Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב לנהג חדש צעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

**אחרי חיפוש**

שלום,

אני בן 22 עם וותק רשיון של כ 15 חודשים.

אני יודע שכל הנושא הזה של השכרות לנהגים חדשים די חרוש, אבל יש לי מספר שאלות.

א) מחיר בסיס (לפני עמלות למיניהם):

שמתי לב, שאם אני נכנס לבאדג'ט או הרץ לדוגמא, יש הבדל גדול במחירים בין האתר הישראלי והאתר הרגיל (כשאתה בוחר את ארה"ב בתור המיקום).

אני מניח שחלק מהפרש המחיר תלוי במע"מ שנגבה רק מישראלים, ואני מבין שאצטרך לשלם אותו. (אא"כ אני מראה שנכנסתי לארץ עם ויזת תייר)

חלק נוסף מהפרש המחיר מוסבר ע"י העובדה, שאם הבנתי נכון, החוק מחייב שהמחיר יכלול בטוח CDW+TP. באופן אישי, אין לי צורך בביטוחים האלה כיון שהם מכוסים ע"י כרטיס האשראי שלי.

ב) הגבלות:

לגבי האתרים הישראלים הנ"ל, בבאדג'ט, אין אפשרות להשכרה בת פחות מ 2 ימים ומחייבים וותק של שנתיים.

בהרץ לא ניתן לשכור עבור נהג חדש.

ההגבלות הנ"ל לא קיימות באתרים הרגילים.

ב) תוספות:

יש ברשותי קופון של ארגון בו אני חבר, שמעניק פטור מדמי נהג חדש ודמי נהג נוסף. השתמשתי בו מספר פעמים בארה"ב ובאירופה.

-------------

לאחר כל הנ"ל:

האם החברות יכבדו הזמנות מהאתר הרגיל עבורי? (אחרי שאוסיף מע"מ כמובן) האם יתנו לי להשתמש בביטוח מכרטיס האשראי שלי? האם יכבדו את הפטור מתשלום התוספות? (יש ברשותי רשיון ישראלי בלבד, האם המצב היה שונה מאשר אם היה לי רשיון זר?)

בתודה מראש

אגב, אני קורא פה הרבה, אבל זו השאלה הראשונה שנתנה לי מספיק מוטיבציה לפתוח חשבון ולהתחיל לכתוב :-o

פורסם

אם אתה מעוניין לקבל תשובה מדוייקת – תפנה לחברות ההשכרה ותשאל.

כפי שאני מבין זאת, יש שוני בין השכרה בארה"ב וישראל עקב שוני בחוקי התעבורה וגם עקב הבדלי מנטליות שמשפיעים על אופן הנהיגה (קרי, על הסיכוי שהרכב יחזור לחברת ההשכרה במצב תקין).

אם אתה משתמש ברישיון נהיגה ישראלי – אני מאמין שחברות ההשכרה יתייחסו לנושא כאילו ישראלי השכיר את הרכב (מבחינת הגבלות של נהג חדש וכו').

ביטוח הרכב היחיד שהחוק מחייב בארץ הוא ביטוח חובה והוא נכלל במחירההשכרה. כל שאר הביטוחים – הן בגדר רשות. לכן, אתה יכול לוותר על ביטוח CDW + TP (בהנחה שחברת ההשכרה לא כופה זאת עליך).

במקרה של תאונה – חברת ההשכרה תגבה את התשלום ממך, גם אם יש לך ביטוח דרך כרטיס אשראי.

אח"כ אתה תצטרך להתנהל מול הביטוח שלך ו"לשבור את הראש" מולם.

פטור מתשלום תוספת נהג חדש – רק אם ההסכם בין חברת ההשכרה לארגון תקף גם לארץ (מאמין שניתן לבדוק זאת מול הארגון). אם ברישיון נהיגה זר אין תאריך הוצאת רישיון – אז, אולי, המצב היה שונה אם היית משתמש ברישיון נהיגה זר.

