Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניו דרייב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים רציתי להתייעץ איתכם לגבי חברת ניו דרייב.

ביררתי איתם לגבי רנו קליאו החדשה דגם 1.2 טורבו קולקשיין.

ההצעה שלהם הייתה שבמשך שלוש שנים אני אשלם כ30% מערך הרכב

ולאחר מכן יהיו לי מספר אפשרויות כמו טרייד אין, מכירה עצמאית, מכירה לחברה או להישאר עם הרכב.

אישית אני לא מכיר את השיטה הזאת והייתי שמח לשמוע ממכם תגובות האם זה כדאי ואשמח לשמוע ממכם גם פירוט על השיטה

ולא מנציגת מכירות שרק רוצה לדחוף לי..

פורסם

שיטת המימון הזאת נפוצה היום בהמון מקומות, לא רק בניו-דרייב. בחלק מהמקרים אפשר לקבל את אותו המימון גם ישירות אצל יבואן הרכב, במיוחד במקרים בהם הוא קצת לחוץ למכור רכבים מדגם מסוים.

בנוסף גם חברות הליסינג מציעות מסלולים דומים, מה שנקרא "ליסינג פרטי" או "עסקה יבשה" או "ליסינג אמריקאי" ובטח יש עוד כמה שמות ששכחתי.

שים לב שירידת ערך של רכב חדש בשלוש השנים הראשונות גבוהה יותר מ-30 אחוז ולמעשה היא לרוב יותר בסביבות ה-40 עד 50 אחוז. מה שאומר שאחרי 3 שנים אתה לא באמת יכול למכור את הרכב לחברה או לעשות עליו טרייד אין כי גם אם אתה נותן להם את הרכב, אתה עדיין חייב להם כסף. בדרך כלל בעסקאות כאלו משלמים קצת יותר במהלך ה-3 שנים, כדי להגיע למצב שיש לך "בשר" לטרייד אין בסוף התקופה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על פניו לפי מה שהנציגה אמרה זה נשמע משתלם..(עד כמה שאפשר להגיד על קניית רכב משתלם.)

לשלם 1135 בחודש ל36 חודשים מה שאומר ששילמתי על הרכב כ40000+- ב3 שנים ולאחר מכן למכור אותו באיזור ה65+-, לא?

כדאי לעשות את זה? או שעדיף פשוט לקנות רכב יד שנייה בתקציב של 50 אלף?

העסקה הזאת סוג של נותנת לי אופציה לקבל רכב חדש וטוב יותר ממה שאני יכול להרשות לעצמי בקנית רכב מיד 2 אך השאלה האם זה משתלם בסופו של דבר?

מה עדיף?

פורסם

לא ציינת באיזה רכב מדובר, וזה חשוב מאוד להבנת העסקה.

אם נניח שמדובר במאזדה 3 או טויוטה קורולה או יונדאי (לפי המחיר כמשומשת בת 3), אז לא. יוצא ששילמת 40 אלף ₪ בתשלומים + 65 אלף ₪ עם מכירת הרכב = 105 אלף ₪ בסך הכל. כלומר בסיום העסקה אתה חיב לניו-דרייב עוד כמעט 25 אלף ₪ נוספים!!

אם מדובר במאזדה 2 או יונדאי i20 אז זה כבר יותר הגיוני, וזה אומר שאחרי 3 שנים אתה מוכר את הרכב ונשאר בלי כלום ביד. בעצם עשית עסקת השכרה ארוכת טווח כאשר שילמת רק את ירידת הערך החודשית של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש בעסקה זאת סיכון - כי אם הקליאו תהיה שווה פחות מ-65000 ש"ח בתום 3 שנים (ודי הגיוני שכך יהיה) תצטרך להשלים את ההפרש מכיסך.

לעומת זאת בעיסקת ליסינג פרטי קלאסית אתה מחזיר את הרכב ולא משלם כלום. הסיכון במקרה זה הוא על חברת הליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כתבתי. רנו קליאו 1.2 טורבו דגם קולקשיין.

מצטער אם אני קצת חופר לכם אני פשוט אף פעם לא שמעתי על השיטות האלה של המכירה, וחשוב לי להבין איך זה פועל, מה אני מפסיד ומה אני מרוויח ואיפה הקאצ ומאיפה החברות האלה בעצם עושות את הכסף אם זה ככ משתלם לקונה(כמו שהנציגה הציגה לי את זה..) אשמח אם מישהו יסביר לי את זה או יפנה אותי למקום שמסבירים את זה באופן ברור.

מבחינה כלכלית, האם עדיף לקנות רכב יד שניה דוגמאת סיאט איביזה או I20 ב50-60 אלף כשאני פשוט יודע מה אני נותן ומה אקבל בעוד כמה שנים. או ללכת על רכב חדש בסוג כזה של עסקה?

