Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולכם.

אשקול יותר בחיוב את הפיאסטה לאור היד ה-1, למרות שהגיר ממש מפריע לי - גם בהיבט של האמינות אצלי, וגם בהיבט של הסחירות העתידית. אם הם היו מוסיפים שנתיים אחריות לגיר כמו שפעם היה אצל צ'מפיון, המצב היה יותר טוב.

סוניק - אכן היד היא יתרון, שאולי יקזז את ירידת הערך הגבוהה שמן הסתם נכונה לרכב שברולט. עדיין, אני מתקשה לדמיין מישהו שמחפש ביד 2 שברולט סוניק :wink: אבל אולי זה רק אני. חסרון נוסף של שברולטים, שאני מכיר מקרוז (1.6) שנהגתי עליה כמה פעמים - מנוע שמרגיש ממש חלש. אולי הסוניק 1.6 במחיר דומה (אפילו גבוה במעט), הייתה מציעה חבילה טובה.

אם כבר מדברים על שברולט - הסטיישן 1.8 שמוצעת בליסינג 0 ב-91 אלף נשמעת גם עסקה טובה. למרות שלא נראה לי שאני זקוק לרכב זללן כזה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה לגבי מיצובישי ספייס סטאר שנמצאת בדרגת ביניים בין מיני לסופר מיני ויחסית לא יקרה ומגיעה עם איבזור מאוד עשיר?

אני מציע לך גם לבדוק את הפיג'ו 208 ואת הרנו קליאו.

פורסם (נערך)

על הכביש - הפיאסטה היא לדעתי הסופר מיני הכי מתגמלת. צריך לנהוג עליה בכבישים מהירים/בינעירוניים כדי להבין עד כמה היא איכותית. ההרגשה היא כמו של רכב משפחתי (שעולה 40 אלף שקל יותר), רק יותר מהנה ושובב.

עם זאת - דווקא כרכב עירוני לא הייתי לוקח אותה בגלל צריכת הדלק הגבוהה בתוך העיר ופעולה פחות חלקה של הגיר הרובוטי במהירויות נמוכות. אצלי היא עושה בנסיעות הצפופות של ת"א-ר"ג-בני ברק עם מזגן (1:7) ובבינעירוני (1:15-16).

אם רוב הנסיעות שלך הן מחוץ לעיר - ממליץ מאוד. אם להפך - עדיף לך לשקול אופציות חסכוניות וסולידיות כמו ספייסטאר/מיקרה/סוויפט

עריכה אחרונה על ידי shimib1977
פורסם

Shimbi אמר נכון,בעיר למרות שזאת תיבה כפולת מצמדים עדיין יש לה את השהייה למרות שהיא קטנה בין מעבר ההילוכים,אותי זה מאוד מעצבן.

הספייס יותר חיסכונית ומחוץ לעיר הצריכה תהיה באזור ה 1/20 בנסיעה רגועה והגיר הרבה יותר נעים הן בעיר ומחוץ לעיר,וכמובן האיבזור,מצד שני היא לא חזקה כמו הפיאסטה והתנהגות כביש פחות טובה בכביש מפותל,עם מושבים פחות אוחזים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, זו לא בדיוק השהייה. הרכב דווקא מגיב מהר מאוד ללחיצה על הדוושה, אבל לעיתים מטלטל ביציאה מהמקום ויש מעין רעידה קלה. כשהמהירות עולה הגיר עובד ללא דופי. השיטה היא ללחוץ בעדינות על הגז ורק אז להאיץ. הבנתי שזו לא תקלה, אלא אופי התיבות הללו. לי זה כבר לא מפריע.

פורסם

לא השהיה בתגובה ללחיצה אלא בהעברת הילוך,בחד מצמדי זה מאוד מורגש בתיבה של פורד הרבה פחות אבל גם הרגשתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מזדה 2 הנוכחית ממליץ להוציא מהרשימה כי היא עומדת להיות מוחלפת בדגם חדש והרבה יותר טוב (אם אתה מוכן להמתין להשקה של החדשה, זה עינין אחר כי מדובר בדגם אחר ומה שאני כותב לא רלוונטי בשבילו).

מעבר לזה, מזדה 2 היא שתיינית לא קטנה, בנויה בצורה די מזעזעת, אין בידוד של גלגלים, חומרים זולים, מושבים לא נוחים. הדגם הנוכחי זה רכב מיושן ולא איכותי, יקר ללא הצדקה, גיר גרוע, מנוע אנמי לחלוטין שמתחיל לעבוד ב4000סל"ד.

אוהד, איך לא הצעת פיאסטה? יש אוטומטית מבצע 90K עם מנוע 1.6. הרכב מרגיש נעים ואיכותי, נוח למדי.

צבי, הראשונה שעלתה לי לראש זאת הפיאסטה, אם פות"ש רוצה גיר רובוטי אז כמובן שהיא אופציה מעולה, נוח, נעימה לנסיעה והכי חשוב בטיחותית.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לגיר רובוטי הזה אפשר להתיחס כמו לאוטומטי, הרי זה כפול מצמדים. ועוד לאומת האוטומט יש יתרון בצריכת דלק וכוח. גיר רובוטי כפול מצמדים זה הדבר. אוטומט רגיל לא מספיק יעיל וזה בא לידי ביטוי בצריכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאחר בירור קצת עם איילון מוטורס, אכן הם מוכרים פיאסטה רובוטית דגם טרנד ב-89,900 שח ( רושמים אדומה משום מה במודעה), אך הם גם מוכרים את גירסת הטיטניום - 120 כ"ס (!! אותו מנוע עם חיזוק הכ"ס?), מגנזיום, גג נפתח, מושבי עור מחוממים, מערכת מולטימדיה מהיצרן, כפתור הנעה ועוד..

