Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיאט לאון משנת 2011 עם 90,000 ק״מ, מנוע 1.8 TSI גיר DSG7. בסביבות 75,000 ק״מ האוטו התחיל לצרוך שמן בכמות מוגברת אבל לאחרונה זה נהיה ממש הזוי, צורך כשני ליטר שמן על כל כ- 450 ק״מ. אין ברכב נזילות שמן, כלומר משהו במנוע גורם לכך שיש צריכת שמן גבוהה באופן חריג.

הרכב שמור מאוד, אני נהג בן 48, לא קורע את הרכב. הרכב מטופל לפי הוראות היצרן, חלפים מקוריים, שמן סינטטי מלא.

פניתי לצמפיון והם מתנערים מאחריות.

טוענים שהרכב לא באחריות שזה נכון אבל כשאני מדגיש שאין זה סביר שרכב שנסע 90,000 ק״מ צורך שמן בצורה הזוייה אז אומרים שאצטרך לשלם על מלוא עלות התיקון כאשר לא ברור בכלל מה הסיבה לצריכת שמן הזו.

פניתי לסיאט העולמית והם אמרו שהם יעבירו את ההנחייה ליבואן בארץ (צמפיון) שידאגו לבדוק את העניין. התקשרו אלי משירות הלקוחות של צמפיון לבוא למוסך רשת שלהם כדי לעשות בדיקה של צריכת שמן. בהמלצתו של נתי מפיט-סטופ הלכתי למנהל המוסך שלהם בחולון, בחור ששמו אביב שאמר לי שבעקרון מה שצריך לעשות זה לבצע בדיקה של צריכת שמן על פני 1000 ק״מ שזה בסדר גמור מבחינתי רק אמרתי לו שבקצב הצריכה הנוכחי אני אצטרך להוסיף שמן הרבה לפני ה- 1000 ק״מ מכיוון שתדלק שוב נורית ההתראה על מפלס שמן נמוך מידי. בכל מקרה הוא אמר שהוא צריך לקבל אישור על כך מצמפיון למרות שהם התקשרו אלי בגלל שקיבלו את הפנייה מהיצרן בספרד. אמר שזה ייקח כמה ימים. אמרתי לו בסדר גמור ושאני ממתין לעדכון ממנו.

עברו שבועיים ואני לא שומע כלום מאביב. שלחתי מייל נוסף ליצרן בספרד, לעת עתה אין תגובה. התקשרתי לאביב להבין מה קורה ומדוע לא שמעתי ממנו ואביב אמר שהוא ניסה להיתקשר אלי מספר פעמים בשבועיים הללו שזה קצת מוזר כי לא ראיתי שום שיחה מהם ולא השאירו לי הודעה במשיבון.

בכל מקרה אביב דאג להסביר לי שמכיוון שהרכב לא באחריות ומכיוון שאת הטיפולים השוטפים לא עשיתי במוסך של הרשת אז הם לא מוכנים לבצע תיקון תחת אחריות היצרן ואני אצטרך לשאת בכל הוצאות התיקון. כששאלתי את אביב אם אני יכול לקבל את הסירוב הזה בכתב אז הוא התפרץ עלי שאם זו הגישה שלי ושאני מתכוון לתבוע אותם אז הוא לא רוצה להתעסק איתי. כשאמרתי שזה לא הגיוני שהרכב שעבר רק 90,000 ק״מ צריך אוברול ושזה מעיד על כשל במנוע ושידוע שיש במנועים האלו, בחלקם לפחות כשל סדרתי (הוא עצמו אימת עובדה זו בשיחה איתי כשהייתי אצלו במוסך) אז הוא המשיך להגיד לי שאצטרך לשלם על התיקון. אמרתי לו אוקיי ומה צריך לעשות עכשיו, איזה בדיקה צריך לבצע כדי להבין מה הבעיה במנוע ומה עושים כדי לפתור אותה אז הוא שוב חוזר לתקליט השבור שצריך לבצע בדיקה של צריכת השמן. הסברתי לאביב שוב שאני לא בדיוק מתלהב שיפתחו לי מנוע ויבצעו אוברול ושאני לא סתם ממציא את הסיפור של צריכת השמן ושאני כל הזמן עוקב אחר צריכת השמן ובפעם האחרונה ששוב נדלקה הנורת התראה על מפלס השמן הרכב עבר רק 475 ק״מ מהפעם האחרונה שנדרשתי להוסיף שמן ושהפעם ונדרשתי להוסיף שני ליטר שמן כדי להביא את השמן לכמות התקינה. מדובר על צריכת שמן של כליטר על כל 250 ק״מ, כלומר 4 ליטר לכל 1,000 ק״מ! לאור הצריכה הזו הסברתי לאביב שמיותר לבצע בדיקת צריכת שמן כי הרכב אוכל שמן בכמות מטורפת וצריך פשוט לעבור לשלב הבא ולבצע בדיקה של המנוע כדי להבין מה מביא לצריכת השמן המופרזת הזו. אביב המשיך להתחמק מלתת מענה מקצועי, אמר שיפעלו עפ״י הנחיות היצרן לגבי מה עושים בצריכת שמן מוגברת. אני מצפה ממנהל מוסך שיוכל להגיד לי מה הבדיקות שצריך לבצע כגון בדיקת קומפרסיה, בדיקת לחץ וכדומה, משהו שכל מכונאי די בסיסי צריך לדעת. התשובות שלו לא בדיוק מצביעות שהוא איש מקצוע מהמעלה הראשונה שכן שאלתי אנשים עם רקע בתחום והם ידעו להגיד לי אילו בדיקות ניתן וצריך לבצע כדי לדוגמא לאמת או לשלול שהבעיה ברינגים או בבוכנות.

