Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד פרט חשוב- אלפא 159 זה רכב בעל שוק די גוסס.

למרות זאת, הרכבים הטובים, השמורים, ואלו ששווים משהו- נמכרים ממש מהר, ולרוב אולי אפילו לא יגיעו ללוחות המכירה,

אלא יימכרו בין מכרים כאלו ואחרים.

על אחת וכמה הדגם בעל מנוע 2.2 אבל עם תיבה ידנית.

הרוב המכריע של דגמי ה 2.2 הוא בעל גיר רובוטי (סלספיד), בעוד שאין הרבה ידניות בכלל!

מכאן נובעים שני דברים עיקריים.

- רכב במצב טוב, ממקור אמין, ועוד ידני, אמור להימכר די מהר.

- אם הרכב הזה לא נמכר במהירות, כנראה (לא בטוח, אבל די ודאי) שיש איתו משהו לא תקין, משהו.

תוסיף לזה את כל הפרטים על הרכב, ותקבל תמונה כללית חשודה מאוד!

הרי הוא שנת 2008, יד 1, פרטית, ק"מ נמוך מאוד לשנתון, צבע שחור שהוא מבוקש יותר מאשר בורדו לדוגמה.

אם הוא היה תקין- הוא כבר היה צריך להיחטף. בדוק.

שוב אני אומר, אל תשכח שלמרות השוק החלש מאוד של ה 159, אלו הטובות נמכרות מהר.

ולגבי המוכר- אם הוא באמת סוחר, אין לו סיבה להסתיר זאת.

ואם הוא מסתיר זאת, כנראה שיש לו סיבה טובה לכך.

אני אישית לא חושב שעצם העובדה שזה סוחר, אומר שצריך לשלול את הרכב, אבל עצם העובדה שזה סוחר שקרן, כן אומר לוותר.

שוב, בהסתכלות על התמונה הכללית, אני הייתי מוותר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן מריח כמו סוחר.

אם אנו מדברים על אותו רכב (ידני,שחורה,קריות, מחיר, מספר מקומבן) הרי שמדובר על מנוע 2.2 ידני דגם HIGH שמחירון עדכני שלו קצת פחות מ62K (הפחתה על ידני ותוספת על רמת גימור). מצד אחד, אין הרבה 159 ידניות, מצד שני לא מריח טוב כל העניין וצריך לבחון ב7 עיניים כל פרט עוד לפני הבדיקה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אז בבוקר נסעתי לשם ולהלן כל מה שקרה:

דברים שליליים:

1-בהתחלה קבענו להיפגש במקום מסויים (ליד העסק שלו), אבל כשהתקשרתי בבוקר הוא אמר שעוד לא הגיע לשם וביקש ממני לחכות במקום אחר, אחרי שהגעתי והתקשרתי אז הוא הופיע אחרי כמה דקות, הוא אמר שהוא גר מהכיוון השני אבל ה-וויז תמיד מפנה לרחוב שקבענו בו.

2-מבפנים יש כמה סריטות בפלסטיקה והעור ליד הידית הילוכים לא נראה משהו, אני יודע שזה דברים קטנים, אבל בם קצת מציקים.

3-המגבים עבדו אבל לא ניקו כמו שצריך, פנס קדמי מצד ימין היה שרוף, לפי המחשב גם הפנס של לוחיות המספר מאחורה.

אומנם 2 ו-3 הם דברים קטנים, אבל קצת מעידים על הזנחה של הרכב.

4-רשום שהבעלים 01 - נראה לי שזה אומר יד 2 ולא יד 1.

5-העברת בעלות התבצעה ב 30.12, אבל רשום שם שזה לסוחר רכב. לא זוכר בדיוק מה היה רשום, אבל נראה לי אלרון סחר רכב שד' ההסתדרות חיפה או שם דומה כזה.

6-רשום שהקילומטראז' האחרון ברישיון הוא 79K ק"מ, למרות שהבחור טען שזה בטעות ועל המונה מופיע מספר אחר. המנוע היה כבר כבוי ולא באמת נזכרתי להסתכל מה מראה המחשב בפועל.

