Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפורים , בטיחות והארות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חשוב שתהיה תשובה ברורה ונראה לי שבציטוט ממישלן התשובה ברורה והיא הקובעת - כלומר אחורה. מישלן מתיחסים למצב של זוג צמיגים חדש וזוג צמיגים עם חצי מה"בשר"

"about half-tread remaining on the rear tires"

. והמקרה הקובע שלהם הוא נהיגה בכביש רטוב.

לעומת זאת הקוסם כותב כדי לנמק דעתו שהצמיגים הטובים קדימה אפילו בכביש רטוב:

"4.בהמשך תתאר לעצמך מצב בלימה בזמן שהכביש רטוב -( מנוע קדמי והנעה קדמית) שהצמיגים הקדמיים לא תקינים בהתחשב בעובדה (המדעית) שכ80% מכוח הבלימה מופעל עליהם... " וזה בפירוש סתירה למה שכותבים מישלן.

להבנתי הקוסם פשוט טעה ומנסה לברבר כדי לערפל את טעותו. חבל כי השאלה מאוד חשובה.

מישלן כתבו את זה למצב שבו הכביש רטוב והצמיגים מאחור חצי שחוקים. הם ציינו שיש סכנה מסוימת בבלימה גם בקו ישר. הקוסם צודק במה שאמר כי רוב כוח הבלימה הוא על הקדמיים - איפה יש כאן סתירה למה שכותבים מישלין?

תרשה לי לחלוק עליך.

א. זה כן משנה איפה הצמיגים הטובים יותר מורכבים ( לפי מישלן)

ב. במקום להטיח טענות כלפי רצוי היה להטיח טענות למי שנכשל בטעות ובמקום להודות בטעותו , הוא מנסה לערפל את הנושא.

א. ברור שזה משנה. לכל צד היתרונות והחסרונות שלו. אני מעדיף מקדימה, איפה שזה חשוב יותר ב-90 אחוז מהמקרים. אתה מאחור.

ב. שוב - הקוסם לא נכשל בטעות. הטענה שלו מאוד הגיונית. זה שמישהו אחר (נניח אפילו מישלין) טוען אחרת, לא אומר שהם בהכרח צודקים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

אין ויכוח שהנושא חשוב...ולכן בחרתי מתוך המאמר ב"אליה וקוץ בה"...

תזכורת:

הנה המשפט מתוך המאמר שהובא כ"אקסיומה" ...ואני מצטט עבור אלו שאין להם סובלנות לקרוא...

"הכלל אומר כי ברכב פרטי יש להתקין צמיגים חדשים או את אלה הטובים יותר על הציר האחורי. ולא, לא משנה אם מדובר ברכב הנעה קדמית או אחורית."

לצורך הדיון הצגתי הארות שיש להם משמעות והשפעה על בחירת מיקום התקנת זוג צמיגים חדשים:

*ברוב המכוניות בעלות מנוע קדמי והנעה קדמית רוב ה"משקל המוקפץ" - שלדה, מנוע ומרכב,

מונח על הציר הקדמי.

*...שבמכוניות בעלות מנוע קדמי והנעה קדמית, בעת בלימה רוב עוצמת הבלימה בסביבות 80%, היא על הציר הקדמי בגלגלים הקדמיים - למה?....

*לרוב המצב הוא לא שיש תקר (פנצ'ר), אלא נסיעה בה יש צורך לכוון את הרכב לפי תנאי השטח\כביש, מורדות,עליות, גשם,חום הכביש וכמובן פניות, בדיעבד גם האטה ובלימות(כפוף לעובדות שהזכרתי)- זה לרוב.

*תתאר לעצמך מצב בלימה בזמן שהכביש רטוב -( מנוע קדמי והנעה קדמית) שהצמיגים הקדמיים לא תקינים בהתחשב בעובדה (המדעית) שכ80% מכוח הבלימה מופעל עליהם...

*אחת הסיבות העיקריות לתכנון ודרישה של בלימה עדיפה על הציר הקדמי, וכלל זה מוצא את ביטויו ברכב נוסעים רגיל עד לפורמולה 1...היא שבעת בלימה יש העברת משקל יתר מהצד

האחורי של הרכב אל הצד הקדמי ובדיעבד על הסרן הקדמי ועל הגלגלים שמחוברים אליו.

*איך זה שאותם ממליצים על התקנת זוג הצמיגים הטובים יותר על הציר האחורי, "בכל מקרה"...

אותם ממליצים מיעצים לצורך שמירת שחיקה שווה - על החלפה בין זוג הצמיגים הקדמיים עם האחוריים?

*ההתפתחות במערכות בלימה מתקדמות מחייבת אותנו לבדוק שוב ושוב את ההנחות שנעשו לדוגמא לפני שמוש במערכות : ESP , TCS, EBD , ASR וכדומה.