בקיצור המצב נכון לעכשיו שצמפיון מתחמקים מלקחת אחריות על התקלה. מתרצים זאת בכך שהרכב לא טופל ברשת שלהם. אני מאמין שגם אם הייתי מטפל אצלם ברשת התשובה הייתה זהה. הרי כולנו שמענו על לקוחות שלהם שטיפלו אצלם ברשת ושהחברה לא לקחה אחריות על בעיות שהיו להם לאחר תקופת האחריות. בעיות כמו הסיפור הידוע של החלונות הנופלים בגולפים, בעיות עם הגיר של ה- DSG, מנועי 1.4 שנהרסו אצל לא מעט מבעלי השירוקו ושאר הדגמים שלהן היה את המנוע הזה. פה גם המקום להסביר שאבא של אישתי הוא מנהל בכיר ברשת של הרץ ולכן את כל הטיפולים עשיתי אצלם (במוסך שלהם בפולג שמטפל גם בלקוחות פרטיים), עפ״י מפרט יצרן ורק עם חלפים מקוריים (אני לא מוכן לשים ברכב שלי חלפים לא מקוריים כדי לחסוך בעלויות, שם רק את הטוב ביותר). אני אחד ששומר על הרכב בקנאות אובססיבית. הרכב שלי מלוקק. כל הטיפולים נעשו במוסך של הרץ מכיוון ששם אני מקבל שירות VIP, מגיע למוסך וישר מקבלים אותי לטיפול שנעשה בזמן שאני ממתין שם לסיום הטיפול, מקבל הנחות משמעותיות על החלקים ועל העבודה ולכן לא רואה סיבה לשלם על טיפולים סטנדרטיים (שמן, פילטר שמן, פלאגים - לא משהו שצריך להיות גאון כדי לבצע) אצל היבואן שכידוע שוחט במחירים על החלקים ועל העבודה ומבלי שאני מקבל שום הנחה. עפ״י החוק גם אין חובה לטפל במוסכים של היבואן, אלא ניתן לטפל בכל מוסך מורשה של משרד התחבורה.

חשוב לציין שהסיאט לאון שליהיא הסיאט הרביעית שקניתי ב- 15 שנים האחרונות. לפני הלאון הייתה לי סיאט איביזה טורבו ספורט משנת יצור 2001 שעשתה אצלי מעל ל- 200,000 ק״מ, חלקם בתקופה שהייתי לוחץ את הרכב הרבה יותר מהיום ומעולם לא נדרשתי להוסיף בכלל שמן בין הטיפולים. אני לקוח נאמן של סיאט, אוהב את הדגמים שלהם וחושב שהם נותנים תמורה טובה לכסף. זו גם הסיבה שבחרתי לרכוש את הלאון שלי.

ברור לחלוטין שעם התנהלות שכזו הם לא יזכו לראות אותי שוב כלקוח שלהם שרוכש רכב מהם. הם הפסידו אותי כלקוח נאמן וכל זה בשביל מה? בשביל משהו שאם הם קובעים שזה כשל מהייצור אז היצרן נושא בכל העלויות שגם ליצרן הן מן הסתם די נמוכות (כמה בתכלס נגיד עולה ליצרן סט של בוכנות ורינגים?) ובוודאי לא מה שיידרשו ממני לשלם כלקוח שנושא במלוא עלות התיקון. על כל רכב שרכשתי מהם הם הרוויחו לפחות 25,000 ש״ח אז לדעתי זו התנהלות מטומטמת שלהם שלא לקחת אחריות ולתת לי הרגשה שנותנים לי גב ואז סביר מאוד להניח ששוב הייתי רוכש מהם רכב חדש. כמה זה היה עולה להם? 1,000 - 2,000 ש״ח מקסימום ואולי אפילו רק שעות מכונאי שיעבוד על הרכב כי היצרן ישלם על כל החלקים בתיקון.

