Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מחבר זוג מצלמות ישנות, תקינות ועובדות. ראיתי תמונות שהוא צילם בהן, ואני מעוניין לרכוש סרט צילום, ואז גם לפתח אותו.

1-מישהו יודע איזה סרט צילום יתאים למצלמות ?

2-איפה מפתחים כאלו סרטים ?

תודה

IMG_20150214_213344.jpg

IMG_20150214_213350.jpg

IMG_20150214_213408.jpg

IMG_20150214_213427.jpg

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

תיקון קטן- הקטנה היא לא 35 מ"מ אלא גליל ישן יותר שנקרא 120.

זה גליל הרבה יותר ישן, שלא היה מגיע במחסנית פח כמו ה-35, אלא ארוז בין ניירות.

החלונית האדומה שאתה רואה מאחור במצלמה, שימשה כדי לראות כמה תמונות נשארו (זה היה כתוב על הנייר...)

כדי לטעון סרט, היית צריך את הגליל של הסרט הקודם, כדי לשים אותו בצד השני.

מאיפה מביאים גליל ריק כשאתה מצלם את הסרט הראשון שלך? תשאל את הזקנים...

הנה, תראה פה.

הסיכוי שלך להשיג גליל כזה (מלא או ריק) קלושים ביותר.

דווקא 6X6 עוד יש בשפע. תעשה סיבוב אצל הזקנים באלנבי בת"א.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

Natco, הסיכוי להשיג גליל 120 הוא פונקציה של מחיר/חברים טובים שיש להם אחד ספייר בבית.

סרטי 120 (או בשמם הנפוץ, פורמט בינוני) עדיין מיוצרים.

הבעיה הכי גדולה שיכולה להיות עם המצלמות הללו היא שיהיה מדובר בסרט 620 דווקא, שהוא נדיר יותר וגליל 120 לא ייכנס במקומו.

אם אכן מדובר ב 620, ויש לך גליל ריק אז מצבך טוב כי אפשר לסלול מחדש מ 120 ל 620.

מה הדגמים של המצלמות?

פורסם

620 היה סרט למצלמות מקצועיות.

המצלמה של פות"ש נראית לי מצלמת חובבים (המתקפלת).

אני עוד זוכר את הימים שהיינו מביאים מחו"ל (פיזית, לפני ימי האיביי) גלילים של ILFORD HP5 ל-35 מ"מ וסוללים לעצמנו סרטי צילום של 72 תמונות, "על עיוור" בתוך שק חושך.

אח, ימי הפילם. עד המעבר דירה הלפני-אחרון עוד היתה לי בבית את מכונת ההגדלה של DURST...

היום אני מצלם הכל עם הטלפון...

פורסם

אני מקווה בשביל פות"ש שאתה טועה, למרות שגם אני שמעתי שאפשר להעביר מגליל של 120 לגליל של 620.

לא אולימפוס. בפנטקס הישנה והטובה, ואח"כ בניקון F4 עם מנוע "עיתונאים".

זה בלי קשר למצלמה. היו קונים "קסטות" של סרט 35 מ"מ, עם מכסה תחתון מתברג, וגליל ענקי של ILFORD שהיה בא במשהו שנראה כמו פחית שימורים נמוכה, והיית דוחס על הגליל של הקסטה סרט מתוך הגליל, עד שזה היה מתחיל "ללכת קשה".

היו יוצאות (בערך) 72 תמונות במקום 36 בסרט רגיל וזה היה יוצא שליש מחיר מלקנות אילפורד בקסטות מוכנות.

את הAGFA PAN לא אהבתי. התמונות היו יוצאות גרעיניות וקונטרסטיות מידי. קודאק שחור לבן היה יקר וקשה להשגה.

פורסם
ואח"כ בניקון F4 עם מנוע "עיתונאים".

איזו נוסטלגיה! יש לי בין היתר גם F4 באוסף. זה לא מנוע "עיתונאים", זה בוסטר עם סוללות נוספות שמאפשר לצלם בקצב גבוה יותר.

