Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תובנות שלי:

"חיים רק פעם אחת, אכול ושתה כי מחר נמות" זו גישה דפוקה מהסיבה הפשוטה שאם כיף לך עכשיו אתה תשכח את זה מהר. לעומת זאת, דברים רעים שקורים לך אתה זוכר הרבה זמן אחרי. כך שלהשקיע בהנאות רגעיות כשהמצב הכלכלי לוחץ זה לא טוב.

פשוט מאד: אם אין כסף - לא עושים דברים.

רכב קונים בהלוואה רק אם ממש צריכים (התניידות לשם פרנסה/לימודים) ויודעים מראש שאין בעיה להחזיר כל חודש את הסכום.

למזלי אני נמשך לגרוטאות עתיקות, לא צריך את שנת המודל הנוכחית ואת שיא האביזרים והפאר שהשוק מציע כדי ליהנות מנהיגה. אבל רוב האנשים לא כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמור כסף, תשמור.

שלא תגמור בסוף כמו ההורים שלי, בלי פנסיה,בלי קרנות גמל, בלי חסכונות.

הכל הלך על רכבים :|

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

את האמת שאני לא מתכוון להחליף את הקליאו עד שאני אצבור סכום כסף נאה, לא רוצה להכנס להלוואות, אבל לא רוצה לשלם את כל הסכום במכה אחת. מעדיף שהכסף ישב בחשבון ואפרוס את העסקה לתשלומים של כמה מאות שקלים בחודש, כדי שאם אזדקק לכסף אוכל להשתמש בו בנתיים ולא אזרוק במכה אחת 30-40 אלף ש"ח.

מה שכן, מענק שחרור + עבודה ל7 חודשים אמורים בהחלט לסדר אותי היטב עם כסף להחלפה של הרכב בקלות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם כך, אז נשארו לך שנה וחצי לסיום הלימודים. שנה וחצי של 'חנק' זה לא ביג דיל ולא שווה להיכנס להלוואות עכשיו.

אחרי תקופה בעבודה, כשיש תכנון ארוך טווח לך לאישה ולילד, יהיה יותר קל להיכנס להתחייבויות כמו הוצאות רכב או הלוואה.

פורסם

השקעה ברכב זה ענין של סדרי עדיפות.

בסופו של יום רכב זו אומנם הוצאה גדולה אך מתגמדת לעומת רכישת בית וגידול ילדים (בכל חודש אני מוציא כמעט 5,000 ש"ח רק על גן ילדים וצהרונים (3 ילדים)).

פורסם

האמת, אנחנו מסתדרים מצוין עם רכב שעלה לנו 15 אלף לפני כ-3 שנים.

אנחנו לא רואים סיבה לקחת רכב מעל 40 אלף ש"ח לצורך העניין ולאבד כל שנה כ 6 אש"ח לפחות. (פחות או יותר).

כל עוד הרכב עונה על כל הקריטריונים - גדול (משפחה קצת גדולה), חזק, בעל מראה טוב, ובלי צריכה של משאית, אפשר בקלות להסתדר.

Volkswagen Golf 06' 1.6

פורסם

אני בן 17, אני עובד המון זמן, והחלטתי עם אמא שלי שאנחנו קונים רכב חדש בשביל סידורים וכו' .

קנינו את האיביזה שמבצע, 1.2TSI כשאני שמתי מקדמה 10, והיא 10 עם עזרה מההורים שלה.

יוצא שאנחנו משלמים 1200 שקל בחודש, שזה סכום שאפשר לעמוד בו (ועודרכב חדש), בזמן הזה אני עוזר עם כסף ודלק.

פורסם

לצורך העניין אני משלם היום על הרכב כ1800 ש"ח בחודש כולל דלק וביטוח,על הרכב הקודם הוצאתי כ1600 כולל דלק וביטוחים + תיקונים למיניהם (לא כולל טיפולים שוטפים).

אני משלם עוד 200 ש"ח ונוסע על רכב 2014 ולא על 97,אממה לא חישבתי את הירידת ערך,ולמען האמת היא לא ממש פונקציה מבחינתי,אני מחזיק רכבים לתקופות ארוכות מאוד,הרכב הקודם היה לצידי 8 שנים.

העוד 200 ש"ח האלו שווים את השקט הנפשי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני רוכש רכבים בהתאם ליכולתי הכלכלית אבל.

יחד עם זאת, זה שיש למישהו יכולת כלכלית מסויימת לא בהכרח אומר שחייבים לנצל אותה עד תום, כלומר גם אם הקצבת 200k שקלים לרכישת רכב, אולי תוכל למצוא ב-120k שקלים רכב שעונה על כל צרכייך.

אני לא תומך בלקיחת הלוואה למימון רכישת רכב אלא אם מדובר בלקיחת הלוואה במטרה לשמור את הכסף שלך זמין לטובת מינוף כלשהו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חשבתי על זה המון, אבל זה לא סקרן אותי ברמה של לפתוח אשכול.

