Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-sperial

היום הכנסתו כ 4000 ש"ח כאשר הוא עובד באופן חלקי ביותר

יסיים את לימודיו יכפיל את משמרות העבודה יכפיל את הכנסתו.

בין לבין ינס הלמצוא גם תעסוקה בתחום אותו למד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
איך הגעת מצב שאתה חייב לבנק 800 שקל בחודש? אם זה קשור לרכב, אז תיפטר ממנו ותכסה את ההלוואה. הלוואת סטודנט בגלל חובות קודמים. הייתי במקום לא טוב באותה תקופה, כלל לא מעט סמים, אחרי שיצאתי מחרא הזה, התחלתי לעבוד כמו בן-אדם, לכסות חובות וללמוד. הכסף נועד לכסות חובות.

תחתוך באוכל ובילויים. להוציא 1000 בחודש על דברים כאלה למישהו שגר בבית, זה מעט יותר מדי(וסליחה על האוקסימורון)

ובכול מקרה,גם אם תישאר עם הרכב, תצמצם את הנסיעות. אחד מהישגי המחאה זה 50 אחוז הנחה לסטודנטים בתחבורה ציבורית, תנצל את זה. כנראה. שונא תתחב"צ :(

לא יודע מה אתה לומד, אבל 500-1000 שקל בחודש עבור חומר לטובת הלימודים, נשמע לי ממש מוגזם.

עיצוב תעשייתי. חומרים זה עצים, חומרים ליציקות, תבניות, חומרי מידול, צבעים, you name it.

תרד מרכב של 25000 לרכב של 8000. תאמין לי שבאלנו מודל 2000 או קליאו מודל 2005 ישרדו לא פחות טוב ולא תצטרך לא מקיף ולא כלום. בסיום הלימודים תמכור במה שקנית.

C4 זה פינוק לסטודנט תפרן.

אם אמכור, אקבל בערך 24000 ש"ח. 14000 יוחזרו להורים, 8000 לרכב חדש, משאיר אותי עם 2000, זה פתרון לטווח קצר , לא? . אגב, אין לי מקיף. חובה וצד ג'.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בקשר לעבודה, כרגע מנהל משמרת. אני מקבל 40 ש"ח לשעה, לא כולל נוספות, שבתות או חגים. יש אופק בגדול בתחום הזה ספצפית כשאסיים את הלימודים וכבר בקשו ממני להתקדם למקום אחר, אבל זה נפל בגלל הלימודים.

כאסיים את ההתחייבויות הפיננסיות הוצעה לי עבודה (ככל הנראה, לא בונה על זה) בחברה מוכרת באנגליה דרך לקוחה קבועה מאוד שלנו שיצרתי ריתה קשר חברות, היא בקשה את תיק העבודות שלי והעבירה את פורטפוליו שלי לאנשי HR. הם אמרו שהם מעוניינים לפגוש אותי, אבל זה יהיה רק אחרי הלימודים ועד אז אלוהים גדול :(

Stay tuned

• אחראי פורום
פורסם

מה עם תוספת עבודה מהתחום שלך, הכנת קבצי סוליד למשל? תוכנה שאתה אמור לשלוט בה היטב בפז״מ הזה.

אפשר לבדוק בסטודיוים לעיצוב, משרדי תכנון קטנים.

אני מסתכל רחוק יותר, לשלב שאחרי הלימודים. לא פשוט בתחום שלנו, רבים וטובים נוטשים, בעיקר לתחום הפיתוח והתכנון.

אתה אמנם מחזיק הצעה אבל היא בקלות יכולה להתברר כ-underpayed או בעלת קשר רופף לעיצוב.

הנקודה שלי היא שזה לא רק החצי שנה הזאת וזהו. מניסיון לא פשוט.

אני לא הייתי מוכר את האוטו כי מה שאתה מתאר לגבי מרחק והדילוגים וההובלות לטובת רכישת חומרים היא מציאותית מאוד.

כן הייתי מנסה להגיע להסדר עם ההורים על מכירה ורכישת רכב זול יותר עם הקלות בהלוואה שלהם, החזר חלקי כרגע וכו׳.

מנסה להגדיל עבודה בג׳וב הנוכחי, פורס את ההלוואות טוב יותר. 200-300₪ מכל צעד קטן ואתה מתקרב לברייק איוון.