בדגמים הקודמים היה באמת מנוע, יש לי F3 עם מנוע כזה. וגם F וF2 ללא מנוע ;)

פות"ש, סרט צילום חדש 120 אפשר להשיג באיביי בקלות (תוודא שהסרט לא פג תוקף או לפחות אוחסן במקרר). הבעיה זה לפתח, אתה צריך ציוד מתאים. יש בארץ מספר מעבדות מאוד מצומצם שעדיין מפתח ומדפיס תמונות מסרט צילום ועוד פחות כאלה שמדפיסים פורמט בינוני.

חוץ מזה אתה צריך לדאוג לחשיפה הנכונה, דרוש מד אור או מצלמה אחרת שתעבוד בתור אחד כזה.

יש לי פנטזיה שיום אחד יפתחו סרט צילום דיגיטאלי עבור המצלמות הישנות. בינתיים חוץ מבדיחות של 1 לאפריל לא פיתחו כזה אמיתי. הדבר הרוב ביותר זה דבים דיגיטליים עבור מצלמות פורמט בינוני ומוטציה של קודאק/ניקון/קנון שניבנתה ממצלמת סרט לדיגיאטלית. יש לי גם כזה דבר באוסף. :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אההה, מד אור זה לאומואים.

גבר אמיתי מעריך צמצם ומהירות תריס לפי העין :-P

בפנטקס שלי, הפריזמה שהיתה משקפת את המחט של המד אור לVIEW FINDER נפלה.

עד שקניתי את הניקון (משומשת מצלם עיתונות), ככה הייתי עובד.

מקסימום מתקנים קצת בהדפסה.

פורסם

זה לא עניין של שמועות, עשיתי את זה בעצמי, היה לי מתאם 6*9 למצלמות פורמט גדול או בינוני (שיקוץ כלשהו) שעבד על 620 והיה זול בגלל זה.

פעם ראשונה שאני שומע שאפשר לטעון לתוך מחסנית כמות כפולה של סרט.

אם כבר, אז ל f2 היו מחסניות מיוחדות של 150 פריימים.

אני עד היום מפתח שחל"ב בבית.

פורסם

יש לו גליל ריק (רואים בצד שמאל של המצלמה, מתחת לכפתור הגלילה). אפשר להוציא אותו ולראות מה הפורמט שלו ולחפש סרט וגלילים בהתאם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני הייתי ממלא מחסניות לבד. פשוט מגלגלים עד שהגליל מלא וכמה תמונות שיוצא יוצא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המחסנית הסטנדרטית של סרט 35ממ יכלה להחזיק סרט באורך עד כ42 תמונות בפורמט סטנדרתי 24X36. מצלמות כמו אולימפוס פן היו מצלמות פריים שהוא חצי מהגודל, לכן כמות התמונות הייתה כפולה.

בסרט 120 כמות תמונות תלויה מפורמט, יש 4.5X6, 6X6, 6X9 ודומים. 6X6 למשל זה כ12 פריימים.

היה לי בזמנו מאמיה C330 מצלמת TLR מדהימה עם שני עצמיות זהות, אחד לצילום ואחת לעינית. עצמיות היה ניתן להחליף והיה לי 3 קיטים, המיקוד נעשה באמצעות מפוח על מסילה כמו לשאר מצלמות מאמיה בפורמט בינוני. אני מאוד מתגעגע למצלמה הזאת - מכרתי אותה כדי לממן מצלמה דיגיטאלית הראשונה שהייתה אפילו לא DSLR.

בפורמט הזה נשארה לי רק KIEV 60 שניא SLR ענקית בפורמט 6X6.

היום לא קל להשיג ציוד לחדר חושך, וגם בבית הפיתוח הפרקטי הוא בעיקר שחל"ב. המכונות האוטומטיות במעבדות היו הרבה יותר מדוייקות עם טיימרים בהתאם לטמפרטורה ושאר פרמטרים. יד קסם מיוחד בצילום שחל"ב ואפילו אפשר לסרוק את התשלילים ולהמיר לדיגיטאלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...