Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למכובדי הפורום המשפטי,

אני עומד בפני דילמה ומבקש את עזרת הציבור להכריע בסוגייה זאת.

לפני כחצי שנה נפגעתי על ידי רכב המבוטח בחברת אוויס,

לקחתי שמאי פרטי, קיבלתי הערכה ושלחתי את הערכת שמאי לאוויס.

כמו כן סרטון וידאו והסברים נשלחו.

6 חודשים גגרו אותי לרגע המיוחל וקבילתי כתב סילוק,

הכתב סילוק מכיל את הדברים הבאים:

1. אשם תורם שלי 15% (האומנם?!)

2. קיזוז מע"מ בשל כך שלא תיקנתי את הרכב(וכן אני יודע שאפשר לנסות לקבל אותו בכל זאת).

3. תשלום על השמאי

4. תשלום על הנזק

למען האמת אני מפחד שהכעס שלי משפיע על ההחלטה הבריאה שלי,

ואולי עדיף לי לשתוק ולקבל את הסכום.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה מאוד פשוטה : האם אתה רוצה לקבל את הכסף שמגיע לך או שאתה רוצה/מוכן "לתרום" אותו לחברת הביטוח?

אם אתה רוצה את הכסף ומוכן להלחם בחברת הביטוח – תגיש כנגדם תביעהבגין כל הסכום, ואל תיקח את הסכום שיציעו לך (מאחר והם יחתימו אותך על ויתור עלתביעות כתנאי לקבלת הכסף).

פורסם

השאלה מאוד פשוטה : האם אתה רוצה לקבל את הכסף שמגיע לך או שאתה רוצה/מוכן "לתרום" אותו לחברת הביטוח?

אם אתה רוצה את הכסף ומוכן להלחם בחברת הביטוח – תגיש כנגדם תביעהבגין כל הסכום, ואל תיקח את הסכום שיציעו לך (מאחר והם יחתימו אותך על ויתור עלתביעות כתנאי לקבלת הכסף).

ומה אם בית המשפט יפסוק על אשם תורם גדול מ15%?

אני יכול לחייב את בית המשפט לזמן את בעל הרכב?, כי הבנתי שבדר"כ אוויס שולחים נציג מטעמם.

האם אני יכול לטעון שאני מחכה לסכום המלא ואז לתקן את הרכב? ולפיכך אני רוצה גם את המע"מ.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם (נערך)

מבלי להכיר את המקרה, אי אפשר לדעת אם יש הצדקה לאשם תורם.

בד"כ אין, וזה עובד בשיטת מצליח.

מאחר ואנחנו גם לא יודעים 15% מאיזה סכום, אז קשה גם להכריע אם כדאי לבזבז עליו זמן ועצבים בבית משפט לתביעות קטנות.

בכל מקרה- צדק בטוח שאין כאן, כי הקביעה השרירותית שלהם לאחוז ה"אשם התורם" שלך, היא בטח לא אמפירית...

כן. זה מרגיז.

כן. זו שיטה. הם יודעים שרוב האנשים יוותרו ולא ינהלו תביעה. הם מרוויחים ככה הרבה כסף.

כן. יש סיכוי שהם יתקפלו עוד בשלב קבלת כתב התביעה ולא ינהלו דיון.

עריכה: (כתבת יחד איתי את ההודעה השניה)

א. תלוי איך תנסח את התביעה. הסכום שבמחלוקת צריך להיות רק ה-15% ולא כל הסכום. כך הם לא יוכלו לחזור בהם ממה שהתכוונו לשלם ממילא.

ב. אתה יכול לזמן עד בטופס מיוחד שאתה ממלא במזכירות ביהמ"ש, אך יתכן מאד שתתבקש להפקיד כערבון במזכירות בית המשפט כמה מאות שקלים עבור הוצאותיו.