בהצלחה!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בתור אחד שנמצא בחובות אתה מרשה לעצמך לבזבז הרבה יותר מדי.

1000 בחודש על בילויים ואוכל בחוץ?

מספיק שתצמצם את זה ל-400 ומחקת כמעט את הפער.

1) תתחיל לצאת בשעות מוקדמות - רוב הפאבים נותנים 1+1 או 50% עד השעה 21:00.

2) תביא אוכל מהבית. אני נמצא באוניברסיטה כל יום מ-8 עד 20 ואוכל רק אוכל מהבית, מקסימום קונה סנדביץ'.

מצחיק, אבל נשמע שאתה יודע שאתה מבזבז. תתחיל לחסוך בסעיפים שהם לא בסיס קיומי ותצמצם את הפער. כרגע נשמע שאתה לא באמת מנסה...

פורסם

מחזק את הצלתתו של זיו - אני לא סובל מבעיות פרנסה, אבל אצלי יש שיטה ברורה: דבר ראשון בבוקר אשתי מכינה סנדביצ'ים ואני מכין תרמוסים של קפה לכל מי שזקוק להם בעבודה\לימודים. גם חוסך כסף וגם זמן, אני לא צריך לצאת מהמשרד שלי כדי לשתות או לאכול בהפסקות קצרות שיש לי בקבלת קהל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסתובב עם שקית קפה שחור, כפית וכוסות בתיק של הלימודים. בכל בניין יש כמה מוקדים של מים רותחים, גם חסכון בכסף וגם בזמן

פורסם

יש לי קפה חינם בסדנה, אני לא משלם על קפה. אני כרגע אקצץ בהוצאות יציאה. ואפנה לבנק לפריסה טובה יותר.

האמת שכן, חיים שלמים עם כפית כסף בפה, והורים שתמיד הצילו ולא נתנו להתמודד עם קשיים הביאו אותי למצב שבו אני היום, תמיד אמרתי לעצמי שיהיה בסדר, ושיש מי שיעזורף לקח לי המוווווווווון זמן להתבגר ולהתחי להבין השלכות של מעשים, היום אני מתמודד עם הריקושטים ומנסה לשפר את עצמי.

נתתי לעצמי יותר מדי תירוצים עד לא מזמן, לצערי זה קל מאוד להגיד שיזדיינו כולם, אני אעשה מה שבא לי. זה עלה בבריאות תרתי משמע, נפשית ופיזית ונמאס לי מזה. אני רוצה לקחת אחריות על החיים שלי ואני אצליח. בשביל זה אני מתייעץ ומבקש עזרה.מה שלא היה קורה פעם.

המון תודה על העצות חברים.

כנראה שאתה צריך לשמוע מאחרים את מה שאתה חושב. זה שונה לגמרי.

Stay tuned

פורסם (נערך)

לא הצלחתי להבין את המינוס.

המינוס הוא 2000 ש"ח ועוד מסגרת (של כמה?) או כל המינוס כולל הכל הוא 2000 ש"ח?

אל תמכור את האוטו עדין לדעתי, תקצץ בכל השאר (אוכל בחוץ כשאתה במינוס? באמת?)

החזר של 800 שח לחודש לעוד כמה זמן? מה הריבית שאתה משלם על הסכום הזה?

יכול להיות שבתור סטודנט שיש לו רק עוד חצי שנה לסיים ואז להגדיל משמעותית את ההכנסה עדיף לקחת הלואה חברתית נגיד מ https://www.eloan.co.il/ פרוסה על 60 חודשים, עם החזר קטן יותר כרגע, לסגור את ההלוואה הקודמת ומיד עם המשכורות הראשונות לכסח את ההלוואה החברתית לגמרי זה יפנה כמה מאות שקלים בטווח הקצר (אולי, לא אמרת מה הסכומים המדוייקים)

גילוי נאות, יש לי קצת כסף שמושקע ב eloan אבל יש עוד מספיק מקומות של הלוואות חברתיות שכאלה ואין לי שום אינטרס אישי לשווק דווקא את eloan הכסף שיש לי שם הוא די מועט והוא מושקע כולו ממילא בהלוואות שניתנו כבר.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מינוס 2000. מסגרת 2000. סה"כ 4000.

