Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס או מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצטרף לדעה הכוללת של כל המגיבים ואומר גם אני מהיכרות עמוקה מאוד עם שני הרכבים (אני אישית מחזיק במאזדה 3 1.6) ששניהם רכבים טובים מאוד, אמינים, מהנים יחסית וקלים לאחזקה. אני עם המאזדה שלי כבר בערך 4 שנים והיא עוברת חיים ישראליים טיפוסיים (טוב נו, קצת יותר טובים) ושימשה בעברה כרכב השכרה, ועד כה בלי לפתוח פה לא נתקלתי בשום בעייה בכלל.

המאזדה 3 מרגישה נמרצת יותר משמעותית (מאזדה 3 דור ראשון לעומת פוקוס דור שני), עם זמינות כוח עדיפה בסל"ד ביניים ותגובת דוושה חדה וכמעט חסרת הישתהויות. למנוע של המאזדה יש יתרון גם במספר כוחות הסוס והיא גם קלה יותר מהפוקוס מה שנותן למאזדה להאיץ מהר יותר ל-100 קמ"ש ולהגיע למהירות מירבית גבוהה יותר (12.4 שניות ל-100 במאזדה ומהירות מירבית של 177 קמ"ש, לעומת 13.7 שניות ל-100 בפוקוס ומהירות מירבית של 172 קמ"ש [יצרן]). בנייר זה משמעותי, אבל פחות ממה שזה באמת גם מבחינת צבירת מהירות בפועל ובעיקר מבחינת תחושה. מניסיון "פתיחות" בין שתיהן הפער גדול מאוד ולא עניין של רק "חצי כנף קודם", בעליות ההבדל ממשיך לגדול. בנוסף המאזדה מעט חסכונית יותר בצריכת הדלק. הביטוח המקיף של ה-3 בדרך כלל יקר בהשוואה למשפחתיות אחרות. בגרסת הספיריט הביטוח כבר משמעותית יקר יותר.

למאזדה יש אבזור יחסית עשיר לעומת המתחרות שהיו לה אז (בקרת אקלים, ביטול כרית אוויר לנוסע, איזופיקס, 6 כריות אוויר, 4 חלונות חשמל אוטומטיים וכו'), אך חסר לה מערכת ESP בגרסאות ה-1.6 שכן ניתן למצוא בפוקוס דור שני שלאחר המתיחת פנים כסטנדרט. שתיהן מהנות יחסית עם היגוי מתקשר, חד, בעל משקל, בשרני ונטול שטח מת כמעט לחלוטין, שלדה מצויינת (שתיהן יושבות על אותו בסיס) אחיזה גבוהה ושתיהן שמחות להוציא את הזנב ולהשתעשע עם היגוי יתר כדי לתת לחרטום להדק את הפניה. המאזדה מרגישה פחות כבדה, חדה יותר, בעלת TURN IN טוב יותר (תגובה ראשונית להפניית הגה) ובעלת יכולת בלימה עדיפה ודוושות מדוייקות, ולכן אני מחשיב אותה למהנה יותר, הפוקוס מוצקה יותר ובעלת מתלים שמצליחים לשלב התנהגות ונוחות טוב יותר מאשר אלו שבמאזדה. בפוקוס במהירות גבוהה רעשי רוח מצליחים לחדור יותר לתא הנוסעים ויש הדהוד עמום מהחלק האחורי של הרכב (כנראה מבתי הגלגלים האחוריים), המנוע במאזדה מעט רועש יותר. תאי הנוסעים של שתיהן נראים ומרגישים טוב, במאזדה הדשבורד מעוצב בצורה ספורטיבית יותר. הוא נמוך ו"עוטף", חלון קדמי ענק שאפשר לראות דרכו אפילו את מכסה המנוע ותנוחת נהיגה עדיפה לטעמי. לאנשים מסויימים הדשבורד של ה-3 נותן הרגשה צפופה. בפוקוס לא אהבתי את הדשבורד הגבוה ואת העובדה שאין משענת יד, אך הוא מרגיש יותר "ביזנס" ויש יותר תחושת מרחב ואיכות החומרים לרוב עדיפה (למרות שיצא לי לא פעם להיתקל בציפוי מתקלף בפוקוס מההגה והדשבורד). ב-2008 לדגמי מאזדה שהגיעו מאוחר יותר (65 בסופית לוחית הרישוי והלאה) יש גם רדיו דיסק שקורא MP3. לפוקוס יש מחשב דרך, מה שאין ל-3. לשתיהן יש הרבה תאי אכסון, למאזדה יש גם תא כפפות עצום בהשוואה לזה של הפורד (לא שבפורד הוא קטן, אלא בגלל שבמאזדה באמת הוא ענק).

