Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכבים היום לא פחות אמינים מאשר פעם - במיוחד אם מביאים בחשבון את כל הטכנולוגיה שטמונה בהם.

הורדת נפחי מנוע והעמסת יתר על מנועים קטנים מידי

האם המנוע 1.4 טורבו (120 כ"ס) שיש במכונית שלי אמין פחות ממנוע אלפא 1.7 כפול מאיידים עם הספק דומה מסוף שנות ה-70?

שימוש בחומרים איכותיים פחות, חזקים פחות.

ברוב המכוניות הפלסטיקה היום עמידה יותר לקרינה ולחום. הפלדה טובה יותר וגם מגלוונת.

ייסורי לידה ניתן לאמר ברוב המקרים.

זה מאפיין כל תחום טכנולוגי. בעיות עם טכנולוגיות חדישות היו במכוניות תמיד.

דרישה להוזלת מחירים שמגיע מלמטה - מהעם.

רוב היצרנים, לפחות אלו החפצים חיים, תמיד ניסו למזער עלויות. מכוניות עממיות זולות? הזכרת את הדה-שבו שתוכננה עוד בסוף שנות השלושים כרכב מאוד זול לרכישה ותחזוקה. כל כך זול שבתכנון המקורי היה פנס ראשי יחיד, מושבים תלויים בחוטי תייל וכיסוי קנבס בלי חלון אחורי (היה חור).

מיתון גלובלי

היה מיתון כבד בתחילת שנות ה-20, שוב פעם בסוף שנות ה-20, אחרי מלחמת העולם באירופה, בשנות ה-70 בכל העולם, שוב פעם בסוף שנות ה-90 ברוב העולם. הבנת את הנקודה.

...

lanosforce, הטכנולוגיה של היום מאפשרת ליצרן לחזות בדיוק רב כמה כל חלק יחזיק. אם היה ליצרן רצון, הוא היה יכול לקחת מקדמי ביטחון וחומרים שיאפשרו לחלקים להחזיק יותר בהמון.

האינטרס של יצרן שהלקוחות יקנו ממנו רכבים חדשים ומי שלא, שישלם באחזקה. זאת הסיבה למה לכל דגם יש תקלות אופייניות.

מדובר בחרב פיפיות. יותר מדי "תקלות אופיניות", יותר מדי עלויות אחזקה ושוק יד השניה קורס. זה משפיע כמובן גם על מי שקונה חדש מהניילונים עם אחריות.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
האוטוביאנקי היא קבוצה 1. לפני שהיא עברה לאספנות, עלות הרישיון שלה לשנה נעה סביב 850 ש"ח.

אני זוכרת בוודאות שב2011 אגרת רישוי של פונטו דור ראשון הייתה 3 ספרות, אולי גם של הפונטו ספייס.

כנראה למכוניות איטלקיות יש פרוטקציה במשרד הרישוי, אחרת אין לזה הסבר הגיוני.

20140825_145818.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הדוגמא לדה שבו באה להראות לך עד כמה זה לא נכון העובדה שאנשנים מחליפים רכבים כי הם מתקלקלים - זה בולשיט.

ברוב המקרים זול יותר לתקן את הרכב מאשר להחליפו באחר.

אנשים מחליפים רכב כי נמאס להם מהנוכחי, הם רוצים חדש יותר, חזק יותר או לפעמים חזק פחות - בעיקר בגלל שאנשים פשוט רוצים שינוי כל תקופה מסויימת.

חלק מהאנשים מחליפים רכבים בגלל סטיגמות או חשש לגל לתקלות אבל לא לוקחים בחשבון שלתקן אותן כנראה כמעט תמיד יהיה זול יותר מאפשר פשוט להחליף את הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce +1

את האימפרזה שלי החלפתי באלרו לא בגלל תקלות כאלו ואחרות, בגלל הצורך ביותר נוחות ויותר כוח.