כעת לא רק שלא יראו אותי כלקוח חוזר, אני גם לא אמליץ לאף אחד שאני מכיר (ואני מכיר לא מעט אנשים) לרכוש רכב מצמפיון כי הנה דוגמה לאיך הם מסירים מעצמם אחריות על בעיה רצינית שאין כל סיבה בעולם שתופיע ברכב בן פחות מארבע שנים ועם קילומטרז כזה שדרך אגב מרבית הנסיעות שלי הן בינעירוניות שבהן אני משייט רגוע וברור שלמנוע זה עושה חיים קלים. הרכב שלי מטופל, שמור, נהג יחיד, לא נהג צעיר אלא איש משפחה סולידי. הנזק שאני יכול לגרום להם באובדן של לקוחות עתידיים יהיה גדול שבעתיים. טמטום של התנהלות, במיוחד בעידן כמו היום שפוסט שלי בפייסבוק יכול להגיע לעשרות אם לא מאות לקוחות פוטנציאליים שלהם. במידה והם לא יעזרו לי בפתרון הבעיה ובצמצום העלויות אין לי כל ספק שאעשה מה שאני רק יכול כדי שאחרים ידעו על מה שקרה לי וכיצד החברה בארץ לא פעלה למציאת פתרון סביר לבעיה תוך צמצום מידת הנזק שנגרם לי מבחינת העלויות ומעוגמת הנפש שאני בכלל צריך להתעסק עם בעיה שכזו ברכב חדש יחסית.

לגבי הנסיעה ברכב עצמו. קצת קשה לדווח על סמך תחושות בלבד אבל אני לא מרגיש כל כך שיש ירידה בביצועים או שפשוט הירידה התרחשה בצורה הדרגתית ואז כאילו מתרגלים לזה ולא חשים כל כך בירידה ההדרגתית בביצועים. הרכב נוסע טוב, לא מקרטע או משהו כזה ורק צריכת השמן המטורפת מעידה על בעיה שקיימת. גם אני הייתי מצפה שעם צריכת שמן כזו תהיה ירידה משמעותית בביצועים וזה לא מה שאני חש נכון להיום.

מידי פעם כדי לבדוק זאת אני במכוון לוחץ את הרכב לביצועים גבוהים בהאצות חזקות ולא מרגיש שיש לו בעיה לעלות לטוריים גבוהים או לספק ביצועים טובים. מה שכן בכל לחיצה עצבנית על הדוושת תאוצה והורדת הילוכים מהירה אני מבחין במראה של הרכב שמהמפלט נפלט עשן שחור. גם בעמידה במקום בניוטרל כשלוחצים על דוושת התאוצה יוצא מהמפלט עשן שחור (ולא לבן שזה אולי מה שהייתי מצפה מרכב שאוכל שמן). ביציאה של האגזוז שמתי לב שיש גם הצטברות של שמן.

ברכב, במנוע עצמו אין בכלל נזילות שמן, גם לא רואים שום מריחת/התזת שמן על חלקי המנוע בבדיקה וויזואלית של המנוע. תא המנוע נקי.

אין שום נורת תקלה שנדלקת ברכב בזמן הנסיעה. גם כשאני מתחבר עם ה- VAG-COM אני לא מקבל משהו חריג שיכול להעיד על בעיה במנוע.

מה שברור הוא שאני רוצה לבצע בדיקה מקצועית כדי להבין מה באמת גורם לצריכת השמן המוגברת. האם זה באמת בגלל בעיה של הבוכנות והרינגים או שזה משהו אחר. אני חוטף חום רק מהמחשבה שמישהו יצטרך לפתוח לי מנוע ולהחליף שם בוכנות ורינגים, איכשהו אני קצת מתקשה לסמוך על המכונאים במוסכי הרשת שיבצעו עבודה מקצועית ואמינה למרות שאולי זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לי. אני רוצה להחזיר את הרכב לתפקוד תקין, שלא יצרוך שמן בכמות הזוייה ושיתפקד באופן האופטימלי. הייתי הכי שמח בעולם לדעת שאולי מדובר רק בבעיה מינורית שלא מחייבת פתיחת מנוע אבל איכשהו זה לא נראה לי הגיוני לאור צריכת השמן שיש לרכב.

