Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון לרכוש רכב בימים הקרובים, ואחד הרכבים לגביהם אני מתלבט הוא ניסן מיקרה (ידנית חדשה).

הבעיה הכי גדולה שלי עם המיקרה היא הרעש שנוכח בה - צמיגים, רוח, מנוע - הרכב מאוד רועש.

עד כמה זה ריאלי לבודד אותה? נאמר בסכום של 2000-3000 ש"ח, האם ניתן להגיע לרמת רעש של פורד פוקוס?

בנוסף, אשמח לשמוע על רכבים שקטים (חדשים או משומשים) בטווח המחירים של 70-100 אלפי שקלים.

תודה!

פורסם

האאודי A1 היא הכי שקטה בקטגוריה אבל עולה הרבה. הפיאסטה והפולו מתמקמות אחריה.

לגבי בידוד למיקרה: שכח מזה. בידוד רציני מצריך התערבות ברמה עמוקה ברכב והבנה הנדסית מקיפה. במילים אחרות, אם אתה רוצה בידוד, זה צריך לבוא מהיצרן.

:idea:
פורסם

מאוד ריאלי!

בידוד נכון בסכום הזה לרכב כזה בהחלט יכול להספיק לך ויעשה עבודה נהדרת - יחד עם זאת תיקח בחשבון שמדובר במנוע 3 צלינדרים רועד ומרעיש אבל הכל יחסי והשיפור מבידוד נכון יהיה פשוט עצום במיוחד ברכבים שכאלו שאין בהם טיפול כלשהוא כנגד נושאי הרעש.

אם אתה צריך הכוונה נוספת, כתבתי כאן שרשור מאוד ארוך שמסביר בפירוט רב על אומנות בידוד הרכב - חפש שרשור שנפתח על ידי ובנושא כתוב "נציג STP"

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בידוד רעשים מסוג כזה צריך להיעשות באופן נכון. חומרים, אזורים וביצוע- כולם לא סטנדרטיים ולא דומים לדלת או לתא מטען כמו במערכת אודיו סטנדרטית.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לניסאן מיקרה אני לא מתייחס כסופר מיני אלא כמיני - זה רכב עם מנוע שלושה צלינדרים שנבנה למקסימום חסכון כלומר מינימום משקל ומנוע חסכוני.

ברכב כזה אני פשוט הייתי עושה לו מה שנקרא באנגלית gutted ובעצם שופך לו את ה"מעיים" (כל הריפודים הפנימיים - רצפה, גג, דיפונים, דש בורד - הכל!)

ומבודד אותו מיריעות בוטילן דרך CCF (קצף סגור תאים) או קצפים אחרים מעולם הריפוד כמו ט'ינסולייט של 3M ועד ניאופרן או MLV (ויניל, PVC וכל דבר דק, גמיש, אטום ועמיד לחום ולא רעיל) ובסופו של דבר איפה שאפשר מילוי חללים סגורים בקצף פוליאוריטן, תפיסה של תפסני דיפונים עם סיליון וקצוות של דיפונים ומסגרות פלסטיק עם בד לבד עם גב דביק.

לאחר מכן טיפול במכסה המנוע ובתי הגלגלים.

צמיגים שקטים ורכב שכזה לאחר טיפול כזה צריך להיות שקט עשרות מונים מאשר היה קודם לכן. שלא לדבר על נוחות נסיעה שמשתנה פלאים כשהכל נהיה שקט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce, תודה רבה על התגובות המפורטות! הסתכלתי קצת גם בשרשור שלך, אני מבין שאפשר להביא את הרכב לרמת רעש נסבלת.

אין לי שום ניסיון בפירוק דיפונים וכדומה (כן יש ידיים), כמה זה ריאלי לביצוע? אני לא מעוניין לבודד כל אזור אפשרי ברכב, לפחות לא בשלב הראשון, אלא לתפוס את האזורים הכי בעייתיים כדי להוריד את רוב הרעש, אפשרי בכמה אלפי שקלים וסופ"ש עבודה?

באילו אזורים היית ממליץ להתמקד?

אגב, לרכב יש אחלה מנוע לא מורגשות שום ויברציות יחסית למנועי 4 צילינדרים. לזוגתי יש כזה, כך שזאת תהיה המיקרה השנייה בבית. הוא מעולה למחירו, מאובזר מאוד, פחות פלסטיקי אחרי מתיחת הפנים השנה ומאוד חסכוני. כלל לא הייתי מתלבט אלמלא הרעש שממש מפריע לי.

פורסם

בעיני בהשקעה של 3-4 אלף אפשר לבודד את הרכב הזה מכף רגל ועד ראש.

בעיקר את הרצפה, דלתות קדמיות, גג וקיר האש הייתי דואג לבודד כולל מכסה המנוע - גג לדעתי אפשר לוותר, פחות קריטי

אבל מנוע, בתי גלגלים, קיר אש ורצפת רכב - חובה.

אחרי זה דלתות קדמיות ואחרי זה גג.

ריאלי מאוד לביצוע ולא קשה במיוחד רק דורש זמן, סבלנות.

מכמה נסיעות ב107 ובאייגו - הרעש של המנוע לא היה הדבר הנורא ביותר מהרגע שהרכב מתחיל לשייט או לעבור 70 - אבל רעשי הדרך היו קשים לספיגה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...