Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מה הפרמטרים עליהם צריך לשים דגם בכדי לקבל ספה שתחזיק יפה לפחות ל-7-5 שנים?

- שלדה: מאיזה עץ (ברור שמלא - השאלה אם יש כמה סוגי עצים?).

- רצועות.

- תפירה.

אלמנטים נוספים?

אני שואל זאת משום שאתמול "גיליתי" מפעל (או מרפדיה בכלל?) לספות בשכונת עזרא בדר' ת"א.

מדובר בעסק משפחתי וותיק שעבר מהאב לבניו.

ביקרתי שם והם ממש הראו לי את ה"בפנוכו" של הספות....ממש התרשמתי לטובה הן מאיכות הרצועות, ספוגים ואיכות הבנייה.

העץ אורן היה נראה לי כמו כל עץ אורן...קשה להבחין בהבדלים.

לדבריו הוא מייצר לביתילי, עמינח וכ'ו ושאיכות מוצריו מדברת בפניי עצמה.

עלות הספה שרציתי - 3350ש"ח (בבד די יקר) וכולל 3 כריות נוי והובלה...

אני עוד חושב על זה.

חנויות MY HOME PAGE, איקאה וכד' לא באות בחשבון משום שאני רוצה את דרגת הקושי שנוחה לי, לבחור את המידות שמתאימות לי.

בכל אופן - אשמח לשמוע מה הפרמטרים שצריך לבדוק (אם זה בכלל ניתן בעין לי מקצועית) בכדי לדעת שהמוצר ברמת איכות סבירה-טובה.

תודה מראש.

פורסם

כול המפעלים האלה הם בערך אותו דבר.

תעשה סיבוב בהרצל או במרכז לריהוט בראשון ותבין לבד.

עץ אורן הוא עץ רך ולא הכי מומלץ כשלדה לרהיטים. אבל זה העץ הנפוץ ביותר וזול ביותר.

פורסם

כלומר, אם קיבלתי הצעות לספה ב-2500ש"ח מרח' הרצל ומה שהוצע לי במפעל -- 850ש"ח יותר ... זה סתם לזרוק כסף לשווא ללא שום סיבה?

למרות שבמפעל המדובר הבד שבחרתי (לשם ההצעה) היא בד יקר.

איזה עץ נמצא ברמת איכות טובה יותר מאורן אך עדיין לא מביא לקפיצה משמעותית במחיר?

תודה.

פורסם
כלומר, אם קיבלתי הצעות לספה ב-2500ש"ח מרח' הרצל ומה שהוצע לי במפעל -- 850ש"ח יותר ... זה סתם לזרוק כסף לשווא ללא שום סיבה?

למרות שבמפעל המדובר הבד שבחרתי (לשם ההצעה) היא בד יקר.

איזה עץ נמצא ברמת איכות טובה יותר מאורן אך עדיין לא מביא לקפיצה משמעותית במחיר?

תודה.

מאיפה נראה לך שהם קונים ברחוב הרצל? ממפעלים כמו שאתה הלכת,מרפדיות וכד'.

המחיר שהוצע הגיוני למרות שהם בטח קונים אותו ביותר זול, 850 ש"ח פחות זה הגיוני. לגביי טיב הספה אני לא כל כך יודע.

Miata ND2

פורסם

אכן כן, החנויות מבצעות הזמנות מכל מיני מפעלים כמו שאני הייתי בו (למעט רהיטי ראם ברח' הרצל שלהם באמת יש מרפדיה על רח' שלמה).

המחיר ההתחלתי היה שם 2800 ועלה, לדבריו, בגלל הבד.

הגיוני שבד מקפיץ באיזה 20% את המחיר?

פורסם

קשה לבדוק איכות חומרים מהם מורכבות ספות סלון כי הכל מכוסה. יפה שהלכת לראות את בית המלאכה - אם התוצר יהיה טוב - פרסם את שמו.

יש הרבה סוגי עץ מלא, אבל אנחנו לא יודעים מה שמו ואיזה חיבורים עשו בין הקורות (כי בחנויות רואים הכל מוכן ומורכב). אפשר לשאול אם נעשה עישון נגד חרקים וצריך שיהיה אמון במה שהמוכר מבטיח שעשו. אין ברירה.

