Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אלפא רומאו 159 בקריות, הוא מבקש 59000 שח, היא עברה 78000 ק"מ, צבע שחור וידנית.

האם מישהו מכיר את הרכב הזה או לקח לבדיקה?

התפרסמה בשבוע שעבר.

הבעלים אומר שהיתה מטופלת במוסך מרכזי עד 60000 ק"מ, כולל טיימינג, הוא מתחייב על גיר, מנוע ושילדה.

הוא החליף אותה עם רכב שהיה לו, ובינתיים יש לו אותה רק חודש וחצי והוא רוצה למכור בגלל שזה לא מתאים לבת הזוג שלו.

הוא אמר שרשום שהוא יד ראשונה אבל יש תוו סחר/סוחר, לא כל כך הבנתי מה המשמעות, אבל הוא אומר בגלל שהחליף את הרכב שלו במגרש ושם קיבל אותה.

לפי הנתונים על הנייר היא נראית בסדר, יש הצעות/הבהרות לדברים שכדאי לשים לב אליהם?

אני מתכנן לבדוק את זה אצל מיכאל מ GTA ומכון מממ (לפי מה שקראתי בהמלצות כאן בפורום).

תודה מראש.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תבקש לראות את טופס העברת הבעלות, שם צריך להופיע התאריך והשם שלו.

זה מסריח עד השמיים מסוחר חאפר שהעביר את הרכב לבעלותו עם תו הסוחר, אז לא נוספה יד. עכשיו הוא ממציא לך סיפורי אלף לילה ולילה על למה הוא בדיוק מוכר את האוטו.

אגב מיכאל ממוסך GTA - מאוד מומלץ!

עריכה: רגע רגע רגע!

איך הוא יד ראשונה והאוטו אצלו חודש וחצי, ועשה 60 אלף ק"מ?

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

האוטו טופל במוסך מרכזי עד 60,000, היום הוא נמצא ב- 78 אלף. כנארה שעדיין לא צריך עוד טיפול (הטיפולים הם כל 30K לפי מה שקראתי).

הוא אומר שהאוטו עדיין יד ראשונה בגלל שהוא החליף אותו ממגרש לפני חודש וחצי ונשאר עדיין עם תו סוחר.

פורסם

על פניו, אכן אם אדם קנה רכב חדש מהחברה, ולאחר X זמן עשה עליו טרייד אצל סוחר רכב,

הסוחר ירשום אותו על שמו ולא תתווסף יד.

מה שמסריח בעיניי, זה מדוע האדם שרכש את הרכב מהסוחר, בכל זאת השאיר אותו על שם הסוחר במקום להעביר על שמו.

רק כדי לא להפסיד יד? לא קונה את זה.

על כן, הדבר היחיד ההגיוני שאני יכול לחשוב עליו הוא שהאדם שמנסה למכור לך את האלפא, הוא בכלל סוחר.

או צד שלישי שקשור לסוחר. כך שתחשוב שאתה קונה רכב מאדם פרטי, אבל זה בעצם סוחר רכב.

ואם זה נכון- למה הוא מסתיר את זה? וכמובן, מה הסיבה למכור רכב לאחר חודש וחצי??

גם את הסיבה שזה לא מתאים לבת זוג שלו אני לא קונה.

אה ולגבי האלפא? אחח אלפא... כל פעם שאני רואה את ה- 159 (מהיום שהיא יצאה), הלב מחסיר פעימה.

גם אני שקלתי אותה כאופציה למשך תקופה. לא קרה בסוף. אולי יקרה מתישהו :)

פורסם

adidas תודה על העצה, אם אני אקנה את האוטו אז דבר ראשון אני אעשה לו יישור קו ואחליף את כל מה שצריך ומומלץ.

לגבי העניין של הסוחר, נניח שהוא באמת סוחר אבל מתחזה למוכר פרטי, זה לא אומר שום דבר על האוטו, נכון?

בדיקה אצל מוסך GTA ובדיקה במכון מממ אמורה למצוא את הבעיות בלי קשר למי המוכר.

אני צודק?

אם אני בודק את האוטו כמו שצריך, יש סיבה אחרת שצריך להירתע מזה שיש מצב שהוא סוחר?

פורסם (נערך)

מה ז"א אומרת "זה לא אומר שום דבר על האוטו"?!?! :shock2:

מה המחירון של הרכב? כמה הוא רוצה ביחס למחירון? למה הוא רוצה את הסכום הזה? למה המוכר המקורי לא הצליח בעצמו למכור בסכום הזה אלא החליט להעביר את הרכב לסוחר ממולח? מילא היה שם אותו בטרייד אין מכובד - שגם עליהם לא חסרים סיפורים - רק כי אין לו כח להתמקח עם קונים ורוכש אלפא חדש, אבל לזרוק את הרכב אצל סוחר?

בכמה אתה חושב שהסוחר קנה את האוטו אם הוא דורש עליו את הסכום המבוקש? (59 אלף, כן, אבל כמה זה ביחס למחירון - תבדוק בעצמך, אל תאמין למה שמוכרים לך) הוא הרי צריך גם להרוויח משהו, ובשביל 4-5 אש"ח זה לא שווה את המאמץ (פחות מ-10% תשואה על ההשקעה ההתחלתית).

למה אותו סוחר מתחזה לפרטי? מה עוד הוא מסתיר? האם את שגרת הטיפולים של הרכב? או שמא את העובדה שהרכב עבר תאונה קשה ותוקן אצל סאלח ובניו בג'נין, אבל את כל הטיפולים עשה ב"מרכזי של אלפא" אז היסטוריית הטיפולים גם היא נקייה?

בקיצור, אומר, ולא מעט בכלל.

