Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתעניין ברכישת רכב 0 קילומטר מאלדן. המחיר טוב, אבל רציתי לוודא משהו שנאמר לי על ידי נציג המכירות.

הוא ציין, שלהבדיל מחברות ליסינג אחרות, אלדן לא רושמת רכב של 0 קילומטר כ-השכרה\החכר, אלא כרכב פרטי.

ולכן, בעת קניית הרכב, אני אמנם ארשם כיד 2, אך בעלות קודמת תופיע כבעלות פרטית, ולא השכרה החכר.

רציתי לדעת האם זה אכן כך? האם עדיין יהיה רשום ברשיון הרכב שהבעלים הקודמים היו אלדן, או שזה לא מופיע שם? וכן, מדוע החברות האחרות לא פועלות בצורה הזאת?

במידה ויש משהו שאני לא הבנתי, אשמח להסבר נוסף.

תודה רבה מראש,

גארי.

פורסם

כבר שמעתי בעבר שהם רושמים את הרכבים ע"ש אנשים פרטיים ואז הרכב הוא לא יד שנייה מליסינג אלא סתם יד שנייה.

פורסם
תבקש לראות את הרשיון של הרכב. יותר פשוט מזה?

ביקשתי לראות רשיון רכב לדוגמא:

הופיע שם בעלים: אלדן תחבורה בע"מ. אבל לא הופיע בשום מקום השכרה\החכר. לא בסעיף של רישום קודם ולא בהערות נוספות. הנציג אמר שפשוט מבצעים העברת בעלות על שמי, ויופיע ברשיון רכב 01 במקום 00. הרכב מוגדר כרכב פרטי לכל דבר ועניין.

מה דעתכם?

פורסם

אם מופיע אלדן תחבורה בע"מ אז זה חברה. נקודה סוף פסוק.

ברישום חברה (להבדיל מהשכרה וליסינג) לא נשאר סימון ברשיון שהרכב היה בבעלות חברה לאחר העברת בעלות. אך זה לא סותר שמקוריות הרכב הוא חברה וכל מי שיבדוק היסטוריית בעלים (במשרד הרישוי) יראה בעלות קודמת חברה וההפחתה בהתאם.

אין מתנות חינם ואל תתפתה לדברי הנציג שלא מדייק בלשון המעטה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

הבנתי. תודה.

אז מה אחוז ההפחתה על רכב כזה אחרי 5-6 שנים? האם הנחה של 15% מהמחירון (או 11% מהמחיר המינימלי שהצלחתי לקבל בסוכנות) מהווה עסקה טובה?

פורסם

שים לב, שלגעתי עדיף כבר שיהיה רשום עבר ליסינג ברישיון הרכב ולא שם של חברה.

יד 2 עם אישור לרכישה ב0 ק"מ הפחתה של 8% מהמחירון, לעומת הפחתה שיכולה להגיע ל25% ברכב שרשום כרכב חברה.

אני באופן אישי הייתי בודק האם אפשרי לרשום את הרכב כהחכר במקום שם של חברה.

פורסם

Spire - תודה רבה על התשובה, חומר למחשבה.

Fish - מדובר על רכב שיגיע עם מסמכים המציינים שנקנה עם 0 קילומטר. בכל מקרה, גם רכב שנקנה מחברת ליסינג אחרת, הבעלים הראשון מופיע כחברת הליסינג. אלא אם כן אני טועה היכנשהו...

פורסם

קח מצב תיאורטי בוא אתה הקונה בפוטנציאלי של הרכב שלך.

נגיד שיש 2 רכבים עם נתונים זהים, אחד רשום על אלדן ללא תוספות (כמו שרשום רכב חברה לשימוש החברה) ואחד על אלדן שבוא מצויין ששימש כליסינג.

אני אישית הייתי הולך על הליסינג ולא נכנס להרפתקאות.

אבל, וזה אבל גדול מאוד: נבואה ניתנה לשוטים ונביא אני לא (באמת, תשאל את הראלה ממפעל הפיס, אני חוזה כל בוקר שהיא תתקשר אלי אבל כנראה שהיא לא מודעת לזה)

פורסם

פים, לא משנה מה כתוב ברשיון של הרכב, ברגע שהוא נקנה עם 0 ק"מ ההפחתה היא 8%. כל השאר זה סמנטיקה שלא עושה שום הבדל. אם פות"ש ישכיל לשים על זה את האצבע ביום המכירה ולציין את כל העובדות, לא רואה סיבה שהרישום "חברה" יהווה איזושהי בעיה למכור את הרכב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

רוב החברות הרוכשות מכונית למכירה כ-0 ק"מ לא מייעדות אותן מראש לליסינג/השכרה אלא רושמות את הרכב על שמן כרכב חברה (לא רק אלדן כמעט כל החברות נוהגות כך)

החברות גם נותנות ללקוח אישור שהרכב נמכר ללקוח כ-0 ק"מ על-מנת שיוכל לקבל פיצוי מתאים במקרה של אובדן מוחלט (קרה לי לצערי, ואכן חברת הביטוח הורידה לי רק 8% מהמחירון)

ישנם אנשים שמנצלים זאת במכירה ליד שלישית ומציגים את הרכב כיד שניה פרטית.

התיאוריה של fish לא מחזיקה מים לדעתי כי רואים שההפרש בין תאריך הרישום לתאריך הבעלות של היד שניה הוא קטן וא ניתן להבין שמדובר ברכב שנמכר כחדש (0 ק"מ) ללקוח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בקיצור, מבקשים לראות את הרשיון. אם כתוב שם של בנאדם פרטי, מה טוב - אין הפחתה. כל רישום אחר, לא מעניין אותנו כי ההפחתה היא 8%.

**חשוב לראות את הרשיון של הרכב הספיציפי שאותו אתה עומד לרכוש ולהשוות ע"פי מספר רישוי והמהדרין יוסיפו בדיקה של מספר שלדה או מנוע. לא דומה, לא זהה, לא "אל תדאג, נו... מילה של אח. כל המכוניות אותו דבר..." הרכב הספציפי.**

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

השאלה מאוד מעניינת אותי למה הם רוצים הפחתה 8% מהמחירון? בשביל מה זה? למשוך אותנו לקנות אצלם?

עדיין לא ברור למה לעשות הפחתה? כנראה לפי הנבואה שלי אולי הלקוחות לא ייהנו מה שמראה להם ברשיון רכב אינו רכב פרטי? אבל בפועל 8 אחוז מהמחירון שווה להם ? אני צודק?!

• תוכן חדש...