אפשר לנסות לדחוף, לטלטל ולראות אם הכל יציב ואם יש חריקות. אולי לשבת ולנענע חזק את הישבן כדי לבדוק אם יש תזוזה של השלד של הספה.

את איכות הבד - אתה בוחר, טוב לקחת בחשבון עמידות לשנים רבות, קלות ניקוי, קפיצות של ילדים ואי אילו פעילויות שאתה וזוגתך תעשו.

לבחירת הבד והצבע כדאי לקחת ליווי נשי - יש להן חוש לזה, לרוב טוב יותר משל הגברים.

גימור התפירה ניתן לבדיקה בעין, חשוב שלא יהיו שאריות חוטים, שום אפשרות פרימה, תפר אוברלוק (כזה כמו שיש בחלק התחתון של טי שירט) למנוע פרימה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מבחינת האמון: ניכר שבעלי המקום (שני אחים) הם אנשי מקצוע אמינים.

לדבריהם - הם דור שני בעסק של רפדות והמשיכו את העסק של אביהם.

מה שלא מובן לי ואולי מעלה ספק באשר לעובדה שהם עושים הכל בבית המלאכה שלה, זה שלא ניתן לעשות ספת CUSTOM MADE.

רק ממה שיש להם בתצוגה.

מה הבעיה לעשות ספת כפי שהלקוח מבקש אם אתם עושים זאת ולא תלויים בכיוון מסוים שמכתיב המפעל שמספק לכם?

פורסם

רוב היצרנים מתבססים על תוכניות קיימות, שטנצים קבועים, ככה מקבלים את החלקים או מכינים לבד, וככה מרכיבים.

אתה יכול לבקש יצור בהתאמה אישית. המחיר יהיה פי כמה אולי פי שלוש ויותר, ממחיר פריט רגיל. נדרשות פי כמה יותר שעות עבודה לפריט מותאם אישית, אנדמה לי שרוב האנשים לא רוצים לשלם את העלות הזו.

נסה לברר פעם כמה עולה ארון קיר "שטנץ" וכמה ארון באיכות ומרכיבים זהים שמותאם על הסנטימטר לקיר אצלך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם (נערך)

בד הוא מרכיב קריטי בעלות. הוא מקפיץ מחיר. יש הרבה סוגים ורמות. עץ יש כל מיני אבל לא נראה לי שעובדים עם משהו אחר חוץ מאורן. בספות יקרות תוצרת חוץ לפעמים עושים את השלדה ממייפל עד כמה שידוע לי.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם

בנוגע לאיכות - אמנם ביקרתי ב"פס הייצור" שלהם ונוכחתי לדעת שעושים שם עבודה רצינית...

השאלה היא אם זה משהו באיכות סטנדרטית - למה לא לקנות מרפד שמייצר ספות(רמי סלונים) או חנות בהרצל(בדוסה) שמציעים מחיר זול יותר ואפשרות לקבל ספה בעיצוב שאני רוצה (ולא רק דגמים מקטלוג ביתילי) ?

אגב: שמתי לב ששידות, שולחנות וכ'ו רבים ברמת המחיר הזולה-ממוצעת עשוייםם מ-MDF

מצופה פורניר טבעי+רגליים מעץ מלא.

זה אומר שזה רהיט שעשוי להתפרק לאחר כמה שנות שימוש?

תודה לכם.

פורסם

ממליץ לך על בדוסה גם מבחינת האיכות - להורים שלי יש ספה שלהם כבר 5-6 שנים במצב כמו חדשה וגם מבחינת ההתאמה האישית כי תוכל לבלות שם יום שלם ועדיין לא תספיק לעבור על כל מבחר הבדים שלהם וכמובן הם גמישים במידות כי הם מייצרים כל ספה לפי הזמנה

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

תמיד תעדיף עץ מלא. או סנדביץ' אם - רלבנטי לאותו פריט. המחיר גבוה יותר - ככה העמידות לשנים רבות.

לא סתם שמת לב להבדל במחיר. אף אחד לא ינבא מה יקרה, אבל אחרי, נניח, 10 שנים או אפילו 20 - עץ מלא יראה דומה מאוד למקור, לא יתפורר, כלום לא יפול ולא יחרוק, אם יש צירים הם ישארו במקום המקורי בלי תזוזה ובלי בריחה, לא ישפיעו עליו שטיפות (נורמליות, לא הצפה קבועה), קידוחים ושיפורים שלפעמים עושים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...