*יש הבדלים משמעותיים באיפיוני העבודה\חיים של הצמיגים, בהתאם לסוג מיצוב המנועים(קדמי, מרכזי,אחורי) , הנעה(קדמית או אחורית) ושוני במרכז הכובד(CG) של כל רכב בהתאם .

חלק מחברי הפורום הביעו את דעתם ונימקו והוסיפו מרכיבים חדשים המהוים גורם משפיע על הבחירה:

לצורך הענין אני ימקד את הנושאים השונים שהועלו ע"י חברי הפורום בתגובה, הקשורים אבל לא דומים :

1.מצבי חרום

2.פרופיל שונה

3.צמיגים באותו גודל

4.בלימה

5.שליטה בעת פניות - תת היגוי והגוי יתר

"unplugged"

*חשוב לרגע, מה היה קורה במידה ובזמן נסיעה בדרך מהירה (110 קמ"ש), יתפוצץ הצמיג האחורי ברכבך?

"אילן .פ -turbo "

*.מניסיון- בזמנו היו לי צמיגים ברכב(לפרק זמן קצר) שלא תאמו בין פרופיל אחד למישנהו, כך רכשתי את הרכב. אין כוונתי

למידות הצמיג, אלא לחריצים וכו'.... , למרות כי אלו היו פחות או יותר טובים.

הרכב לא אחז בעליל, בו ברגע כי הכביש היה רטוב, נכנסתי לתת היגוי, חריף.... :shock: , אצלי מספיק רק פעם אחת לטעות. ובהמלצתו של חבר יקר -המצויין לעיל

למחרת כבר שיפרתי את רכבי בארבעת צמיגי פירלי "חדשים" (זה סיפור בפני עצמו)

"falou"

*הכלל שאומר שאת הצמיגים הטובים יותר יש לשים תמיד מאחור הוא כלל שהוציאה חברת מישלין בעקבות ניסויים שהם ביצעה. הניסויים הוכיחו כי בעת בלימה בכביש רטוב ליכולת הניקוז של הצמיגים השפעה מכרעת על יכולת שמירת הכיווניות שלהם. לכן בבלימה במהירות "גבוהה" (90 קמ"ש), ללא שינוי כיוון, בכביש מוצף כאשר הצמיגים מאחור תקינים מכל בחינה אבל שחוקים יותר מהקדמיים הזנב יברח בגלל שהצמיגים הקדמיים מנקזים מים יותר טוב מהאחוריים.

"Lotus Omega "

*עדיף שכל הצמיגים יהיו באותו גודל אותו יצרן ואותה איכות.

"ishpuz "

אם נעזוב לרגע את המצב הנדיר יחסית של התפוצצות צמיג, ונתייחס למצב הרווח יותר של איבוד אחיזה, אזי לרוב הנהגים יהיה קל יותר להתגבר על תת היגוי מאשר על היגוי יתר.

והנה כמה הנחות יסוד שהבעתי לצורך הדיון :

*לכן על בסיס הקביעה שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר האחורי וכתוצאה מכך במשטח רטוב\גשם, הגלגלים הקדמיים עלולים להיות הראשונים במצב "ציפה"....וכוונתי במיוחד בעת בלימה!

מצ"ב קישור למסמך מתוך חומר שפורסם ע"י משרד התחבורה בשיתוף איגוד המוסכים ושנכתב ע"י מקצוענים בתחום (הזכרתי חלק מהשמות ).

www.carinfocus.com/forcetire1.htm

www.carinfocus.com/forcetire2.htm

החומר מתיחס לכוחות הפועלים על הצמיג והשפעת מצב הצמיג על מרחק הבלימה.

אני מביא חומר זה לצורך בחינת ההנחה:

שהצמיגים הקדמיים הם הפחות טובים והם הראשונים בכיוון הנסיעה קדימה - הם יהיו גם הראשונים במצב של: " HYDROPLANING "...

כל השרשור הקליל בנושא רק מדגיש את מורכבותו ולדעתי גם מחזקת את התהייה לגבי הקביעה:

במאמר של בני ברק שהובא כ"אקסיומה" ...ואני מצטט:

"הכלל אומר כי ברכב פרטי יש להתקין צמיגים חדשים או את אלה הטובים יותר על הציר האחורי. ולא, לא משנה אם מדובר ברכב הנעה קדמית או אחורית."

*בשום מקום לא קבעתי בצורה גורפת שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי !

*כן נתחתי את המצבים ואף ציינתי מקרים מסוימים שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי:

*מיעצים לצורך שמירת שחיקה שווה - על החלפה בין זוג הצמיגים הקדמיים עם האחוריים.