אשמח לקבל המלצות ממי מכם שמרגיש שיש לו ידע בנושא ושיכול אולי להמליץ על מה כדאי לעשות.

אני עדיין מקווה שחברת סיאט העולמית תיקח אחריות על המקרה ולפחות שיחליטו שהם נושאים בחמישים אחוז מעלויות התיקון ושלא הכל יהיה עלי שכן די ברור שזה יכול להסתכם בהרבה מאוד כסף.

לי ברור לחלוטין שהבעיה ברכב היא לא תוצאה של אופי הנהיגה שלי או התעללות מתמשכת ברכב כי אני פשוט נוהג ב- 98% מהזמן באופן הכי סולידי. רק כדי להמחיש זאת אני היום לאחר 91,000 ק״מ עדיין נוסע על רפידות הברקס המקוריות כי אני לא מהנהגים שטסים בין רמזור לרמזור וזה גם לא בגל שאני מתקמצן על להחליף רפידות, רכשתי ממזמן רפידות מקוריות להחלפה שאותן אני מביא בכל טיפול למכונאי למקרה שיהיה צורך להחליף אבל פשוט עוד אין צורך בהחלפת הרפידות.

מצער לראות שבארצנו נוהגים להתייחס בזלזול ללקוחות וותיקים. מתחמקים מלקחת אחריות, מתנערים בכל מיני תירוצים עלובים ולא מבינים שלעיתים גישה חיובית יכולה לפתור את הבעיות בצורה הטובה ביותר וגם אם אתה נדרש לשלם על חלק מעלות התיקון אתה לפחות יוצא בהרגשה שיש שם אנשים רציניים שמעוניינים לעזור לך ושמבינים לליבך ושיכולים לראות כמו במקרה שלי שמדובר באדם רציני עם רכב סופר שמור ולא באיזה ערס שמתעסק כל היום בלעשות מירוצים בכבישים או ״לקרוע״ את הרכב. מי שקונה סיאט לאון 1.8 עם מנוע טורבו זה לא אחד שאינו חובב נהיגה וזה רכב שמצופה ממנו שיעניק ביצועים טובים ולא על חשבון האמינות של הרכב, בוודאי לא אחרי כל כך מעט קילומטרים באופן יחסי. אני בטוח שיש פה לא מעט מכם שנוסעים הרבה יותר עצבני ממני עם הלאון שלהם ועשו קילומטרז די גבוה ושאין להם שום בעיה כמו שיש לי ברכב.

אני אמשיך לשלוח מיילים ליצרן, מקווה שהם לפחות יבינו שמשהו פה בסיפור שלי מצביע על כשל במנוע שהוא לא תוצאה של משהו שאני עשיתי וידאגו לתקן את הרכב בצורה המקצועית ביותר בלי להפיל את כל התיק והעלויות הגבוהות עלי.

אשמח מכל מי שסבל או שיש לו בעיה דומה ליצור איתי קשר. אני מקושר לאחד מעורכי הדין שהוא שותף בכיר באחד המשרדים הגדולים בארץ והוא אומר שיש לי פה case ברור לתביעה ייצוגית שכן מדובר בעלויות מאוד גבוהות והבעיה נוגעת לרוכשי רכב רבים. אם נתאגד יחד נוכל לעזור אחד לשני ולדאוג לכך שהיצרן והיבואן יתקנו את הרכב באחריות ולא שיפילו עלינו את התיק הזה שזה בגדר שערורייה.

מוזמנים ליצור איתי קשר.

פורסם

אם לא טיפלת במורשה לפחות בשנתייים של תקופת האחריות לצערך יהיה להם קל מאוד לנפנף אותך.

ברור,שהפתרון כאן הוא אחד מהשניים- החלפת מנוע לאחר מייבוא/פירוק מקומי או ביצוע אוברול (שהייתי שוקל אם לוותר עליו בגלל שהוא תהליך יקר ומסובך או לבחור בו כי לך תדע איזה מנוע תקבל). מצד שני,הרכב לא ממש נדיר בארצנו ואני בטוח שיש הרבה מאוד מנועים,השאלה באיזה מצב הם...) . צריךל הרבה סבלנות ועצבי ברזל להתנהל מול היבואן הסורר הזה,ששמענו עליו בפורום הזה יותר מידי דברים ולא לטובה.

אם היבואן מנפנפ אותך ואתה מאיזור המרכז גש למוסך רון לטיפול בבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היבואן יעשה כל שביכולתו כדי להתנער ממך. במקומך הייתי הולך למוסך רון, מתקן את הבעיה ואז שוקל לתבוע את היבואן.

