Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שהרפידות הישנות נשחקו בהתאמה לדיסקים הישנים, הן צריכות עכשיו להתאים את עצמן לדיסק החדש, עד אז רמת הבלימה שלהן אינה מיטבית וזה יכול גם להסביר מדוע הדוושה שוקעת מעט.

מסיבה זו רצוי היה להחליף רפידות ביחד עם הדיסקים, גם אם נשאר עליהן מספיק "בשר". המוסך כביכול "חסך" בעבודה (בעיקר לעצמו), אבל זו לא מכונאות טובה.

בהזדמנות שעושים החלפה כזו, רצוי גם לבדוק האם נוזל הבלמים צריך החלפה/רענון ולבדוק שאין אוויר בצנרת, מה שעלול לגרום לדוושה "רכה".

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה הוחלפו ציריות?

הימנית תקתקה בפניה, השמאלית פורקה רק לשם בדיקה ובבדיקה נמצא שהיא גמורה, מזיזים אותה וכולה משוחררת, זזה בחופשיות.

מכיוון שהרפידות הישנות נשחקו בהתאמה לדיסקים הישנים, הן צריכות עכשיו להתאים את עצמן לדיסק החדש, עד אז רמת הבלימה שלהן אינה מיטבית וזה יכול גם להסביר מדוע הדוושה שוקעת מעט.

מסיבה זו רצוי היה להחליף רפידות ביחד עם הדיסקים, גם אם נשאר עליהן מספיק "בשר". המוסך כביכול "חסך" בעבודה (בעיקר לעצמו), אבל זו לא מכונאות טובה.

בהזדמנות שעושים החלפה כזו, רצוי גם לבדוק האם נוזל הבלמים צריך החלפה/רענון ולבדוק שאין אוויר בצנרת, מה שעלול לגרום לדוושה "רכה".

אוקיי, אני הבנתי שהייתי צריך להחליף, כשסיימנו את הטיפול המוסכניק אמר לי לפמפם קצת את הדוושה, כשנכנסתי שמתי לב שהיא ברצפה,עם הפמפום היא עלתה, אבל לא נראלי שהיא למעלה כמו שהייתה לפני כן.

האם המקרה הנ"ל הגיוני? תודה

אייל מסובארו-אני הייתי שמח לטפל במוסך מורשה סובארו אבל המחירים פשוט מופקעים, מצטער.

אני חושב שמוסך שמנוסה ברכב מסויים מהווה יתרון גדול על מוסכים כלליים, ומוסך כמו מורשה סובארו שמטפל בסובארו ובמנועי בוקסר בפרט מבין הרבה יותר טוב ממוסכים כלליים וגם מהמוסך שטיפלתי בו כמובן.

Miata ND2

פורסם
שוב שלום לכולם,

אני מרגיש כעת שהדוושה שוקעת יותר בבלימות קצת יותר חזקות,האם זה אופייני לאחר החלפת צלחות?

כנראה שצריך לנקז קצת אויר מהמערכת. עניין של כמה דקות עבודה.

מציע שתחזור למוסך.

פורסם
הימנית תקתקה בפניה, השמאלית פורקה רק לשם בדיקה ובבדיקה נמצא שהיא גמורה, מזיזים אותה וכולה משוחררת, זזה בחופשיות.

אוקיי, אני הבנתי שהייתי צריך להחליף, כשסיימנו את הטיפול המוסכניק אמר לי לפמפם קצת את הדוושה, כשנכנסתי שמתי לב שהיא ברצפה,עם הפמפום היא עלתה, אבל לא נראלי שהיא למעלה כמו שהייתה לפני כן.

האם המקרה הנ"ל הגיוני? תודה

אייל מסובארו-אני הייתי שמח לטפל במוסך מורשה סובארו אבל המחירים פשוט מופקעים, מצטער.

אני חושב שמוסך שמנוסה ברכב מסויים מהווה יתרון גדול על מוסכים כלליים, ומוסך כמו מורשה סובארו שמטפל בסובארו ובמנועי בוקסר בפרט מבין הרבה יותר טוב ממוסכים כלליים וגם מהמוסך שטיפלתי בו כמובן.

אם הצירייה מתקתקת לא מחליפים את כולה אלא רק את הפעמון שלה ועלות פעמון שכזה נע סביב ה 150 ש"ח. לגבי הצירייה השנייה החופש שהמוסך הראה לך הוא חופש בפעמון עצמו? הוא הזיז אותו מצד לצד בתנועה סיבובית והראה שהולך בקלות מידי? האם אני טועה?