מבחינתי התשובה לזה היא אחת משניים - ילדים להורים אמידים (בד"כ עצמאיים שיכולים להרשות לעצמם ל"הסתדר" עם הבנק בעקבות אשראים ממש גדולים) או ילדים (לדעתי לא חכמים במיוחד) שלוקחים מהבנק הלוואה בשווי 60%-75% מהרכב ומשעבדים את הרכב לבנק.

אני בכל מקרה דוגל בשיטה של לא לקחת הלוואה מהבנק ולמרות שאבא שלי עצמאי ויכול טכנית להיכנס מחר לבנק וללכת לכל סוכנות רכב שיבחר לאחר מכן ולמרות זאת אני לא משתמש באף אחת מהשיטות.

אין כמו לקנות רכב מהכסף שלך, למצוא רכב שיתן את התמורה הגבוהה ביותר לסכום שיש לך / שהקצבת לעצמך ולהנות ממנו - עם הזמן תמיד אפשר לחסוך עוד ולהשתדרג.

עם זאת במקרה של רכב שיהיה חלום רטוב ויהיה במחיר אטרקטיבי יותר מהשאר אני חושב שאשקול לקחת הלוואה מהבנק, כמובן לא מעל 40% משווי הרכב וגם זה בידיעה שיש לי איך להחזיר את הסכום תוך זמן קצר יחסית, לא רואה שום טעם בלקחת הלוואה של 20 אלף ולשלם אותם בתקופה ארוכה כשבתקופה הזו הערך של הרכב יורד - עם הריבית של ההלוואה זה הפסד כפול ואפילו משולש.

(ממש כמו שקרה לי לפני 3 שנים שקניתי אייפון 4 או 4S (לא זוכר :D) מפלאפון, וכשנשאר לי לשלם על הפלאפון עוד כ400 שקלים הוא היה שווה בסביבות 500 שקלים)

לא רק אחת משתיים, אפשר גם משלוש וגם ארבע. גם אם לא רבים, יש אנשים צעירים שמגלגלים לא מעט כסף ואין להם שום בעיה לקנות מכונית חדשה עם תג מחר מאוד מרשים. די אם נזכיר כאן משרתי הייטק בכירים, חלקם אפילו פליטי אקזיטים, בעלי עסקים עצמאיים מסוגים שונים, נסמכי סלבריטאיות, בעלי מקצועות חופשיים לאחר תקופת החניכות, פיננסיירים מסוגים שונים בבתי השקעות, בקיצור, גם אם חלק גדול מהציבור הישראלי נאנק ונטחן במאבקי קיום יומיומי ונאלץ לארגן לעצמו סולם עדיפות אכזרי למדי שאוטו מרשים ויקר לא יהיה חלק ממנו קרוב לודאי, ישנם מספיק כאלו שהם גם עשירים דיים וגם צעירים דיים בכדי ליצור את התמונה שמטרידה את פותח השירשור הזה. יותר מכך אני מעז לנחש שגם כאן החברים שמתלבטים ( ולאחרונה גדל כאן מספרם להערכתי ) בין נניח A קלאס AMG לבין איזו M מאלו שמציעים הבווארים בחנות שלהם, הם אנשים שלא קיבלו צ'יק פתוח מאבא הטייקון או שהם אחרי התכתשות עזה עם מנהל הבנק שלהם, על אופן וצורת ההחזרים של החצי מיליון שנטלו בשביל החלום שלהם. אלו שמורים יותר לרוכשי לאונים ( רק דוגמה לא יותר ) וכאלו שלקיחת הלוואה של כמה עשרות אלפים עדיין גורמת לסוג של צביטת "אוי מה עשיתי" בלב.

פורסם

אני לא ממש חנוק ולא ממש נוסע על טרנטה, יש לי מונדאו 2005 ובסך הכל אני מבסוט על הרכב מבחינת תמורה למחיר.נכנס ג'וק ואני מקווה שהוא יעבור לי. יותר עניין אותי איך אנשים מסוגלים לקנות רכבים כאלה כשהם פחות או יותר במצב שלי.

אריק זה לא עוד 200 שקל לחודש, נגיד וקנית רכב ב 100K ושמרת אותו 5 שנים הוא כבר שווה 30% מערכו המקורי (ברוב המקרים) בפועל יוצא לך 1400 ש'ח תוספת כל חודש ולא 200. וזה עוד לפני ריביות על ההלוואה וכשמדובר ברכב של 100K (רוב החדשות יקרות יותר) האמן לי שאם זה היה עוד 200 או אפילו 600 ש'ח בחודש הייתי קונה גם דגם 2014 אבל זה פשוט תחשיב לא נכון.