7-הוא אמר שהיה תיקון בגג (לא בסאנרוף), משהו נפל על הרכב מאיזה מרפסת ותקנו את זה, הוא מוכן להוריד על זה מהמחיר.

8-התנהגות הרכב היתה רגילה, לא הרגשתי שיש שם הרבה כוח, זאת פעם ראשונה שאני נוהג על 159 אז אני לא באמת יכול להשוות, למרות שציפיתי למשהו יותר חזק וזריז.

דברים חיוביים:

1-האוטו נראה טוב מאוד, בזמן שחיכיתי שם עברו כל מיני רכבים שחורים: מאזדה, לקסוס, אודי ועוד כמה, אבל כשה 159 עברה היא נראית ליגה אחרת לגמרי :oops:

2-בדקתי בקטנה חלונות חשמל, מראות, סאנרוף והם עבדו בסדר.

3-פתחנו מכסה מנוע, הסתכלתי קצת פנימה, לא ממש הבנתי מה קורה, אבל ראיתי שאין שמן על המנוע.

4-אין לו בעיה לקחת את זה לבדיקה במוסך והוא מתחייב על גיר, מנוע ושלדה.

סיכום:

עשיתי את הנסיעה בשביל להתרשם מה 159, אף פעם לא נסעתי על אחת אז המטרה היתה קודם כל לעשות נסיעה קצרה ואחרי זה באמת לבדוק את האוטו הספיציפי הזה, האוטו נראה מצויין מבחוץ, אבל מבפנים הרגשתי שיש בו יותר מדי גימיקים וגאדג'יטים שצריך להתרגל אליהם, ודברים שהם לא אינטואיטיבים הם בדרך כלל סצם מציקים.

גם זה היה יום גשום אז לא כל כך היתה לי אפשרות לבדוק את הרכב.

בגדול, המוכר לא נשמע הכי אמין בעיסקה הזאת, אבל בסוף מה שמעניין אותי זה האוטו עצמו ולא המוכר.

אז אולי אני ארים טלפון למיכאל ואבקש ממנו שיבדוק אותו, אם הוא יגיד שהרכב בסדר אז אפשר להתקדם לבדיקה במכון לראות מה מצב השילדה.

אגב, אם אני לא הבעלים של האוטו, אני יכול להתקשר למוסך (ולהגיד שקניתי אותו) ולבקש היסטוריית טיפולים?

פורסם (נערך)

א.כמו שכבר אמרו כאן -האיש סוחר.

ב. תבדוק ב 1000 עיניים את הסיפור של מכה בגג. זה נשמע מאוד כמו סיפור של סוחר לכסות על נזק לקורות הגג /העמודים.(משמעו שאסי!)

דבר נוסף אם תסתכל טוב בהודעה שלך תראה שלומרות מה שכתבת לא באמת מצאת נק חיוביות.

זה שהאוטו נראה טוב זה מצב נתון תודות למעצבי אלפא- לא נק לזכות הרכב הספציפי הזה. זה שתא המנוע נראה נקי במבט חפיף לא אומר כלום.

זה שחלונות והגג עובדים -נו שוין..

"מתחייב על הכל" משפט קלאסי של סוחרים על מנת למשוך את הקונה שאין מאחוריו דבר וחצי דבר

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

• אחראי פורום
פורסם

עדיין לא הבנתי איזה דגם זה. 2.2 או 3.2. כפי שנאמר קודם, 2.2 ידנית וטובה יחסית קל למכור ולא ממש צריך סוחר.

מתי נעשה הטסט?

כל מיני תשובות לא ברורות, עפ"י גרסתך, וסימני שאלה רבים מדי עולים מהמתואר.

הייתי מתקדם הלאה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

4+5= סוחר מורשה לא מוסיף יד ולכן הרכב כרגע הוא יד 2 ואתה תישאר יד 2,צריך לראות ברישיון שרשום הפקדת סוחר כך יודעים שזה סוחר מורשה.

המוסכים לא טיפשים הם לא יתנו לך היסטוריה אם אתה לא הבעלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

00-יד1

01-יד2

02-יד3

וכך הלאה.

הרכב כרגע יד 2,אם זה סוחר מורשה הוא לא מוסיף יד ולכן אתה תהיה יד 2.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכב יד 2 וכשהוא יקנה אותו הוא יהיה יד 3, אל תטעה אותו!

