Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.autopia.org/forum/topic/124741-carnauba-wax-part-i/

תקרא ברשימת המרכיבים.

לגבי הפגיעה- הכמיקאלים לא פוגעים אולי כששופכים אותם ומנגבים אחרי שעה, אבל אני לא יודע מה תהיה ההשפעה אחרי יום-יומיים כשהחומר מתיבש על הציפוי, או אחרי תקופה של כמה חודשים\ שנים כשפני השטח של הציפוי מתחילים להפגע.

מה גם שמדובר על ממיסים אורגניים בוקס ולא חומצות (בסרטון הוא שם כוהל שזה לא בדיוק הממיס הכי מעניין שיש. אפילו קולינייט 845 זה לא מוריד יותר מידי)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה רץ לנגב את הרכב בשניה שיונה מחרבנת לך על הגג, אז לחכות יותר משעה אחרי ששכן מרושע שפך לך חומצה הידרוכלורית על הרכב? :)

בבדיקה שערכו באוסטרליה השתמשו באתנול (קצת יותר רציני מכוהל פשוט), חומצה זרחתית, וחומצה הידרוכלורית, כל אחד מהחומרים שנבדקו היה בריכוז של 100%.

לא הזיז לציפוי.

אפילו בגרסה הביתית לניסוי, 22 סוגי הכימיכלים הושרו על בד והוצמדו אל הפח המצופה (פה מעל לשעה).

רק הכלור איכשהו הזיז לציפויים, וגם, באופן קטן ונקודתי לחלוטין.

אל תשכח שמה שבסופו של דבר היה/לא היה נפגע פה, זה הציפוי, ולא הלכה.

שזה הכי חשוב.

בנוגע ללינק שצירפת (אחלה לינק אגב!, מעניין ממש לקרוא), בפירוש רשום שהאחוז הקטן ממילא של הסולבנטים שנמצא בווקס (לא רשום איזה) מתאדה ברגע שאתה מורח את הווקס, ולשם כך הוא נמצא, כדי לעזור למריחה.

"יאללה בירי".

פורסם

מאמר מעניין, תודה על הלינק.

בנוגע לחומרי חיתוך, אכן יש כאלו בתרכובות ווקס סטנדרטיות.

ע"פ המאמר, נראה בממוצע שכ-20% מהתרכובת בעלת חומרי חיתוך.

with some mild abrasive materials (Kaolin, China Clay or Dimescous earth) ; they serve several purposes, acting as fillers, adding shine , helping to spread the wax evenly and minimize streaking, and they help to remove oxidized paint.

כפי שניתן לראות הם לא בדיוק משמשים לחיתוך הלכה. אין שום נזק ממשי לציפויים כמו שציפופו ציין כמה פעמים.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם
יוגב, לא חשבתי שצריך לציין שAIO בעלי תכונות חיתוך לא נכללים בווקסים ואוטמים סטנדרטיים.

אם אתה מצליח להוריד שריטות עם ווקס טהור, זה לא בגלל שלווקס יש חיתוך כלשהו אלא בגלל שלספוג או למטלית יש יכולת חיתוך.

הדבר האחרון שממנו צריך לפחד זה מווקס על ציפוי איכותי...

לא יודע על מה אתה מדבר.

עשרות פעמים ניסיתי להוריד שריטות/לכלוך מסוים מעל פני הצבע -לעולם לא ירד עם מטלית/אפליקטור/ספוג

מה שכן הוריד את זה? היה ווקס פשוט. (אתה מוזמן לנסות)

רק היום שמתי בתיק שלי ווקס פשוט(הרכב נמצא במקום אחר, עקב עבודה רחוקה )על מנת

להוריד כמה שריטות ממש שטחיות שלא הצלחתי להוריד בשטיפה רגילה -כן עם ספוג ומטלית וכל דבר נוסף.

ווקס רגיל מעיף אותם במריחה אחת.

פורסם

קארפלן אוטו פיניש - אול אינקלודד

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יוגב, מה אתה לא יודע?

שחלק משמעותי מיכולות החיתוך מגיע מהאפליקטור ? או שחיתוך לא יכול לנבוע מהחלק הקשיח(הפד)בלבד שבפעולה ומצריך חומר במצב צבירה נוזלי?

אם לא הייתה משמעות לפד/מטלית, לא היו ממציאים כל כך הרבה רמות חיתוך והיו משתמשים באותו הפד/מטלית.

מאותה סיבה לא מבצעים שלייף על יבש.

אם הצלחת להעלים שריטה בעזרת ווקס, כנראה שיכולת החיתוך של הפד+סיכוך ווקס היו מספיק בשביל לחתוך את הלכה או שיכולות המילוי של הווקס הספיקו למלא את השקע.

ואני מדבר על ווקסים טבעיים ולא AIO.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

1. אתנול זה ממיס אורגני די חלש. אתה שותה את זה! אתנול בריכוז 95% לא הוריד את הקולונייט 845. תנסה דברים אגרסיביים יותר כמו אצטון, טרמפנטין, נר"מ וכו'.

