Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטן, סתם דופקים אותנו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי, ברשותי מאזדה 3 2006 , אני רוצה לנסות לתדלק 98 פעם אחת .

אני מודע לזה שאני לא ירגיש בשינוי .

אני מראשון לציון, איפה יש תחנה שמוכרת 98 במחיר שפוי? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

תחנת דלק "יעד" - ליד גלידה "אנדריי".

מתדלק שם כבר שנים (כשאני בסביבה כמובן. לא מגיע במיוחד). הדלקים סבבה לגמרי - למרות שהדלק ב"דלק" (ביציאה מנס ציונה לרחובות) עדיף, יש שיפור מורגש (המחיר גם בהתאם...).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יעד, ליד גלידה "אנדריי".

מתדלק שם כבר שנים (כשאני בסביבה כמובן. לא מגיע במיוחד). הדלקים סבבה לגמרי - למרות שהדלק ב"דלק" (ביציאה מנס ציונה לרחובות) עדיף, יש שיפור מורגש (המחיר גם בהתאם...).

זכור לך המחיר בתחנת יעד ? .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

מה? דלק שמתפוצץ בטמפ' גבוהה יותר עובד כמו תוסף? "יש שיפור מורגש" על פורד פוקוס?? אני לא מתכוון לזלזל, אבל באמת קשה לי להבין את ההיגיון פה.... אם זה באמת ככה אולי גם אני אנסה לתדלק פעם אחת ב-98 כדי לראות אם משהו משתנה.

אבל מבחינת התאוריה, הפיזיקה של זה, על מה אתם מדברים?!

פורסם (נערך)

אור היקר, יש שיפור - נקודה. היא לא הפכה להיות 1.6EB, אבל פעולת המנוע בהחלט מעודנת יותר / שקטה יותר ומורגש טיפוס קליל יותר במעלה הסל"ד (בעיקר במהירויות תלת ספרתיות). ב-1.2TSI למשל, האוקטן הגבוה הורגש עוד יותר.

ד"א, במנועים עם יחס דחיסה גבוה רצוי לתדלק אוקטן גבוה יותר - ואלה גם המלצות היצרן (ראה קונצרן VAG דאז עם מנוע ה-1.4 100 כ"ס בגרסה האחרונה שלו. ספר הרכב הורה לתדלק 98, לא פחות מכך).

לגבי המחיר - 7.50 (זה היה לפני שלושה שבועות).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שכחתי מ-TSI... מעניין עד כמה זה יהיה מורגש עם מנוע כמו שלי ביחס דחיסה של 10.4, אני אבדוק את זה בתדלוק הבא, ואבדוק גם צריכת דלק. ואעדכן.

פורסם (נערך)

לאלף הבדלות, נסה לתדלק M3 (דור יוצא - E92) באוקטן 95, תקבל ביצועים פחות מרשימים מאלו שתקבל על אוקטן 102 (הדרוש להשגת הביצועים האופטימלים - ע"פ ב.מ.וו).

אליה היא נמסרה עם 102. לאחר מכן נסעתי על אוקטן נמוך יותר (95) והיא הרגישה פחות "עצבנית" ודרמתית בתגובות. הפכה קהה יותר ומנומנמת יותר.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בקרוב אחזור ל-98 :roll:

תדירות החלפת ה-95 בתחנות גבוהה בגלל הצריכה, איך זה הולך עם ה-98 ? התחנות ממלאות את הצובר ומחכות שיתרוקן ואז מזמינות ? (אם זה כך המצב לא מעודד כי הדלק עומד שם הרבה מאוד זמן כי אין הרבה שצורכים אותו) או שהתחנות מזמינות מלאי קטן של ה-98 והרענון שלו בתדירות סבירה בסה"כ ?

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם (נערך)

איפה שה98 זול התחלופה שלו בהתאם, כי הרבה מתדלקים שם, אמנם לא באותו הקצב של 95 אבל מספיק תדיר, הייתה פעם שנתקעתי עם מעט מדי דלק, נכנסתי לתחנה, ה98 עלה שם 10.20, העדפתי לתדלק כמה ליטרים של 95 מאשר דלק שכנראה עומד שם חודשים (כי מי האידיוט שישלם מחיר כזה?).

בקשר ל"מומלץ פעם בשנה במקום תוסף דלק" - כנראה שאתה לא באמת מבין מה זה אוקטן ומה המשמעות שלו, אני רק מציע לך שלהבא תשמור את התיאוריה הזאת לעצמך, מישהו עוד יאמין לזה.

