כל ההגה ימינה ואז כמה סיבובים אם הגה שמאלה אם יש תיקתוקים באחד מהמקרים אז רוב הסיכויים הצירייה בצעד הנגדי של הפניה לא תקינה.

אם זה המצב אז האופציות:

צירייה חדשה מקורית.

צירייה חדשה תחלופית.

צירייה משופצת.

פעמון חדש (אם הבעיה בו).

צירייה מפירוק-לפי דעתי האופציה המשתלמת אם יודעים איך לבחור ולבדוק.

אני גם ממליץ לגשת למוסך כללי אם התקלה הזאות אם זה צירייה או גומיה, אין סיבה לשלם יותר למוסך מורשה של יונדאי.

פורסם
איל,

ישנם גומיות שלא דורשות פירוק צירייה וכלים בשביל ההתקנה, וניתן להתקין לבד ב10 דק אבל הן יותר יקרות מגומיות רגילות.

.

אם זה אכן המצב אז באמת חבל להתזז סתם.. אם יש לך דילמה אם בכלל להגיע למוסך בשביל זה אתה יכול להתקשר לתן גז ולקבל מהם חוו"ד בחינם.מהניסיון שלי איתם הם אמינים ולא עושים פאדיחות. זה המספר אם תרצה לנסות 03-6334499

פורסם
איל,

תודה אנטון, אני אבדוק את עניין התקתוקים. תוכל להכווין אותי למקום שאפשר לרכוש אצלו את הגומיות האלה?

פורסם

מוסך מומלץ בפ"ת (מכונאות כללית וכיוון פרונט)

מוסך "איציק פרונט".

עסק משפחתי (תימנים) מתקתקים עבודה במחירים מאוד הוגנים.

רחוב האלוף דוד מרכוס באיזור תעשיה סגולה .

מוסך לאנשים שמוכנים לוותר על פינת המתנה מפנקת ,בורקסים ויועצי שירות .

• תוכן חדש...