Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפורים , בטיחות והארות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי יהודה, ביקשת את זה, אני חייב לחזור על עצמי שוב:

אני לא ראיתי פה מישהו שלא מסכים למה שאמרת במשפט האחרון. כולם טוענים שלנהג הממוצע שצריך כמה שיותר ביטחון, יש לשים את הגלגלים מאחורה.

מה שכן ניסינו לעשות זה לפתח דיון על סטאפים שונים למצבי נהיגה שונים, אבל זה ככל הנראה התבטל כי:

1) מי שיודע יודע, ומי שלא לא שואל פה כלום, אז אין על מה לענות

2) אתה כל הזמן תוקע משפטים שמצריכים חזרה על דברים שכבר נאמרו

יום טוב

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחברי הפורום שפנו אלי באימיילים בנושא, אני מצ"ב קישור לחלק מהמקורות וההארות עליהם הסתמכתי, בנוסף להארות הברורות והסתיגויות שציינתי בפורום זה.

יש מקרים בהם מיקום מנוע אמצעי,אחורי ומערכות בלימה מתקדמות המותקנות ברכבים אלו (אין התיחסות במסקנות\ציטטות שהוצגו בדיון הזה), מצריכות התיחסות מיוחדת ולכן "כלל האצבע " של זוג צמיגים חדשים על הציר האחורי הוא לא מבוסס ובמקרים כאלו יש להתיחס ענינית בהתאם - בצורה פרטנית ולערוך או להציג מחקרים המתיחסים למערכות אלו.

והנה הקישורים:

*ל"כללי אצבע" (חלקי) שנקבעו ע"י אנשי מקצוע בישראל.

(ראה קישור נוסף לצוות המקצועי שהכין את הכללים)

www.carinfocus.com/tyrelaw55.htm

*לצוות המקצועי שהכין את הכללים ומבוססים על ניסוי, ניתוח ומחקרים והמיועדים לללימודי הסמכה בתחום.

www.carinfocus.com/tyrelaw33.htm

פורסם

לכבוד

יהודה

1.נראה לי שעל פניו...שאתה יהודה(אתה עיתונאי?)מתעלם בכוונה-מאיזה שהיא סיבה...

מהערותיו של הקוסם (magician), שלא ב - 100% מהמקרים יש להעדיף את הגישה

של התקנת הצמיגים החדשים על הציר האחורי!

2.גם מהקישורים שהצגת (וקראתי את רובם),ברור שישנם מצבים,שאין להרכיב את הצמיגים

על הציר האחורי, ויש התיחסות.

לדוגמא, במאמר מאת חברת "פירלי" ,שאתה צירפת את הקישור:

http://www.pirelli.co.uk/en GB/tyres/car suv/utility services/tech/tech4 gb.jhtml

note:

There are cartain circumstances where the principle of New Tyres to the rear does not or may not apply. for example:

*where the front and rear tyre sizes are different

*where the two new tyeres are of a lower speed rating

*where the characteristic rear concave wear pattern has developed to an extent that moving rear tyres to the front would affect the stability of the car.

*where the PZero System(directional tyre at the front, asymmetric at the rear) is adopted.

*with certain four wheel drive veicles where it wouled result in significant differences in tread depth

3. לזה בדיוק התכוון ה קוסם !

שיש גם מצבים שאין להרכיב צמיגים חדשים על הציר האחורי .

ואף כתב מס' פעמים שכוונתו להבהיר, ועשה זאת ונימק, שאין לקבל את התפיסה המוחלטת בהתקנת צמיגים חדשים , על הציר האחורי מסיבות כאלו ואחרות.

4.אתה בחרת להתעלם מהם בצורה מוחלטת, והמשכת לנסות להוכיח, עד כמה הקוסם טועה!

5. אני אישית השכלתי מהמידע, והדעות שהובאו במסגרת הדיון.

6.לא ברור לי, וכנראה גם לאחרים , מדוע בחרת להציג צד אחד של "המטבע", מה שהבנתי, וכנראה גם אחרים, שיש לך (יהודה) מטרה אחת, והיא: להוכיח כמה הקוסם טועה!

