Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

long story short

עקב משבר שהיה בלימודים ובעקבותיו נאלצתי לחזור על עוד שנה הגעתי למצב של שנה 5 בתואר, בה אני עושה את פרויקט הגמר.

אז עברו ארבע וחצי שנים מאז תחילת התואר והקופות שהיו לי בצד אזלו אט אט, עכשיו, אחרי המון זמן של שקט יחסי אני במינוס גדול יחסית בשבילי. שגם בו אני כבר חורג ממסגרת האשראי שלי. אני עובד 3 פעמים שבוע ומגיע עד לכדי חצי משרה, מה שמכניס בגדול בין 3.5 ל4 אלפים ש"ח בחודש. הבעיה? אני מגיע ל1200-1500 ש"ח דלק בחודש (נסועה יומית של כ70 ק"מ חלקה בתנאי עומס), הוצאה חודשית של בין 1000-1500 ש"ח על חומרי גלם והדפסות לפרזנטציות שאנחנו צריכים, ביטוח שעולה 200 ש"ח בערך, אוכל ובילויים עוד 1000 ש"ח, הלוואות עם החזרים של 800 ש"ח אז אנ חייב לבנק בממוצע 5000 ש"ח בחודש. הבעיה? כמו שכתבתי אני מכניס 4000 בחודש טוב :(.

החודש כבר אחרוג ב2000 ש"ח ממסגרת האשראי שלי, אני כבר לא כל כך יודע מה לעשות. שקלתי לבדוק אופציה למשכן את הרכב שלי, בשיל סכום כלשהו... אין מצב שיתנו לי הלוואה נוספת עקב היסטוריה פיננסית קלוקלת, למרות שחל שיפור בהתנהלות שלי (אפילו מנהל הסניף שלי הודה בזה). זה כבר פוגע לי בבריאות מרוב לחץ...

אני לא יכול לקחת עוד כסף מההורים (אין מאיפה), ואני ממש לא רוצה להיות חייב כסף לחברים. זה אף פעם לא נגמר טוב.

האם מישהו מהמנוסים שבכם בין אם תודות לחיים או תודות לנסיונכם בתחום, אשמח לשמועכל עצה.

תודה מראש.

אורי,

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

קודם כל צמצם הוצאות.

תתחיל בלמכור את הרכב ואם אתה חייב רכב אז לקנות איזה משהו זול (איזו פונטו ב 4000 שקל). תבדוק איפה עוד אפשר לצמצם ובמקביל בדוק באגודת הסטודנטים הלוואות מסובסדות. יש לך חצי שנה להחזיק ואחר כך תוכל תוך שנה או שנתיים לסיים חובות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי אוכל ובילויים - יש אפשרות לוותר על זה?

בנוסף, כמו שאמרו כאן, למכור את הרכב לטובת משהו חיסכוני יותר. על איזה רכב אתה נוהג היום?

פונטו ב4000 ש"ח לא תשרוד 70 ק"מ ביום, לכן עדיף משהו אמין יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דלק- תנסה לחסוך עי השתתפות של טרמפסטים, נסיעה באוטובוסים מתיי שאפשר, נסיעה בזמנים ללא פקקים.

אוכל ובילויים- אם אתה גר עם ההורים אז זה המון. תבדוק טוב טוב על מה אתה מוציא וכמה.

חומרי גלם והדפסות- גם האישה לומדת משהו כמוך, תבדוק מקומות הדפסה זולים יש הפרשים של עשרות ומאות אחוזים במקומות שונים.

פורסם

1. איזו אישה D:. רווק מושבע (כנראה שזה חלק נכבד מהבילויים)

2. רכב: סיטרואן C4. מצליח להוציא ממנה 1:12. אני נוסע מאוד רגוע.

3. למכור את הרכב תהיה בעיה. יש לחץ מאוד גדול מצד ההורים להשאר איתו, אני מכבד את הנושא מכיוון שחלק נכבד מרכישתו מומן על ידיהם.

4.טרנפיסטים אין כל כך מהאיזור. אני אחפש. אני צריך את הרכב בשביל כלים, חומרי גלם וכיו"ב. פרויקט הגמר שלי גדול וכל סקיצה בקנ"מ נעה בין 50 ל100 ס"מ, מה שמצריך להיות כמעט תמיד עם הרכב.

5. נקשר להצאות מזון, כנראה שאין מנוס. אתחיל לקחת יותר מהבית. נראה כמה אצליח לחסוך שם.

Stay tuned

פורסם

לקחת יותר מהבית? זאת אומרת שאתה אשכרה משלם על אוכל בחוץ?!

טוב, סגרת כבר כמה מאות שקלים.

רכב זאת מזללת הכספים הכי גדולה שלך כרגע.

