Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג לשים 10W40 באקורד 94 שלי.

יש לציין שהחליפו לה מנוע, תואם מן הסתם בנפח 2000.

לא מצאתי על המנוע / פקק שום סימון לסוג השמן, אז הלכתי על ה10W40 המוכר והידוע.

אבל קראתי לא מזמן שאקורד כזאתי צורכת שמן 5W30 או 10W30.. משהו כזה, משהו עם 30.

לא ממש מצאתי מידע אחיד בחיפוש, חלק כותבים 10W40 וחלק על סוגים אחרים.

פורסם

אני מאמין שאחת האפשרויות מטעם היצרן היא לשים גם שמן 30 (5 או 10 לא משנה לצורך העניין).

עם זאת ומאחר ומדובר ברכב ומנוע ישן שעבר אי-אילו כמה מאות אלפי קילומטרים, מעבר לשמן 30 ו/או שימוש בשמן סינטטי מלא עלול להגביר את צריכת השמן, להביא להופעת נזילות או הזעות ולהפחית מביצועי הרכב.

אני הייתי עושה ניסוי, ממלא בטיפול הבא 5W40 סינטטי מלא ורואה מה קורה. אחר כך אפשר לשקול מעבר ל 5W30.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מאמין שאחת האפשרויות מטעם היצרן היא לשים גם שמן 30 (5 או 10 לא משנה לצורך העניין).

עם זאת ומאחר ומדובר ברכב ומנוע ישן שעבר אי-אילו כמה מאות אלפי קילומטרים, מעבר לשמן 30 ו/או שימוש בשמן סינטטי מלא עלול להגביר את צריכת השמן, להביא להופעת נזילות או הזעות ולהפחית מביצועי הרכב.

אני הייתי עושה ניסוי, ממלא בטיפול הבא 5W40 סינטטי מלא ורואה מה קורה. אחר כך אפשר לשקול מעבר ל 5W30.

איתמר

מה שאתה אומר זה שבכל מקרה לא להישאר עם 10W40 ?

שזה מה שיש כרגע ברכב

פורסם

לא אמרתי את זה.

אני אומר שני דברים:

1. אם אתה רוצה לעבור לסינטטי מלא תתחיל מ 5W40 ותראה מה קורה.

2. אם הכל יהיה בסדר עם ה 5W40 אז תוכל לנסות לעבור ל 5W30 סינטטי מלא.

10W40 הוא שמן חצי סינטטי פשוט, זול ושעושה את העבודה. לשמן סינטטי מלא (שלרוב מגיע עם צמיגות קרה של 5) יש רק יתרונות על פני השמן החצי סינטטי אבל צריך לקחת בחשבון שמנועים ישנים עלולים להגיב אחרת מהמצופה עם המעבר לסינטטי מלא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא אמרתי את זה.

אני אומר שני דברים:

1. אם אתה רוצה לעבור לסינטטי מלא תתחיל מ 5W40 ותראה מה קורה.

2. אם הכל יהיה בסדר עם ה 5W40 אז תוכל לנסות לעבור ל 5W30 סינטטי מלא.

10W40 הוא שמן חצי סינטטי פשוט, זול ושעושה את העבודה. לשמן סינטטי מלא (שלרוב מגיע עם צמיגות קרה של 5) יש רק יתרונות על פני השמן החצי סינטטי אבל צריך לקחת בחשבון שמנועים ישנים עלולים להגיב אחרת מהמצופה עם המעבר לסינטטי מלא.

איתמר

אז אני ישאר אם ה10W40 הבטוח לעת עתה

• תוכן חדש...