על מחיר הוא לא דיבר בטלפון, אבל אם מישהו יודע, נשמח לשמוע..

דרך אגב, הטרנד מגיע עם שנתיים אחריות יצרן, ואילו הטיטניום עם 3 שנים אחריות יצרן. הטיפולים במסגרת האחריות והשירות בכל מוסכי פורד/מאזדה, בדיוק כמו אצל דלק מוטורס.

אם מישהו מעוניין לרכוש, אולי כדאי לגשת לשם ביחד ולהשיג הנחה או תוספות איבזור - נדבר בפרטי.

פורסם

הכפול מצמדים אכן כמו אוטומט אבל הגיר של פורד לא מסםיק חלק כמו פלנטרי או הdsg.

פורסם

הגיר של הפורד והdsg דומים מאוד מאוד.

בגיר של הפורד יש טיפה יותר רעידות בשחרור הקלאצ' בהילוך הראשון, מלבד זה כל שאר ההילוכים עוברים חלק כמו בdsg.

נסיוני עם הגיר הזה ארוך וטוב מאוד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לי אין ניסיון גדול איתו אבל הספיק לי סיבוב בעיר כדי להרגיש בדיוק את אותם סימפטומים כמו חד מצמדי רק פחות מורגשים.

פורסם

שוב תודה לכולם.

לגבי הספייסטאר:

הרכב נראה לי ממש מיושן מבחוץ ומבפנים. נטען כלפיו שהוא גם נורא רועש. חסרון משמעותי נוסף עבורי - תא מטען ממש קטן (אפילו יותר קטן משל ה-I10).

פיאסטה:

אני ממש בהתלבטות. מצד אחד נשבעתי לעצמי אחרי החוויות הלא נעימות שעברתי עם הסופרב שלי, שלא אחזור לעולם לגיר רובוטי - ולא משנה אם כפול או משולש. מצד שני, נראה לי שפורד נחשבת ליותר אמינה, ואולי גם איילון ודלק יותר טובים מצ'מפיון. נראה לי גם שאין חולק כי למעט החסרון הזה היא הבחירה הטובה ביותר.

מאותה סיבה אני פוסל גם את הרנו קליאו:

גיר רובוטי כפול גם + אמינות לא משהו של היצרן והיבואן. שלא לדבר על כך שמחירה גבוה (בליסינג 0 ק"מ) בכמעט 20 אלף מהיונדאי. לא נראה לי שההפרש מתקזז עם זה שהדגם חדש וכדומה.

ניסאן מיקרה:

הכל סבבה איתו, חוץ מזה שפשוט אין לו מנוע מתאים לגודלו. אמנם אשתי איננה נהגת מירוצים, אבל היא התנסתה הרבה בנהיגה על הסופרב שלי, ואני חושש שהקונטרסט יהיה חד מדי.

סוזוקי סוויפט:

תא מטען פצפון (211) - שוב קטן אפילו מהיונדאי הקטנה ביותר.

יונדאי I20 ומאזדה 2:

אז אתם אומרים לא לגעת ברכב שדגמו מתחלף? - אני גם חושש מזה, אבל מצד שני אולי המחיר הנמוך כבר מגלם את ירדית הערך הצפויה לו בעקבות ההתחלפות?

פיג'ו 208:

האמת שלא חשבתי על זה עד עכשיו. אבל אני רואה שהגרסה האוטומטית (ולא הרובוטית, שאינה באה בחשבון מבחינתי) די יקרה. האם ניתן להשיג אותה בליסינג 0 ק"מ? האם יש מבצעים כלשהם?

בקיצור, אני אובד-עצות. אשמח לסיוע

פורסם

אני לא ממליץ על מזדה 2 הנוכחית לא כי הרכב עומד להיות מוחלף, לפעמים זה יתרון כי אפשר להשיג מחיר טוב יותר. אני לא ממליץ על הרכב כי לדעתי זה רכב גרוע ומיושן. אני סבלתי עם רכב הזה לפני ואחרי מתיחת פנים - ביחד מעל 90Kק"מ. לכן מניסיוני האישי אני לא ממליץ. מעבר לזה, כתבתי את הרשמים שלי בשרשור בפורום רכב כללי. אתה מוזמן לקרוא וללהבין עד כמה אני לא אוהב את הרכב. אם נהגת בסופרב ואתה עובר למזדה 2 - זה חוויה שקשה מאוד לעבור. השוק יהיה עוד הרבה מאוד זמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אני לא עובר למאזדה 2. אשתי, שנהגה לפעמים על הסופרב שלי (אבל לא בקביעות), ואף התלוננה רבות על גודלו המוגזם לדעתה וכו' - היא שאמורה לקבל את הרכב החדש.

ובכל מקרה, נראה לי שהורדת אותי סופית מהמאזדה 2. תודה על התרת ספק אחד לפחות.

מה אתה אומר על ה-I20?

וסתם ביי דה וואי - אחרי נסיון ארוך עם הסופרב, אני ממש לא מתלהב ממנה, כמעט בשום היבט.

עריכה אחרונה על ידי mogo

• תוכן חדש...