Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני נהג צעיר שכבר חצי שנה על הכביש.

אומנם אין לי הרבה שעות נסיעה, אבל אשמח לשמוע כיצד אתם מתמודדים בעת נסיעה בכבישים צפופים נניח בשכונות, עם רכבים שחונים משני הצדדים ואוטו שבא ממול.

כל מי שנוסע מולי בא במהירות, ולאחר שעובר אותי אני לעיתים חושב שעוד ס"מ היינו משתפשפים. כמו כן בצד של המכוניות החונות, אין לי תחושה של כמה קרוב אליהם וגם שם אני חושש שאולי הייתי צמוד יותר מידי.

אמרו לי שלמודים את הגודל של הרכב עם הזמן, אבל בינתיים אני עדיין לא מרגיש שיש לי מספיק ידע כמה אני קרוב או רחוק במיוחד מצד ימין שלי. אשמח לכל טיפ\הצעה :wink:

פורסם

תאמין לי הכול בא מניסיון. אני כבר 15 על הכביש וכול יום לומד מה שהוא חדש. עם הזמן אתה תיצבור בטחון עצמי ונסיון. והכול יהיה בסדר.

חג שמח וכשר ידידי.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם (נערך)

קרב את המושב להגה והרם אותו כך שגובה עיניך יקביל (בשאיפה) לגובה לקו השליש העליון של השמשה.

הבט רחוק והיעזר בקו המדרכה וכדומה כדי להעריך את מיקום הרכב - במקום להביט במראות.

בתחילה, היעזר בנקודות ייחוס על שמשת הרכב להערכת מיקום הרכב בנתיב, כפי שמורים לנהיגה עושים.

אל תביט על מכשול כמו רכב חונה מימין או רכב חוצה משמאל אלא לדרך לפנים.

הקדש לקטעים צרים את מלוא תשומת הלב. זה בסדר לקטוע שיחה בדיבורית או אף עם נוסע ברכב.

בצע את פעולות ההאטה וההיגוי לפני הקטע הצר ועבור בו במהירות קבועה ובקו ישר.

בקטעים בעייתיים במיוחד אפשר להיעזר בהישענות קדימה, פתיחת חלון, קיפול מראה שמאלית וכדומה.

בנוסף, תרגל מעברים צרים במגרש. במגרש כורכר אפשר לדמות עצמים בגובה המדרכה עם בקבוקים ועצמים בגובה רכב חונה עם מקל שתוקעים באדמה. אפשר ליצור מעבר צר, לעבור בו ולהצר אותו וחוזר חלילה - עד שמגיעים לרוחב המינימלי שבו הרכב עובר. אחר כך אפשר לעשות סללום צפוף או מסלול עקלקל שרוחבו עולה על רוחב הרכב בכשליש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה שאתה מתאר טבעי לגמרי וקורה גם לנהגים ותיקים שמחליפים רכבים.

אני נהגתי באאודי 80, סוויפט וכיום בניסאן נוט.

בכל מעבר הייתה תקופת הסתגלות קצרה למימדי הרכב.

כשעברתי לנוט, הייתה לי תחושה כאילו תופסת את כל רוחב הנתיב כשפועל היא בדיוק באותו הרוחב של הסוויפט.

תוך שבוע למדתי את המימדים של האוטו והבנתי שהוא בסך הכל לא כזה גדול ועובר אפילו ברחובות חד סטריים צפופים למדי.

זכור לי שבתקופת לימודי הנהיגה המורה חזר ואמר "במקום שיש לך ספק או-סע לאט יותר".

בסופו של דבר הכל פונקציה של קילומטראז' שצברת על הכביש וקצת היגיון בריא.

גילוי נאות: יש לי רישיון 8 שנים. בשנה האחרונה נסעתי יותר מאשר בכל 7 השנים שקדמו לה גם יחד והצלחתי לשפר בצורה דרמטית את המיומנות שלי בכביש.

פורסם

פשוט צריך להתרגל לרכב.. שאני התחלתי לנהוג (לפני שנה וחצי בערך) הייתי חונה בצורה שמשאירה מטר מהקדימה של הרכב, ובעיני הייתי רואה שעוד שנייה הייתי מנשק את הרכב שמלפנים. הכל יבוא מנסיון. כנ"ל על מעברים צרים - הייתי מפחד מכל מעבר צר, היום אני מודע להכל.

פורסם

תודה חברים.

אמשיך לצבור ניסיון על הכביש. פשוט חשבתי שאולי יש טריקים למתחילים :) אני רואה לפעמים רכבים שעוברים בס"מ בודדים לפני שהם משתפשים זה בזה, ועדיין לא מצליח להבין איך מכסא הנהג ניתן לכוון בכזה דיוק...

פורסם

הנה כמה טריקים למתחילים (מומלץ גם ולותיקים):

1.סע על כביש ישר במהירות בינונית (70-80) סטה לאט לאט ימינה עד שתרגיש שאתה נוסע על עייני חתול של הקו הצהוב, תנסה להגיע למצב שאתה נוסע ברציפות על עיניי החתול (זה מעצבן) עכשיו תסתכל איפה הקו הצהוב נעלם לך מעין (כמובן בחצי מבט כי אתה עדיין על 80 כן?) זכור את הנק' ברכב שמאחוריה הקו הצהוב נעלם, פעם הבאה שתצטרך להתקרב למדרכה, תדע שאסור לך להגיע לכך שהמדרכה תעלם בנק' הזו.

לפני שכולם קופצים, ה"נזק" לצמיגים מהניסיון הזה שולי ביותר במיוחד לאור הלימוד.

2. סע למגרש חניה ריק, פזר ארבע אבנים (קטנות אך מורגשות) בריבוע, וסע במעגלים נסה לעלות על האבנים עם הגלגל השמאלי קדמי, כשתגיע למצב שאתה נוסע בעיגול מושלם ועולה על כל ארבע האבנים ברציפות תעבור לשמאלי אחורי, אחר כך ימני קדמי, ואחר כך ימני אחורי (לפי סדר הקושי).

לאט לאט תקרב את האבנים עד לרדיוס הפניה המינימלי של הרכב.

3. אם אתה לא בטוח שהרכב מולך יכול לעבור, סטה ימינה כמה שאתה בטוח ותעצור, אם הוא יוכל הוא יעבור אם לא הוא יעצור גם ויתחיל לצעוק, שזה כמובן עדיף על תאונה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

במקרה הכי גרוע ואתה רוצה את האימון הכי אפקטיבי- תמצא מקום מבודד ובטוח, תקח 2 קונוסים/ כסאות פלסטיק ותנהג/תחנה ביניהם, כל פעם תקטין את המרחק ביניהם עד שתבין את המימדים שדרושים לרכב כדי לעבור.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תוציא רישיון על משאית :-P

בגיל 19.5, אחרי כמעט שנתיים של נהיגה ברכב פרטי, הוצאתי על חשבון צה״ל רישיון למשאית עד 15.

לאחר מכן צברתי שעות נהיגה רבות על האמר, וכשמתרגלים לרוחב של 2.16 מטר, המטר שישים של הרכב הפרטי מרגישים כמו אופניים.

צחוק בצד- תרגול וניסיון. למד להשתמש נכון בשתי מראות הצד ובמראה האחורית

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...