כמובן שבמקרה שתזכה במשפט, הסכום יגבה מהנתבע, כחלק מהוצאות המשפט, ולא ממך.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מצטער על כך שהעלמתי פרטים,

תרשים האירוע:

1. בתאריך 5.5.2014 נפגעתי ממכונית שנכנסה בי כאשר נכנסתי לצומת.

2. בתאריך ה3.2.2015 קיבלתי מאוויס הצעה לכתב סילוק

IMG_20150215_132959.jpg

נזק לפי דוח שמאי ללא מע"מ - 2,785

שכ"ט שמאי - 450 (למרות שהסכום כולל מע"מ הוא בכלל 590!)

אשם תורם 15% - 487

סה"כ לפיצוי 2,658.

3. תשלום להערכת שמאי

IMG_20150215_133024.jpg

4. הערכת השמאי

rcv0002.JPG

natco תוכל בבקשה לפרט על הטופס הזה?

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

לדעתי הם מתחזרים יותר מידי.

מילא כמה מאות השקלים על "אשם תורם". (למרות שזה מרגיז).

יחד עם המע"מ, וה"תספורת" של השמאי, זה כבר הרבה כסף.

אם זה מקרה ברור של צומת, ואתה חושב שאין לך שום אשם תורם, הייתי מגיש תביעה.

כאן, בעמוד 3 סעיף ו, יש הנחיות איך מזמנים עד (אגב, זה כולה 99 שקל הפקדה לכל עד כמו שאתה יכול לראות. משום מה זכרתי סכום גדול יותר).

מצ"ב הטפס בפורמט וורד מאתר "תביעה קטנה".

תקבל אחד נקי ומסודר בבית המשפט, ותוכל למלא אותו על המקום בכתב יד, או לבוא עם אחד מודפס בפורמט המצ"ב, וישימו לך עליו חותמת.

bakasha lezimun ed.doc

פורסם

כמו שנאמר, קודם כל תרגע.

תלוי בכמות המאמץ שאתה מוכן להשקיע:

א. לקלל ולקחת את הכסף

ב. להוציא סכום קטן על מכתב איומים מעו"ד אליהם, כפי הנראה הם ישפרו קצת את ההצעה שלהם

ג. תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, שם כפי הנראה תקבל בממוצע סכום יותר גבוה משיטות א או ב, אבל לך תדע על איזה שופט תיפול (וזה ייקח יותר זמן כמובן).

פורסם

לדעתי, ורק לדעתי, ג' יעבוד כמו ב' בפחות הוצאות.

יתקשרו ויציעו לו הצעה משופרת בתמורה למחיקת התביעה.

אבל אתה יודע למי ניתנה הנבואה...

שלא יפול, חלילה, על איזה מתמחה נלהב ואסרטיבי במחלקה המשפטית שם, שינסה לנהל את זה עד הסוף, ואז ראה סעיף ג' שלך במלואו..

פורסם

תיקון לדברי natco והבהרה לכולם.

כאשר חברת הביטוח משלמת לך – זה נעשה בצ'ק.

בצידו האחורי של הצ'ק מודפס טקסט קצר שאומר שבכך שאתה פודה את הצ'ק –אתה מוותר על כל תביעה נוספת כנגד חברת הביטוח בנושא זה וכי קיבלת את כל הסכוםשמגיע לך.

משמעות – חתמת כדי לפדות את הצ'ק – אין לך אפשרות לתבוע אותם על ההפרש(זה המשמעות של כתב ויתור).

לא תחתום – אין לך אפשרות לפדות את הצ'ק.

לכן, אם אתה מתכוון להיאבק בחברת הביטוח – 1. אל תפדה את הצ'ק 2. תגיש תביעה כנגד 100% מהסכום

(אם תגיש תביעה על 15% - הם ישלמו רק 15%, והשאר נשאר אצלם...).

לפות"ש - איך אתה יכול לדעת שהשופט לא יקבע לך 15% אשם תורם ?

