Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין על מה הויכוח. יש רכבים שצורכים שמן בין טיפולים (כלומר בכמות המצריכה מילוי כל X זמן) ויש כאלה שלא.

מי שמכיר, בודק, מתחזק, מטפל ואוהב את הרכב שלו יודע את האמת ומה המצב של הרכב שלו. אני לא רואה טעם לאחסן נוזלים בבגאז', עדיף לאפסן בתנאים נאותים בבית ולהיות בשימוש בשעת הצורך.

אם "פתאום" באמצע נסיעה נגמרים השמן או המים אז זו תקלה שהדבר האחרון שיעזור לה זה החצי-בקבוק שיש בבגאז'.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זה מחסור פתאומי? למשל חור ברדיאטור שמוציא מים בסל"ד גבוה (לחץ גבוה) וגורם לחוסרים פתאומיים של רבע ליטר/ חצי ליטר. אם יש לך נזילה רצינית של נוזל קירור מזמינים גרר. צודק.

שמן גם לא יכול להיעלם פתאום אלא אם פגעת בקרטר. בנסיעה ארוכה שחלקה בסל"ד גבוה - רכב שצורך שמן יצרוך יותר. כשאתה עושה הלוך חזור כזה, צריכה של כחצי ליטר שמן היא סבירה, ואז טוב שיש אפשרות למלא. לא דיברתי על מחסור "פתאומי" בשמן שנגרם ממכה, כי אז גם לחץ השמן ירד, הנורה תידלק, ו"כדאי" פשוט לעצור ולהזמין גרר.

נכון מנועים צורכים שמן אבל לא ברמה שאחרי כול נסיעה צריך למלא בטח לא ברכב חדש. - שוב, אני מסכים, אבל אני לא מבין את ההתעקשות להגיד בכל משפט רכב חדש. הקורולה של ההורים שלי, אוטו מוזנח בן 10 שנסע 200 אלף, לא צורכת שמן. בכלל. אוקטביה 1800 TSI בת שנה של חבר כן צורכת, בערך ליטר או שניים בין טיפולים (יותר כשלוחצים יותר...). היצרן מאשר צריכה, ברכב חדש (כסת"ח כמובן) של 1 ליטר לכל 1000 ק"מ.

כשהייתה לי פיאט קניתי בקבוק קטן הוספתי טיפה ומאז הוא במחסן.

כך שבתא מטען אין שום הגיון. אתה מכיר את האוטו, ואתה מחליט מה צריך לשים בתא מטען. שים לב למשפט האחרון - התכוונתי שברכב ישן אם אתה לא רוצה לקחת סיכון, או ברכב חדש שאתה מודע לצריכת שמן שלו, אתה לא חייב דווקא גלון גדול של שמן, ובקבוק קטן בהחלט מספיק לכל צרה שלא תבוא.

באדום.

פורסם

נקודה נוספת:

ממליץ להחזיק את בקבוק השמן בבית או במחסן של הבית. לא בתא המטען.

פעם, לפני הרבה שנים נשפך לי בקבוק שמן על השטיח שבתא המטען. מה לא עשיתי כדי לנקות אותו...

עדיין, אחרי ניקוי בכל מיני שיטות נשארה שכבה של שמן ספוגה בשטיח, כמה שנים אחרי המקרה עדיין השטיח היה שומני ומגעיל, נאלצתי לשים ניילון.

מאז, בקבוקי שמן אני שומר בבית.

פורסם

גם הארגז לא הרמטי.

עד כמה שאני זוכר, גם אצלי זה היה בסוג של ארגז או קרטון.

עוד אני זוכר שאי אפשר היה להוציא את השטיח לגמרי החוצה כדי לכבס בבית. הריח והשומניות נשארו שנים, לא נעים בכלל.

ועוד זה היה בקבוק של ליטר חצי מלא, לא גלון.

פורסם

לא צריך להחזיק בתא המטען שמן מים שום או בצל ברכב מודרני ואם יש תקלה או חוסר הולכים למוסך או גוררים ולא משלימים ומקווים לטוב.

מי שכן רוצה להחיזק יזיק ובסבירות מאוד גבוהה שזה לא היהי בשימוש עד שיפוג התופקץ או זה סתם ילכלך את הבאגז כמו שבוקי ציין.

לבחור שפתח את השרשור אין מה להתרגש ולא היית צריך לקפוץ למוסך ולהשלים חוסר של חצי מדיד כי חוסר שמן בין טיפולים ברמה כזו זה כלום שום.

