Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום הנוסעים ברכב, הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בימים קרים אלו אני מרבה להדליק את המזגן על חום... מה לעשות? קר ! :-D

שאלתי היא, איך אפשר לחסוך בדלק? ז"א האם להפעיל את המזגן לשאיבת אוויר מחוץ לאוטו, או שיסובב את האוויר שנמצא בתוך האוטו?

במידה ואני הייתי מהנדס רכב, הייתי בונה את המערכת כך, שאם הנהג בוחר באוויר מבחוץ, אזי האוויר שנשאב מקבל את חום המנוע ומגיע לתא הנוסעים.

האם זה כך ?

תודה, לאון.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

ויותר ברור ממה שלירן אמר שניה , תפקיד המזגן כשמפעילים מזגן וחימום הוא רק בפעולת ה"מיבש" למעשה , אם תסגור את המזגן תשים לב שהחימום עובד יופי גם עם מזגן מכובה.

מערכת החימום היא מערכת נפרדת לגמרי הכוללת רדיאטור פנימי בתוך הרכב שמווסת ע"י ה"שעון טמפ'" של המיזוג או הבקרת אקלים ולפי זה מעביר מים חמים לרדיאטור פנימי שמחמם את האויר בתא נוסעים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ויותר ברור ממה שלירן אמר שניה , תפקיד המזגן כשמפעילים מזגן וחימום הוא רק בפעולת ה"מיבש" למעשה , אם תסגור את המזגן תשים לב שהחימום עובד יופי גם עם מזגן מכובה.

מערכת החימום היא מערכת נפרדת לגמרי הכוללת רדיאטור פנימי בתוך הרכב שמווסת ע"י ה"שעון טמפ'" של המיזוג או הבקרת אקלים ולפי זה מעביר מים חמים לרדיאטור פנימי שמחמם את האויר בתא נוסעים.

ליביו

האם בדומה לקירור, המייבש (אני מניח שהכוונה לכפתור AC) צורך יותר דלק?

צבי.

פורסם
האם בדומה לקירור, המייבש (אני מניח שהכוונה לכפתור AC) צורך יותר דלק?

צבי.

הבהרה: קיימים 4 מצבים עקרוניים שונים:

1. מזגן בקיץ: בורר טמפ' מכוון לאוויר קר (כחול), מדחס מופעל (לחצן AC) - יוצא אוויר קר. נצרך דלק לצורך הפעלת המדחס.

2. איוורור: בורר טמפ' עדיין בכחול, מדחס לא מופעל - יוצא אוויר סתם - לא מקורר ולא מחומם. אין צריכת דלק מיוחדת.

3. חימום: בורר טמפ' ב"חם" (אדום), מדחס לא מופעל - יוצא אוויר חם. אין צריכת דלק - החום מגיע מחום המנוע, שממילא יש לסלקו. כלומר בחינם.

4. הפשרת אדים: בורר טמפ' ב"חם" (אדום), מדחס מופעל - יוצא אוויר חמים ויבש. יש צריכת דלק - הרי המדחס מופעל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

wil, ומה עם מצב 5:

חימום: בורר טמפ' ב"חם" (אדום), ולחצן AC פועל. האם יש צריכת דלק?

ושוב, לא נענתה לי השאלה: האם עדיף לקבל אוויר מחוץ לאוטו, או לבחור ברוטאציית האוויר בתוך האוטו?

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

ומה עם מצב 5:

כל עוד המדחס (AC בשפה שלך) עובד, תיהיה צריכת דלק.

לא נענתה לי השאלה: האם עדיף לקבל אוויר מחוץ לאוטו, או לבחור ברוטאציית האוויר בתוך האוטו?

בחורף, לצורך חימום הרכב, עדיף לקבל אויר מחוץ לאוטו, כלומר בזרימה חופשית מבחוץ.

כפי שהזכרת אתה, האויר, בדרך לתא הנוסעים נכנס לרדיאטור ומתחמם.

וזהו אויר חם שממילא צריך לצאת מאיזור המנוע אז כבר מנצלים אותו לצורך חימום.

זה יעיל ונציל יותר.

בקיץ, רוצים לשמור על אויר קריר ברכב, לכן רצוי להעבור למצב סרקולצייה שמשתמש באויר הקריר שנמצא ברכב לצורך קירורו בשנית.

או בקיצור:

חורף: בורר טמפ' באדום, ללא AC ,במצב אויר מבחוץ.

קיץ: בורר טמפ' בכחול, AC מופעל, במצב סרקולציה.

לצורך חימום- אין שום צורך בהפעלת המדחס!!!

פורסם
wil, ומה עם מצב 5:

ושוב, לא נענתה לי השאלה: האם עדיף לקבל אוויר מחוץ לאוטו, או לבחור ברוטאציית האוויר בתוך האוטו?

ומה ההבדל ממצב 4 שתיארתי? אתה יכול לקרוא לזה חימום, אבל תיארת את מצב הבוררים בדיוק כמו שאני תיארתי ב-4. ובהחלט יש צריכת דלק. מצב זה הגיוני לשימוש רק כשרוצים להפשיר אדים במהירות מהשימשה הקדמית, ואז גם מפנים את האוויר לכיוון השמשה.

ולגבי סירקולציה/אוויר טרי - על צריכת הדלק זה כמובן לא משפיע - תעשה איך שבא לך.

יתרונות הסירקולציה - ממחזרים אוויר שכבר קר (בקיץ כמובן. בחורף אין בעיה למערכת לחמם אוויר קפוא מבחוץ לחום טוב מאוד, גם בלי סירקולציה), לא מקבלים עשן של האוטובוס שלפניך בפקק, או סירחון של פרות מבחוץ.

יתרונות האוויר הטרי - אוויר יותר נעים, אם אתה לא בתנועה צפופה או במקום מסריח. יותר נעים בנסיעות ארוכות.

אני אישית כמעט תמיד בסירקולציה. (גוש דן - אתה כמעט תמיד מאחורי איזה רכב אחר שפולט עשן...)

אגב - להפשרת אדים מוצלחת חובה אוויר טרי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...