ליפני ה I30 הייתה לנו מאזדה 3 שנת 2010 נמכרה לאחר 3 שנים וקנינו את ה I30 שנת 2013.

ב2016 נמכור גם אותה ונעבור לרכב חדש יותר נטו בגלל הצורך להתחדש, בינינו במשפחה מדברים על זה שהמאזדה הייתה טובה יותר ושהיו מעדיפים אפילו להשאר איתה עוד 3 שנים.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
כנראה למכוניות איטלקיות יש פרוטקציה במשרד הרישוי, אחרת אין לזה הסבר הגיוני.

[ATTACH=CONFIG]393400[/ATTACH]

עלות הרישוי השנתית שלך עומדת על ₪920 ויש להוסיף עליה אגרת רדיו בסך ₪136, סה"כ ₪1,056. חלק את זה לשניים ותקבל ₪528.

אני מניח שהפער בין הסכום הזה לבין מה ששילמת נובע מעדכון מחיר האגרה שנעשה מעת לעת.

לא קשור לאיטלקיות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

באגרה האחרונה שלימתי בסביבות 520.

אגרת רדיו או לא, בקבוצה 2 (ומעלה) אין סיכוי שתשלם פחות מ1000 ש"ח אגרה, מכיון שאי אפשר להפריד את אגרת הרישוי מאגרת הרדיו. זה מה שכתבתי מקודם.

מי שיש לו מסך מובנה ברכב משלם גם אגרת טלויזיה? :-)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
אני שומע קולות

פורסם

אתה שוב טועה: באפשרותך להצהיר על כך שלא מותקן ברכב מקלט רדיו. הדבר אמור להירשם ברישיון הרכב, ובכך בעצם פוטרים אותך מתשלום האגרה.

הדבר הוחל בעקבות עתירה של בעל רכב חירש לבג"צ, לאחר שמשרד התחבורה סירב לבקשתו לפטור אותו מתשלום אגרת רדיו חרף הסבריו שכלל לא מותקן רדיו במכוניתו מכיון שגם אם היה כזה, הוא ממילא לא היה יכול לעשות בו שימוש עקב הנכות שלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאחר וזה לא מוזכר בקישור או על דף תשלום האגרה + התשלום לרדיו כבר מגיע כלול באגרה מאיפה אני אמור לדעת את זה/למה עד עכשיו לא ציינת את זה?

פורסם

השנקל שלי בתור בעלים של מרצדס ספורטיבית בת 11- קניה של רכב כזה היא הימור, אין תעודת ביטוח לאמינות.

הכוונה שלי היא שגם אם תקנה רכב כזה ותבצע לו יישור קו מאוד מאוד מעמיק- זה לא יתן לך לישון טוב בלילה עם ראש שקט מהוצאות מסיבה פשוטה- יש במכוניות האלה יותר מדי מערכות שעשויות להתקלקל, הטכנולוגיה הופכת את חלקי החילוף למאוד יקרים ומספיק תקלה אחת שתוציא לך הרבה כסף מהכיס ותהפוך את החוויה של בעלות על רכב שכזה לסיוט.

כמה דוגמאות כלליות- במרצדס שלי יש מערכת בלמים אלקטרונית סופר מתוחכמת, המחשב שלה לעיתים שובק חיים כעבור 10 שנים פחות או יותר. עלותו כ-20K שקלים.

מערכת המתלים הינה אלקטרונית (בולמי אויר), הם נוטים להתפנצ'ר כל כמה שנים, עלות כל בולם כ-10K שקלים.

משאבת דלק- 8K שקלים.

אגב, הכל במחירי "חו"ל", לא רוצה לדעת כמה זה יעלה בארץ.

כשרכשתי את הרכב ביצעתי יישור קו מאוד מקיף במטרה להיות עם ראש שקט, ואכן למעט טיפולים שוטפים היה לי שקט מבחינת תקלות בשנה וחצי האחרונה.