*ברכב שטח 4*4

עם הסתייגות מסויימת

*בשנת 2003 הוצאה מהדורת הדרכה בתחום הצמיגים בה היו שותפים מספר גורמים :

אילן כרמית מהנדס, יוסף נעים, אבי יגר ומשרד התחבורה ,עם המלצה דומה של התקנת הצמיגים הטובים יותר על הגלגלים האחוריים ללא התיחסות לסוגי הנעה, מיצוב מנועים ומערכות מתקדמות לבלימה - מצב שאני מקווה שישתנה בעתיד

פורסם

הצמיגים הטובים, קדימה או אחורה? מצאתי עוד נתונים תוך חיפוש באינטרנט:

1. אתר של יצרנית הצמיגים דנלופ :

http://www.driveradviser.com/tyre/faq.shtml#q7 (dunlop)

Where on a car should a pair of replacement tyres be fitted?

In general, they should be fitted on the rear axle, irrespective of whether the car is front or rear wheel drive. This will help to keep the car more stable, particularly in wet conditions.

2. דיווח על תכנית טלויזיה בערוץ 4 הבריטי , שבו נבדקה מכונית אופל קורסה עם הצמיגים הטובים פעם מקדימה ופעם מאחורה

http://www.preloved.co.uk/fuseaction-forums.showdiscussion/thread_id-38/startrow-1/maxrows-20/ec29468a.html

Saw an interesting test on channel 4's

motoring prog. "Driven" 6th Feb 01.

Car used was FWD (corsa) and results

clearly reinforce the recommendation

that the newest tyres should be fitted to the rear, regardless of which end drives the car.

.

3. איגוד הצרכנות האנגלי which :

Which Online: Tyres - tyres

The tyres were swapped front to rear ... For normal use, it's a good idea to fit the least worn tyres to the rear to help maintain stability in...

trial.which.co.uk/seo/tyres.htm

וכולם מסיקים שהצמיגים הטובים יותר צריכים להיות מאחורה, ללא תלות אם זה רכב הנעה אחורית או רכב הנעה קדמית.

האם זה מספיק כדי לשכנע אותנו בתשובה הנכונה ?

אותי זה משכנע. ולפי מה שכתב הקוסם ("בשום מקום לא קבעתי בצורה גורפת שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי !" ) נראה לי שגם הוא מתחיל להשתכנע בכך

יהודה

פורסם
הצמיגים הטובים, קדימה או אחורה? מצאתי עוד נתונים תוך חיפוש באינטרנט:

1. אתר של יצרנית הצמיגים דנלופ :

http://www.driveradviser.com/tyre/faq.shtml#q7 (dunlop)

Where on a car should a pair of replacement tyres be fitted?

In general, they should be fitted on the rear axle, irrespective of whether the car is front or rear wheel drive. This will help to keep the car more stable, particularly in wet conditions.

===========================================================

תודה על הקישורים:-)

רק שצריך לשים לב - באותו קישור...

http://www.driveradviser.com/tyre/faq.shtml#q7

Please note the following instances when it may not be best to fit just two new tyres to the rear:

• The front and rear tyre sizes are different
  • Two new tyres are of a lower speed rating
  • On a performance rear wheel drive car the characteristic rear concave wear pattern means moving rear tyres to the front will affect the car's stability
  • The 'system' concept of directional front and asymmetric rear tyres is applicable
  • With certain combinations of winter and summer tyres
  • In certain four-wheel drive vehicles where fitting new tyres to the rear would cause significant decreases in tread depth

דוגמא נוספת מקישור נוסף שהצגתה...

http://www.preloved.co.uk/fuseaction-forums.showdiscussion/thread_id-38/startrow-1/maxrows-20/ec29468a.html

Good tyres front or rear?

spacer.gif 25 January 1999 Dave

Joined 6 Nov 1998

1 posts

spacer.gifI have had several Capris which always wore out rear tyres quicker than the front. Capris are RWD. I have also had a couple of XR2s. These are FWD. The front tyres always used to wear out quicker. I would suggest that it is the driven wheels that wear out quicker. I have just bought a 4x4 Sapphire Cosworth. It will be interesting to see what happens with that.....

בכל אופן הדיון נפתח בגלל קביעה גורפת ללא הסתייגות.

פורסם

וכולם מסיקים שהצמיגים הטובים יותר צריכים להיות מאחורה, ללא תלות אם זה רכב הנעה אחורית או רכב הנעה קדמית.

האם זה מספיק כדי לשכנע אותנו בתשובה הנכונה ?

אותי זה משכנע. ולפי מה שכתב הקוסם ("בשום מקום לא קבעתי בצורה גורפת שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי !" ) נראה לי שגם הוא מתחיל להשתכנע בכך

יהודה

תשמע מר בחור,

אני לא יודע אם שמת לב אבל זה נראה ששמת לעצמך למטרה לתקל את הקוסם.