פורסם

נתנאל,

אצלנו בירושלים פתחו סניף של ניו דרייב שההצעות שלהם נשמעות מאוד אטרקטיביות. כאשר ניגשתי אליהם על הנייר ההצעה הייתה אחרת לגמרי, ירידות ערך מטורפות ועוד הרכב בליסינג ז"א שיש לו ירידת ערך נוספת ובסוף ששאלתי את חבר שלי בעבודה הוא אמר לי לא להתקרב אליהם מכיוון שחצי מהדברים שהם מבטיחים הם לא מקיימים למרות שהם רשומים בחוזה הם מוצאים פירצות בכדי לדפוק את הלקוח. גם אם תכנס לאתר שלהם אתה תבין עד כמה הם לא שווים, אין כלום באתר, אין חוות דעת נורמליות עליהם, אין פירוט של רכבים, אין פירוט של כלום, זלזול מוחלט. וגם לפחות בסניף בירושלים הם מעורבים עם כל העולם התחתון.

אם תלך ליבואן הרשמי של הרכב תקבל הצעות לא פחות טובות עם מקדמה כמעט אפסית ועוד הרכב יהיה רשום על שמך ולא תהיה לך ירידת ערך של רכב שהגיע מליסינג.

ואני אתן לך דוגמא:

כאשר קראתי על ניו דרייב בלי לחשוב פעמיים רצתי אליהם עם כרטיס אשראי מוכן רק תעבירו אותו ותנו לי רכב. ישבתי איתם עם החוזה , אמרתי להם שאני מעוניין בפורד פיאסטה 2014 ידנית דגם ambient. נתנו לי הצעה שבשכלול הכולל ריביות וכל השטויות האלה יצא לי לשלם על הרכב נטו 79 אלף בקירוב.

ולאחר 3 שנים הרכב יהיה שווה פחות מחצי מהמחיר שלו ומבחינת מחירון וירידת ערך זה לא שווה.

הלכתי לדלק מוטורס שהוא היבואן הרשמי של פורד ומאזדה, ישבתי איתם על חוזה, הם אמרו לי שאפשר לקחת הלוואה על כל הסכום דרך לאומי קארד, הם מוציאים לי כרטיס אשראי חדש שדרכו מוחזרת ההלוואה, סה"כ נתתי להם מקדמה של 7000 ש"ח והחזר של 2000 כל חודש, ועם כל ההחזרות כולל ריביות {ששואפות כמעט ל-0} ההחזר הסופי נטו הוא 73 אלף שזה 6 אלף פחות מניו דרייב. וגם לקחתי דרכם טיפולים שנתיים ב-4000 ש"ח שכוללים טיפול 15 אלף או שנתיים {כל שנה למשך 3 שנים}, החלפת ברקסים ומצבר כל שנה {במידה וצריך כמובן}, החלפות של דברים קטנים כמו מגבים, נורות וכו' וכו' {כל שנה}. בסופו של דבר יצאתי משם עם 77 אלף שזה כבר פחות מניו דרייב, עם רכב על שמי וככה אין ירידת ערך שהיא גדולה יחסית על זה שהרכב מליסינג, טיפולים שנתיים ורכב מעולה לדעתי.

אם ההצעה נשמעת לך טובה מדי, כנראה שהיא לא אמיתית. תתרחק!!!

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לאחר ההודעה הזאת אין ספק שמניו דרייב כבר התרחקתי.

אבל השאלה שלי היא כזאת, האם בדלק מוטורס או כל יבואן רשמי אחר יש אפשרות לעשות טרייד אין על הרכב או להחזיר את הרכב לחברה? כמו באופציות שהציעה לי ניו דרייב.

או שקניית רכב מיבואן רשמי זה קניית רכב ב100 אלף ש"ח פשוט בפריסה ארוכה של תשלומים?

פורסם

אין אפשרות להחזיר את הרכב ליבואן. הכוונה שלי הייתה להתרחק מניו דרייב.

יש מספיק חברות ליסינג כמו AVIS או לובינסקי טרייד/פריים ליס שמוכנים לעשות עסקה שהרכב רשום על שמך ולקנות אותו ממך במחיר מחירון לאחר 3 שנים.

כנס לאתר שלהם, תקרא קצת, תבין איזה רכב אתה רוצה בדיוק {אלא אם כן אתה נעול על רנו קליאו}, תבין את האפשרויות שעומדות לרשותך, תראה מה הכי כדאי לך. הכי חשוב אל תמהר לקנות רכב, תתייעץ הרבה ותחפור יותר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...