ה-3 מכונית נוקשה יחסית, לא כ"כ מרווחת, פחות בטיחותית (4 כוכבי בטיחות לעומת 5 בפורד), בעלת תא מטען קטן יותר מהפוקוס (419 ל' במאזדה, 467 ל' בפורד ) והגישה למושב האחורי פחות נוח בגלל דלת צרה וגג משתפל בסטייל רכב קופה. גם הגישה אל תא המטען צרה יחסית ולא הכי נוחה, אם כי המצב לא גרוע. הפוקוס כבדה, איטית יותר וצורכת קצת יותר דלק מה-3.

אם אתה מחפש יותר רכב שיתן לך הנאה מנהיגה וגם יהיה שימושי, אמין, זול לאחזקה ופחות חשוב לך מרווח ובטיחות, אני ממליץ לך על ה-3 (אם תוכל למצוא 2.0 סמ"ק מה טוב). אם חשוב לך יותר מרווח, בטיחות ונוחות ואתה מוכן להתפשר על ביצועים וצריכת דלק, הפוקוס תתאים לך יותר והיא צריכה להיות הבחירה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

בדיוק הנקודות שאמרתי קודם, ואתה אכן צודק, המאזדה תזזיתית יותר ויותר רועשת, מה שתורם לתחושה ה" ספורטיבית" כפי שאתה מציין. הפוקוס מרווחת, נוחה יותר גם מבחינת מושבים וגם מבחינת הride הכללי. המאזדה מגיבה יותר טוב בהחלט.

רק נקודה אחת, אני ממש לא מסכים , וזה השקט במהירויות גבוהות. הפוקוס שקטה מהמאזדה, לא יודע על איזה רעשים בדיוק דיברת, אצלי אין ולא היו כאלה. יתכן שהצמיגים היו יבשים ברכב שנהגת בו.

בכל מקרה, למשפחה הסולידית, שרק רוצה להגיע הביתה בשלום, וחשוב לה שהאוטו ישרת אותה ולא היא אותו, שתי הבחירות ראויות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם (נערך)

המאזדה לא רועשת יותר בצורה משמעותית. המנוע שלה אמנם נוכח כמעט תמיד והרעש שלו לא הכי מעודן שיש, אבל גם הפוקוס לא שיא השקט. הנוחות בפוקוס עדיפה כמו שאמרתי מבחינת עבודת המתלים. המתלים פועלים בצורה טובה מאוד ושקטה יותר מה-3. אישית בגלל שאני אדם די רזה אני מעדיף את המושבים של ה-3. הם מתאימים יותר למידות שלי ותומכים יותר מאלו שבפוקוס ששם אני מרגיש שהם טיפה גדולים לי. באופן כללי עניין המושבים הוא סובייקטיבי לחלוטין ובאמת רוב האנשים שאני מכיר מעדיפים את המושבים של הפוקוס והמיעוט היחסי שגם אני נכלל בו, מעדיפים את אלו של ה-3.

לגבי מהירויות בין עירוניות, שתיהן בסדר גמור ולדעתי הן די דומות מבחינת דציבלים בתא הנוסעים. המנוע של ה-3 נשמע קצת עסוק יותר ונוכח (גם המאזדה עובדת בסל"ד קצת גבוה יותר ב-100 קמ"ש - 2,750 סל"ד במאזדה, לעומת קצת יותר מ-2,500 סל"ד בפוקוס) ורעשי צמיגים חודרים לתא הנוסעים, בפוקוס יש רעשי רוח די נוכחים והרעש העמום שהזכרתי שמגיע מאחורה שמתי לב אליו לא רק בפוקוס אחת ולא רק אני שמתי לב לזה. אמנם זה לא רעש מטריד או חזק מדי, אבל הוא נוכח בכל מהירות שהיא בערך 100 ומעלה. אפשר לשמוע את זה בעיקר מהמושב האחורי. בסופו של יום הפוקוס כן שקטה יותר, אבל לא בהפרש גדול.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
  • תוכן חדש...