Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה כחודשיים אני בעלה של לאון 1.4TSI החדשה 2013.

הספקתי לנסוע ברכב ולתדלק פעמיים. בשני המקרים, מחשב הדרך הראה לי צריכה נמוכה (טובה יותר) ממה שחושב בפועל:

1. נסיעה של 714 ק"מ: מחשב דרך הראה 1:17, חישוב בפועל הראה 1:15.6.

2. נסיעה של 632 ק"מ: מחשב דרך הראה 1:16.4, חישוב בפועל הראה 15.4.

התדלוקים בוצעו באותה תחנת הדלק, כאשר בכל תדלוק מהירות המשאבה הייתה על השלב האיטי ביותר, והתדלוק הופסק עם קפיצת הידית בפעם הראשונה.

ממה עלול לנבוע ההפרש הנ"ל?

האם כדאי להכניס את האוטו לבדיקה על כך?

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

כמה ק"מ הרכב עבר?

חדשה אצלך מהחברה?

זה ידוע שמחשב הדרך תמיד סוטה בהפרשים של כמה אחוזים, מלבד זאת אני חושב שהצריכה שלך טובה מאוד.

כמו כן אם הרכב חדש ורק עברת 1300-1500 ק"מ זה הזמן בערך שלוקח למנוע "להפתח".

Opel Adam S 2017

פורסם

רוץ מהר לחברה!!! Not...:wink:

יש מחשבי דרך מדוייקים יותר וכאלו שפחות.

האם אתה מאפס את המחשב לצריכת דלק כללית? ישנם מחשבים (רובם אולי) ששומרים את המידע לאורך זמן מסויים ולכן הממוצע הוא ע"פ מספר תדלוקים ולא כל תדלוק בנפרד.

לא נשמע שיש לך צריכת דלק מופרזת או בעיה אחרת שבגינה עליך לגשת למוסך.

פורסם

מחשבי רכב נוטים לאופטימיות בדרך כלל ביחס למדידה מסורתית. מנסיוני ולאורך קצת יותר מ 60,000 ק"מ הסטייה (האופטימית) של מחשב הרכב שלי נעה סביב ה 5% וסטייה דומה נרשמה לאורך כמה אלפי קילומטרים ברכב אחר.

למה זה קורה אין לי הסבר, למעט אולי קונספירציה של כיול מכוון של תחנות הדלק (לטובתן ובטולרנס הסטייה המותר של המשאבה). לא הייתי מייחס לכך חשיבות ובטח שלא מכניס את הרכב למוסך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אצלי לפעמים מחשב הדלק עוד יותר אופטימי מהמציאות, בערך 10%. הרבה מחשבי דרך אופטימיים יותר, אבל מקבלים ככה פרופורציה על המציאות.

מחשב הדרך הרגעי לא מראה נתונים בעמידה, וגם לא במהירויות נמוכות. יכול להיות שרק כאשר מוצג הנתון הרגעי הנתון נצבר ומשתקלל?

חוץ מזה, יש לך יופי של צריכה, אני מניח שזה רק בינעירוני רגוע?!

פורסם

אני יודע שישנה סטייה של כמה אחוזים, פשוט חשבתי שברכב חדש זה לא אמור להיות.

ברכב הקודם שלי (קורולה GLI 2003) מחשב הדרך היה מדוייק מאוד. מוזר.

אכן רוב הנסיעות הן בין-עירוניות (בערך כ70 אחוז) עם רגל קלה על הגז. גם בעיר הצריכה יחסית טובה, משהו כמו 1:10.

אני חושב שאין טעם לקחת את הרכב למוסך, כך חשבתי קודם, אבל רציתי להיות בטוח.

תודה לכולם.

פורסם

המחשב דלק מראה לך ממוצע של נסיעה, החישוב שלך מראה לך ממוצע של מיכל דלק שלם.

האם מחשב הדרך מראה לך בכל נסיעה שלך 5.8 ליטר ל 100 קילומטר?

פורסם

^ מחשב דרך (אצלי לפחות) מראה נתון על סמך מה שהצטבר מאז האיפוס האחרון, גם על פני מספר נסיעות. אני מאפס בדרך כלל בזמן תדלוק, ומשווה בתדלוק הבא (לאחר כ- 960 ק"מ ו61 ליטר, כאשר מחשב הדרך עומד על ממוצע אופטימי של 5.7L/100 וגם פחות). רגעית, במהירות קבועה במישור המחשב עומד על פחות מ 4L/100KM.

פורסם

אצל פותח השרשור אני במקרה יודע שהשעון שלו מתאפס כל שעתיים וכל נסיעה היא מדידה בפני עצמה.

אז אלא אם כן כל הנסיעות שלו מסתכמות באיזור ה 100KM\5.8L אז המחשב דרך שלו לא מזייף.

פורסם

מחשב הדרך מראה 3 נתוני צריכה:

1. מאז התדלוק האחרון (ולנתון הזה אני מתייחס כאן באשכול).

2. מאז תחילת הנסיעה הנוכחית. מתאפס כל תחילת נסיעה.

3. לטווח הארוך - כאן אני יכול להחליט פיזית מתי לאפס את המונה, והחישוב יתחיל מחדש.

כפי שציינתי, אני מתייחס לנתונים שמחשב הדרך מראה אחרי כל תדלוק.

נניח ותדלקתי, אז נתון הצריכה מתאפס, ומשם אני מתחיל לעקוב.

בשתי הפעמים נסעתי, תדלקתי, ותוצאת מחשב הדרך הטיבה עם הנתונים שחושבו בפועל.

שוב - לא מתייחס לבדיקה של טווח ארוך/מתחילת הנסיעה.

פורסם

יש סטיות וזה הגיוני,

אצלי דווקא בקליאו המחשב דרך די מדויק והסטיות לרוב הן מאוד קטנות.

תגיד תודה שזה לא מהרכבים האלו שבפועל עושים 1:12 והמחשב מראה להם 1:15.

יש איזה חבר עם מגאן DCI שעושה בפועל 1:20-1:22, המחשב מראה לו 3.2/100, שזה יותר טוב מ1:33. :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...