עד שבוע שעבר.

במהלך נסיעה הגיר התחיל להחליק, נדלקה נורת מנוע והרכב עלה על גרר בדרך למוסך.

הייתי בספק גדול שמדובר בכשל בגיר עצמו כיוון שהוא ידוע בתור חסון ומאוד עמיד ויש לי חברים עם הספקים גבוהים משלי וקילומטרז' כפול ללא בעיות בגיר.

הוחלפו רכיבים אלקטרוניים בגיר ואכן נפרדתי מ-5500 שקלים והמכונית חזרה לנסוע מעולה.

למשך 100 קילומטר.

אתמול שוב הגיר התחיל לשחזר את אותה תקלה, הרכב שוב עלה על גרר ויעבור בדיקה מעמיקה בימים הקרובים (לדעתי המחשב של הגיר דפוק), מי יודע כמה כסף אצטרך עוד לשרוף על התקלה הזאת.

זה רק ממחיש כמה אתה יכול להשקיע בתחזוקת רכב מתיישן וזה עדיין לא יהפוך את הרכב לחסין תקלות, רק שאלה של כמה מזל היה לך- תקלה זולה או יקרה לתיקון.

בכל אופן הכתבה הזאת די מגוחכת, אני חושב שהיה ראוי יותר לתת לה את הכותרת "8 מכוניות חלומיות ב-50 אלף שקל שיהפכו את חייך לסיוט".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה שוב טועה: באפשרותך להצהיר על כך שלא מותקן ברכב מקלט רדיו. הדבר אמור להירשם ברישיון הרכב, ובכך בעצם פוטרים אותך מתשלום האגרה.

הדבר הוחל בעקבות עתירה של בעל רכב חירש לבג"צ, לאחר שמשרד התחבורה סירב לבקשתו לפטור אותו מתשלום אגרת רדיו חרף הסבריו שכלל לא מותקן רדיו במכוניתו מכיון שגם אם היה כזה, הוא ממילא לא היה יכול לעשות בו שימוש עקב הנכות שלו.

למיטב ידיעתי לא ניתן לבטל תשלום אגרת רדיו , היו מספר עתירות בנושא כולם נדחו מנימוקים שונים שהעיקרית שבהם הוא שיקולי יעילות.

פורסם
השנקל שלי בתור בעלים של מרצדס ספורטיבית בת 11- קניה של רכב כזה היא הימור, אין תעודת ביטוח לאמינות.

הכוונה שלי היא שגם אם תקנה רכב כזה ותבצע לו יישור קו מאוד מאוד מעמיק- זה לא יתן לך לישון טוב בלילה עם ראש שקט מהוצאות מסיבה פשוטה- יש במכוניות האלה יותר מדי מערכות שעשויות להתקלקל, הטכנולוגיה הופכת את חלקי החילוף למאוד יקרים ומספיק תקלה אחת שתוציא לך הרבה כסף מהכיס ותהפוך את החוויה של בעלות על רכב שכזה לסיוט.

כמה דוגמאות כלליות- במרצדס שלי יש מערכת בלמים אלקטרונית סופר מתוחכמת, המחשב שלה לעיתים שובק חיים כעבור 10 שנים פחות או יותר. עלותו כ-20K שקלים.

מערכת המתלים הינה אלקטרונית (בולמי אויר), הם נוטים להתפנצ'ר כל כמה שנים, עלות כל בולם כ-10K שקלים.

משאבת דלק- 8K שקלים.

אגב, הכל במחירי "חו"ל", לא רוצה לדעת כמה זה יעלה בארץ.

כשרכשתי את הרכב ביצעתי יישור קו מאוד מקיף במטרה להיות עם ראש שקט, ואכן למעט טיפולים שוטפים היה לי שקט מבחינת תקלות בשנה וחצי האחרונה.

עד שבוע שעבר.

