Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בשעה 18:00 חיפשתי חניה ברחוב הירשינזון ברחובות,ראיתי שכל החניות הינם בתשלום(כחול לבן) לכן המשכתי הלאה לחפש חניה חינמתי.

ראיתי חניה בצבע לבן,לפני החניה היה שלט חניית נכה עם מספר רכב,ולפני השלט הייתה חניה מסומנת בצבע לבן.

נראה כאילו החניה המסומנת שייכת לנכה.

החניה שחניתי בה איננה מסומנת בצבע לבן,אלא רק המדרכה צבועה בלבן.

כשחזרתי הביתה בשעה 22:30 ראיתי באמצע הדרך שמודבק לי דוח לחלון,וגיליתי שזה דוח חניה בחניית נכה על סך של 1000 ש''ח.

מיד עשיתי אחורה פנה,צילמתי את המקום,הסרטתי בוידאו.

ישנם עוד שלושה חניות נכה באיזור,כל חניות הנכה שלידם נמצא התמרור מתוחמות בצבע לבן,פרט לחניה שאני חניתי בה.

כרגע עדיין לא העברתי את התמונות למחשב,אעביר בקרוב ואעלה,כל מי שעבר ושאל אותי מדוע אני מצלם אמר שזה נראה כאילו החניה שלפני נראית כמו חניית נכה.

אני בטוח בצדקתי,ואני רוצה לבטל את הדוח כמה שיותר מהר,זה גרם לי לכעס אדיר,חניה בחניית נכה היא דבר מתועב,אבל מה שיותר מתועב זו מסחטת הכספים שעושים על הציבור בהטעיה.

אילו דרכים יש לי לטפל בעניין?

להישפט? דואר רשום לעירייה? לתפוס את הפקח ולהחזיר אותו לימי התיכון שבהם הוא קיבל כאפות?:-)

אני כמובן רוצה שהעוול יתוקן במהרה ושעוד אנשים לא ''יפלו בבור'' שהעירייה חפרה.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל, מדרכה בצבע לבן באיזור שכולו כחול לבן היה צריך להדליק לך נורת אזהרה.

דבר שני זה מקובל (ואולי אף קבוע בחוק, אין לי מושג) ששילוט בא לפני החנייה. לא רק חניית נכים, גם הנחיות לגבי חנייה רגילה בכחול לבן, איזור גרירה, איזור פריקה וטעינה, איזור ללא עצירה וכו'.

אתה יכול להעלות את התמונות שצילמת אך מדבריך אני בספק רב שהקנס יבוטל. שים לב להבא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין טוב ממראה Google Street View, אבל במבט חטוף לא הצלחתי לאתר על הרחוב חניות נכים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא כל האיזור היה כחול לבן,אלא רק בסופו,החלק שקרוב לרחוב הרצל,שאר הרחוב היה אפור(ה''לבן'' נראה כמו אפור בלילה).

הייתה חניה ממולי שנראית בדיוק אותו הדבר.

פורסם

דבר אלי בפרחים , דבר אלינו בתמונות, רחוב יש, עיר יש, רק מול איזה מספר בית אין.

האם בדו"ח נרשם שהרכב צולם??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ללא ספק התימרור מעט מבלבל. נראה לי שהסימון הלבן בחניה הקודמת היא כדי לסמן שזו חניה המותרת רק לרכב כיבוי והצלה,

שים לב לשלט ממול!

התמרור נכה הכחול גם אותי לפעמים מבלבל כי יצא לי לראותו מוצב אחרי החנייה ולא לפניה כמקובל - אבל במצבים שאני בספק אני לא חונה לא לפני ולא אחרי התמרור. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא.

עריכה אחרונה על ידי TheTool
פורסם

לא רואה איך מבלבל.

זה יחסית בתחילת הרחוב מכיוון הרצל, איפה שהכל כחול לבן ועד עוד כמה מאות מטרים משם (לפחות לפי גוגל שאינו מעודכן במצב החניות שם). השלט ברור לגבי קיומה של חניית נכה. מדרכה צבועה בלבן מוסיפה לו כ"נוף חריג".

וכל זה בשביל לחסוך 4.4 ש"ח בשביל שעת חניה בכחול לבן בין 18 ל-19. או לחילופין לחנות רחוק יותר שלא בכחול לבן.

פורסם

שוב,לא מכיר את האיזור,החניה ממול הייתה נראית אותו הדבר בדיוק,חשבתי שנגמר איזור הכחול לבן.