זה קצת מביך באיזשהו מקום. להגיד "אני אסתדר" ו"יהיה בסדר" בגיל 30,אחרי שכבר אכלת כמה לוקשים :(.

היית דווקא תקופה ארוכה במצב סבבה, אפילו ב+ של 2000 בערך. ואז צריך תיקון באוטו, ומרתי לעצמי, אה, בקטנה, אני אסתדר. ובאמת הסתדרתי. ואז הייתה תאונה קטונה, השתתפות עצמית. ואתה אומר יהיה בסדר. אני אסתדר, ואז אתה לא שם לב ונכשל. כי המשכת לאכול ולשתות כאילו הכל בסדר. בשביל להרגיש "חי" ולא כמו זה איזה סטודנט אומלל. ואז חודשיים אחרי זה אתה שוב במינוס הזה, כי לא הקפדת. כי התנהגת כמו ילד שוב. לקח לי זמן להבין, כנראה שכל מה שנרשם פה ידעתי כבר, אבל רציתי להגיד שאני אסתדר.

Stay tuned

פורסם

הפוסט הזה הוא חדשות טובות. אתה ער למה שמתרחש, ורץ לחפש פתרון בשלב מוקדם של המשבר. 4000 ש"ח הם סה"כ סכום קטן, כך שאם תמצא פתרון בקרוב תמנע מהסתבכות חמורה באמת.

הרעיון של הלואה לסגירת המינוס נכון בתנאי שתשלב אותה במדיניות נכונה גם להמשך. הלואה כזו תהיה זולה משמעותית מהמינוס (גם זה שאינו בחריגה), אבל הסכנה היא לחזור לחובות לא נשלטים. באופן בסיסי אתה כנראה חסכן - העובדה היא שבגיל 30 אתה עדיין גר אצל ההורים - סביר שעם קצת צמצום בהוצאות השוטפות (במיוחד בבילויים, וכן מזון ביתי ולא בבתי קפה ומסעדות), יחד עם הלואה זולה ואם אפשר הוספת שעות עבודה, תוכל להתגבר על המשבר תוך חודשים בודדים.

אם אתה מתכוון לקחת הלואה קח אותה מגוף מוכר (הטוב ביותר - הבנק, אבל יכול להיות גם גוף כגון חברת ביטוח). בדוק היטב את תנאיה בהשואה לתנאי האוברדראפט, שכן חלק מהגופים המלווים "לצורך סגירת המינוס" גובים ריביות גבוהות בדומה לרבית האוברדראפט ואף גבוהה ממנה, עסקה לא כדאית. לקבלת הערכה של גוף כזה בדוק את התנאים ל"הלואה מיידית" בכרטיס האשראי שלך, אל תופתע אם מדובר ב-P+10%.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אורבן קיבלת עיצות טובות. גם לי נראה שהדבר הראשון לעשות הוא לקצץ דרמטית בהוצאות הבילויים והאכילה בחוץ.

להערכתי להוריד לפחות 500 ש"ח בחודש בסעיף הזה לא תוריד לך את איכות החיים בצורה משמעותית ותסייע לך באיזון התקציב השוטף.

בהצלחה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מינוס של 4 זה דבר שניתן לסגור בקלות.

כשאני הייתי סטודנט עקב שילוב של פציעה ותאונה (שני אירועים נפרדים) לא עבדתי מספר חודשים ובמקביל נאלצתי לשלם 10,000 שקל והגעתי למינוס של 30,000 שקל (לא הסכמתי לקחת מההורים גרוש). זה היה בשנה האחרונה ללימודים אז דיברתי עם הבנק שיחכה בסבלנות, צימצמנו רכב אחד על מנת לחסוך באחזקה (הרכב של אשתי נקנה על ידי ההורים שלה והיא רק החזיקה אותו), הוספתי עבודת לילה בתחנת דלק לעבודה במפעל המשפחתי ולעבודה כעוזר בית ותוך שנה מסיום הלימודים עמדנו על אפס. זו היתה תקופה ממש לא קלה שצמצמנו בהכל כולל אוכל (תתפלא כמה זמן אפשר להתקיים על פתיתים כמרכיב עיקרי בתזונה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...