בכל מקרה, תן לי להסביר מה ציטטת

ציטטת מקורות שמסבירים איך לתחזק את האוטו שיתנהג בצורה הכי בטיחותית שאפשר. כמה שפחות היגוי יתר, כמה שפחות החלקה, כמה שיותר ביטחון

אנחנו פורום של נהגים "ספורטיביים" (ברובנו) ויש אנשים שאוהבים להוציא את המירב מהאוטו.

נגיד יבוא אליי איש היום ויגיד לי, "מר בחור, אני רוצה לצאת היום למסע דריפטים ברחבי מקומות חוקיים בארץ". אתה יודע מה אני אגיד לו בהקשר לצמיגים? אני אגיד לו שישים את הצמיגים החלשים מאחורה. ככה יהיה אפשר להוציא יותר מהאוטו, למי שאוהב התנהגות שכזאת.

כמו שאמרתי, תיהייה תאוצה ובלימה עדיפה.

אני יודע שהפסקה יצאה קצת ילדותית ולא קשורה

אבל על זה הקוסם מנסה לדבר, על זה שבסטאפים שונים יש לנו עדיפויות שונות

ויש עוד שימושים חוץ מdrifting spree לצמיגים חלשים מאחורה

על זה אנחנו פאקינג מנסים לדבר!

אז אוליי תוותר על המסע צלב שלך...

פורסם
תשמע מר בחור,

אני לא יודע אם שמת לב אבל זה נראה ששמת לעצמך למטרה לתקל את הקוסם.

בכל מקרה, תן לי להסביר מה ציטטת

ציטטת מקורות שמסבירים איך לתחזק את האוטו שיתנהג בצורה הכי בטיחותית שאפשר. כמה שפחות היגוי יתר, כמה שפחות החלקה, כמה שיותר ביטחון

אנחנו פורום של נהגים "ספורטיביים" (ברובנו) ויש אנשים שאוהבים להוציא את המירב מהאוטו.

נגיד יבוא אליי איש היום ויגיד לי, "מר בחור, אני רוצה לצאת היום למסע דריפטים ברחבי מקומות חוקיים בארץ". אתה יודע מה אני אגיד לו בהקשר לצמיגים? אני אגיד לו שישים את הצמיגים החלשים מאחורה. ככה יהיה אפשר להוציא יותר מהאוטו, למי שאוהב התנהגות שכזאת.

כמו שאמרתי, תיהייה תאוצה ובלימה עדיפה.

אני יודע שהפסקה יצאה קצת ילדותית ולא קשורה

אבל על זה הקוסם מנסה לדבר, על זה שבסטאפים שונים יש לנו עדיפויות שונות

על זה אנחנו פאקינג מנסים לדבר!

אז אוליי תוותר על המסע צלב שלך...

======================================

"אבל על זה הקוסם מנסה לדבר, על זה שבסטאפים שונים יש לנו עדיפויות שונות

על זה אנחנו פאקינג מנסים לדבר!"

------------------------------------------------

"בלי מילים" :-):mm_yeah:

יום טוב לכולם!

פורסם

אמא שלי לא יודעת לנהוג. היא נכנסת לפניות לאט ולא יודעת להשתלט על הרכב במצבים מסוכנים. מבחינתה הצמיגים הטובים יותר צריכים להיות מאחור כי היא לא רוצה לאבד את הזנב בפניות או בבלימות חדות. מצד שני ההאצה, יכולת הבלימה הכוללת והבטחון בכניסה לפנייה עלולים להפגע במצב כזה.

אני כן יודע לנהוג. אני נכנס לפניות מהר ויודע להשתלט על היגוי יתר. מבחינתי חשוב בטחון בצמיגים הקדמיים כי תת היגוי הוא האויב שלי. אני גם רוצה מקסימום יכולת בלימה ומאמין ביכולתי לטפל במצב של היגוי יתר תחת בלימה בקו ישר, לפחות באופן סביר.

בגדול, לטעמי, ב-99 אחוז מהמקרים חשוב יותר שהצמיגים הקדמיים יהיו במצב הכי טוב שאפשר. בשביל המקרה הנדיר שמצוין במאמר של מישלין, ובשביל הסיכוי שיקרה משהו כזה בצורה כל כך אגרסיבית, אני מוכן לקחת את הסיכון. יכול להיות שאתה, יהודה, לא מוכן.

רוני, שממילא צריך להחליף רביעיה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, שממילא צריך להחליף רביעיה...

כמו שכתבת רוני, אנשים שנוהגים כמונו (חוליגנים חסרי אחריות) צריכים להחליף את כל הרביעיה. מה שבטוח בטוח. בענייני היגוי יתר, בתקופה בה הייתי היחיד שנוהג במכונית שלי נסעתי עם 3PSI עודפים מאחור. זה לבד עושה הבדל משמעותי מאוד ברמות האחיזה של האחוריים לעומת הקדמיים (מעניין מה משנה יותר, תוספת 10% בלחץ האוויר או צמיג חצי שחוק...).

