Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני מספר חודשים הייתי מעורבת בתאונת דרכים, בה הנהג שפגע בי לא עצר בתמרור עצור.

הפגיעה הייתה בחלקו הקדמי של הרכב בו נסעתי ובדלת הנהג.

כעת קיבלתי מכתב ותשלום מהביטוח של הפוגע, כאשר מהתשלום המבוקש הורידו לי:

18% מע"מ - למרות שקיבלו חשבונית מקורית.

20% - "ניכוי צומת".

התקשרתי לשאול לגבי הניכוי צומת, ונמסר לי שזה אשם תורם ואין מה לעשות.

הייתי שמחה לקבל את דעתכם בנושא - האם חברת הביטוח יכולה לקבוע על דעת עצמה מהו ה"אשם התורם" במקרה?

לא ברור לי מהו האשם, כיוון שהפגיעה הייתה שכבר הייתי בתוך הצומת, ולא הייתה שום דרך שהייתי יכולה למנוע את המקרה (למעט אם הייתי עוצרת עצירה מלאה לפני הצומת - מה שלא הייתי צריכה לעשות).

אבל בכל מקרה, לא נהגתי במהירות מופרזת או משהו דומה.

האם יש הצעות? חוקים שאוכל להעזר בהם?

אשמח לכל עזרה.

בברכה ושבוע טוב

פורסם

תודה, ראיתי את הכתבות הללו, אבל לא הצלחתי למצוא משהו רשמי מהמפקח על הביטוח על נושא ה"רשלנות תורמת" ואני חוששת שכתבה במאקו לא תספיק.

פורסם

דרך אגב - בנושא המע"מ, בשיחת טלפון איתם הם הודו שכנראה קיבלו את החשבונית על התיקון, אבל הם דורשים שבנוסף אמציא להם אישור שאין לי שום אופציה להזדכות אח"כ על המע"מ.

לא ברור לי מאיפה אני יכולה להביא אישור שכזה.

פורסם (נערך)

מותר לחברת הביטוח לנכות בגין אשם תורם, אבל היא לא יכולה לעשות זאת באופן שרירותי.

על חברת הביטוח נטל ההוכחה. לכן את יכולה לתבוע (או להודיע בכתב לחברת הביטוח כי תתבעי את מלוא הפיצוי):

http://www.what2do.co.il/%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A6%D7%93-%D7%92-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%90%D7%A9%D7%9D/

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

והנה גם מאמר של עו"ד מתמחה בענייני תעבורה בנושא

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המאמר אמנם מדבר על תאונות חזית-אחור ולא על תאונה בצומת, אבל בכל מקרה אני מציע להתנגד לניסיון של חברת הביטוח להתחמק מתשלום פיצוי מלא.

פורסם

מה? לא, תקרא החל מכותרת המשנה "תגובה לתגובה", הוא מדבר באופן כללי על הפחתה בשל "רשלנות תורמת" ולא על חזית-אחור (החלק הראשון של המאמר).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הרעיון של רשלנות תורמת בצומת , ידועה ופופולרית מאוד בקרב חברות הביטוח , מסיבה מאוד פשוטה , שאתה נכנס לצומת (ככה למדו אותנו גם בתאוריה ובשיעורי הנהיגה) אל תסמוך רק על הרמזור / תמרור / תחושת בטן, תיכנס בזהירות לצומת, אם נכנסת בעיוורון מוחלט לצומת בהנחה שיש אור ירוק , שווה ערך לסיטואציה בה תסע בכביש מהיר וילד שהולך בשוליים יקפוץ לך לנתיב. האם תדרוס אותו או תנסה לבלום? האם תתעלם ממנו או תיקח אותו בחשבון? אותו משקל בדיוק.

צומת הינה פשוטו כמשמעו, צומת דרכים , רשלנות תורמת בצומת תמיד תהיה , מה שכן , תנסה להילחם להוריד את אחוז הרשלנות התורמת , אולי ל15 אחוז , זה לעיתים יהיה מקובל על ידי החברה השניה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

איך קבעת שתמיד תהיה רשלנות תורמת בצומת? אולי פות"ש נסעה בזהירות ואפילו ניסתה להימנע מפגיעה.