2. הסולבנטים לא "עוזרים" אלא הם הגורם העיקרי שמאפשר למרוח את הוקס בכלל. הוקס בלי זה הוא אבקה או משחה מאוד צמיגה שלא ממש אפשר לעבודה איתה.

3. הפד לא "חותך" שריטות. במקרה הלא טוב הוא מורח אותן. הסוגים השונים של הפדים מאפשרים "לתפוס" בצורה שונה את החלקיקים האברזיביים של הקומפאונד ולחתוך בעזרתם את המשטח. תחשבו על זה בתור נייר שיוף מודולארי.

4. אני לא בטוח לגבי וקס שחותך פגמים, אבל לפי איך שאני מבין את זה, יש סיכוי יותר טוב שהוא פשוט ממלא אותם כמו גלייז.

5. המאמר מגוגל :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני יכול לציין שתקופה האחרונה אני התחלתי לשטוף את הרכב לעיתים רחוקות בגלל חוסר זמן גם קצת רצון, כל זיהום שיש על צבע הרכב נשטף בקלות על ידי מים זורמים גם אם שהה חודש על הרכב ולאחר השטיפה אני שוב מקבל רכב "חדש מהיבואן".

- ככה זה עם ה-Opti Coat 2.0 ויש לי אותו כבר מעל שנה על הרכב

פורסם (נערך)
קארפלן אוטו פיניש - אול אינקלודד

אכן קארפלן מתאים להכל כלול . יש לי כל כך הרבה ווקסים שלהם (מרכישות לפני כמה שנים)

שאין לי הרבה שימוש בהם -חוץ מלתת לשכנים/חברים מצאתי שאני יכול לנקות איתם

חישוקים בצורה טובה - ובתור עזרה ראשונה. (העלמת שריטות/שפשופים במידית ללא פוליש)

זה רק חלק "מהאוסף" (יש עוד כמה מפוזרים בבית ובכמה רכבים)

izzyuwymemmz.jpg

mm2uojtaw1jm.jpg

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם (נערך)
אני יכול לציין שתקופה האחרונה אני התחלתי לשטוף את הרכב לעיתים רחוקות בגלל חוסר זמן גם קצת רצון, כל זיהום שיש על צבע הרכב נשטף בקלות על ידי מים זורמים גם אם שהה חודש על הרכב ולאחר השטיפה אני שוב מקבל רכב "חדש מהיבואן".

- ככה זה עם ה-Opti Coat 2.0 ויש לי אותו כבר מעל שנה על הרכב

כמה זמן עבר מיישום הציפוי עד כה?

עברת חורף עם המוצר על הרכב?

יצא לך להתקל בתופעה של סימני מים עיקשים?

שואל מכיוון שיש לא מעט מקרים של סימני מים קשים שמסרבים לרדת מציפויים.

למרות שגם לזה יש פתרונות מאוד פשוטים, כמו carpro spotless (בדרכו אליי כרגע) ו- carpro reset shampoo, שמפו ייעודי לציפויים ש״מתפקדים״ תקופה ארוכה ואיבדו את רוב יכולת המים המקורית שלהם (אין קשר ליכולת עמידות שעודנה במקומה)

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם
אכן קארפלן מתאים להכל כלול . יש לי כל כך הרבה ווקסים שלהם (מרכישות לפני כמה שנים)

שאין לי הרבה שימוש בהם -חוץ מלתת לשכנים/חברים מצאתי שאני יכול לנקות איתם

חישוקים בצורה טובה - ובתור עזרה ראשונה. (העלמת שריטות/שפשופים במידית ללא פוליש)

זה רק חלק "מהאוסף" (יש עוד כמה מפוזרים בבית ובכמה רכבים)

מרשים מאוד יוגב! ;)

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

פורסם
כמה זמן עבר מיישום הציפוי עד כה?

עברת חורף עם המוצר על הרכב?

יצא לך להתקל בתופעה של סימני מים עיקשים?

שואל מכיוון שיש לא מעט מקרים של סימני מים קשים שמסרבים לרדת מציפויים.

למרות שגם לזה יש פתרונות מאוד פשוטים, כמו carpro spotless (בדרכו אליי כרגע) ו- carpro reset shampoo, שמפו ייעודי לציפויים ש״מתפקדים״ תקופה ארוכה ואיבדו את רוב יכולת המים המקורית שלהם (אין קשר ליכולת עמידות שעודנה במקומה)

עבר חורף וקיץ, לא נתקלתי בסימני מים קשים, אולי בגלל שאני מייבש טוב

פורסם
עופר-יוגב , אני מנסה לשלוח לך הודעה פרטית, התיבה שלך מלאה.

שלומי.

פשוט כל כך הרבה שאלות מגיעות אלי ואין לי תמיד זמן לענות.(למרות שאני כן עונה)

בכלל אם יש שאלות שקשורות לפורום דיטייליג? עדיף תמיד לשאול כאן -כי התשובות יכולות לעזור לעוד חברים.

אם זה בנושא אחר? בכיף.

תודה.

• תוכן חדש...