ואם כבר לחץ, שבוע שעבר שמתי לב שהמכונית לא מי יודע מה יציבה בהתחלת בלימה. מכיוון שלא מזמן עשיתי כיוון פרונט/איזון גלגלים הלכתי ישר לתחנת הדלק וגיליתי למה. באחד הקדמיים היה 27PSI במקום 30PSI (למה רק האחד, לא יודע...). מלאתי אוויר והתופעה נעלמה. אנחנו נוטים להתדיין הרבה על צמיגים כאשר צריך לזכור שלחץ ניפוח נכון הוא לא פחות מקריטי להתנהגות הרכב.

דרך אגב, אפשר להקפיד על הצלבת צמיגים תכופה על מנת לשמור על שחיקה אחידה ואריכות ימים של כל הסט (לא שאני עושה זאת...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דרך אגב, אפשר להקפיד על הצלבת צמיגים תכופה על מנת לשמור על שחיקה אחידה ואריכות ימים של כל הסט (לא שאני עושה זאת...).

דבר ראשון, אני מסכים בנוגע ללחץ האוויר. מעניין אם כל אלו שכ"כ נרגשים ממיקום זוג הצמיגים הטוב יותר משקיעים אפילו עשירית מהזמן הזה בבדיקת לחץ האוויר ברכבם, דבר שמשפיע משמעותית יותר על התנהגות הרכב תחת עומס.

בנוגע להצלבת צמיגים - אצלי הם כיווניים אז בסה"כ עשיתי אחורה-קדימה ב-10000 ק"מ. עכשיו זה כבר 20000 ק"מ והם מאותתים לי שנגמר להם... הבעיה היא שאני לא מתפשר על איכות וכרגע ממש לא בא לי לשלם 1500+ ש"ח. אני אראה איך הם מסתדרים עם החורף ואחליט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום,

האמת, אני טיפה מאוכזב...

ציפיתי ליותר שאלות מהותיות ...מה הסיבות...למה...מדוע???

הדיון התחיל להתפתח יפה והובאו ציטטות וקביעות .."falou" הציג מסקנות מענינות של יצרן ...

אני מצטט :

However due to the front tires' responsibility for transmitting acceleration, steering and most of the braking forces on front-wheel-drive vehicles, it's normal for front tires to wear faster than rear tires. If the tires aren't rotated on a regular basis, it's also common for pairs of tires to wear out rather than sets. And if the tires aren't rotated at all, it's likely that the rear tires will still have about 1/2 of their original tread depth when the front tires are completely worn out

היו כמה קביעות שהתיחסתי חלקית והיה ראוי לפתח את השאלות וגם את התשובות(לדעתי)...

לא מעורר תמיהה?...הרי כותב המאמר טוען שיש להציב את הצמיגים הטובים יותר על הציר האחורי...If the tires aren't rotated on a regular basis

"If the rear tires have more tread depth than the front tires, the front tires will begin to hydroplane and lose traction on wet roads before the rears. This will cause the vehicle to begin to understeer (the vehicle wants to continue driving straight ahead). Understeer is relatively easy to control because releasing the gas pedal will slow the vehicle and help the driver maintain control

לא מעורר תמיהה?...מה קורה עם הבלימה ? או שכותב המאמר מעדיף "הגוי יתר" ושליטה ללא בלימה?

*ניסיתי אולי לא בהצלחה מיוחדת ,להאיר מספר עובדות פיסיקליות (לא בצורה אקדמית)על מנת לאפשר שאלות יותר מהותיות...(3 חוקי היסוד של ניוטון)...

*מהם הגורמים המשפיעים על התנהגות הרכב במצבי נסיעה שונים כאשר יש שוני באיכות הצמיגים המותקנים ...ולמה?

*איך ניתן לשנות ולאפשר sento" ...?setup " , אכן נגע בנקודה אבל לא הרחיב, לא שאל ולא הניח, אולי בעצם זה לא מענין?:|

בגדול הנושא מבוסס על התפיסה שבכל המכוניות הכוח המיוצר ע"י חיכוך של הצמיגים כנגד הכביש\דרך , משמש לשינוי מהירות וכיוון הרכב .

שינויים אלו נקראים בצורה "ממוקדת":

*האצה

*פניה

*בלימה

שני גורמים חשובים תורמים ל"כוח" שהזכרתי מעלה:

1.אחיזה מכנית(צמיגים)לא רק...

2.אחיזה אוירודינמית

שליטה על פקטורים אלו תאפשר לנו שליטה על התנהגות הרכב ברוב מצבי הנסיעה.

לצמיגים יש חשיבות עליונה בשליטה אפקטיבית שאמורה להיות מאוזנת ע"י "אספקת" אחיזה שווה עד כמה שאפשר בכל 4הצמיגים.

