Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר שיטוטים רבים בנבחי הפורום החלטתי לפתוח נושא מאחר ואיני מצליח להיסגר על רכב .

הדרישות :

-מרכב 5 דלתות בעדיפות ( האצ'/סטיישן) עם תא מטען שיכול להעיל עגלת תינוק++

-מנוע חזק, גמיש שיקנה לרכב תחושה דינאמית טובה .

-אמין שלא דורש תיקוני שבר והחלפות חיישנים וכו כל יומיים.

-תא נוסעים מפנק , מושבים תומכים בצדדים ( רצוי תנוחת ישיבה לא שוכבת מדי - בעיות גב תחתון)

- abs+ בקרת יציבות + מס' מקסימלי של כריות אוויר וציוני ריסוק טובים

-צריכת דלק שלא תרד מ1/10 משולב

-מחיר ביטוח ורישוי סביר ( הרכבים היחידים שהיו ברשותי היו בני20+ שנה ועלויות הביטוח לא עלו על 1500 בשנה כולל ג' והרישוי מעולם לא עבר את ה1000 . לא יודע מה מקובל בסגמנט המשפחתומטיות +:roll:)

- עלויות אחזקה נמוכות ככל הניתן

- אבזור נוסף מקסימלי ( מולטימדיה, bt, מצלמת נסיעה לאחור, חיבורי usb + sd ...)

הרכבים שעלו בדעתי עד כה הם

מאזדה 3 האצ' ספיריט 2000 2006-7

סובארו b4 סטיישן ( פחות מתחבר עקב הגודל ומע' 4*4 הקבועה)

סיוויק 5דל 2006-7 אוט

טויוטה אוריס 2008 - יקה מאד לקניה ומגיעה רק עם תיבה רובוטית

סיטרואן c4 מנוע2000 - מפחיד לקנות צרפתיה

גולף - מעדיף לא להתעסק עם TSI+DSG+צ'מפיון

סניק2 - מרגישה זולה עם פלסטיקה מתפרקת , לא מוצא גרסא מאובזרת , חושש מהאמינות

השימוש היומיומי יהיה באזור המרכז , ר"ג- ראשל"צ . עם גיחות לפריפריה הקרובה וטיולי שבת ארוכים .

נסועה ממוצעת צפוייה 15000 ק"מ בשנה .

התקציב הוא סביב ה30-35 , עם אפשרות למתוח אותו בעסקת תשלומים , אך בשאיפה לא להגיע לאזור ה50 כולל יישור קו והשלמת אביזרים .

אשמח לכוון וקצת סדר בסלט שנוצר אצלי .

תודה

עריכה אחרונה על ידי Gregos

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

בגדול נראה לי שרוב האפשרויות שלך הן מהקטגוריה הנכונה (משפחיות הצ'באק) ובגירסאות החזקות והמצ'ופרות.

אני חושב שאם הייתי במקומך הייתי מחפש פוקוס 2 ליטר גיאה 06-07, תצטרך, כנראה להוציא קצת יותר מ30 אבל מדובר במכונית שעונה באופן טוב על דרישותיך.

הבעיה היא שהן לא מאוד נפוצות ולכן עלולה לצוץ בעיה.

עוד אופציה נחמדה, במידה וידני בא בחשבון, היא אכן הסיויק 5 דלתות עם מנוע 1.8, הגיעה עם גיר רובוטי ומעט ידניות (ראיתי לכאלה למכירה פה ושם), מבחינת נוחות היא נופלת מהפוקוס, אך תהיה זריזה וחסכונית ממנה ובעלת תא מטען גדול יותר.

פורסם

תודה על התגובה ,

אשמח לשמוע קצת על התיבה הרובוטית של הסיויק

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

בסיויק הרובוטית לא נהגתי, בג'אז רובוטית כן.

אני חושב שאני הייתי יכול לחיות איתה, אבל זה אומר שלא משתמשים בו כמו אוטומט, אלא שמים לב מתי יש העברת הילוך ומרפים מהגז או משתמשים בו באופן "חצי ידני" (או חצי אוטומט, תלוי מאיפה מסתכלים), שבו הנהג מעביר את ההילוכים.

אם לא ההעברות הרבה פעמים מטלטלות, "קיק דאון" לפעמים לוקח הרבה זמן וההעברה אגרסיבית, גם בהזדחלויות בפקקים אתה נחשף לכל מיני רעידות ובתמרוניה חניה צפופים לפעמים צריך להשתמש בבלם היד.

לטובת הגיר הרובוטי היא סוגיית צריכת הדלק, הג'אז מאוד חסכונית והגיר הרובוטי לא פגע בזה.

פורסם

תודה .

ראיתי היום פוקוס ghia מודל 2007 מנוע duratech

על פניו הנתונים סבירים , 100K ק"מ , אחרי טיפול , הוחלפו זוג בולמים קדמיים ...

הרכב יד 4 ויושב ברף התחתון של התקציב .

כל המכאניקה והחשמל עובדים ולמעט פלסטיקה של תא משקפי שמש ומשענת יד שבורות , ללא ריג'קטים מהותיים .

אשמח לשמוע מבעלי ידע על הדגם על מחלות ידועות , דברים שיש לשים דגש עליהם וכן המלצה למכון בדיקה באזור תל אביב או המרכז .