ממה שאני קורא בפורום ומנסיוני עם רכבים קודמים נראה שכל היבואנים בארץ נעים בין גרועים לגרועים מאוד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם אין ריקול לבעיה והרכב לא באחריות,על מה הוא צריך לתבוע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היבואן יעשה כל שביכולתו כדי להתנער ממך. במקומך הייתי הולך למוסך רון, מתקן את הבעיה ואז שוקל לתבוע את היבואן.

ממה שאני קורא בפורום ומנסיוני עם רכבים קודמים נראה שכל היבואנים בארץ נעים בין גרועים לגרועים מאוד.

על מה לתבוע את היבואן? על זה שהרכב לא טופל אצלו? צ׳מפיון ממש לא להיט ברמת השירות, אבל במקרה הנוכחי לא בטוח שהם חייבים לו משהו.

פורסם

לרגע אשים את עניין הכשל בצד , אבל !! זה שהלקוח לא טיפל אצל היבואן בכלל לא אמור לתת לו (ליבואן) סיבה להתנער מהמוצר .

אחזור רגע לעניין ,

לפותח השירשור , גם אצלי בסובארו חשבנו שהיתה צריכת שמן גבוהה מאד ( נדלקה נורה חוסר שמן אחרי 3500 מייל כאשר מרווח החלפות הינו 7500).

הרכב נכנס באישור סובארו למוסך (סוכנות סובארו ) לבצע בדיקת צריכת שמן ( בדיקה והחלפת שמן כל 1200 מייל על חשבון סובארו) .

מה שיצא שהשמן שהרכב קיבל (על אף היותו מתאים בדיוק לדרישות והוא סינטטי מלא של Eneos ) שלא היה מהמותג של סובארו עשה את הבעיה ובבדיקה עם שמן של סובארו יצא 3 החלפות של 1200 מייל ללא צריכה חריגה (פחות מ 4 OZ לכל 1200 מייל ) ומאז שלא היתה בעיה.

מה שאני מנסה לרמוז שתנסה להחליף לשמן אחר ותנסה.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פותח השרשור,

אני מחפש לקנות לאון כזו עכשיו ובדיוק סיימתי שיחת טלפון עם בעלים של כזו שמפרסם למכירה.

הרכב שנת 2011 עבר 43000 ק"מ וטופל רק במורשה, התחיל לאכול שמן בצורה חריגה - הוכנס למוסך והוחלפו בוכנות ללא עלות למרות שהרכב כבר לא בתקופת האחריות!

Peugeot 208 GTI 2016

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מבין את כל אלה שמייעצים "לתבוע".

הליך משפטי עולה כסף. עולה זמן. עולה בריאות. מי אמר בכלל שיש פה עילת תביעה?

שירות הלקוחות של צ'מפיון מוטורס הוא בסדר. יש פה בעיה אין ספק אבל עצתי לך היא לפעול בשני מישורים: האחד להתנהל מול שירות הלקוחות ומול היצרן בנועם ורוגע (גם אם קשה ובא לך לקלל) ובמקביל צור קשר עם רון ממוסך רון ותגיד לו שאתה מעוניין להגיע לדיאגנוסטיקה (אני לא חושב שהוא גובה תשלום). רון יכול לאבחן תקלות בואגיות לדעתי בצורה הטובה בארץ (ואני לא מגזים ולא שותף שלו). קודם תדע איפה אתה עומד מבחינת מהות התקלה וכך תוכל להתנהל טוב יותר מול היצרן.

בהצלחה וחזור לעדכן

פורסם

למרבה הצער, מבחינה משפטית סביר להניח שאין לך קייס. תקופת האחריות חלפה לה, ולמרות שהטענה שלך מוצדקת והגיונית, בהיעדר אחריות, היבואן (הזה ואחרים גם) לא יראו עצמם מחוייבים לבצע תיקון. תיקונים מעבר לתקופת האחריות מוגדרים כתיקונים של רצון טוב, וכאן אין רצון טוב. סביר להניח כי מוסכים מומחים שאינם מטעם היבואן כבר מכירים את העניין (שככל הנראה מהווה תופעה, כאמור בתגובות לעיל) ויודעים כיצד לטפל בה.

פורסם (נערך)

דבר ראשון היבואן מכסה את עצמו וכותב שייתכן שמנוע TSI יצרוך ליטר שמן ל 1000 קמ . אז קייס :אין לך. רצון טוב: תשכח מזה. עצתי לך : גש להתייעץ עם מוסך רון בתל אביב שייתן לך אבחון כמו שכתבו פה: הוא מקצוען. אולי הוא יכול לפתור את הבעייה. פעם הבאה תמכור לפני תום האחריות.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...