אי איזון בשליטה ואחיזה תגרום למצבי "תת הגוי" ו "הגוי יתר"(הוזכרו).

זוכרים את הכותרת של פתיחת הדיון?

שיפורים , בטיחות והארות...

מה היה לנו?..בטיחות הבנו...הארות והערות היו....אבל לא נגענו בכלל בשיפורים!?

פורסם

שלום

מה שרוני כתב נראה לי שמקובל על כולם פה. הנהג הספורטיבי שמכיר את היתרונות והחסרונות של מיקום הצמיגים הטובים יותר מקדימה או מאחורה, בוודאי שיחליט נכון , גם אם ישים הצמיגים הטובים יותר קדימה, להנאתו.

אבל השרשור הזה נפתח בהודעת הקוסם , שבני ברק מ ynet טועה (בלשונו "אליה וקוץ בה") בהמלצתו למקם את הצמיגים הטובים יותר אחורה.

ו ה ר י בני ברק פונה ל נ ה ג .....ה מ מ ו צ ע ! הנהג הממוצע זה אמא של רוני, רוב הנהגים שאני מכיר, ואפילו חלק ממשתתפי הפורום הזה. כפי שרוני כותב, " מבחינתה הצמיגים הטובים יותר צריכים להיות מאחור " ,זה נכון לרוב הנהגים בארץ , ואפילו לנהגים בעולם ( ראה ציטוטים בהודעות הקודמות)

הקוסם, שמגדיר את עצמו כסמכות בעניני רכב, טעה בהודעתו זו , ובני ברק צדק ( שוב, בהתיחס לנהג הממוצע). והנה מי שירצה בעתיד לבדוק את השאלה הזו ע"י חיפוש בפורום, יתיחס להודעות של סמכות כזו (הקוסם) כהודעות משמעותיות יותר משל סתם חבר פורום.

ואולי אפילו תיגרם לו תקלה בטיחותית כתוצאה מכך.

לכן כל כך חשוב שהקוסם יכתוב במפורש שעל הנהג הממוצע להרכיב את הצמיגים הטובים מאחורה.

יהודה

נ.ב.

שאלה: במרוצי פורמולה 1 מרכיבים צמיגים חלקים כאשר אין גשם. האם זה אומר שבכביש יבש , ביצועי רכב ( האצה, בלימה ) עם 4 צמיגים שחוקים (אבל סבירים) עדיפים על 4 צמיגים חדשים על הרכב ?

לא נשמע כל כך הגיוני אבל נשמע מה דעת המומחים בפורום.

פורסם
שאלה: במרוצי פורמולה 1 מרכיבים צמיגים חלקים כאשר אין גשם. האם זה אומר שבכביש יבש , ביצועי רכב ( האצה, בלימה ) עם 4 צמיגים שחוקים (אבל סבירים) עדיפים על 4 צמיגים חדשים על הרכב ?

לא נשמע כל כך הגיוני אבל נשמע מה דעת המומחים בפורום.

בפירוש לא!

צמיגי הפורמולה 1 הם צמיגי סליקס מיוחדים. עשויים מתרכובת מיוחדת וסופר דביקה שעובדת בעומס גבוה מאוד לפרקי זמן קצרים מאוד (צמיגים מוחלפים בתדירות של מאות אם לא עשרות ק"מ). הצמיגים האלו נבנים למטרה מאוד ספציפית ולכן אסור להם גם לעלות על הכביש. זה משהו אחר לגמרי מצמיגים רגילים חצי שחוקים, אשר חלק גדול מהתכונות שלהם בתור חדשים כבר נאבד. ההבדל בין צמיגים חצי שחוקים לחדשים יהיה משמעותי ביותר על הכביש.

בכל מקרה בנוגע לקביעה שלך שלנהג הממוצע הצמיגים העדיפים הם מאחור - שוב, זה לא בטוח במאה אחוז. אני אנסה להסביר: ברוב זמן הנהיגה המצבים המסוכנים הם של כניסה מהירה מדי לפניה, סטייה מנתיב, צורך בעוצמת בלימה בכדי למנוע התנגשות וכן הלאה. במצבים אלו, שמהווים את רוב המצבים המסוכנים, עדיף שהצמיגים הטובים ביותר יהיו מקדימה. עכשיו, המצבים הללו באמת יותר קלים לטיפול לנהג הממוצע מאשר מצב שבו התחת נזרק לו בפתאומיות, אבל הם קורים הרבה יותר. האם שווה לך להקריב את הטיפול במצבים הללו, שהם שכיחים בהרבה, וכן להקריב את איכות הנסיעה הכוללת (שמושפעת גם מהיכולת להאיץ, לבלום ולפנות היטב ובבטחון - דברים שדורשים צמיגים קדמיים טובים כמה שאפשר במכונית הנעה קדמית), בשביל הסיכוי הקטן בהרבה שיקרה מצב מסוכן שיגרום להיגוי יתר שלא תדע להשתלט עליו?