במהלך נסיעה הגיר התחיל להחליק, נדלקה נורת מנוע והרכב עלה על גרר בדרך למוסך.

הייתי בספק גדול שמדובר בכשל בגיר עצמו כיוון שהוא ידוע בתור חסון ומאוד עמיד ויש לי חברים עם הספקים גבוהים משלי וקילומטרז' כפול ללא בעיות בגיר.

הוחלפו רכיבים אלקטרוניים בגיר ואכן נפרדתי מ-5500 שקלים והמכונית חזרה לנסוע מעולה.

למשך 100 קילומטר.

אתמול שוב הגיר התחיל לשחזר את אותה תקלה, הרכב שוב עלה על גרר ויעבור בדיקה מעמיקה בימים הקרובים (לדעתי המחשב של הגיר דפוק), מי יודע כמה כסף אצטרך עוד לשרוף על התקלה הזאת.

זה רק ממחיש כמה אתה יכול להשקיע בתחזוקת רכב מתיישן וזה עדיין לא יהפוך את הרכב לחסין תקלות, רק שאלה של כמה מזל היה לך- תקלה זולה או יקרה לתיקון.

בכל אופן הכתבה הזאת די מגוחכת, אני חושב שהיה ראוי יותר לתת לה את הכותרת "8 מכוניות חלומיות ב-50 אלף שקל שיהפכו את חייך לסיוט".

אחרי שקראתי את מה שכתבת נדהמתי לראות עוד יותר כמה הסיפור הזה של יוקרה ישנה במחיר סביר , בכלל לא זול ואפילו טירוף ! למשוגעים לדבר בלבד עם כיסים עמוקים .

פורסם (נערך)

אופציה אחרת למכונית חלום ב 50000 ש״ח:

חפשו ביד 2 רכב מ5000 ועד 30000, נפח מ 2001 (לצורך הסינון) ומעלה עד שנת 95, נניח.

רעיונות מעניינים עם אפשרות לשים 20000 בצד בידיעה שייגמרו מתי שהוא.

לדוג׳: אלפא 164, לנצ׳יה תמא, ומהעבר השני פונטיאק בונוביל, מרצדסים ישנים. רכבים ישנים במחיר גבוה הם בדרך כלל במצב שמור ומושקע בידי בעלים אוהבים.

כמובן שזה לא כלכלי ביחס למכונית חדשה ונורמטיבית יותר, אבל זו הרפתקה מושכלת יותר. (ובלי קשר, לדעתי תמיד עדיף לשלם על רכב משומש 80% מהמחיר שתכננת ולשמור בצד את השאר).

עריכה: החיסרון באפשרות הזו הוא הבטיחות. פחות כריות ומערכות. אולי על זה אמר מי שאמר שעדיף לחיות עד גיל 50 מאשר לסחוב את החיים עד גיל 80...

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
פורסם

פיני, מחלום כזה לרוב לא נשאר הרבה, אי אפשר להנות באופן מלא מרכב ישן ועייף (במיוחד רכבים שאוהבים בכפרים).

אבל יש כמה פנינות שגם ניראות במצב תצוגה: אלפא מילאנו V6, לנציה קאפה V6 ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא בטוח שאתה צודק. מרצדס s class משנת 2000 היא זולה יחסית בגלל שכבר איבדה את כל ערכה הסגולי. מצבה המכני לא יהיה טוב יותר מרכב אחר בגילה ובהכללה אני מניח שהבעלים האופייני הגשים חלום של מרצדס עם עור ועץ, מהר מאוד הבין שזה יקר בשבילו ומעוניין להתפטר. רכבים מהרשימה שהזכרתי מקבלים ערך מסוג שונה ובדרך כלל נופלים אצל בעלים אוהבים ומביני עניין, כאלה שכיף לקנות מהם רכב.

כל קניית רכב היא סוג של הימור, רק שלדעתי זה הימור מחושב יותר למי שכבר מחפש רכב מיוחד.

• תוכן חדש...