Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חוזר בי: על פי ההנחיה המצורפת בחניה המקבילה למדרכה – התמרור ממקום בחלק הקדמי והימני של החניה

לפיכך יש לך עילה לביטול הדו"ח.

http://www.tel-aviv.gov.il/Business/BusinessLicense/DocLib/%D7%97%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%AA%20%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F%20%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%A0%D7%9B%D7%99%D7%9D.pdf

אתה יכול לחזור בך שוב.

לפי השרטוטים של חנייה במקביל למדרכה, התמרור הוא כמה ס"מ איפה שהוא צריך להיות. "החלק הימני הקדמי" של החניה, הוא ליד פנס קדמי ימני של הרכב החונה עם כיוון הנסיעה. מה יטען פה הבחור? שבגלל שהתמרור באמצע, אז הוא לא ידע שאת חניית נכה, ואת הלבן הוא לא ראה בחושך?

איחלתי לחייל בהצלחה

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
שיהיה לך בהצלחה אבל אין שום סיבה חוקית לביטול הדו"ח.

ההנחיות להצבת התמרור אומרות שצריך לתחום את שטח החנייה, וזה בדיוק מה שהם עשו רק לחנייה לפני התמרור.

פלוס, איפה יש התחייסות שהתמרור תקף רק לאחריו ולא לפניו?

אם כך, למה אין סיבה?

פורסם

ראשית, אם אתה לא יודע שתוקף תמרור הוא ממנו והלאה רצוי שתחזור ללימודי התיאוריה.

באותה ההזדמנות תלמד מהו תמרור 819 ותראה שהחניה מסומנת כהלכה.

פורסם

טוב, עשיתי רענון מהמקור עמודים 236-240 http://www.news1.co.il/uploadFiles/56057155132294.pdf

המצגת הקודמת שהעלה המפקד, לא ברור מקורה ותוקפה (נגישות לישראל? עיריית תל אביב?).

לפי מה שאני מבין, אייל צודק, והמנהג שהורגלנו אליו לראות תמרור 437 + 439 עם מספר רכב, בקצה ימני קדמי של החנייה, הוא משהו שהעירייה עושה על דעת עצמה.

תמרור חל ממנו והלאה, וה439 מפרט עד כמה. לדוגמא אם היה רשום ב 439 "3 מקומות" אז זה היה 3 מקומות מהתמרור, לא אחד לפני ושניים אחרי. תקף כמובן גם במקרה של 439 לנכה מסויים. סתם שתדעו, עריית בת-ים רצתה לסגור מפרץ שלם לנכיםת שמה 347 לבד מול מפרץ חנייה בלי 349, ושופט זיכה נהג שחנה באחד המקומות האחרים במפרץ שלא היה הראשון.

ה819 זה כמובן הלבנים הלבנות שמפרידות בין חניות. הצביעה הלבנה הכעורה בחנייה שלפני, משוייכת כנראה לשלט שעל הקיר.

דו"ח תקין. צר לי על החייל ועל הנכה. לאיש אין כוונת זדון.

פורסם
ראשית, אם אתה לא יודע שתוקף תמרור הוא ממנו והלאה רצוי שתחזור ללימודי התיאוריה.

באותה ההזדמנות תלמד מהו תמרור 819 ותראה שהחניה מסומנת כהלכה.

בוא בבקשה תראה לי אסמכתא לזה, בתקנות התעבורה נכתב שאסור לחנות ליד, לא אחרי ולא לפני אלא ליד.

בתמונה רואים תמרור של חניית נכה וסימון לפני התמרור, ומכאן מסיקים שהכוונה שהיא החנייה.

בנוסף לשלט על הקיר שאוסר חנייה פרט לרכב ביטחון, מן הראוי שהיו מסמנים את השטח עם תוספת X שמראה שאסור לחנות שם, ואז המצב היה ברור לכולם.

אני רוצה להציג פה דוגמא נוספת:

5491f029f1eda.jpg

התמרור פה מוצב בין שני חניות הנכים.

אם אתה אומר שתוקפו של התמרור הוא ממקום הצבתו והלאה אז לי מותר לחנות בחנייה הימנית ואפילו פירגנו לי בשטח לפתוח את הדלת ולמתוח את הרגליים.

אני לא אומר פה שאתה טועה לחלוטין, המצב פה מבלבל והמטרה של תמרור להיות פשוט, קריא וקל להבנה.

לכן, יש פה עילה לביטול הדו"ח.

פורסם

DIRT

אתה הבאת דוגמא לא קשורה של חנייה ניצבת, לא מקבילה למדרכה כפי שדובר. השטח באמצע לא שם סתם. כמו שאתה רואה, במקרה שהבאת קל מאוד להבין באילו חניות מדובר. השתיים שקרובות לתמרור.

פורסם
DIRT

אתה הבאת דוגמא לא קשורה של חנייה ניצבת, לא מקבילה למדרכה כפי שדובר. השטח באמצע לא שם סתם. כמו שאתה רואה, במקרה שהבאת קל מאוד להבין באילו חניות מדובר. השתיים שקרובות לתמרור.

זה ברור לי, אבל הדוגמא היא להראות שאין קביעה שהתמרור הוא רק ממקום הצבתו והלאה, ובמצב מסוים היא גם לפני.

מה שגם, ראיתי הרבה חניות שהתמרור נמצא אחריהם והשטח מסומן בכחול לפני התמרור.