זה עניין פשוט של סדרי עדיפויות והסתברויות. או טיפול טוב יותר במצבים שכיחים יותר תוך לקיחת סיכון של חוסר יכולת טיפול במצב נדיר, או טיפול פחות טוב במצבים שכיחים בשביל היכולת לטפל טוב יותר במצב הנדיר הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יהודה:

אתה גורם לנו לחזור על אותם דברים שאמרנו כבר. למה? אולי פשוט תנסה לתרום?

קוסם:

אכן נגעתי בנושא הסטאפים.

לי יש להרחיב הרבה בנושא, גם לך, וגם להרבה משתמשים פה בפורום

אבל אף אחד לא שואל פה כלום!

יש למישהו שאלות? :)

פורסם
שלום

מה שרוני כתב נראה לי שמקובל על כולם פה. הנהג הספורטיבי שמכיר את היתרונות והחסרונות של מיקום הצמיגים הטובים יותר מקדימה או מאחורה, בוודאי שיחליט נכון , גם אם ישים הצמיגים הטובים יותר קדימה, להנאתו.

אבל השרשור הזה נפתח בהודעת הקוסם , שבני ברק מ ynet טועה (בלשונו "אליה וקוץ בה") בהמלצתו למקם את הצמיגים הטובים יותר אחורה.

ו ה ר י בני ברק פונה ל נ ה ג .....ה מ מ ו צ ע ! הנהג הממוצע זה אמא של רוני, רוב הנהגים שאני מכיר, ואפילו חלק ממשתתפי הפורום הזה. כפי שרוני כותב, " מבחינתה הצמיגים הטובים יותר צריכים להיות מאחור " ,זה נכון לרוב הנהגים בארץ , ואפילו לנהגים בעולם ( ראה ציטוטים בהודעות הקודמות)

הקוסם, שמגדיר את עצמו כסמכות בעניני רכב, טעה בהודעתו זו , ובני ברק צדק ( שוב, בהתיחס לנהג הממוצע). והנה מי שירצה בעתיד לבדוק את השאלה הזו ע"י חיפוש בפורום, יתיחס להודעות של סמכות כזו (הקוסם) כהודעות משמעותיות יותר משל סתם חבר פורום.

ואולי אפילו תיגרם לו תקלה בטיחותית כתוצאה מכך.

לכן כל כך חשוב שהקוסם יכתוב במפורש שעל הנהג הממוצע להרכיב את הצמיגים הטובים מאחורה.

יהודה

=======================================================

בפעם האחרונה שים לב למה שכתבתי ואין לזה כל פירוש אחר:

מהכתבה של בני ברק ניתן להסיק שבכל מקרה ובכל מצב יש להתקין את זוג הצמיגים החדשים על הציר האחורי ולא כך הוא!

*בשום מקום לא קבעתי בצורה גורפת שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי !

*כן נתחתי את המצבים ואף ציינתי מקרים מסוימים שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי:

*מיעצים לצורך שמירת שחיקה שווה - על החלפה בין זוג הצמיגים הקדמיים עם האחוריים.

*ברכב שטח 4*4

עם הסתייגות מסויימת

*בשנת 2003 הוצאה מהדורת הדרכה בתחום הצמיגים בה היו שותפים מספר גורמים :

אילן כרמית מהנדס, יוסף נעים, אבי יגר ומשרד התחבורה ,עם המלצה דומה של התקנת הצמיגים הטובים יותר על הגלגלים האחוריים ללא התיחסות לסוגי הנעה, מיצוב מנועים ומערכות מתקדמות לבלימה - מצב שאני מקווה שישתנה בעתיד.

יש מרכיבים שונים הגורמים לשוני בהתנהגות הרכב כשהצמיגים האחוריים שחוקים יותר ולהיפך-

סוג המתלה, לחצי אויר בצמיגים ,מערכות בלימה מתקדמות ועוד-הענין הוגדר בצורה ברורה

כ:"SETUP" שונה בהתאם .

הארתי :idea: אותם חלקית ונתחתי את הסיבות הפיסיקליות וזאת כדי להבין ולקחת בחשבון שלא בכל מצב או בכל רכב יש להתקין את זוג הצמיגים החדשים על הציר האחורי.

הענין לא קשור רק ליכולת הנהיגה של הנהג הממוצע -ציינתי שיש לקחת בחשבון פרמטרים נוספים-ראה רכב 4*4.