שים לב,לא רק חניית הנכה צבועה בלבן אלא גם החניה שלפניה צבועה.

ישנם עוד 3 חניות נכה במרחק של 10-20 מטר מהחנייה הנוכחית,כל חניות הנכה מתוחמות בדיוק כמו החניה שחניתי לפניה!

פורסם

אין כל חובה לסמן חנית נכה על גבי הכביש.

התמרור הוא הקובע ואומר שהחניה שאחריו היא של נכה.

אין כל ספק שחנית בניגוד להוראת התמרור ולכן קיבלת את הקנס שהוא חוקי לחלוטין.

עלתה פה ההערה שלעיתים התמרורים מוצבים אחרי החניה וזה פשוט כי המתקינים של התמרורים בעירייה הם טמבלים שלא יודעים כיצד יש להציב תמרור.

גם בעירי יש מספר תמרורים שהוצבו בניגוד להוראות (אחרי החניה) ואם פקח או שוטר יתן דו"ח לרכב שחנה לפני התמרור, הדוח דינו להתבטל.

פורסם (נערך)

לדעתי האישית, חנית בבירור במקום אסור. החניה לפני גם אסורה ולדעתי גם הסופרב הייתה צריכה לקבל דוח כזה או אחר. מכיוון שהיא חונה בחניית רכב הצלה בלבד, והיא החניה המסומנת.

חנית אחרי התמרור, הכוונה חנית החניית נכה.

אגב - מכירות עם פקחי החניה בעיר (רחובות) יש כמה בגודל שלא היה מבייש סלקטורים, אז ללכת ולחפש אותם כדי לריב איתם פיזית זה לא הרעיון המוצלח ביותר :)

במידה והרכב צולם על ידי הפקח, ואני מאמין שכן. לא רואה איך אתה מבטל את הדו"ח, תתקשר לרשות החניה 9480111 ותדבר איתם, תראה מה האופציות העומדות בפנייך, לדעתי אתה לא תקבל ביטול.

**סתם לידיעתך, ראש העיר נתן הנחיה לא לתת דוחות שהם לא מאה אחוז קבילים, לדוגמא: מספיק שגלגל אחד של הרכב היה "בתוך" הכחול לבן והפעלת פנגו, גם אם שאר הרכב באדום לבן, אתה לא תקבל דו"ח.

מה ראשי התיבות שמופיעות לך בתחתית הדו"ח? אמור להיות משהו כמו - מ.ל או מ.ב וכיוצא בזה, זה שמו של הפקח בראשי תיבות.

עריכה אחרונה על ידי m.l
פורסם

ממה שמצאתי בתקנות התעבורה:

לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו... ליד תמרור 437 המסמן מקום חניה לרכב של נכה בעל תווית כבתמרור. (72, 16)

מתוך תקנות והנחיות להצבת תמרורים:

לגבי תמרור 437, שהוא תמרור חנייה בלעדית לרכב נכה נאמר שכוחה יפה ב'מקום הצבתו'.

בנוסף, נאמר שיש לסמן את גבולות השטח בסימון 819 (שזה סימון רגיל, כמו שרואים לפני!! התמרור)

לא מצאתי בתקנות או בחוק שהתמרור תקף רק לאחריו, ומיכון שיש סימון שהחנייה לפני התמרור היא חניית הנכה, יוצא מכך שאתה חונה בחנייה תקנית,

אני במקומך לא הייתי משלם ונשפט.

פורסם
על פי החוק ומיקום השלט, אתה חונה בחניית נכה.

אני חוזר בי: על פי ההנחיה המצורפת בחניה המקבילה למדרכה – התמרור ממקום בחלק הקדמי והימני של החניה

לפיכך יש לך עילה לביטול הדו"ח.

http://www.tel-aviv.gov.il/Business/BusinessLicense/DocLib/%D7%97%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%AA%20%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F%20%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%A0%D7%9B%D7%99%D7%9D.pdf

פורסם

התווכחתי עם הפקידה בטלפון,והגענו למצב שאם מוצב שלט,עדיף שלא ''אקח סיכון'' ולא אחנה גם מלפניו וגם מאחוריו,עוד מעט גם אצטרך לספור עד 10 ולחפש פקחים.

זה עצוב שהיום צריכים לקחת סיכון בחניה,אני חייל ואני ממש לא הולך לשלם את הדו''ח הזה,היא אמרה שאפשר לסדר לי הנחה,אני אלך עד הסוף ואבטל את הדו''ח.

• תוכן חדש...