בבדיקה ימצאו הבעיות, כן. או שבעצם יש להגיד "כנראה", כי לפעמים גם מוסכניקים מפספסים, ובשביל זה מכוני בדיקה מסמנים את הכל (כמעט) כ"לא תקין". השאלה היא האם שווה לך לבזבז את זמנך על מישהו שנראה שהתחיל את כל עניין המשא ומתן ברגל הלא נכונה?

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הוא החליף אותה עם רכב שהיה לו, ובינתיים יש לו אותה רק חודש וחצי והוא רוצה למכור בגלל שזה לא מתאים לבת הזוג שלו.

הוא אמר שרשום שהוא יד ראשונה אבל יש תוו סחר/סוחר, לא כל כך הבנתי מה המשמעות, אבל הוא אומר בגלל שהחליף את הרכב שלו במגרש ושם קיבל אותה.

לפי הנתונים על הנייר היא נראית בסדר, יש הצעות/הבהרות לדברים שכדאי לשים לב אליהם?

לעניות דעתי חבל על הזמן והכסף שלך, זה נשמע כמו חירטוט מארץ החירטוטים.

מי אמר שהוא לא הסוחר?

פורסם

אם מה שאתה מספר היה קורה לי הייתי בורח כל עוד נפשי בי. מבחינתי כל סימני האזהרה מצלצלים מעל העיסקה הזאת. יש חשד כבד שהמוכר הוא סוחר, לא שזה רע אבל עצם העובדה שהוא מסתיר את זה (אם הוא באמת סוחר) מסריחה עד לב השמיים.

כפי הנראה מדובר בסוחר או מישהו שקשור לסוחר שנוסע באוטו של המגרש עד שהוא ימכר.

יש מועדון בעלי אלפא רומאו בישראל, שהם אנשים פרטיים שמחזיקים מכוניות כמו שאתה מחפש ומתחזקים אותן באהבה גדולה. למה לא לחפש שם?

גילוי נאות: אין לי קשר למועדון אלפא ואין לי אלפא. ביקרתי פעם אחת במפגש שלהם לפני כמה שנים והם נראו אנשים ישרים למהדרין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לגבי מחירון אין לי מושג כמה זה בלוי יצחק, אבל לפי יד2 זה 65K ש"ח.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=9191bf49951db2a2501c12dabe61b220392&Code=d8496005222b96cececf0db4e962a087

המספר של האוטו קצת מוזר, מזכיר מספרים של רכבי תצוגה/כתבות.

בכל מקרה, אני מאוד אוהב את האלפא 159 בצבע שחור, עוד לא יצא לי לנהוג על אחת, אז מחר אני אקפוץ לראות את האוטו ולעשות סיבוב התנסות, אם האוטו יראה וירגיש טוב אז אקח את זה לבדיקה במהלך השבוע, אם לא, אז לפחות סוף סוף יצא לי להתנסות באלפא 159.

פורסם

ממליץ לך בשלב ראשון לבדוק ברשם המשכונות של משרד המשפטים (19 ש"ח) את סטאטוס הרכב, משועבד,חברה,וכו'

גם לי היה בדיוק רכב כזה 3.2 ידני יד03 מסוחר שהתברר לי אח"כ בבדיקת משכון שיש לו בעלים גם ממזרח י"ם. בקיצור כל מה שנראה טוב מידי במדינה מצריך בדיקה ב20 עיניים, חוץ מזה כנס לפורום אלפא תמצא שם רכבים יפים מאנשים הגונים. מקווה שעזרתי לך, ומיכאל אכן מומלץ!

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

קח בחשבון שאם אני זוכר נכון, במידה ויש תו סוחר על הרכב, רק לסוחר מותר לנסוע בו. קשה לי להאמין שהוא קנה את הרכב והשאיר אותו עם תו הסוחר - זה פשוט לא חוקי, לא תופס ביטוח, לא תופס אם עוצרת אותך משטרה. לדעתי, אסור לו בכלל לנהוג ברכב. בקיצור, נשמע סוחר מהסוג הרע. הצעתי - להתרחק. תבוא אחת אחרת...

Lexus CT200H

פורסם

1. זה באמת מריח ומסריח כמו סוחר !

2. חיפשתי 159 לפני מספר חודשים, מצאתי אחת בי״ם שנראית שמורה ביותר,שנת 2008 יד שניה עם 80k מאובזרת ביותר כולל גג, מושבי עוד חשמליים וכו׳ מפה לשם פניתי למוסך שבו האוטו טופל וביקשתי הסטוריית טיפולים של הרכב. קיבלתי וכשקיבלתי קיבלתי חום! הרכב היה כמעט כל חודשיים במוסך ובשני וחצי הבעלים הוציא 25 אלף שקל רק על תיקונים!! אני מדי פעם עוקב אחר הלוח וראיתי את הרכב שוב פעם למכירה הפעם מהצפון..

בקיצור כנראה שמשהו היה מסריח באוטו. תיזהר ותבדוק מכל הכיוונים! תפנה למוסכים שבהם הרכב טופל ובקש לראות הסטוריית טיפולים מעבר לבדיקה שאתה מתכנן לבצע.

בהצלחה

פורסם

כל מה שאמרו נכון. מריח כמו סוחר.

סוחר זה לא סוף העולם, אבל סוחר שקרן זו תקלה אמיתית.

אבל בוא נניח שלא מדובר בסוחר והסיפור שלו נכון. מי מוכר רכב אחרי חודש וחצי? מי שגילה שהרכב בעייתי. וחןץ מזה מי משלם על רכב ולא מעביר אותו על שמו?

הייתי מוותר.

ואגב מידע שצברתי בפורום אני מבין שהאלפות עם ה 3.2 ליטר שותות בנזין בקצב מחריד

• תוכן חדש...