Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת מקווה שסיפורי הקטסטרופות הללו של מנועים וגירים חדשים יחסית, עם עלות תיקון כזו מסיבית, הם איזה צובר של צירופי מקרים ולא תופעה מאפיינת של המוצרים החדשים של היצרן הזה, שאז שום דבר פחות מחראקירי, גם אם מטאפורי, של בעל הבית וראשי מהנדסיו לא יתקבל. ומה דלק, מה נעליים, למה במכוניות אחרות אין דברים כאלו, מה זה הסיפורים האלו. פשוט חוצפה השידול הזה של אנשים נבונים להוציא סכומי עתק על אוטו חדש עם תדמית של איכות ואמינות ותוך תקופה קצרה יחסית להתחיל לספר לו סיפורים שהדלק מחורבן וזו הסיבה שהמנוע הכמעט חדש שלו מונח כפגר מפורק על ריצפת המוסך. וגילוי מתבקש, אני נוהג על אוטו מהתוצרת הזו כבר 14 שנה, עם כמעט 200 K ק"מ, ולא חזיתי שמץ מהזוועות הללו שכותבים עליהן כאן.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שצ'מפיון מוטורס נכנסה לקטסטרופה הזאת שלא מרצונה - הריי מה הם אשמים שהיצרן מייצר מנועים וגירים אוטומטיים תקולים?

יכול להיות שהיצרן לא מוכן להשתתף בהחלפת המנוע, ולכן היבואן לא יכול להחליף מנועים בלי סוף על חשבונו, כי אז יפשוט רגל.

כל הבעיות התחילו מאז זניחת מנועי ה- 1.6 105 כ"ס וגירי הטיפרטוניק 6 הילוכים - עד אז היה שקט. מה שכן, מיצרן שפועליו ומוצריו נחשבים "איכותיים" לא הייתי מצפה לפשלות בסדר גודל כזה שנמשכות שנים.

פורסם

אני בכנות לא מצליח להבין איך אנשים מוכנים לקנות את התוצרת שלהם כל עוד האחריות היא שנתיים ובשנה השלישית בסגנון "נעשה לך טובה, תשלם חלק". זה פשוט לא מספיק.

באנגליה אפשר לקנות סקודה עם אחריות מורחבת עד 5 שנים נדמה לי, בתוספת תשלום. ולא תוספת בשמיים.

ולמה דלק מוטורס יכולים לתת 3 שנים אחריות לכל המותגים שלהם, כולל BMW שכל זמן שהיו אצל קמור נתנו רק שנתיים כי כך היצרן נותן? אותו כנ"ל פורד, אחריות היצרן שנתיים.

דווקא היום, כשהעלות של רכב היא בשמיים, והטכנולוגיות מורכבות מאוד, ראוי לדרוש ולקבל יותר מזה. מציע לכל בעלי רכב של הקונצרן כאן מהפורום לכתוב מכתב, עם חתימות ומספרי רישוי, בו אתם מצהירים שלאור ריבוי התקלות לעולם לא תרכשו רכב של היצרן הזה אם הם לא יתחילו לתת 3 שנים אחריות.

אולי זה יצליח. אחריות לשלוש שנים היא מינימום הכרחי במציאות הישראלית. זה צריך להיות הסטנדרט.

נכון שזה לא יעזור לפותח השרשור, אבל לדעתי זה יפתור את רוב המקרים, מהסיבה שאחריות השנה השלישית היא לרוב מטעם היבואן. לכן יהיה לו האינטרס הישיר לבצע את מירב התיקונים לרכב שנמצא באחריות היצרן עוד בטרם הם הופכים לכשלים מהותיים בשנה השלישית והרביעית, ולו רק כדי להימנע ממצב שבו הוא יאלץ לכסות הכל בלי השתתפות היצרן. בניגוד למצב היום שבו כשל כזה גורם ללקוח לחזור ולשלם הון לא קטן על תיקון של בעיות, שאומנם אף אחד לא יודה בזה בפומבי, נבעו מכשלים בתכנון.

