Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רק תיחום אורכי (יכול להיות גם באלכסון).

תמרור המעטפה הינו תמרור 820.

ניתן לראות זאת בעמוד 417 בקישור בהודעה הקודמת שלי.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה יכול לחזור בך שוב.

לפי השרטוטים של חנייה במקביל למדרכה, התמרור הוא כמה ס"מ איפה שהוא צריך להיות. "החלק הימני הקדמי" של החניה, הוא ליד פנס קדמי ימני של הרכב החונה עם כיוון הנסיעה. מה יטען פה הבחור? שבגלל שהתמרור באמצע, אז הוא לא ידע שאת חניית נכה, ואת הלבן הוא לא ראה בחושך?

איחלתי לחייל בהצלחה

הבחור יטען כי הסימון של מיקום חניית הנכה מטעה מכיוון שיש סמיכות בין מיקום התמרור לסימון המלבן הלבן שעל הכביש. לראיה הוא יוכל להראות כי רשויות אחרות נוהגות להציב את התמרור בקצהו הקדמי של מלבן החנייה (ובמקרה הפרטי הזה התמרור גובל בקצהו הקדמי של המלבן, ניתן להבין שהוא מתייחס למלבן, ואילו הוא חנה מחוץ למלבן).

הוא לא יערער על חוקיות התמרור אלא על כך שהצבתו מהווה מכשול בפני עוור.

כמובן שבסופו של עניין הסמכות הקובעת היא של הרשות המקומית אך להערכתי יש לו לפחות עילה להגשת בקשה לביטול הדו"ח.

לפיכך אני ממליץ לו להגיש בקשה כזו, מנומקת ומצולמת.

פורסם

הנחיות להצבת תמרורים מורות בבירור על כך שבכל הנוגע לחנית נכה, יש לסמן תמרור 819 לתחום את החניה (קוים אורכיים בלבד).

זה שבמקומות מסויימים תוחמים את חנית הנכה בריבוע ולעיתים קרובות אף מסמנים אותה בכחול, לא אומר שעיריית רחובות מחוייבת לכך על פי החוק.

זה שברשויות מסויימות יש פועלים שמתקינים את התמרור בצורה שגויה ולא חוקית (אחרי החניה ולא לפניה), לא אומר שמדובר במכשול במקרה שלפנינו. להפך, כל נהג צריך לדעת שתוקף תמרור הוריה, איסורים והגבלות הוא ממנו והלאה ולא לפניו. נהג שיחנה לפני תמרור חנית נכה ויקבל דוח, יוכל לבטלו בקלות (גם אם צבעו את החניה שלפני התמרור בכחול, אדום או טריקולר).

פותח השרשור יכול להגיש בקשה לביטול אך אם יש קצת שכל בקוקקודו של התובע העירוני, הבקשה תידחה על הסף.

פורסם

אייל דווקא זכור לי מקרה שהיה פה בפורום על חניית נכה שהתמרור היה אחרי החניה, אני לא זוכר אם שלח בקשה לביטול ונדחה או שנשפט ונמצא אשם.

עריכה:

מצאתי את השרשור

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תראה מה כתבתי באותו השרשור:

קיבלת דו"ח על העמדת רכב ליד תמרור ג-43 ואין שם תמרור כזה? תמרור ג-43 הוא תמרור כחול עם סימון של כסא גלגלים.

אם אין שם תמרור כזה על סמך מה מאשימים אותך?

ישנם הרבה חניות בארץ שבהן יש רק תמרור שאומר שזוהי חניה השמורה לרכב נכה מספר XXX. רישום זה נלווה לתמרור מעטפה על גבי הכביש.

מי שמחנה על המעטפה אמור לקבל קנס של 250 ש"ח על חניה בניגוד להוראת תמרור המעטפה.

אם יש תמרור 437 (ג-43 לשעבר) אין צורך בסימון נוסף על גבי הכביש.

בכל מקרה תוקף התמרור הוא ממנו והלאה.

הדו"ח שלך דינו להתבטל.

צלם את המקום מכל מקום אפשרי והראה היכן בדיוק אתה חנית.

מדובר בפקח שאו שהוא טיפש ורושם דוחות בשיטת מצליח או שבאמת הוא לא יודע מה החוק אומר.

בנוגע לעירייה, הזוי שסימנו כך חניה לרכב של נכה בניגוד לכל ההוראות.

ומה שיותר גרוע במקרה ההוא זה שתובע העירוני לא יודע מה החוק אומר.

השופטת שהרשיעה אותו שם פשוט טועה ובגדול ואני מקווה שהוא ערער על הפסיקה.

פורסם

זה גם מה שאני כתבתי באותו שרשור, אבל מכיוון שיש למיטב ידיעתי את הפסיקה של השופטת באותו מקרה, אני נזהר שלא לכתוב שזה נכון או לא נכון.

אני גם זוכר שמי שזרק נעל על שופטת קיבל 3 שנים מאסר, אז אם אני אכתוב שהשופטת טועה אני עוד עלול לקבל עבודות שירות, ולא מסתדר לי עם העבודה :wink:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בלוח התמרורים יש שני תמרורים (אולי יותר) שתקפים ממקום הצבתם, לעומת זאת לגבי חניית הנכים נכתב במקום הצבתו.

