Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון חבר מהעבודה גילה שאחת מחברות הביטוח נותנת למהנדסים תנאים טובים מאד,

0.9% מההפקדה ו 0.19% מהצבירה.

כרגע יש לי ביטוח מנהלים בחברה אחרת ולהם אני משלם 2% על ההפקדה ו 1.25% על הצבירה, מקדם 240(!).

היום היה אצלנו במשרד סוכן של החברה הראשונה ועשה סימולציה בהנחה שיש לי 35,000 בקרן היום ושיש לי ביטוח חיים בגובה של 500,000 בביטוח מנהלים ושל 2 מיליון בקרן פנסיה, יצא הפרש של מעל 400,000 ש"ח.

מה אתם אומרים? לעבור? לא לעבור? למה?

אני מפספס משהו?

פורסם

ביטוח מנהלים הוא פשוט גרוע. מקדם טוב משפיע רק חלקית על גובה הפנסיה העתידית. החלק השני הוא כמה צברת עד לרגע היציאה לפנסיה, ובחלק הזה ביטוח המנהלים דופק חזק על ידי ביטוחים יקרים ועמלות גבוהות.

תמיד עדיף לבחור בקרן פנסיה ולא בביטוח מנהלים.

לגבי איזה קרן פנסיה, לא תמיד הקרן עם העמלות הנמוכות כדאיות. תיכנס לאתר "פנסיה נט" של משרד האוצר ותשווה בין ביצועים של קרנות שונות. (רק באינטרנט אקספלורר 9 או חדש יותר וגם אז יש לבחור לשמור את תוצאות החיפוש בקובץ ורק אז להסתכל עליהם)

בהצלחה

יהודה

פורסם

yehuda-K,

מה שאתה אומר לא מדוייק ולא אחראי. ככלל אצבע פוליסות ביטוח מנהלים כמוצרי מדף הן נחותות, אך בחברות גדולות קיימות פוליסות ביטוח מנהלים לא סטנדרטיות אשר עדיפות משמעותית על פנסיה, לכן אין נוסחה או כלל שנכונות לכל האוכלוסיה. הנושא מאד מורכב (ועמוס ברגולציה) ומומלץ מאד לפותח השרשור לפנות ליועץ פנסיוני עצמאי ובלתי תלוי (בניגוד לסוכן). ההמלצה שונה בין אדם לאדם בהתאם לגילו, הותק הפנסיוני שלו, וכד'.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הכל תלוי בפרטים הקטנים. ככל שביטוח המנהלים הזה ישן יותר כך המקדם שלו טוב יותר.

מתי פתחת את הביטוח הזה ? ואיזה מקדם יש לך ?

פורסם
בסוף 2012, מקדם 240.

240 זה כנראה מספר תשלומי קיצבת הפנסיה שהביטוח הזה נותן (20 שנה , אחר כך אתה לבד)

כנראה שאתה בתנאים גרועים בביטוח המנהלים. הביטוחים שנפתחו בתקופה הזו (אחרי השינויים שהכניס הגאון התורן מהפיקוח על הביטוח מר שריג) היו באופן כללי גרועים.

רק לסבר את האוזן חבר שלי פנה ליועצת פנסינית עם ביטוח מנהלים שנפתח באותה תקופה וזו הראתה לו שההפרש בקיצבה שהוא יקבל בפנסיה בין ביטוח המנהלים שלו לבין קרן פנסיה הוא כ 2000 שקלים לטובת קרן הפנסיה.

אבל כל זה מאד כללי. אתה באמת צריך לקבל ייעוץ ממישהו בעניין הזה ולא לפעול מתוך אינסטינקטים או מידע חלקי כמו זה שנכתב כאן.

פורסם

המלצתי בעבר על מירב - סוכנת פנסיונית יש לה אתר מצויין שנותן הרבה מידע - www.meravs.com

אני מאמין שאם תקרא באתר תקבל תשובה על חלק מהשאלות. היא גם תיתן לך תשובות בטלפון לשאלות ממוקדות שאפשר לענות עליהן בלי בדיקה עמוקה.

• תוכן חדש...