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

שלום

אגיב עוד פעם מכיון שחיבים לתת תשובה לאילן פ.

אילן פ. כתב:

"גם מהקישורים שהצגת (וקראתי את רובם),ברור שישנם מצבים,שאין להרכיב את הצמיגים

על הציר האחורי, ויש התיחסות.לדוגמא, במאמר מאת חברת "פירלי" ,שאתה צירפת את הקישור"

לכל כלל יש יוצאים מהכלל אבל הקוסם התנגד בהודעתו הראשונה לכלל עצמו ( כלומר התנגד לגלגלים הטובים יותר מאחורה) . עם התקדמות הויכוח הוא התחיל לרכך את טעותו ולהודות חלקית , אבל עליו להגיד בבירור מה הכלל הנכון ( יחד עם יוצאים מהכלל) ולא לנסות לערפל ולטשטש.

ובקשר ליוצאים מהכלל:

האם אין זה מביש שמומחה כמו הקוסם יתאר יוצא מהכלל שהוא בעצם מצב לא חוקי - נהג שנוסע עם צמיגים שונים בין הקדמים ואחורים:

הקוסם ציטט:"The front and rear tyre sizes are different ".

נראה לי שרק 1 מתוך 5 יוצאים מהכלל שהקוסם ציטט הוא רלבנטי לנו- רכב 4X4 .

אילן פ. כתב:

"לא ברור לי, וכנראה גם לאחרים , מדוע בחרת להציג צד אחד של "המטבע

חבל שלא הצלחתי לשכנע את כל המשתתפים . היצגתי הרבה סימוכין, ובכולם לינק להגיע למקור כדי שניתן יהיה בקלות לראות את כל המידע ולא רק צד אחד של המטבע. תמיד צריך לכתוב ברור ולא חד צדדית. אם עדיין נראה לך שהסתרתי מידע או שלא התיחסתי למידע אודה לך אם תראה לי איפה.

אילן פ. כתב:

" מה שהבנתי, וכנראה גם אחרים, שיש לך (יהודה) מטרה אחת, והיא: להוכיח כמה הקוסם טועה"

זה נושא בטיחותי וקשה להשלים עם קביעה לא נכונה , במיוחד של מומחה - הקוסם. אבל הוא לא רוצה להודות בטעותו ואין מה לעשות. בתחילת הויכוח ידעתי כללית שהצמיגים הטובים יותר יורכבו אחורה, אבל רק כשראיתי שהקוסם שולל את זה בהודעתו הראשונה הופתעתי והתחלתי לחקור את הנושא. חבל שהתרשמת כך אבל אני מקווה לפחות שאתה מסכים ש:

1. שהקוסם בהודעתו הראשונה שולל שהצמיגים הטובים יותר יורכבו אחורה

2. שזו בעיה בטיחותית

3. שבהמשך הויכוח חלק מחברי הפורום הסכימו שלנהג הממוצע עדיף לנהוג לפי הכלל הזה.

אם כך יש לי הצלחה חלקית למרות תוצאת הלואי הלא מכוונת שכאילו מטרתי היא הקוסם ולא הכלל.

יהודה

נ.ב. איני עיתונאי, אני לא מכיר את בני ברק מynet, אני פשוט חובב מכוניות.

נ.ב. שני - איך זה שאתה , אילן פ., לא מטיל שום דופי בקוסם , שהציג טעות בנושא בטיחותי ( וזה עוד מילא) ובהמשך לא מוכן לכתוב בבירור שהכלל הנכון הפוך ממה שטען בהתחלה ( וזה הרבה יותר מזיק).

האם אתה לא חד צדדי במקצת?

פורסם
שלום

אגיב עוד פעם מכיון שחיבים לתת תשובה לאילן פ.

אילן פ. כתב:

"גם מהקישורים שהצגת (וקראתי את רובם),ברור שישנם מצבים,שאין להרכיב את הצמיגים

על הציר האחורי, ויש התיחסות.לדוגמא, במאמר מאת חברת "פירלי" ,שאתה צירפת את הקישור"

לכל כלל יש יוצאים מהכלל אבל הקוסם התנגד בהודעתו הראשונה לכלל עצמו ( כלומר התנגד לגלגלים הטובים יותר מאחורה) . עם התקדמות הויכוח הוא התחיל לרכך את טעותו ולהודות חלקית , אבל עליו להגיד בבירור מה הכלל הנכון ( יחד עם יוצאים מהכלל) ולא לנסות לערפל ולטשטש.