היה אפשר,לכתוב שהתוקף של התמרור הוא ממקום הצבתו, אז היינו מבינים שהתוקף של התמרור הוא ממנו והלאה.

אבל כאשר נכתב שהוא תקף במקום הצבתו, התחום שלו לא ברור, והסימון על הכביש מראה לנו איפה בדיוק התחום.

לכן גם ההנחיה היא לתחום את החנייה.

כאשר אין סימון כזה מאיפה לנו לדעת את התחום?

ונגיד שאין סימון, והתמרור תקף הלאה? כמה זה חנייה אחת? עד איפה אסור לי לחנות? 3 מטר 4 מטר מהתמרור, אולי אפילו עד סוף מפרץ החנייה?

במצב פה, לא רק שאין סימון, יש סימון לפני החנייה בצורה שמטעה לחשוב שהיא החנייה.

אולי כל העסק פה חוקי אבל מסריח, יש מקום ענקי לביטול הדו"ח, אני מאמין שאם האדם יישפט הוא יזוכה.

פורסם (נערך)

כמה פעמים אני אצטרך להסביר? תחזור אחורה ותקרא שוב את מה שרשמתי.

בדיוק בשביל שלא תשאל שאלות כמה זה חניה אחת, ההנחיות להצבת תמרורים קובעות שיש לסמן את חניה הנכה ע"י תמרור 819 שיורה בדיוק על גודל החניה.

ושוב כדי שתבין, תקרא מהו התיחום שמסומן ע"י תמרור 819 (רמז: קוים אנכיים ולא ריבוע).

דרך אגב, איך הגעת למקנה שאין סימון במקום החניה? רואים בבירור בתמונה שפותח השרשור העלה את תמרור 819 שנמצא בתחילת החניה (קו אנכי - היכן שסוף הרכב נמצא). אנחנו לא רואים את הקו שנמצא בסוף החניה (היכן שהרכב מתחיל - תא המנוע) וזאת מכיוון שהיונדאי מסתיר לנו אותו.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

Dirty, ממקום הצבתו = ממקום הצבתו ועד להודעה חדשה (משמע צומת, תמרור מבטל או הודעה אחרת)

במקום הצבתו = רק באותו מקום שבו מוצב ותוקפו לחנייה אחת אלא אם כתוב אחרת

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
כמה פעמים אני אצטרך להסביר? תחזור אחורה ותקרא שוב את מה שרשמתי.

בדיוק בשביל שלא תשאל שאלות כמה זה חניה אחת, ההנחיות להצבת תמרורים קובעות שיש לסמן את חניה הנכה ע"י תמרור 819 שיורה בדיוק על גודל החניה.

ושוב כדי שתבין, תקרא מהו התיחום שמסומן ע"י תמרור 819 (רמז: קוים אנכיים ולא ריבוע).

דרך אגב, איך הגעת למקנה שאין סימון במקום החניה? רואים בבירור בתמונה שפותח השרשור העלה את תמרור 819 שנמצא בתחילת החניה (קו אנכי - היכן שסוף הרכב נמצא). אנחנו לא רואים את הקו שנמצא בסוף החניה (היכן שהרכב מתחיל - תא המנוע) וזאת מכיוון שהיונדאי מסתיר לנו אותו.

כרגע התמונות בטלפון של אחי(גם חייל,חוזר בראשון),הוא לא שלח לי את כולן,אבל אין שום סימון גם בתחילת החניה,איפה שתא המנוע.

הסימון מפסיק בבירור בסיום החניה שקודמת לתמרור.

היה לי יום נורא עמוס היום,מחר אשב ואנסח ''נאום'' מלווה בתמונות,ביום ראשון אגש לעירייה ואנסה לבטל את הדוח,אדבר עם פקידה בשר ודם.

אם זה לא ילך אני אשפט.

עריכה אחרונה על ידי skull
פורסם

אחרי שתנסח נאום

תעלה אותו לכאן נראה אם אם יש להע(א)יר עליו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מול בניין 51,נרשם שהרכב צולם ותועד.

הנה תמונות[ATTACH=CONFIG]407412[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]407415[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]407416[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]407417[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]407418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]407419[/ATTACH]

היונדאי היא שלי,שם חניית הנכה כביכול.

לא היו צריכים לרשום לך דוח על חניית נכה, החנייה הזאת היא חנייה פרטית ואל כן בעל מקום החנייה חייב להגיש תלונה בתחנת משטרה ואז אותך מזמנים לעדות על השגת גבול (עבירה פלילית) במידה ובעל הרכב מסרב להגיש תלונה אז אין שום טיפול משטרתי

ברגע שיש מספר רכב על התמרור זאת חנייה פרטית כי בעל הרכב משלם בעצם משלם על המקום חנייה לעירייה בארנונה שלו

פורסם

דני, אתה טועה ומטעה.

אין חניות פרטיות ברחוב. אין כאן השגת גבול (כי לא מדובר במקום פרטי).

החניה הזאת היא חניה ברחוב שהוקצתה ע"י העירייה לנכה ספציפי ולא חניה פרטית של אף אחד.

פורסם

תיקון טכני: הסגת גבול, ב-ס, מלשון נסיגה. לא השגת גבול, מלשון הישג. מדובר בטעות נפוצה, והגיע הזמן לתקן אותה בפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...