בנוסף, בפניה במייל לסמל"ת הם כן שולחים היסטורית טיפולים, צריך לשלוח רק צילום של רישיון הרכב.

הסיפור נשמע מסריח מדי תמשיך הלאה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

פורסם (נערך)

לא מוסיף יד ליד הקיימת, והרכב כרגע יד 2 אז כשהוא יעשה העברת בעלות עליו הוא יהיה יד 3.

עריכה: חיפשתי קצת בנושאים ישנים ויכול להיות שאתה צודק ואני טועה. נשמע לי מוזר כי כשאתה קונה רכב ממגרש (אוטודיל וכו') הרישיון הוא על שם הבעלים המקורי ובהעברת הבעלות כן מתווספת יד.

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

דבר אחד לא ברור לי בשרושר הזה וזאת התנהלות של פות"ש בלבד.

ראית מודעה שמעלה שאלות, הגדלת ראש ופתחת שרשור יעוץ- עד כאן סבבה. אבל אחרי כל נורות ההזהרה שעלו בשרשור הזה אתה מדבר על מגבים שלא מנקים טוב ולא בודק את הקילומטראז' האמיתי של הרכב? את השם והכתובת של הסוחר שעל שמו רשום הרכב? מה יותר פשוט מלחזור מהפגישה ולבדוק בגוגל את הפרטים כדי לראות מי הנוכל שעומד מולך? אתה הולך לבדוק רכב בשווי של עשרות אלפי שקלים אבל לא מוכן להשקיע 1.5 ש"ח כדי לבדוק מה המחירון האמיתי של הרכב?

לגבי הרכב עצמו הכל די ברור. הסוחר לא מחזיק את הרכב חודש וחצי ומוכר כי בת הזוג שלו לא מסתדרת עם ידני, אלא זה סוחר שקיבל את הרכב לפני שבוע ה' יודע מאיפה ועכשיו הוא מספר לך סיפורים.

עריכה: אינפינטי, אתה זה שמטעה את הבחור. כשאתה רואה רישיון על שם הבעלים המוקריים אז ברור שהיד תקפוץ, אבל כשתראה רישיון על תו סחר של הטרייד\סוחר\מגרש היד כבר תתעדכן.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אז אם היד עכשיו היא יד שניה (01), אז מתי עלתה? כאשר הסוחר קנה אותו זה עלה ליד שניה (01), ואם אני קונה אותו אז אני אשאר יד שניה (01) ?

לגבי האוטו הספציפי הזה כבר אמרתי קודם שהנסיעה שעשיתי היום היא רק בשביל לבדוק את האלפא 159 בכללי, כי אני מתעניין בדגם הזה אבל אף פעם לא נסעתי עליו (הכוונה שאני מתעניין בדגם 159 ולא ברכב הספיציפי שראיתי).

מן הסתם לא הגעתי מוכן ולא עשיתי שיעורי בית מה צריך לבדוק ומה לחפש, כי לא באמת נסעתי לקנות אותו היום.

אם זה ישאר עדיין רלוונטי אז אני אבדוק את כל מה שצריץ בפעם הבאה לפני שאני ניגש עם זה למוסך/מכון בדיקה.

אני מבין שזה סוחר, אבל מה שעמניין זה האוטו ולא המוכר, וכל עוד אני לא בודק את זה במוסך/מכון אז אני לא יודע מה המצב שלו.

אי אפשר להניח שזה רכב גמור בגלל שזה אצל סוחר, נכון?

פורסם

יצא לי לראות ולבדוק לא מעט רכבים למכירה בטווחים שונים של שנתונים, מחירים וקטגוריות.

גם אני בהתחלה הייתי באה בגישה שמה שחשוב זה האוטו ולא המוכר, זה גרר המון נסיעות, בזבוז זמן, כסף ועצבים ולא זכיתי לראות אפילו צמד אחד של "סוחר שקרן+אוטו טוב".

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מסריח מסריח. לא הייתי מתקרב, כשתרצה את הכסף של הבדיקה בחזרה הוא לא יספור אותך ממטר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...