ובקשר ליוצאים מהכלל:

האם אין זה מביש שמומחה כמו הקוסם יתאר יוצא מהכלל שהוא בעצם מצב לא חוקי - נהג שנוסע עם צמיגים שונים בין הקדמים ואחורים:

אילן פ. כתב:

"לא ברור לי, וכנראה גם לאחרים , מדוע בחרת להציג צד אחד של "המטבע

חבל שלא הצלחתי לשכנע את כל המשתתפים . היצגתי הרבה סימוכין, ובכולם לינק להגיע למקור כדי שניתן יהיה בקלות לראות את כל המידע ולא רק צד אחד של המטבע. תמיד צריך לכתוב ברור ולא חד צדדית. אם עדיין נראה לך שהסתרתי מידע או שלא התיחסתי למידע אודה לך אם תראה לי איפה.

אילן פ. כתב:

" מה שהבנתי, וכנראה גם אחרים, שיש לך (יהודה) מטרה אחת, והיא: להוכיח כמה הקוסם טועה"

זה נושא בטיחותי וקשה להשלים עם קביעה לא נכונה , במיוחד של מומחה - הקוסם. אבל הוא לא רוצה להודות בטעותו ואין מה לעשות. בתחילת הויכוח ידעתי כללית שהצמיגים הטובים יותר יורכבו אחורה, אבל רק כשראיתי שהקוסם שולל את זה בהודעתו הראשונה הופתעתי והתחלתי לחקור את הנושא. חבל שהתרשמת כך אבל אני מקווה לפחות שאתה מסכים ש:

1. שהקוסם בהודעתו הראשונה שולל שהצמיגים הטובים יותר יורכבו אחורה

2. שזו בעיה בטיחותית

3. שבהמשך הויכוח חלק מחברי הפורום הסכימו שלנהג הממוצע עדיף לנהוג לפי הכלל הזה.

אם כך יש לי הצלחה חלקית למרות תוצאת הלואי הלא מכוונת שכאילו מטרתי היא הקוסם ולא הכלל.

יהודה

נ.ב. איני עיתונאי, אני לא מכיר את בני ברק מynet, אני פשוט חובב מכוניות.

נ.ב. שני - איך זה שאתה , אילן פ., לא מטיל שום דופי בקוסם , שהציג טעות בנושא בטיחותי ( וזה עוד מילא) ובהמשך לא מוכן לכתוב בבירור שהכלל הנכון הפוך ממה שטען בהתחלה ( וזה הרבה יותר מזיק).

האם אתה לא חד צדדי במקצת?

=====================================================

שלום יהודה,

אמנם כתבתי בפורום זה, שאני לא ימשיך להגיב לגישה שלך...שאם הייתה מתקמדת בלבקש השלמות והבהרות זה היה נראה בהחלט מכובד.

אבל אולי נוכל לתקן את הנראה ל"עין כל" וזאת מהסיבה הפשוטה שבהחלט הנושא הבטיחותי הוא מעל הכל וראוי מאד להתיחס בכובד ראש - ובנושא הזה נראה לי ששנינו מסכימים.

שים לב שוב - בשום מקום בדיון שפתחתי, לא טענתי בצורה גורפת שמשנכתב ע"י בני ברק הוא טעות - זאת לא הייתה מטרת הדיון ,אלא מטרתי הייתה להציג מצבים שונים ,שהכלל הגורף שעולה מתוך הכתבה, לא נכון, וקיימים מקרים מיוחדים של מכוניות עם מנוע והנעה קדמית בחלוקת משקל ומרכז כובד שונה מהמקובל ומקרים שונים אחרים - מצבים שלא הוזכרו בכתבה וגם... בהתיחסויות הגלויות שלך להוכחת הטעות שלי...