טוב לפחות שאתה עוקב וזה משהו שרוב האנשי כלל לא עושים.

פורסם (נערך)
נקודה נוספת:

ממליץ להחזיק את בקבוק השמן בבית או במחסן של הבית. לא בתא המטען.

פעם, לפני הרבה שנים נשפך לי בקבוק שמן על השטיח שבתא המטען. מה לא עשיתי כדי לנקות אותו...

עדיין, אחרי ניקוי בכל מיני שיטות נשארה שכבה של שמן ספוגה בשטיח, כמה שנים אחרי המקרה עדיין השטיח היה שומני ומגעיל, נאלצתי לשים ניילון.

מאז, בקבוקי שמן אני שומר בבית.

אצלי בתא המטען קיים ארגז עשוי מפלסטיק שבו אני מאחסן את כול הנוזלים ככה שאם משהו נשפך הוא לא נספג בשטיח של תא המטען.

מיכל השמן של 1 ליטר עובר פעם בשנה רענון מכיוון שבזמן החלפת שמן המנוע אני תחילה ממלא את הליטר שיש ברשותיי בתא המטען ולאחר מכן ממלא את המיכל

שוב פעם ממיכל של 5 ליטר שתמיד נשאר ממנו כמות מסויימת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לא צריך להחזיק בתא המטען שמן מים שום או בצל ברכב מודרני ואם יש תקלה או חוסר הולכים למוסך או גוררים ולא משלימים ומקווים לטוב.

מי שכן רוצה להחיזק יזיק ובסבירות מאוד גבוהה שזה לא היהי בשימוש עד שיפוג התופקץ או זה סתם ילכלך את הבאגז כמו שבוקי ציין.

לבחור שפתח את השרשור אין מה להתרגש ולא היית צריך לקפוץ למוסך ולהשלים חוסר של חצי מדיד כי חוסר שמן בין טיפולים ברמה כזו זה כלום שום.

טוב לפחות שאתה עוקב וזה משהו שרוב האנשי כלל לא עושים.

מה הקשר בין רכב מודרני להחזקת נוזלים ברכב ? חובה להחזיק נוזלים לשעת הצורך בתא המטען על כול צרה שלא טובה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני נוסע הרבה מאוד, 50.000 ק"מ בשנה. מחזיק כמה סוגים של נוזלי קירור ושמנים, הכל בבית. לא מבין מדוע זה צריך להיות באוטו.

תא המטען של האוטו משמש לציוד של עבודה ו(כמה מפתיע!) למטען.

אם אכניס לתוכו גלון מים, גלון שמן, גלון סולר (אם כבר, אז כבר [emoji3] ), ישאר לי פחות מקום פנוי, שגם בלי הדברים האלו חסר.

פורסם

פריגי-

יש לך חור ברדיאטור סביר להניח שאתה תחזור הבייתה במונית והרכב על הגרר.

אם רכב אחרי כמה נסיעות בסלד גבוהה זקוק לתוספת שמן יש בעיה במנוע, איני זוכר שמלאתי בפנדה שמן שלא בטיפול ואני נסעתי בין עירוני הררי,רר במהלל ההרצה טיפה הייתי צריך למלא.

מנועי 1.8 ידועים שזוללים שמן, מנועים נורמלים כמו בטיוטה שיש לכם לא זוללים שמן.

נכון זה לא משנה אם הרכב חדש גם רכב ישן שלא ידוע על נזילות שמן או אכילת שמן אין צורך בשמן בתא המטען.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מדויק, קרא שוב, חור קטן שמשחרר נוזלים רק בלחץ גבוה. למשל המקרה הזה שרץ בפורום כבר איזה שבועיים פלוס, ורק עכשיו גילו את התקלה שגרמה לאובדן המים - חורים ברדיאטור.

ואמרתי שבמקרה כזה משלימים עם מים והולכים לבדוק, לא כן?

לגבי שמן - עכשיו אנחנו רואים עין בעין.

לבוקי - בדיוק מה שאמרתי, מיותר להחזיק גלון בתא מטען. אם צריך אז ליטר זה מספיק בהחלט בתור עזרה ראשונה. סגירה טובה עם שתי שקיות ומיקום במקום שזה לא יזוז, זה לא יישפך.

פורסם

ומה הסיכוי שבפיקנטו חדשה תהיה בעיה כזאת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...