אתה לא יכול לדעת כלום. הכל תלוי בנסיבות המקרה כפי שידועות לך (אנימתנצל מראש – לא קראתי את המסמכים שצירפת בהמשך)

פורסם

השאלה מאוד פשוטה? מה היה הערכת השמאי על ריכבך? כמה אחוזי ירידת ערך קיבלת?

אם מעל ל 50% מערך הרכב אז קיזוז על זה שלא תיקנת את ריכבך חייב להעלם משם ומהרר, אם הערכת השמאי הייתה מתחת לכך חברות הליסינג נהנות מהעובדה ומרשות לעצמן קיזוז זה ולא בצדק כלל...

פורסם

תיקון לדברי natco והבהרה לכולם.

כאשר חברת הביטוח משלמת לך – זה נעשה בצ'ק.

בצידו האחורי של הצ'ק מודפס טקסט קצר שאומר שבכך שאתה פודה את הצ'ק –אתה מוותר על כל תביעה נוספת כנגד חברת הביטוח בנושא זה וכי קיבלת את כל הסכוםשמגיע לך.

משמעות – חתמת כדי לפדות את הצ'ק – אין לך אפשרות לתבוע אותם על ההפרש(זה המשמעות של כתב ויתור).

לא תחתום – אין לך אפשרות לפדות את הצ'ק.

לכן, אם אתה מתכוון להיאבק בחברת הביטוח – 1. אל תפדה את הצ'ק 2. תגיש תביעה כנגד 100% מהסכום

(אם תגיש תביעה על 15% - הם ישלמו רק 15%, והשאר נשאר אצלם...).

לפות"ש - איך אתה יכול לדעת שהשופט לא יקבע לך 15% אשם תורם ?

אתה לא יכול לדעת כלום. הכל תלוי בנסיבות המקרה כפי שידועות לך (אנימתנצל מראש – לא קראתי את המסמכים שצירפת בהמשך)

עכשיו קראתי את שאר הקבצים המצורפים - ומסתבר שטעיתי בתגובתי....

נא להתעלם מתגובתי המצוטטת (תגובה #10). natco צדק בדבריו.

פורסם

פות"ש יקר

מגיע לך לקבל את כל הסכומים כפי שדרשת לרבות המע"מ על התיקון שטרם תיקנת!! ללא שום הפחתות!!

אתה לא צריך לדאוג שהנהג ברכב השכור יופיע למשפט.

כי אם הוא לא מופיע, אז לאויס אין עד שיוכיח את הקייס שלהם.

כתוב להם מכתב תקיף שאומר שאם תוך 10 ימים אינך מקבל את מלוא סכום התביעה , אתה תגיש נגדם תביעה.

אתה גם רשאי לקבל את הסכום המוצע על ידם , כסכום שאינו שנוי במחלוקת ולתבוע רק את ההפרש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
פות"ש יקר

מגיע לך לקבל את כל הסכומים כפי שדרשת לרבות המע"מ על התיקון שטרם תיקנת!! ללא שום הפחתות!!

אתה לא צריך לדאוג שהנהג ברכב השכור יופיע למשפט.

כי אם הוא לא מופיע, אז לאויס אין עד שיוכיח את הקייס שלהם.

כתוב להם מכתב תקיף שאומר שאם תוך 10 ימים אינך מקבל את מלוא סכום התביעה , אתה תגיש נגדם תביעה.

אתה גם רשאי לקבל את הסכום המוצע על ידם , כסכום שאינו שנוי במחלוקת ולתבוע רק את ההפרש.

או ישה חיכיתי לך,

כיצד אני יכול לקבל את הסכום ואז לתבוע את ההפרש?

הרי בכתב הסילוק מפורט שאם אני לוקח את הסכום אני נמנע מלתבוע אותם בעתיד.

ואיך עניין המע"מ עובד? הבנתי שהדבר שנוי במחלוקת, וכי יש מספר פסקי דין שאומרים ככה ואלו שאומרים ככה.

הראל

איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...