שים לב שלפחות בשתי התיחסויות שלי לאורך התנהלות הדיון הוצגו תפיסות של אנשי מקצוע-מהנדסים עד טכנאים מהארץ שעיסוקם בתחום, המעידות על תפיסת הרכבת הצמיגים החדשים על הציר האחורי - וזאת לצורך איזון ראוי וקורקטי ובודאי חשוב מבחינת תפיסת הבטיחות והבנתה ע"י גולשי הפורום.

אתה מציג עובדות בצורה לא שקולה ולדעתי אף עוברת את כללי הפורום הזה.

עובדות שלא אני הצגתי אותם אלא הובאו כחלק ממכלול של נתונים שהיצרנים מציגים ואכן נכונות:

ציטוט:

"האם אין זה מביש שמומחה כמו הקוסם יתאר יוצא מהכלל שהוא בעצם מצב לא חוקי - נהג שנוסע עם צמיגים שונים בין הקדמים ואחורים:

אגב מצב עובדתי וחוקי גם בארץ במספר דגמים של מכוניות - לדוגמא במספר דגמי פורשה מידות הצמיגים הקדמיים שונים ממידות הצמיגים האחוריים להלן:

ק' 17\50\205

א' 17\40\255

ואוסיף בנושא הזה את שיטת "פירלי P0" של התקנת זוג צמיגים אסימטריים על ציר אחד וזוג צמיגים סימטריים על הציר השני (שונים).

אני מקווה שמטרת הבהרת נושא הבטיחות אכן היא מטרתך - כי לצערי נראה לי שצורת הכתיבה שלך היא לא מעידה על כך וצר לי מאד!!!

פורסם

בהמשך לדברים החמורים שהגולש "yehuda - k " כותב וממשיך לכתוב בהתיחסותו ללדיון שפתחתי אני מבקש להבהיר בכל לשון שלא משתמעת לשתי פנים:

1.לא מקובלת עלי הלשון הגסה והמעליבה כלפי - ללא קשר עניני לעובדות שהועלו בדיון.

2. אין לי כל בעיה באם מישהו לא מסכים להנחות שלי, ולמידע שאני מציג בפורום לטובת הכלל!

3.ניתן להעיר , ניתן להאיר וניתן להציג מסקנות שונות - גם אם הן נוגדות את דעתי.

ושוב הנה דוגמה ללשון שהנ"ל משתמש ללא כל אחיזה בעובדות:

-----------------------------------------------

ציטוט:

"האם אין זה מביש שמומחה כמו הקוסם יתאר יוצא מהכלל שהוא בעצם מצב לא חוקי - נהג שנוסע עם צמיגים שונים בין הקדמים ואחורים:

----------------------------------------------------------

על מנת להפריך מידע זה מכל וכל אני אציין בנוסף לדגמי הפורשה המיובאים לארץ ושמותקנים בהם צמיגים בגדלים שונים (לא על אותו ציר)מס' דגמים נוספים הנעים על כבישי הארץ ולהם צמיגים בגדלים שונים (לא על אותו ציר)מידות המופיעות ברשיון הרכב ובהתאם לחוקי התעבורה ורשיון היבוא:

*הונדה S2000

ק': 17\45\215

א': 17\40\245

*טויטה MR2

ק':15\55\185

א':16\45\215

*יגואר XK

ק':18\45\245

א':18\45\255

*מרצדס CLK500

ק': 17\50\205

א': 17\50\225

*שברולט קורבט

ק': 17\40\265

א': 18\35\295

*רובר MGF

ק': 15\55\185

א': 15\50\205

אלו חלק מהרכבים היותר מוכרים בישראל...

כמובן שבעולם יש עוד דגמים כמו : פרארי, TVR ,לוטוס, למבורגיני,ניסן Z350,רנו קליאו V6 ועוד- שבהם יש שוני במידות הצמיגים המותקנים על הצירים (אחורי\קדמי).

יום טוב לכולם,

מנהל אתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

עלתה לי שאלה כלכלית קטנה

faulo מנפח יתר על המידה את הגלגלים האחוריים שלו, ועוד ב3 PSI שלמים

זה כמובן יביא לבלאי גבוה שיתבטא בעיקר במרכז הגלגל.

