Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקרים קרים לוקח לרכב כ15 דקות להגיע לטמפ' עבודה.

בנסיעה לילית בירידה המנוע מתקרר לחלוטין, המחט צונחת ממש עד למטה.

יכול להיות שהתרמוסטט תפוס על מצב פתוח? או שזה מצב תקין?

פורסם

אגב להחליף טרמוסטט ברכב הזה זה די סיפור מהת*ת אם אתה לא מפרק סעפת יניקה. צריך ידי גניקולוג ואתה מסתמך בעיקר על חוש המישוש :)

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

זו נסיעה בירידה, בה אין שריפת דלק במנוע. לא נסיעה במהירות.

בנסיעה "רגילה" (לא תנאי קור קיצוני) המנוע מתחמם תוך כמה דקות. לכן אני לא בטוח שהתרמוסטט תקול.

האם יש דרך לוודא זאת ללא פירוק התרמוסטט?

עד כמה מסובך לפרק את סעפת היניקה והתרמוסטט?

פורסם

הייתה לי שרייד 1.5, במצב תקין אף פעם המנוע לא התקרר, והיא ירדה כמה ירידות בחייה. בנוסף אני די בטוח שהרכב הזה לא מנתק הזרקה והצתה כאשר הוא בירידה, הוא לא עד כדי כך מתוחכם.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אאל"ט עניין הניתוק נכנס למכוניות החל משנות ה70. בטח בוקי יצוץ ויתקן אותי אם אני טועה.

בכל אופן, הייתי רוצה לוודא את עניין התקינות לפני שאני מתחיל לפרק ולפני שאני קונה אחד אחר (180 ש"ח לתחליפי יפני - ואני מניח שבחלק כזה רצוי מאוד לשים מקורי של דייהטסו - ככה שזה כנראה יעלה 250 ש"ח להערכתי).

פורסם

בזמנו קניתי טרמוסטט איכותי (בפירוק השוואתי - נראה זהה למקורי) תוצרת גרמניה אם אני זוכר נכון, 90 ש"ח. אם אתה מחיפה או מהאיזור - חלקי חילוף המגינים. לגבי בדיקה, על מנוע קר תתניע ותעקוב אחרי צינור הכניסה והיציאה מהרדיאטור. עד שהמנוע מתחמם רק הצינור העליון אמור להתחמם והתחתון להשאר קר. זו כמובן בדיקה חלקית, אני מניח שיכול לקרות מצב שהטרמוסטט נפתח כהלכה אבל לא חוזר למקומו לאחר מכן.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם (נערך)

תודה אני אבדוק לגבי החלק וגם את הצינורות.

עריכה - בדקתי לגבי החלק ואכן תחליפי יפני עולה שם 70! מדהים. בחנות הקבועה בה אני קונה (ל. פילר בעצמאות) ביקשו 170 ש"ח.

נראה לי שמצאתי לעצמי חנות חלפים חדשה.

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

בדקתי ואכן יש הפרשי טמפ' בין הצינורות. כמו כן היום בבוקר היה מעט יותר חם והרכב התחמם תוך כ 3-4 דקות.

מתוך סקרנות רציתי לראות איפה יושב התרמוסטט ולא מצאתיו. מחיפוש בפורום הבנתי שהוא אמור להיות בצד הנוסע קרוב לקיר האש - אך לא ראיתי משהו שנראה כמו בית תרמוסטט...איפה בדיוק יושב החלק הזה?

פורסם

ניסיתי לעקוב אחרי הצינורות, העליון מאוד קצר ובבירור אינו מכיל את התרמוסטט, התחתון אכן מתפתל לאחורי המנוע ובלתי אפשרי לעקוב אחריו.. אני תוהה איך לעזאזל אפשר להגיע לתרמוסטט לשם החלפה בלי לפרק חצי מנוע.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בסופו של דבר החלטתי לא לעשות את התיקון לבד, נכנסתי למורשה דייהטסו בשביל לקנות פילטר אוויר מקורי ועל הדרך כבר החלטתי לתת להם להחליף את התרמוסטט.

המחיר על העבודה עצמה היה יותר מסביר (150 ש"ח) והמכונאי שם מכיר את הרכב בע"פ, כך שלא היה צורך בהורדת סעפת אלא הוא על עיוור הגיע לברגים ושלף אותם ב10 דקות.

זה התרמוסטט החדש:

IMG_20150309_091116[1].jpg

וזה התרמוסטט הישן..:

IMG_20150309_091132[1].jpg

שימו לב שכמעט כל הגומי נאכל כבר בישן, ורואים בבירור שהתרמוסטט במצב פתוח כל הזמן.

כמו כן בעת החלפת פילטר האוויר שמתי לב שהפילטר המקורי יושב כמו שצריך בבית שלו(הקודם היה תחליפי סיני שאפילו לא התאים בגודל, הוא כיסה בערך 3/4 מכניסת האוויר למנוע).

השאלה היא - האם עכשיו צריכת הדלק תשתפר או תדרדר? תשתפר כיוון שהתרמוסטט כנראה יעבוד כמו שצריך, ותדרדר כי כעת כניסת האוויר למנוע יותר קשה, מקודם 1/4 מהמסלול היה פתוח לחלוטין. או שבממוצע לא ישתנה כלום?

פורסם

נראה שלא תזיק שטיפה איכותית של מערכת הקירור והחלפת כל הנוזל לחדש.

לגבי פילטר האוויר - מה שעשית עם התחליפי היה כמו לסוע בלי פילטר בכלל, ואני מקווה שלא גרמת לנזק ושמיעטת בנסיעות כאשר היה אובך, אבק וחול ים בסביבה.

גם כשקונים חליפי, אפילו סיני רחמנא ליצלן, הוא יושב כמו שצריך.

צריכת דלק? תשתפר בלילות קרים בוודאות.

פילטר אוויר איכותי נותן לכמות האוויר שהיצרן תכנן להכנס למנוע, לכן לא צפוי שיפור או החמרה מהגזרה הזו.

• תוכן חדש...