Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב.מ.וו E39 / E46

Dust
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום הנכבדים שלום!

אני בן 27, נשואי בלי ילדים.

היום אני מתנייד בסקודה אוקטביה 2.0 FSI 2007 עם קלומטר' נכבד 227000, תמיד הייתי חובב מושבע של המותג ב.מ.וו.

בזמן האחרון הבאג להחליף את הסקודה המוכרת בב.מ.וו פשוט לא עוזב אותי, סדרה 5 או 3 משנת 2003 בערך.

המנועים בהם אני מעוניין הם M56/M54 כלומר 2.5 או 3.0 ליטר. (צריכת דלק שאני משער באזור ה- 1:7.5 )

יש לי ידע תכני וחלק מהדברים אני יכול לעשות לבד.

השאלה היא בעצם האם בן תמותה יכול להחזיק אחד מהרכבים הנ"ל? (חלום ילדות)

כמה עולה החזקה של הרכבים הנ"ל?

טיפולים? מחלות ידועות?

כל דבר שאתם חושבים שיכול לתרום,יתקבל בברכה.

קראתי הרבה בפורומים בחו"ל אבל עדיין הרבה שאלות פתוחות.

תודה רבה לכולם,

וסליחה על החפירה.

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם

חברים אין פה אף אחד עם נסיון ברכבים הנ"ל?

איפה כל המומחים לבימרים?

פורסם

חפש משתמש בשם אושרי, הוא מכיר את הנושא לעומק.

עדיף שתשאל בפורום ב.מ.וו. (http://www.autosport.co.il/viewforum.php?f=34) בנושאים ספציפיים אלה אך בכל מקרה בארץ מניסיוני (הדומה עם גרמניות מקבילות) מספר נקודות.

-לאדם מן הישוב אפשרי להחזיק רכב כזה אך זכור כי אתה זקוק לרזרבה בצד, תקלות רציניות אינן זולות לתיקון. (לא אומר שייקרו אך אם הן מופיעות הן אינן זולות)

-למעט טיפול קטן רצוי כי בשאר תטפל במוסך עקב הציוד הנדרש (סקנר) והניסיון. אם אתה כבר עתה חושב כיצד לחסוך בהוצאות החזקה אז אתה כבר לא מתחיל טוב.

-רכבים כגון אלה יש לרכוש אך ורק יד ראשונה (או אם ממש אין ברירה אז שנייה) ולא להתפשר, אין הרבה רכבים כאלה למכירה בשוטף ותצטרך לא מעט סבלנות למצוא את מה שאתה רוצה אך זכור כי רכישת רכב שלא תוחזק בהתאם תעלה לך בתיקונים. מהניסיון שלי, אני מחזיק שתי C240 בנות 15, אחת יד ראשונה שטופלה היטב עם עלות תיקונים מגוחכת (באלפייה לשנה) והשנייה יד חמישית טחונה שעלתה הרבה מאוד בתיקונים.

תהנה, עם קצת מאמץ תוכל לההנות מרכב שיתן לך הרבה יותר ממשפחטומטית משומשת במחיר דומה.

פורסם

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1093877-E46-common-problems

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=896234

2 הלינקים שצירפתי מסכמים בצורה מצויינת את המחלות של הרכבים האלה.

הרכב הקודם שלי היה 325 שנת 2002 עם M PACKAGE אבל אני לא רוצה להכנס לעניין האחזקה שלה כי אני לא אינדיקציה אמיתית (אני גר במדינה עם נסועה נמוכה משמעותית מזו הממוצעת בישראל, הרכבים פה שמורים הרבה יותר והתחזוקה זולה משמעותית).

ככלל אומר לך שהמנוע כשלעצמו מאוד חסון וכל עוד מקפידים על נוזלים ופילטרים איכותיים ובתדירות החלפה התואמת את דרישות היצרן הוא לא נקודת החולשה.

מערכת הקירור של הרכב הינה רגישה ורצוי לרענן את מכלוליה אחת לכמה שנים, הבוקסות של המתלים הקדמיים מתבלות מהר מאוד (front control arm bushings), צריך גם לבדוק מצב הבוקסות והברגים שמחזיקים את כל הסרן האחורי עם הדיפרנציאל וכו'.

החדשות הטובות הן שהאינטרנט גדוש בחלקים מקוריים\משופרים לרכבים האלה ועם קצת סבלנות ניתן לתחזק את הרכבים האלה בעלויות סבירות בלי לפשוט את הרגל, פשוט לתחזק את הרכב בתחזוקה מונעת על ידי הזמנת החלקים מחו"ל והכנסת הרכב למוסך כאשר כל החלקים הגיעו במקום לתחזק תחזוקת שבר שתעלה מאוד יקר (רכישת החלקים בארץ כי אין ברירה) או שתאלץ להשבית את הרכב תקופה (עד שיגיעו החלקים).