מאחר ותחום המכונאיות אינו זר לי העדפה שלי היא למכון בדיקה שיתן לי גם לראות מתחת לליפט את המרכב התחתון ולהיות נוכח במהלך הבדיקה .

תודה

פורסם

and now for something completely different

הונדה אינסייט 2009-10

בהנחה שתקציב הרכישה עולה ( מה שמשאיר פחות לתחזוקה שוטפת )

אשמח לשמוע על הרכב . סעיף האמינות ועלויות התחזוקה מעניין אותי במיוחד .

תודה

פורסם

הפוקוס עגלה,

אין מילה אחרת לתאר אותה.

הסובארו לא תהיה חסכונית אבל מאוד נחמד לנהוג בה.

על האינסייט דווח כי היא לא מרגישה בטוחה לנהיגה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

הפוקוס 2 ליטר היא לא עגלה, הביצועים שלה הם מעבר לסבירים ואני אפילו הייתי אומר לא רעים.

בכמה התקציב עולה?

אני לא מת על האינסייט, לא מכיר אותה מבחינת עלויות אבל העיצוב שלה מוזר, תא הנוסעים שלא לא איכותי במיוחד, לא נאה וגם לא מאוד מרווח.

מפנקת היא לא אבל בדלק היא תחסוך.

אם אתה מגיע לסביבות 60-70 אש"ח אני ממליץ לבדוק מאזדה 3 ספיריט מהדגם היוצא.

היא מציעה מרווח מספק למשפחה, ביצועים טובים, איבזור לא רע, 5 כוכבים במבחן ריסוק, התנהגות כביש טובה ועלויות אחזקה סבירות.

היתרונות העיקרים שלה על הדור הראשון של ה-3 הם הילוך חמישי בגיר שהופך את השיוט במהירות גבוהה לנעים יותר, נוחות נסיעה עדיפה, בידוד רעשים עדיף ותא נוסעים איכותי יותר.

בתקציב נמוך יותר, נניח 50 אש"ח הדור הראשון נכנס וגם הוא אפשרות טובה.

פורסם

גרגוס,

למה הפחד מצרפתיות?

מהמחקר שערכתי- אני מחפש רכב בדיוק בדרישות שלך- פיזו/סיטרואן משנתון 2007 ומעלה, הרבה יותר טובות מבחינת האמינות.

הסיבה היא כי בשנה זו, הם עברו למערכת חשמל חדשה שהעלימה בעיות קודמות.

מהדרישות שלך עולה כי 307SW נכנסת בול. ממליץ לוודא כי מדובר ב- SW PACK.

אבזור עדיף- הן בטיחותית והן נוחות.

אם תמתח את התקציב, כבר תכנס לליגה של C4 עם מנוע הטורבו, 308SW ועוד.

פורסם

C5 גדולה מדי פיזית .

נוסף על כך, למרות היתרונות הטכנולוגיים של הצרפתיות (psr) החסרון הכי גדול שלהם טמון במע' החשמל שמתקדמת יחסית .

C4 ממוצעת מצויידת ב6-10 מחשבים אשר מנהלים את כל פיצ'רים ברכב.

מספיק להתקין סטריאו לא מקורי וכבר יש כאן פתח לבעיות , שלא לדבר על שאר ההתקנות המקומיות שמקשטות כל רכב משומש בישראל ( קודנים, איתורנים, חיישני חניה וכו...)

הרגישות של הצרפתיות בתוספת הידע המקצועי של מוסכי א"י ( שיכולים לפרק את כל הדשבורד בשביל לגלות שהביעה באיזה חיישן בתא מטען , לחייב עלך כך עשרות שעות עבודה וכל זה בגלל שהמאבחן לא מודע לאפשרות לתפעל תהליך לימינציה לסימפטום דרך המחשב ) מרתיעה אותי במקצת .

עד כה פסלתי 2 רכבים בגלל עבודות "דיאגנוסטיות" לקויות שנעשו ברכבים.

באחד מהם אף ספגתי עלות בדיקה .

פורסם

על זה נאמר: אל תשלח ילד לבצע עבודה של גבר.

אני מתכנן לקנות אחת צרפתית בזכות האבזור, הפינוק, הבטיחות ועוד.

אבל מעבר לטיפולים תקופתיים, כדי שעדיין תהיה היסטוריית טיפולים מלאה, אף מכונאי לא יתקרב לי לאוטו.

גם בהתקנות. שם עקב האכילס של המון מוסכים.

אתה לא זר למכונאות. ההבנה שלך בתחום מחשוב הרכב עוברת כל איש דיאגנוסטיקה ממוצע.

כנס לכאן ותקבל המון מידע רלוונטי.

פורסם

אשמח לשמוע דעות על טויוטה אוריס 2009

תודה

פורסם
C5 2008.

אין לדעתי אוטו שיתן תמורה יותר מדוייקת/טובה למה שאתה מחפש.

כבעלים של רכב כזה אני מאוד ממליץ על הדגם הזה

פורסם

אני לא יודע אם הקונצרן הצרפתי מדבר אליך, אבל פיג'ו 308 לדעתי יכולה להיות מצויינת, יש לה גם דגם עם מנוע 1.6 מוגדש והרבה דגמים ששוחררו עם גג פנוראמי, בשנתונים 08-09 המחירים לדעתי לא רעים בכלל, שווה בדיקה... בבעלותי 207 ואני מאוד מרוצה ממנה אבל אני חושב שלמשפחה היא קצת קטנה

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...