בכל מקרה של תביעת רשלנות, או הפחתת פיצוי בגין אשם תורם, צריכה חברת הביטוח להוכיח על פי "מבחן האדם הסביר" כי הוא פעל באופן לא סביר ונורמטיבי בנסיבות התאונה. חובת ההוכחה היא על חברת הביטוח על פי הכלל "המוציא מחברו".

לו אני במקום פות"ש הייתי תובע(ת) מהם את מלוא סכום הפיצוי, אין לה מה להפסיד.

פורסם
הרעיון של רשלנות תורמת בצומת , ידועה ופופולרית מאוד בקרב חברות הביטוח , מסיבה מאוד פשוטה , שאתה נכנס לצומת (ככה למדו אותנו גם בתאוריה ובשיעורי הנהיגה) אל תסמוך רק על הרמזור / תמרור / תחושת בטן, תיכנס בזהירות לצומת, אם נכנסת בעיוורון מוחלט לצומת בהנחה שיש אור ירוק , שווה ערך לסיטואציה בה תסע בכביש מהיר וילד שהולך בשוליים יקפוץ לך לנתיב. האם תדרוס אותו או תנסה לבלום? האם תתעלם ממנו או תיקח אותו בחשבון? אותו משקל בדיוק.

צומת הינה פשוטו כמשמעו, צומת דרכים , רשלנות תורמת בצומת תמיד תהיה , מה שכן , תנסה להילחם להוריד את אחוז הרשלנות התורמת , אולי ל15 אחוז , זה לעיתים יהיה מקובל על ידי החברה השניה.

גם לא נכון בעליל, גם לא מתאים לכללי המשפט (בפרט בישראל), וגם השוואה לא נכונה ומזלזלת באינטלגנציה.

איך קבעת שתמיד תהיה רשלנות תורמת בצומת? אולי פות"ש נסעה בזהירות ואפילו ניסתה להימנע מפגיעה.

בכל מקרה של תביעת רשלנות, או הפחתת פיצוי בגין אשם תורם, צריכה חברת הביטוח להוכיח על פי "מבחן האדם הסביר" כי הוא פעל באופן לא סביר ונורמטיבי בנסיבות התאונה. חובת ההוכחה היא על חברת הביטוח על פי הכלל "המוציא מחברו".

לו אני במקום פות"ש הייתי תובע(ת) מהם את מלוא סכום הפיצוי, אין לה מה להפסיד.

למיטב זכרוני הוחלף מבחן האדם הסביר במבחן האדם מן היישוב המקל יותר כלפי פות"ש

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה חדש, משתלם להן לחברות הביטוח לעשוק מחד, ולא לשלם מאידך, ולגרור רגליים

יש להם גם ככה אנשים שמקבלים משכורת להעביר את כל יומם בבתי המשפט

בית המשפט לא מעניש אותן על השיטה הזו, נהפוך הוא, הוא מעודד אותה בהתנהלותו

רוב האנשים, ביאושם, מקבלים עליהם את הדין, ולא תובעים את שמגיע להם.

במקרה הרע מבחינת חברת הביטוח היא תשלם את שהיתה צריכה לתת מלכתחילה.

אסור לך לוותר, אין דבר כזה אשם תורם אוטומטי על תאונה בתוך צומת. שבית המשפט יכריע שלא היית מספיק עירנית, ושיכולת לחזות פסיכי שלא עוצר בעצור, ועף כמו חץ לכוונך.

בהצלחה

פורסם

על פי החוק חייבת חברת הביטוח לשלם את הכספים שאינם נתונים במחלוקת.

כדאי לכל מי שחברת הביטוח מקזזת מסכום הפיצוי בגין "אשם תורם" להודיע לה בכתב כי אתה מתכוון לפנות למפקח על הביטוח אם יבצעו זאת ללא הוכחה.

חברות הביטוח מחייבות את המוטב לחתום על טופס ויתור כדי לקבל את הכסף. לכן מה שצריך לעשות מי שרוצה לקבל את כספו הוא לחתום על הטופס ולהוסיף "תחת לחץ" או "ת.ל." ליד החתימה. אחר כך תוכלו לתבוע את היתרה בבית משפט.

• תוכן חדש...