ובכל אופן- כיף של רכב, לא להתפשר ולקחת בטעות מנוע 4 צילינדרים, אך ורק 6 טורי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

הנני מחזיק 330I,

אז כמו שאמר עידן מערכת קירור רגישה כנ"ל גם הבוקסות,דבר נוסף הוא E46 וגם הE39 במנועי ה6 נוטות לפתח נזילות בתדירות גבוהה עקב עבודת המנוע בטמפ' גבוהה מאוד ושימוש בחומרי צנרת שלא עומדים בחום הרב ונוטים להתייבש ולהסדק.(מישהו שם הוצא להורג בבוואריה על הפדיחה הזאת אני מקווה),

לגבי טיפולים ואחזקה,

לא נורא יקר אם אתה רגיל לגרמניות,ניתן להזמין מחו"ל חלקים חלפיים באיכות מעולה לחסוך בעלויות,

אני באופן אישי מטפל אצל יוצא קמור אשר נותן לי מחירים מאוד נוחים,לעומת המחירים המונפצים של "ציקי אורן" .

צריכת הדלק תלויה אך ורק באופן הנהיגה שלך,היא יכולה להיות בין "אאוץ!" "לדווקא לא נורא". אני כרגע עומד עם 70 אחוז בין עירוני על 11.1 ליטר ל100 קילומטר.

כן ודבר אחרון,יש מצב שאני מוכר.

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

פורסם

חברים תודה רבה לכולם.

nimnim אם תרצה למכור, אני השמח לדעת על כך, אם זה יהיה אקטואלי.

בלינקים שצירפתם יש הרבה מידע, תודה.

כל מי שחושב שיש לו עוד יכולת לתרום אני השמח.

המשך יום נעים.

פורסם

נזילות מצנרות, נזילות שמן בלתי נגמרות, מערכת קירור קורסת. אחט המחלות הידועות של ,bmw.

ממליץ לך לשאול שאלות בפורוםbmw באוטוספורט. אמנם פחות אנשים מפה אבל יותר ידע ספציפי.

קח בחשבון שלמצוא /e46 חזקה ושמורה זו משימה מאוד קשה. הרוב עם הרבה מאוד בעלים שחסכו במשך השנים בתחזוקה.

הרכבים האלו עולים יותר בתחזוקה ו הרבה יותר בביטוח.

סדרה 5 זו בהמה. גם תעלה יותר בתחזוקה, גם הרבה יותר תקלות אלקטרוניקה ולדעתי גדולה מידי בשביל להנות ממנה על הכביש.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

אפולו השרשור,

אחרי שעשינו לך ״שחור״ עם כל המחלות, החדשות הטובות הן שאם תקנה רכב ותעשה לו יישור קו שמטפל בנקודות התורפה- יהיה לך שקט להרבה זמן.

זה מאוד פשוט:

דרך האינטרנט תזמין משאבת מים וטרמוסטט חדשים, תזמין בוקסות לזרועות והמתן שהם יגיעו.

ברגע שיגיעו הכנס הרכב ליישור קו, תחליף את הטרמוסטט ומשאבת המים כולל רצועות חדשות, תבקש מהמכונאי לבדוק את מצב המותחנים ומצב הרדיאטור וצינורות הקירור, אם ישנם כאלה בלויים תחליף אותם.

תחליף את הבוקסות הישנות בחדשות שרכשת, תחליף נוזלים- שמן, נוזל קירור ונוזל בלמים, שים הכל חדש רענן ועל פי המלצות היצרן (יש נוזל קירור מקורי של ב.מ.וו ושמן של castrol או Mobil1).

כמובן החלף פילטרים ובדוק מצב פלאגים, בקש שיבדקו נזילות ויתקנו במידת הצורך.

אחרי זה יהיה לך ראש שקט להרבה הרבה זמן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

באמת עשיתם קצת שחור, אבל אני מאמין שהכל יהיה בסדר.

בכל מקרה תודה גדולה לכולם!

עוד שאלה, ראיתי רכבים משנת 2004 בודי E60 אותו מנוע 3.0 בנזין,

למרות שגם קיים דיזל שקצת מפחיד אותי כי הוא די נדיר במחוזותינו.

השאלה היא האם שווה לפזול לכיוון בכלל? האם אותם מחלות תוקנו בבודי החדש?

כמובן שנוספה מערכת Idrive, איך היא אמינה?

שוב תודה לכולם!

• תוכן חדש...