פורסם

אם אתה מעוניין לקבל תשובה מדוייקת – תפנה לחברות ההשכרה ותשאל.

כפי שאני מבין זאת, יש שוני בין השכרה בארה"ב וישראל עקב שוני בחוקי התעבורה וגם עקב הבדלי מנטליות שמשפיעים על אופן הנהיגה (קרי, על הסיכוי שהרכב יחזור לחברת ההשכרה במצב תקין).

אם אתה משתמש ברישיון נהיגה ישראלי – אני מאמין שחברות ההשכרה יתייחסו לנושא כאילו ישראלי השכיר את הרכב (מבחינת הגבלות של נהג חדש וכו').

ביטוח הרכב היחיד שהחוק מחייב בארץ הוא ביטוח חובה והוא נכלל במחירההשכרה. כל שאר הביטוחים – הן בגדר רשות. לכן, אתה יכול לוותר על ביטוח CDW + TP (בהנחה שחברת ההשכרה לא כופה זאת עליך).

במקרה של תאונה – חברת ההשכרה תגבה את התשלום ממך, גם אם יש לך ביטוח דרך כרטיס אשראי.

אח"כ אתה תצטרך להתנהל מול הביטוח שלך ו"לשבור את הראש" מולם.

פטור מתשלום תוספת נהג חדש – רק אם ההסכם בין חברת ההשכרה לארגון תקף גם לארץ (מאמין שניתן לבדוק זאת מול הארגון). אם ברישיון נהיגה זר אין תאריך הוצאת רישיון – אז, אולי, המצב היה שונה אם היית משתמש ברישיון נהיגה זר.

מסכים, אין כאן קיצורי דרך לצערנו. אתה תצטרך לשאול את החברות עצמן, חברה אחרי חברה ולהבין מה הולך...

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם (נערך)

תודה לכולם.

ברוב האתרים הישראלים, אין אפשרות לא לשלם על CDW+TP וגם באלה שיש, מתנים זאת בביטוח קיים מכרטיס אשראי, כך שאולי זה לא חוק, אבל לא נראה שיש אפשרות לשכור בלי הביטוחים האלה. אולי אפשר לבקש זאת כשלוקחים את הרכב?

התעסקתי בעבר עם הביטוח של הכרטיס והייתי מאד מרוצה.

דווקא התקשרתי לכמה חברות, אבל נראה שכל נציג שעונה אומר דברים אחרים והם לא יודעים מהראש שלהם. (אולי זה באמת תלוי בנציא שאקבל)

ל x-Anton-X: אז לנהג חדש+צעיר לא ישראלי ישכירו ולישראלי לא?

עריכה אחרונה על ידי eli.eli
פורסם

באדג'ט מאפשרים לנהג צעיר (מגיל 21) לשכור רכב. חלק מהרכבים יצריכו אישור מראש.

במקרה שיש לך ביטוח דרך כרטיס אשראי (יש לוודא שתקף בארץ), אזי הם דורשים שתעשה ביטוח צד ג'

במקום CDW + TP

פורסם

הביטוח תקף בארץ (אני מודע לכך שרוב הכרטיסים לא תקפים, אבל שלי כן)

על אף שהם משכירים לנהגים מעל גיל 21, כפי שכתבתי למעלה, הם דורשים שנתיים וותק.

תודה בכל אופן. אנסה לבצע כמה שיחות נוספות מחר ולראות מה הסיכויים.

פורסם

לא יודע מאיפה לקחת את זה. ציטוט מתהליך הזמנה ב SIXT.COM:

Note for this station

CDW and TP are mandatory in Israel. Should you choose to decline CDW and TP andtake the coverage through your credit card company, it is your responsibility to notify the credit card company and verify its terms and conditions of coverage. When CDW & TP are covered through the credit card policy, TPLC/TLDW is mandatory and must be purchased.

• תוכן חדש...