עולה השאלה, לא יותר זול להקשיח את החלק האחורי של האוטו מאשר להחליף סטים של צמיגים כל כמה חודשים?

ד"א - 3 PSI זה יותר מ10 אחוז תוספת לחץ בגלגל,

זה לא קצת מסוכן ולא בריא?

וכשאני אומר מסוכן זה במעבר לזנב חמקמק

פורסם
עלתה לי שאלה כלכלית קטנה

faulo מנפח יתר על המידה את הגלגלים האחוריים שלו, ועוד ב3 PSI שלמים

זה כמובן יביא לבלאי גבוה שיתבטא בעיקר במרכז הגלגל.

עולה השאלה, לא יותר זול להקשיח את החלק האחורי של האוטו מאשר להחליף סטים של צמיגים כל כמה חודשים?

ד"א - 3 PSI זה יותר מ10 אחוז תוספת לחץ בגלגל,

זה לא קצת מסוכן ולא בריא?

וכשאני אומר מסוכן זה במעבר לזנב חמקמק

קודם כל הנקודה הכי חשובה. אני הייתי נוהג עם 3PSI עודפים כאשר אני הייתי הנהג היחידי על הרכב. היום, כשגם אשתי נוהגת עליו לפעמים, אני שומר על לחץ רגיל.

לגבי ההערה על הבלאי, 3PSI עודפים לא משפיעים עד כדי כך על שחיקת הצמיג. הוא עדיין יישחק הרבה אחרי הקדמיים.

להקשיח את החלק האחורי של האוטו?

זה כבר בעייתי. אתה צריך מישהו שמבין משהו בתכנון מתלים ושלדות על מנת לתפור לעצמך התנהגות כביש שונה. זה לא פשוט כמו לקנות זוג בולמים שונים (שומו שמיים) לסרן האחורי.

לגבי ההערה האחרונה, 3PSI אצלי זה קצת פחות מ-10% תוספת. האם זה מסוכן? כן, זה יכול להיות מסוכן בדיוק מהסיבה שציינת, הזנב נוטה יותר לצאת במצבים קיצוניים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ליהודה - ק

שלום

ובקשר ליוצאים מהכלל:

מוזר שאדם שאין לו שליטה על מה שהוא כותב ואין לו ידע מספיק מביא ציטטות חלקיות על מנת לנגח את הקוסם שתורם רבות לפורום מהידע שלו.

אני לא מכיר רבים שלא היו "מעיפים" פרובוקטור כזה מהפורום, אבל זו דעתי כמובן.

אני אישית מעריך מאוד את הקוסם ואין שום סיבה שלא נצהיר על זה.

אני מגנה את הלשון הגסה והלא מבוססת שלך , ולרעייה אתה מוציא דברים מהקשרם ולצורך מטרה אחת, פרובוקציה.

לא ברור לפחות לי, מה הסיבה וגם במקרה הזה לא ברור מאיפה הבאת שלא חוקי לנסוע עם שני זוגות צמיגים שונים על צירים שונים, תשובתו של הקוסם היא ברורה לחלוטין וגם לחלקינו הנושא מוכר.

אני חושב שאתה חייב התנצלות וחבל שאתה לא עושה את כמה שיותר מוקדם.

ולקוסם, אני רוצה להגיד מעל דפי הפורום, שהוא תורם רבות להרחבת הידע הטכני והמוטורי שנים, ללא שום תמורה.

lior . p

פורסם

אכן כך =\

faulo

לצערי שוב לא הבנת את כוונתי, אני באמת צריך להתחיל ללמוד לנסח נכון.... :(

אם אתה מנפח 3 PSI יותר לא תיהייה שחיקה שווה בגלגל, השחיקה תיהייה בעיקר במרכז הגלגל, ולא תיהייה שווה.

ברגע שזה קורה הגלגל מאבד את תכונותיו מהר מאוד.

אני טועה או שאני טועה?

פורסם
אכן כך =\

faulo

לצערי שוב לא הבנת את כוונתי, אני באמת צריך להתחיל ללמוד לנסח נכון.... :(

אם אתה מנפח 3 PSI יותר לא תיהייה שחיקה שווה בגלגל, השחיקה תיהייה בעיקר במרכז הגלגל, ולא תיהייה שווה.

