Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתי בטיפול ושם נאמר לי שעליי להחליף או לחרוט את הדיסקיות הקדמיות למרות שברפידות נשאר קצת בשר.

באמת נגעתי עם האצבע בדיסק ונראה באמת שהוא שחוק, השאלה שלי היא אם נשאר מספיק בשר ברפידות אז למה הן בכל זאת פגעו בדיסק?

האם זה משהו רגיל שיכול לקרות? אם כן אז איך אפשר להימנע ממצב כזה בעתיד?

פורסם

לגבי הרפידות, בלי מדידת כמות הבשר שנשארה ברפידה והשוואה לנתוני היצרן קשה לדעת אם גם הן צריכות החלפה או לא.

לגבי הדיסק, מה שהרגשת הוא טבעי ומתרחש בכל בלם דיסק, הרפידות חורצות במשך הזמן את הדיסק וזה תקין. השאלה היא מה עובי הדיסק והאם הוא עדיין עומד במפרט היצרן.

לא ציינת את דגם הרכב והשנתון, נא לעדכן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סוזוקי אלטו 2012

הייתה שחיקה של בערך מילימטר בכל צד, אבל זה לפי מה שהרגשתי עם האצבע... מה המפרט אומר? נראה שגם גוגל לא יודע.. או שאני לא יודע לחפש...

פורסם

במוסכים אמור להיות ציוד ייעודי לבדיקה, לא מודדים עם האצבע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כנראה שבמוסך המורשה הזה אין או שדחפו לי 500 שקל ככה על הדרך, מה שבטוח זה שבפעם הבאה אני מביא איתי מיקרומטר בכיס.

פורסם

אם ראית מדרגה של 1 מ"מ, ונניח שהערכה שלך נכונה, אז בהחלט יכול להיות מצב שהדיסק היה כבר שחוק.

בחפוש זריז מצאתי שעובי דיסק חדש באלטו הוא 17 מ"מ, עובי מינמלי מותר הוא 15 מ"מ. זה לא היה באתר רשמי ויכול להיות שהמידע לא נכון.

אם יש מדרגה של 1 מ"מ בכל צד, אז עובי הדיסק כבר על המינימום.

פורסם

שלום רב

ראשית מראה עיניים עדיף ואנחנו בפורום לא רואים .

כאשר יש עוד "בשר" ברפידה אין מה לגעת בכלום .

כאשר הרפידה שחוקה ויש צורך להחליפה יש צורך למדוד את העובי של הצלחת ואז להחליט האם לשלוח לחרט או לפסול .( החרט מבצע את עבודתו ולא מכיר את העובי המינימלי לפי סוג הרכב הרי אין לו ספרות יצרן של כול הרכבים )

שבוע שעבר הגיע אליי רכב סוזוקי אשר מדדתי את עובי הצלחת וראינו כי העובי הוא 15 ממ אך העובי המקורי היה 16.5 אבל ברכב הנ"ל העובי המינימלי הוא 18ממ . הלקוח אמר שחרטו לו את הצלחות במוסך מורשה ולקח את הצלחות הישנות להראות להם ( שיחזור אלי עם תשובתם ארשום כאן )

פורסם
שלום רב

ראשית מראה עיניים עדיף ואנחנו בפורום לא רואים .

כאשר יש עוד "בשר" ברפידה אין מה לגעת בכלום .

כאשר הרפידה שחוקה ויש צורך להחליפה יש צורך למדוד את העובי של הצלחת ואז להחליט האם לשלוח לחרט או לפסול .( החרט מבצע את עבודתו ולא מכיר את העובי המינימלי לפי סוג הרכב הרי אין לו ספרות יצרן של כול הרכבים )

שבוע שעבר הגיע אליי רכב סוזוקי אשר מדדתי את עובי הצלחת וראינו כי העובי הוא 15 ממ אך העובי המקורי היה 16.5 אבל ברכב הנ"ל העובי המינימלי הוא 18ממ . הלקוח אמר שחרטו לו את הצלחות במוסך מורשה ולקח את הצלחות הישנות להראות להם ( שיחזור אלי עם תשובתם ארשום כאן )

מידת המינימום מוטבעת על הצלחת

החרט חייב לדעת את המידה לפחות אלו המקצועיים יודעים כדי לדעת בסיום אם חרג או לא חרג

פורסם
מידת המינימום מוטבעת על הצלחת

החרט חייב לדעת את המידה לפחות אלו המקצועיים יודעים כדי לדעת בסיום אם חרג או לא חרג

דן מי כמוך יודע שברוב המקרים יש חלודה על הצלחת ולא רואים שום כלום .

ועוד דבר גש מחר למחסן ותוציא צלחת חדשה ולא משנה של איזה רכב . תמדוד את עובייה ותשווה למידת המינימום .

תגלה דבר מעניין ההבדל הוא בערך 3 מילימטר כלומר 1.5 ממ לכל צד .

זאת אומרת שאם הצלחות הגיעו למצב שיש שחיקה בשני צידי הצלחת אזי אין לך כבר איפה לחרוט הרי אם יש שחיקה של 1 ממ הרי לא תחרוט

מה המסקנה . אני בחיים לא חרטתי צלחות מכיוון שאחרי החריטה אי אפשר להשאר על המינימום . ( זה מדובר בצלחות עם האיוורור מכיוון שבצלחות הישנות ללא איוורור יש המון מקום לחרוט )

• תוכן חדש...