פורסם
אני חושב שצ'מפיון מוטורס נכנסה לקטסטרופה הזאת שלא מרצונה - הריי מה הם אשמים שהיצרן מייצר מנועים וגירים אוטומטיים תקולים?

יכול להיות שהיצרן לא מוכן להשתתף בהחלפת המנוע, ולכן היבואן לא יכול להחליף מנועים בלי סוף על חשבונו, כי אז יפשוט רגל.

כל הבעיות התחילו מאז זניחת מנועי ה- 1.6 105 כ"ס וגירי הטיפרטוניק 6 הילוכים - עד אז היה שקט. מה שכן, מיצרן שפועליו ומוצריו נחשבים "איכותיים" לא הייתי מצפה לפשלות בסדר גודל כזה שנמשכות שנים.

אני מסכים איתך אבל באופן חלקי כי הם כל הזמן מנסים לשפר ולשכלל בעיקר מתוך מגמה להפחית את צריכת הדלק וזיהום האוויר. היצרניות היפניות תמיד מחכות שהארופאיות ינסו ויעיזו ורק אחרי כמה שנים טובות הם מאמצים את השכלולים אחרי שעברו את כל מחלות הילדות. זאת לא חוכמה ולקידמה יש מחיר. ויש כנראה דברים שרק במבחן המציאות שאפשר לגלות כשמיליוני מכוניות נוסעות על כבישים שונים בתנאי אקלים שונים, מה שאי אפשר כנראה לגלות בכל הניסויים שעושים בתנאי מעבדה. עובדה שכמעט כל יום שומעים על יצרן אחר שמכריז ריקול על משהו. פעם ריקול היה נחשב לקטסטרופה. היום זה מקובל לטובת שיפור המוצר.

פורסם

אני סוף סוף תוקן המנוע והרכב נוסע ,האם אתם מציעים איזה טיפול מיוחד ,הרצה למנוע עכשיו ?

פורסם

שמח לשמוע שהרכב שוב נוסע !

לגבי הרצה - הבחור לא קיבל תידרוך במוסך? מה עם חיזוק ראש מנוע ?

אפשר לקבל פרטים על התיקון ? מה העלויות? ואיכן בוצע?

אני חושב שזה ה TSI 1.4 היחיד ששמעתי שתיקנו ולא החליפו מנוע קומפלט.

פורסם
אני סוף סוף תוקן המנוע והרכב נוסע ,האם אתם מציעים איזה טיפול מיוחד ,הרצה למנוע עכשיו ?

תיקח את הרכב לבדיקה מקיפה אצל רון - נראה שכולם כאן ממליצים עליו - לראות עם יש ריג'קטים על עבודת מוסך היבואן.

ואחרי זה תמכור את הרכב הזה עם גילוי נאות.

נראה לי שרק משנת 2012 הם התחילו לייצב את המנועים והגירים שלהם - כל מה שהגיע לפני זה היה פשוט להשתמש בלקוחות שלהם כשפני נסיונות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אישית הייתי לפני קניית שירוקו עם המנועים של 160 כ"ס ושללתי כל אפשרות קניה של הרכב הנ"ל בגלל הבעיות האלו.

חבר בעל אותו רכב כבר הספיק להחליף מנעול ותיקון גיר. זה מדכא, רכב כ"כ יפה שממש רציתי.

הקטע ש VW לא עושה ריקול על הדבר הזה מרתיח אותי

Opel Adam S 2017

פורסם
76000 ק"מ ,טיפולים בוצעו בזמן ,יכול להיות איכות הדלק אשמה ?

איכות הדלק מעולם לא השפיע על הרכבים והמשאיות שהיו ברשותי ברמה של החלפת מנוע.

האם איכות הדלק משפיעה גם על הסוויפט שבסימלון?

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...