ברגע שזה קורה הגלגל מאבד את תכונותיו מהר מאוד.

אני טועה או שאני טועה?

כנראה שגם אני לא ברור. אני טוען שהבדלי השחיקה בין 33 ל-36 PSI הם זניחים ואינם משפיעים משמעותית על אורך חיי הצמיג. מדובר כאן על תוספת לחץ אוויר שולית ולא מהותית שיוצרת הבדלי התנהגות שלדעתי באים לידי ביטוי משמעותי רק על המגבלות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום

אני מצטער שאני נאלץ להוסיף הודעה זו, בגלל התקפתו של c-lior-s ( ליאור?)

חבל שאינך קורא בתשומת לב את העובדות. עם כל ההערכה לקוסם, גם לו קורה טעות אלא שהוא פשוט לא מוכן להודות בכך.

ליאור כתב:"מוזר שאדם שאין לו שליטה על מה שהוא כותב ואין לו ידע מספיק מביא ציטטות חלקיות על מנת לנגח את הקוסם שתורם רבות לפורום מהידע שלו"

שים לב לרמת ההתבטאות שלך : אין לו שליטה, אין לא ידע, ציטטות חלקיות. אני מציב לך אתגר - תמצא אפילו דוגמא אחת להאשמות אלה. נראה אותך. אדרבא.

ואם אומרים שהקוסם טועה, זה מצדיק ירידה לרמה נמוכה כזאת?

ןבקיצור נמרץ, מה קרה פה: הקוסם לא הסכים לכלל של בני ברק שהצמיגים הטובים יותר יורכבו אחורה ( לנהג הממוצע) . ציטוט של הקוסם:"2.אם לא ברור, איני מסכים עם הקביעה שהובא ע"י בני ברק -לא בגלל דעתי הפרטית... "

רק לאחר שהבאתי ציטוטים של גופים רצינים ( ראה למעלה) הקוסם התחיל לסגת חלקית ובצורה מעורפלת הסכים שזה לא לגמרי לא נכון ואפילו ציטט ממקורות שהבאתי מספר יוצאים מהכלל.

שים לב - היוצאים מהכלל (חוץ מרכב 4X4) אינם שיכים בכלל לנושא. הקוסם שלל את הכלל של בני ברק שפנה לנהג הממוצע ובהתאם הקצה בערך 3 שורות לכל אחד מהכללים שכתב. זה נראה מביש שהקוסם משתמש בדוגמא שמתאימה לפורשה או הונדה s2000 (צמיגים בגודל שונה על אותו רכב) כשמתיחסים לנהג הממוצע. זאת רמה של ויכוח?

חבל שלא שמת לב ששמרתי על שפה נקיה והקוסם לא הואשם בשום דבר פרט לטעות שלו.

אם היה פה רצון לתקוף אותו אפשר היה למשל לתקן לו שגיאות בעברית, אבל המטרה היא פשוט להפריך את טעותו.

ולמה לא תפנה לקוסם בתור חבר לחבר ותסביר לו בעדינות שעליו להכיר בטעותו. זה מאוד פשוט.

אני לא מומחה וזו הסיבה שאני מצטט מגופים רצינים ואמינים . הקוסם , לעומת זאת הוא מומחה, ולכן עליו להקפיד יותר מאחרים לא להדביק למישהו טעות שהיא בכלל לא טעות.

אני מחכה שתמצא אפילו דוגמא אחת לכל מה שהדבקת לי

יהודה

פורסם

אני אגיד לך מה אתה עשית,

הרסת שרשור מצויין בגלל איזה קטע אישי עם הקוסם.

אז עם כבר הרסת נפנה לטענה שלך

בני ברק אמר: לא משנה מי, מה או איפה, תמיד גלגלים חדשים מאחורה

קוסם אמר לא. כלומר לא תמיד, ודיברנו על הדוגמאות - הנכונות.

מה הבעיה פה?

פורסם

יהודה,

נראה לי שמשהו לא בסדר בהבנה שלך !!

דוגמא:

זה נראה מביש שהקוסם משתמש בדוגמא שמתאימה לפורשה או הונדה s2000 (צמיגים בגודל שונה על אותו רכב) כשמתיחסים לנהג הממוצע. זאת רמה של ויכוח?