לכל בעלי המשפחתיות 1.6 שכבר רצים לתדלק 98, בהצלחה. חוץ מבכיס - לא תרגישו שום הבדל, אולי פסיכולוגי.

(בחייאת אוראל, מה אתה משווה פה M3 לקורולה 1,600 :-), בקליאו בקושי מרגישים הבדל)

הדלק הזה מיועד למנועים שבהם ההספק גבוה ביחס לנפח, כלומר - מנועים מוגדשים, ו/או בעלי יחס דחיסה גבוה, הרכב שלי (

כנ"ל אימפרזה סטנדרטית.

אבל אם תיקח רכב משופר, עם מפות הזרקה שהגיעו אליהן אחרי סשן ארוך על דיינו, ותחליף לו את הדלק, אתה תקבל רכב מצלצל ועגלתי (הכל יחסי).

ולבחור מראשון, כמו שכבר כתבתי, בכניסה לחולון, על קוגל, לפני הכיכר יש סונול.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בקליאו ספורט יחס הדחיסה במנוע 11:1, מומלץ לתדלק-98 וכך גם כתוב על מכסה הדלק בצד הפנימי...

מעבר לעניין הסחיבה שמעט מורגשת, אני לא הייתי מנסה לתדלק ברכב זה-95 לטווח ארוך יכול להגרם נזק.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

ולכן אני לא מתדלק בו 95.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
איפה שה98 זול התחלופה שלו בהתאם, כי הרבה מתדלקים שם, אמנם לא באותו הקצב של 95 אבל מספיק תדיר, הייתה פעם שנתקעתי עם מעט מדי דלק, נכנסתי לתחנה, ה98 עלה שם 10.20, העדפתי לתדלק כמה ליטרים של 95 מאשר דלק שכנראה עומד שם חודשים (כי מי האידיוט שישלם מחיר כזה?).

בקשר ל"מומלץ פעם בשנה במקום תוסף דלק" - כנראה שאתה לא באמת מבין מה זה אוקטן ומה המשמעות שלו, אני רק מציע לך שלהבא תשמור את התיאוריה הזאת לעצמך, מישהו עוד יאמין לזה.

לכל בעלי המשפחתיות 1.6 שכבר רצים לתדלק 98, בהצלחה. חוץ מבכיס - לא תרגישו שום הבדל, אולי פסיכולוגי.

(בחייאת אוראל, מה אתה משווה פה M3 לקורולה 1,600 :-), בקליאו בקושי מרגישים הבדל)

הדלק הזה מיועד למנועים שבהם ההספק גבוה ביחס לנפח, כלומר - מנועים מוגדשים, ו/או בעלי יחס דחיסה גבוה, הרכב שלי (

כנ"ל אימפרזה סטנדרטית.

אבל אם תיקח רכב משופר, עם מפות הזרקה שהגיעו אליהן אחרי סשן ארוך על דיינו, ותחליף לו את הדלק, אתה תקבל רכב מצלצל ועגלתי (הכל יחסי).

ולבחור מראשון, כמו שכבר כתבתי, בכניסה לחולון, על קוגל, לפני הכיכר יש סונול.

תודה על הרמז לבעלי המשפחתומטיות... גם אני חושב שיחס דחיסה של 10.4:1 זה לא מה שיגרום להצתה מוקדמת של אוקטן 95. אבל התגובות של אנשים פה כבר גורמות לי לחשוב שעד שלא אנסה לא אדע.

וכשאני חושב על עכשיו כשארצה לבדוק אני אמלא 70 שקל ממצב של נורה דולקת, כדי לא לבזבז סכום גדול על משהו שרוב הסיכויים יהיה בזבוז זמן. ועכשיו אני על טנק שהצריכה בו מאוד מעניינת אותי, אז הניסוי עם 98 ידחה לתדלוק הבא. עד שאחזור לעדכן השרשור הזה כבר ידחק לעמוד העשירי בפורום

פורסם

אגב אם כבר - מאזדה 3 חדשות (מה שנקרא skyactive) מגיעות עם יחס דחיסה של 14:1, מעניין איך ישפיע עליהן 98.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
למרות שהדלק ב"דלק" (ביציאה מנס ציונה לרחובות) עדיף, יש שיפור מורגש (המחיר גם בהתאם...).

9.40 לליטר. טירוף.

בפז - 8.45 לליטר.

• תוכן חדש...