גם בקישורים שונים שאתה הצגתה לצורך הדיון , מציינים מצבים בהם אין להתקין צמיגים חדשים על הציר האחורי:

Please note the following instances when it may not be best to fit just two new tyres to the rear:

• The front and rear tyre sizes are different
  • Two new tyres are of a lower speed rating
  • On a performance rear wheel drive car the characteristic rear concave wear pattern means moving rear tyres to the front will affect the car's stability
  • The 'system' concept of directional front and asymmetric rear tyres is applicable
  • With certain combinations of winter and summer tyres
  • In certain four-wheel drive vehicles where fitting new tyres to the rear would cause significant decreases in tread depth

וכן אני ממליץ , ללא קשר ליכולת הנהג או לסוג הרכב , שבמקרה ויש צורך להחליף צמיגים - להחליף את כל ה 5 .

אני מקווה שתבין את הנכתב !

פורסם

שלום

sento כתב:"יהודה:אתה גורם לנו לחזור על אותם דברים שאמרנו כבר."

כן , אתה צודק, ולכן לא אוסיף הודעות בנושא הזה מעבר להודעה הנוכחית.

sento כתב:"אולי פשוט תנסה לתרום?"

גם בזה אתה צודק, אבל הפרשנות שונה. לי נראה שאני תורם בבעיה בטיחותית ע"י התמקדות במה טוב לנהג הממוצע. וזה כמובן לא פרשנות שלי , ראה את הסימוכין שכתבתי קודם ועכשיו: חברת דנלופ, חברת פירלי, חברת מישלן (שציטט עופר), מבחן נהיגה בערוץ 4 הבריטי, ארגון הצרכנים האנגלי, מגזין הרכב האמריקאי motortrend , חברת tirerack ששלחה נהגים למסלול נהיגה עם מכונית שבה 2 האפשרויות הנדונות להרכבת צמיגים .

והציטוטים הנוספים:

1. צמיגי פירלי.

http://www.pirelli.co.uk/en_GB/tyres/car_suv/utility_services/tech/tech4_gb.jhtml

many customers - dealers and users alike - are of the opinion that, when only two tyres are replaced on a car, they should be fitted to the front "axle". This was undoubtedly the case a number of years ago when it was felt that the retention of vehicle control was more critical with front wheel deflations and, therefore, that the new, and thus less vulnerable tyres should be fitted to the front.

However, the current recommendation on the part of the tyre Industry is, as a general rule, New Tyres to The Rear. This applies to both front and rear wheel drive cars.

2. מגזין הרכב האמריקאי motortrend

http://motortrend.com/features/consumer/112_0405_tires/index3.html

Switching to the car with the new front/worn rears (as the tire shop suggested), we again approached 55 mph. Suddenly, the car snapped its tail out, and we were beyond oversteer and well into an off-pavement excursion. We were no longer drivers, but passengers in a car spinning out of control. We tried a second time. Even when anticipating the moment the car would break loose, there was no time to correct for the slide because it happened so fast. By the third attempt, we finally learned how to regain control of the car.

The problem is that, in reality, you don't get three chances to avoid an accident. Next time you buy two new tires, insist that they go on the rear, not the front of your car. It doesn't matter if it's an all-, front-, or rear-wheel-drive car: Always put the fresh ones on the back.

3. חברת tirerack

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/general/installnewtires.jsp

Switching to the car with the new front/worn rears (as the tire shop suggested), we again approached 55 mph. Suddenly, the car snapped its tail out, and we were beyond oversteer and well into an off-pavement excursion. We were no longer drivers, but passengers in a car spinning out of control. We tried a second time. Even when anticipating the moment the car would break loose, there was no time to correct for the slide because it happened so fast. By the third attempt, we finally learned how to regain control of the car.

The problem is that, in reality, you don't get three chances to avoid an accident. Next time you buy two new tires, insist that they go on the rear, not the front of your car. It doesn't matter if it's an all-, front-, or rear-wheel-drive car: Always put the fresh ones on the back.

כל הגורמים האלה ממליצים על הרכבת הצמיגים היותר טובים מאחורה.

אני גם מקווה שזה נשמע אמין, אבל לא מצאתי שום גוף שממליץ אחרת ( למעט כמובן דעות של אנשים פרטים בפורומי רכב, כמו בפורום שלנו)

אבל אני מבין שלא הצלחתי לשכנע את משתתפי הפורום. חבל. אמנם הקוסם התחיל לסגת ( כתב:"*בשום מקום לא קבעתי בצורה גורפת שיש להרכיב את הצמיגים החדשים על הציר הקדמי !") אבל נעצר בכך.

כולם פה מקפידים על כבודו של חבר פורום בצדק. ומה עם כבודו של בני ברק מ ynet שהקוסם יחס לו טעות, ובעצם הוא צדק?

אגב, הסתכלתי בפורומים של תפוז ו ynet וכמובן הפורום הזה ברמה גבוהה יותר. (אבל לא כל המשתתפים שומרים על הוגנות)

יהודה

• תוכן חדש...