בנוסף, יש תמרורים שתקפים לפני מקום הצבתם, תמרור 510 (תחנת הסעה לחיילים),תמרור 509(מקום עצירה למוניות), תקף חמישה מטר לפני וחמישה מטר אחרי.

לגבי התמרורים האלה נכתב באופן ברור את תחום השיפוט שלהם, אבל לגבי חניית נכה לא מצאתי מידע...

פורסם (נערך)

סטון - דווקא מהמסמך שהעלת אני נוטה להבין שפותה"ש צודק בטענתו שהדבר אינו ברור לחלוטין (על אף סימני האזהרה).

תוקף התמרור - במקום הצבתו - כלומר, אני מסיק שבחניה אליה הוא צמוד. בין אם בתחילת החניה, אמצעה או סופה.

Untitled.png

ואם לעשות את ההתאמה לכך בתרשים, אזי בצד שמאל, החניה התחתונה ביותר (מה שתואם למסמך הקודם שהועלה לגבי צד ימין וקדימה) ובצד ימין, שתי החניות התחתונות. ולא החניה ושתי החניות בהתאמה שבאות אחריו (ולמעשה החניה התחתונה היא חופשיה).

למעשה, גם אם התמרור היה בתחילת החניה, ממש בתחתית החניה התחתונה ביותר בתרשים, התוקף היה זהה.

שוב, לפחות להבנתי מהמסמך (שלא הדגיש לאיזה מהחניות בדיוק הוא מתכוון).

הדרישה של "יש לסמן את גבולות השטח...819" אין בה בהכרח עד כמה שראיתי כדי לתחום את האזור ע"י "קופסה" (או סימון מעטפה בלי האיקס אם תרצו).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

איזה סלטטט

אולי זה באמת לא מספיק ברור, לא יודע כבר. מה כאב להם במשרד התחבורה לשים שתי מכוניות בצד ימין ומכונית בצד שמאל??

נראה שמי שהבינה הכי טוב זאת האישה בעיריה שאמרה לפות"ש "אם יש ספק, אין ספק". מצד שני השוטר אייל אומר שהוא יודע על מקרים שדוחות חנייה לפני (ולא אחרי) תמרור 437 בוטלו.

מעיק.

פות"ש תעשה בבקשה שירות לציבור ואל תשכח לעדכן פה כשהעניין נסגר.

פורסם

STONE, מקומות שראית את החניה שלפני התמרור מסומנת בכחול זה פשוט מכיוון שמי שהציב את התמרור לא יודע את עבודתו.

אם תחנה בתחום השטח הכחול (שלא אומר דבר מבחינה חוקית) ותקבל דו"ח, הדו"ח לא חוקי ודינו להתבטל.

כשיהיה לי יותר זמן, אמצא לך את האסמכתא שאתה כל כך רוצה או שתכף ישה יגיע עם הנתונים.

פורסם (נערך)

מתוך אתר משרד התחבורה בנוגע ללוח התמרורים:

תוקף

תקפם של תמרורים שיש להם היבט מחייב יכול להיות בארבע אפשרויות שונות

1. עד לצומת הקרוב
  2. עד לביטולו ע"י תמרור אחר לאורך הקטע
  3. עד לקצה הסימון אשר מלווה אותו
  4. עד לביטולו ע"י תמרור אחר במקום אחר, ולאו דוקא באותו קטע (מוגדר גם כתמרור "אזורי")

מכיוון שכבר ראינו בהנחיות להצבת תמרורים שתמרור של נכה תוקפו יפה לחניה אחת אלא אם כן סומן בנוסף את מספר החניות שהתמרור מסמן, אנו למדים שהחניה היא מהתמרור והלאה.

נספח: הנחיות להצבת תמרורים (יש להסתכל בעמוד 242):

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/TakanotTamrurim2012.pdf

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם
STONE, מקומות שראית את החניה שלפני התמרור מסומנת בכחול זה פשוט מכיוון שמי שהציב את התמרור לא יודע את עבודתו.

אם תחנה בתחום השטח הכחול (שלא אומר דבר מבחינה חוקית) ותקבל דו"ח, הדו"ח לא חוקי ודינו להתבטל.

כשיהיה לי יותר זמן, אמצא לך את האסמכתא שאתה כל כך רוצה או שתכף ישה יגיע עם הנתונים.

אתה מתבלבל ביני לבין המשתמש "Dirty". אני חושב שבשורה תחתונה הדוח תקין

בכל מקרה, חבל שאין חובת סימון נוספת. אני מאמין לפות"ש ועוד כמוהו שפעלו בתום לב. בסופו של עניין, מכיוון שהתמרור מוצב בין שתי החניות, ובגלל שהסימון של חניית רכב ביטחון מטעה, אני מבין את החייל שמתכנן להילחם בזה. לא בטוח שזאת השחתת זמן.

פורסם

אייל, אכן הקובץ המעודכן יותר שצירפת מבהיר דרך השרטוט כי מדובר בחניות שבאות אחרי התמרור. בניגוד למה שרשמתי בהודעתי האחרונה ונבע מהקובץ מ-2010.

עם זאת, תסכים איתי ש"במקום הצבתו" קצת מבלבל. וכי בכל זאת יש תמרורים, כפי שציין Dirty שתוקפם גם לפני, כמצוין בחוברת הנחיות.

אגב, האם סימון 819 כולל ציור "קופסה" על הכביש או רק תיחום אורכי כמו כל חניה אחרת?

וכולכם מתבלבלים כי פותה"ש הוא skull ולא Dirty או Stone :wink:

• תוכן חדש...