לגבי גובה הדוושה ייתכן וקיים אויר עדיין במערכת הבלימה ויש לבצע שוב ניקוז.

פורסם

אני אלך אליו לגבי האוויר, אני לא יודע בדיוק איפה הפעמוו נמצא אבל הוא הזיז את החלק שמתחבר לגלגל איפה שה"גומיית צירייה"

Miata ND2

פורסם

למה אני אומר זאת ושואל בעצם? כי תרגיל ידוע של מוסכים בזמן שהצירייה מתקתקת הם מחליפים את כולה בטענה שהיא גמורה וללא הבנתו של הלקוח שבעצם ניתן להחליף רק פעמון. בהחלפת הצירייה יוצא להם רווח של פי כמה מהחלפת הפעמון בלבד אבל כמובן שאת זה הלקוח משלם. כמה עלו הציריות?

פורסם

שוב אני אומר...לא מעט מוסכים נוהגים להחליף את כל הצירייה שאפשר להחליף רק את הפעמון. ואם אצלך התיקתוקים היו בפנייה בלבד היה ניתן להחליף רק את הפעמון. לגבי הצירייה השניה לא הבנתי על איזה חופש ההמוסך מדבר או איזה חופש הוא בדק לך שם בדיוק. אתה ראית באיזה חופש מדובר? או שלא היית שם?

פורסם

הייתי ותיארתי לך את מה שהוא הראה לי מאחר שאני לא יודע מה שם החלק שבו היה חופש, המחיר כלל החלפת צירייה ופעמון חדש.

Miata ND2

פורסם

על פי התרחיש שתיארת הוא פשוט הזיז את הפעמון לצדדים אך לא אמורה להיות עם זה שום בעיה גם אם הוא נע בחופשיות יחסית. עכשיו אתה תחליט אם הוא תפר או לא.

פורסם
כל צירייה 500 כולל עבודה , אחרי זה קיבלתי הנחה אז זה יצא קצת פחות, תפר אותי?

המחיר הזה הוא לפעמון ציריה ולא לצירי המושלמת שיכולה לעלות אלפי שקלים לחדשה

האם הרעש שהיה לך בזמן פניה היה בפניות לשני הכווונים או רק לכוון אחד ?

פורסם

רק לכיוון אחד.

מזתאמרת רק לפעמון? החלק הוחלף מהדפרנציאל עד הגלגל, משמע מהאמצע עד הגלגל.

Miata ND2

פורסם

איזה פעמון צירייה לאימפרזה שנתון 94 עולה 500 שח?! איפה אתה חי? פעמון לשנתון הזה ניתן גם להשיג ב 120 ש"ח בחנויות החלפים ואני עיגלתי ל 150 ש"ח בהגזמה. גם עם עבודה לא הגיוני שלשני פעמונים הוא יגיע ל 1000 ש"ח. כניראה ששני הציריות הוחלפו בשלמותן אך ממש לא בצדק וחבל!

פורסם
איזה פעמון צירייה לאימפרזה שנתון 94 עולה 500 שח?! איפה אתה חי? פעמון לשנתון הזה ניתן גם להשיג ב 120 ש"ח בחנויות החלפים ואני עיגלתי ל 150 ש"ח בהגזמה. גם עם עבודה לא הגיוני שלשני פעמונים הוא יגיע ל 1000 ש"ח. כניראה ששני הציריות הוחלפו בשלמותן אך ממש לא בצדק וחבל!

98356.JPG

מאור, תודה רבה על העזרה, רק כדי להיות בטוח.

החלק הימני,מהגומיה עד הסוף, הוא תפס את המוט והזיז, החלק הימני זז בצורה חופשית והוא אמר שזה מסמן על צירייה בלויה/גמורה.

אם אתה אומר שהוא משקר, אני לא אחזור אליו יותר ועוד אדם שמתקן אצלו הרבה כלי רכב ימנע ממנו אני מאמין.

Miata ND2

פורסם

זה מחיר של פעמון מקורי פלוס מינוס

בכל מקרה לא ברור מעל לכל צל של ספק לאור המידע שיש כאן שמוסך השחיל ציריה או לא

האם החלקים הישנים שהוחלפו אצלך?

• תוכן חדש...