Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה לגבי) מרווחי טיפולים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני תמיד שומע על אנשים שמקדימים טיפולים. למה? אין לי מושג.

הבנתי שיש משמעות לאם הנסיעות שלך ארוכות או קצרות ולפי זה באמת ממליצים להקדים טיפול.

יש אמת בדבר? האם מי שעושה נסיעות בד״כ ארוכות/קצרות, מקדים טיפול?

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי.

פורסם (נערך)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?529631-%D7%9B%D7%9B%D7%94-%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9B%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9B%D7%9C-30-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7-quot-%D7%9E

דיון מעניין שנפתח לאחרונה בפרום טכני.

ובקצרה: הנוזלים ששומרים על מכלולי הרכב השונים מאבדים את התכונות שלהם עם הזמן. (ולא רק כתלות בטווח נסיעה, כלומר מטפלים כל שנה או 10K המוקדם מבניהם)

בנוסף, היצרן קובע מרווח טיפולים לפי אופי הנסיעות. (בעיקר עד כמה החיים של הרכב קשים)

טווח הטיפולים הם 10\15\30 ק"מ בהתאם.

למשל, רכב שנוסע רק נסיעות קצרות (10-15 ק"מ) מגיע בקושי לטמפ' עבודה הגורם להצטברות פיח ברכב, ולכן כדאי להחליף שמן בתדירות גבוה יותר.

ישנם עוד סיבות רבות ומגוונות, אבל עיקר הדברים הוא שמרבית (99.9%)

מהרכבים בישראל כן עונים על הגדרות של "תנאים קשים" ועל מנת לשמור על מכלולי הרכב - מומלץ לטפל ברכב כל 10K ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

היצרנים הגדילו מאוד בשנים האחרונות את מרווחי הטיפולים ואם פעם למשל היית צריך לעשות טיפול כל שבע וחצי (למשל באיסוזו שהייתה לי) כיום יש מוניות שצריך לעשות להם טיפול כל 30 אלף. רוב האנשים לא מגיעים לנסועה כזאת בשנה ולכן גם מהסיבות שקודמי לתגובה ציין, מגיעים למוסך לטפול לפחות פעם בשנה גם אם עדין לא "צריך" על פי הוראת היצרן. זה בטח לא מזיק.

פורסם

אני אשאל ממוקד:

אני בעל רכב מסוג מאזדה cx5 עם מנוע 2 ל׳.

הנסיעות שלי לרוב הגדול הם 22 ק״מ הלוך לעבודה ו22 ק״מ חזור מהעבודה.

אני מאוד שמרן כלפי הרכב, האם מומלץ/כדאי/רצוי להקדים טיפול לכל 10k? או שזה בסדר להשאר עם הוראות היצרן לכל 15k?!

פורסם
עיקר הדברים הוא שמרבית (99.9%)

מהרכבים בישראל כן עונים על הגדרות של "תנאים קשים" ועל מנת לשמור על מכלולי הרכב - מומלץ לטפל ברכב כל 10K ק"מ.

גיבוב מוחלט. כמה נמוך לדעתך הסף של תנאים קשים?

פורסם

נמוך מאד. תקרא את האשכול שצירפתי בתגובה הראשונה, יש שם רשימה מלאה.

אחד הגורמים הוא אבק (או חול) מה שיש בארץ לא מעט.

גם המון שעות שמש (מזיק לגומיות) ולחות גבוה הורסים את הגומיות ומקצרות מאד את חיי השמנים.

טיפול 10K סטנדרטי עולה כ 350-400 ש"ח גג. גם במוסך מורשה. לדעתי בשמן וטיפולים שוטפים לא כדאי לחסוך.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

תשובה חותכת לא תקבל כי לכל רכב ונהגיו יש מאפיינים אחרים. המלצות תוכל לקבל ולשקלל לבד את המסקנה.

בהחלט כדאי לקרוא בשרשור שיש בפורום הטכני וגם בשרשורים אחרים על אותו נושא. יהיה מעניין לקרוא מיגוון דעות.

אני מציע שתעשה טיפול לפי הנחיות היצרן, לפי מה שכתבת על צורת הניסעה שלך - אין שום סיבה להקדים, במיוחד ברכב חדיש.

גם אני סבור ש=HenzTDI טועה בהמלצה שלו ואין שמץ של נכונות בקביעתו ש-99.9% מכלי הרכב בישראל עובדים בתנאים קשים.

אם נעשה פה משאל קצר - תוך 3 תגובות יסתבר שהפורום הזה חריג מאוד בצורת השימוש שלו ברכב ואינו לפי התיאוריה שהועלתה. ואני מניח שיש פה קצת יותר מ-0.01% של בעלי הרכב או משתמשי הרכב במדינה.

מספר ימי האבק במדינה אינו גדול. יהיה רע אם אבק או גשם יחדרו למערכות הנוזלים ברכב. אם ככה - 'מסכנים' האירופאים ששלג עלול לחדור להם לתוך המנוע....

רכב מגיע לטמפרטורת עבודה תוך 2-3 דקות. שימון חלקים יש תוך שניות. הסיפור הוא שנסיעה עירונית פקוקה יוצרת אחרי שנים יותר משקעים או בעיות שאין בנסיעה יומיומית בשיוט מתל אביב לחיפה. אז למה רוב האנשים רוצים רכב עם קילומטרז' נמוך (עם התזות הקודרות על מה שקורה לרכב) במקום רכב שמשייט בנינוחות קילומטרז/ גדול ומתאמץ הרבה הרבה פחות?

יש לי משטר נסיעות דומה למה שכתבת. לפי המלצת היצרן אני מטפל ברנו כל 30,000 ק"מ כבר כ-10 שנים ושני דגמים, בלי שום בעיה שנגרמה מכך.לפעמים (רחוקות) קורה שהרכב נוסע בדרכי עפר, והרבה, אם הנהיגה ברגישות והתאמה לתנאי הדרך - לא קורה כלום. דקר חבלנים שיש לי באוטו הוא לא לפילוס אלא לבדיקת עומק בוץ או חוזק הדרך במקום שאינה ברורה, ותאמין לי שנעשה בו שימוש. אז אחרי שיטוט כזה אעשה שטיפה טובה לתחתית הרכב - אבל אף פעם לא הלכתי במיוחד להחליף שמנים בגלל טיול בשבילים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
יש תשובה חותכת?

מה הנסועה השנתית שלך במידה ואתה לא עובר את ה15 בשנה אז תעשה כל שנה במידה ואתה עובר תצמד להוראות היצרן במקרה זה 15 אלף.

• תוכן חדש...