פורסם (נערך)

יש משהו שמפריע לי בדיון הזה ובצורה כללית ברגע שמתחילים לדבר על מחיר של רכב, שאתה קונה סמראטפון ב36 תשלומים מחברת סלולר אתה מסתכל על הירידית ערך שלו? אני משאר שלא אז למה אתה עושה את עם רכב ? משום מה רק שארצנו הקטנה מתייחסים לרכב פרטי רגיל כאל נכס ומדברים עליו במושגים של ״השקעה״ (אני מדבר על רכבים פרטיים משפחתיים רגילים ולא על רכבים אקזוטים ואספנות).

רכב זה עוד מוצר, נכון שהעלות הראשונית שלו גבוה אבל יחסית לקרקע או דירה המחיר שלו נמוך ואין לו תשואה והוא לא שומר על ערכו, בפן הכלכלי הוא מתנהג בדיוק כמו הפלאפון שלך.

ואיך קונים ? חוסכים כמה שאתה יכול לשים בצד למשך תקופה מוסיימת וקונה רכב ישן ראשון, ממשיך לחסוך ואז אחרי תקופה מוכר וקונה נוסף וככה לאט לאט משתדרגים ברמה, בדרך בדר״כ השכר שלך עולה ואתה מקבל כל מיני כספים נוספים (קרן השתלמות שנפתחת, פיצוי בגין תאונה וכו׳...), אופציה שניה אם אתה מרגיש בטוח במקום העבודה שלך אפשר לעשות הפוך ולקחת הלוואה כמובן שכאן אני מפסיד מכיוון שאתה משלם את הריבית אבל זה נראת האופציה הנפוצה לרוב הציבור בארץ.

(התנהגות כלכלית חכמה יותר אבל דורשת קיום של שני התנאים מקודם היא כמובן לחסוך אבל עם הקאש שלך לבצע השקעה שנותן לך תשואה יותר גבוה מריבית שאתה משלם על הלוואה לקנית רכב, שים לב שכאן תמיד יש סיכון מסויים...)

לא משנה מה תעשה תמיד תפסיד כסף על מוצר, כי תמיד יצא פלאפון חדש יותר ורכב חדש יותר והערך של המוצר ירד, אז ההבדל היחיד בין הלוואה לתשלום עם כסף שחסכת על רכב הוא תשלום הריבית אבל זה מה שאתה צריך לשלם על כך שלא חסכת ואתה רוצה לקנות רכב עכשיו...

ובנוגע לחבר׳ה צעירים עם רכב אקזוטים, חלקם אולי מגיעים ממשפחות מבוססות אבל ישנם המון מוחות צעירים בארצנו שמקיימים עסקים אינטרנטים שמצליחים וגם כאלו שעושים אקזיטים קטנים שאפילו לא שומעים עליהם בתקשורת(יש לא מעט סטודנטים שמוכרים רעיונות מבריקים בתחילת הדרך בתמורה ל100k עד חצי מיליון ואפילו קצת יותר אבל זה לא אף פעם לא מדווח בתקשורת...) ובארצנו זה קורה לא מעט במיוחד בקהילה הסטודנטית בכמה מוסדות.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד לא מתייחס לרכב כהשקעה בארץ. גם רכב אספנות זו לא השקעה משתלמת כלכלית. מה שאנשים מחפשים ובצדק זה להפסיד כמה שפחות בירידת ערך. הבעיה היחידה היא שלפעמים הם רוצים יותר ממה שהם יכולים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide, מסכים איתך על המשפט השני אבל בנוגע לראשון לא בדיוק. כמה פעמים שמעתי את המשפטים ״(משהו שמתאר את הרכב כבינוני) אבל הוא שומר על הערך שלו״ ו״תקנה רק x הם שומרים על הערך שלהם״ וזה בדרך כלל אותם אנשים שאומרים ״תקנה רק רכב יפני״ ו״רכבים צרפתיים לא אמינים״

פורסם

אם תשים לב התייחסתי גם לנושא הטלפונים בהמשך. לא קונה יותר ספינות דגל! ברור שאתייחס לרכב כאל השקעה כי זה מה שזה, השקעה מאוד לא משתלמת. הבעיה שההשקעה הזאת היא כמעט הכרח קיומי בארץ ולכן אני אישית מנסה למזער נזקים. בתכלס אני אגיד לך שאני אישית מעדיף לייצר לעצמי זכרונות יפים עם האשה ועם החברים ( לרוב במסעדות בטיולים וכו) מאשר ליצור זכרונות של איך עקפתי פעם רכב ספורט ואף אחד לא היה שם איתי כדי לחלוק איתו את אותה חוויה. בעתיד ,ואני רואה את זה היום עם חברים שאיתו כבר מעל עשור, הרגעים שכולם נזכרים בהם ביחד וגורמים לך לחייך יותר שווים בעיני.

• תוכן חדש...