יש להיפטר ממנו עכשיו ומיד. תשאל את האחרים, שאין להם רכב,

כיצד מתנהלים עם פרויקטים גדולים. הכרתי מספיק סטודנטים נטולי רכב שהצליחו,

זה לא תנאי בשום תוא.

בילויים - תוריד לאפס. בשביל מה המציאו את האינטרנט, הרי? :-)

בקיצור, הרכב לפח וחסל, בלי סנטימנטים. בנאדם שפוי שלא נחתה עליו קטסטרופה מכוח עליון

לא יכול להרשות לעצמו לחיות כך על הלוואות. אחרי שתתאפס ולא תהיה חייב לאף אחד כלום,

תתארגן מחדש. ותאמין לי שתסתדר. בני אדם סתגלתנים מטבעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא גר בעיר. רכב הוא כורח המציאות לצערי (כשגרתי בעיר הרכב לא נסע בכלל, אין התנגדות לתחב"צ. פשוט באיזור שלנו זה סיוט) אולי אצמצם. יש לנו אוטובוס אחד כל 3 שעות בערך שלוקח לו כחצי שעה להגיע לתחנת רכבת. אני יכול לצמצם נסיעות, זה כן, וכנראה מה שעאשה גם ככה. הרכבת מרחק רבע שעה נסיעה מהבית ברכב. צריך לראות איך לסדר את העניין של מכירת הרכב מול ההורים. כמו שאני מכיר אותם הם יקחו הלוואה כדי שלא אמכור, אבל מבחינתי זה לא בא בחשבון. בגיל 30 אני חושב שאני צריך וחייב להסתדר לבד כלכלית. בטוח שימצא פתרון, גם אם זה אומק למכור את הרכב.

Stay tuned

פורסם

תרד מרכב של 25000 לרכב של 8000. תאמין לי שבאלנו מודל 2000 או קליאו מודל 2005 ישרדו לא פחות טוב ולא תצטרך לא מקיף ולא כלום. בסיום הלימודים תמכור במה שקנית.

C4 זה פינוק לסטודנט תפרן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דווקא אני חושב שהמוצא האחרון זה מכירת הרכב.

תנסה חודש חודשיים מה שייעצנו לך ואז תראה מה קורה.

אם אתה כל יום קונה אוכל\שתיה בחוץ מצאת לך את מזללת הכספים שלך.

לי אישית יש בתיק קפה וכוס טרמית שאני הולך ללימודים, בממוצע בחודש אני חוסך על הקפה קצת פחות מ100 שקל.

פורסם

איך הגעת מצב שאתה חייב לבנק 800 שקל בחודש? אם זה קשור לרכב, אז תיפטר ממנו ותכסה את ההלוואה.

תחתוך באוכל ובילויים. להוציא 1000 בחודש על דברים כאלה למישהו שגר בבית, זה מעט יותר מדי(וסליחה על האוקסימורון)

ובכול מקרה,גם אם תישאר עם הרכב, תצמצם את הנסיעות. אחד מהישגי המחאה זה 50 אחוז הנחה לסטודנטים בתחבורה ציבורית, תנצל את זה.

לא יודע מה אתה לומד, אבל 500-1000 שקל בחודש עבור חומר לטובת הלימודים, נשמע לי ממש מוגזם.

פורסם

הוא סטודנט. מקומות שמוכנים לקבל סטודנט (שמחסיר הרבה בגלל לימודים) זה בד"כ אותם מקומות שמקבלים כל מי שיש לו נשימה ודופק, ומשלמים מינימום.

לדעתי 3.5-4 בחודש בשביל עבודה בחצי משרה זה יפה מאוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הייתי תוקף את הבעיה מכמה כיוונים

לא יודע מה מזה מציאותי כמובן

הגדלת ההכנסה בעוד משמרת לשבוע

החזר של 800 ש"ח לבנק זה הרבה מאוד , נסה למצוא הלוואה נוחה יותר לטווח זמן ארוך יותר ואולי גם בריבית טובה יותר

אוכל תביא מהבית , בילויים צמצם או מצא מקומות בילוי זולים יותר.

רכב אולי להחליף, יעזור לך בפרעון ההלוואה שיש , אולי לצמצם שימוש.

לא יודע מה אתה לומד ומה הדגמים שאתה בונה וכו' אבל הוצאה כבדה , בדוק מחירים חפש ספקים זולים יותר.

יש לך "רק" 6 חודשים לעבור ואז לצאת למרחב

בהצלחה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כולם בונים על סיום הלימודים בעוד חצי שנה ואז רווחה כלכלית - מישהו יודע מה לומד פות"ש ומה צפוי לו בשוק העבודה? האם הוא עלול לסבול מתקופת אבטלה או שכר מינימום ממושכים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...