שכחת מה שכתבת???

על איזה מצב לא חוקי אתה מדבר?

הקוסם כתב על הונדה, פורשה, מרצדס, טויוטה, MGF, יגואר, שברולט קורבט - לא ברור לך ?!...

בכולם הגודל השונה בין גדלי הצמיגים מאחורה לעומת קדימה - חוקי, אבל אתה הצגת שמצב זה

אינו חוקי.

אתה אומן בעיוותים!

כולם מעירים לך, מסבירים לך הלוך וחזור ואתה בשלך!

אין מילה אחרת מאשר - פרובוקטור!!!

האמת היא שחבל בכלל שהתייחסתי לתגובתך שאין לה כל אחיזה במציאות.

כולם ניסו להסביר לך "בעדינות", אבל אתה בשלך.:mm_nah: :mm_nah: :mm_nah:

lior . p

פורסם

שלום

sento כתב:

"בני ברק אמר: לא משנה מי, מה או איפה, תמיד גלגלים חדשים מאחורה

קוסם אמר לא. כלומר לא תמיד, ודיברנו על הדוגמאות - הנכונות."

1. לגבי הכלל:

ואני נאלץ לחזור על דברים פשוטים. ציטוט של הקוסם: " 2.אם לא ברור, איני מסכים עם הקביעה שהובא ע"י בני ברק -לא בגלל דעתי הפרטית... "

כלומר הקוסם פשוט שלל את הכלל של בני ברק, ללא הסתיגויות. וזאת כמובן טעות. (וזה לא אני קובע, אלא הרבה גופים שצוטטו על ידי בשרשור זה).

2. לגבי היוצאים מהכלל:

ציטוט עצמי: "רק לאחר שהבאתי ציטוטים של גופים רצינים ( ראה למעלה) הקוסם התחיל לסגת חלקית ובצורה מעורפלת הסכים שזה לא לגמרי לא נכון ואפילו ציטט ממקורות שהבאתי מספר יוצאים מהכלל. "

כלומר היית אמור לכתוב: בני ברק אמר תמיד גלגלים חדשים מאחורה, והקוסם השיב פשוט לא. ולכן על הקוסם להודות בטעותו. פשוט?

בגלל כל הכתיבה המרובה על היוצאים מהכלל , גם אני אתיחס לזה.

sento כתב: "קוסם אמר לא. כלומר לא תמיד, ודיברנו על הדוגמאות - הנכונות."

לרוב הכללים, בכל תחום, יש יוצאים מהכלל. לפי מה שאתה כותב , אם יש דוגמאות נכונות ( כלומר יוצאים מהכלל) , יוצא שהכלל לא נכון. נשמע לך הגיוני?

ניקח לדוגמא את היוצא מהכלל של צמיגים שונים בין הציר בקדמי ובין הציר האחורי. בהתחלה חשבתי שהקוסם מתכוון לנהג שבאופן לא חוקי מרכיב צמיגים שונים על רכב שאמור להיות עם צמיגים בגודל אחיד. אח"כ התברר שהקוסם התכוון לרכב כמו פורשה או הונדה אס200 שבו הצמיגים מורכבים כך מראש. בשני המקרים השימוש של הקוסם ביוצא מהכלל הזה הוא מביש- או שזה לא חוקי או שזה לא רלבנטי לכלל שמתיחס לנהג הממוצע.

ליאור כתב שוב תגובה עם כינויי גנאי , אבל לא עמד באתגר שהיצבתי בפניו- למצוא דוגמא שתוכיח את נכונות הכינויים האלה. אם חבר בפורום רוצה לרדת לרמה כל כך נמוכה, זה נראה לי בעיה שלו, ושום הסבר הגיוני לא יעזור לו.

לסיום אני קורא לחברי הפורום לזכור שאנו לא שבט כושי שבו קודם כל מגינים על בן השבט הטועה, אלא אנו שואפים להבהיר ולטפל נכון בנושאים הקשורים למכוניות, ובודאי בנושא בטיחותי.

יהודה

• תוכן חדש...