Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ZX Volcane 8v

Or05230
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לרכוש ZX volcane, את התייחסויות העלויות וכד' עשיתי, חשוב לי 2 דברים שלא מצאתי עליהם תשובה בשום מקום.

את ה 16V הורדתי מהפרק- אי אפשר למצוא אקזמפלר שמור.

נשאר ה 8 שסתומים,121 סוסים,יש פה ושם אקזמפלרים ראויים.

על האחיזה וכד' אין מה לדבר, שמעתי מספיק. השאלה מבחינת כח, ההרגשה היא אנמית? הרכב מרגיש חזק? הבנתי שהמנוע מרגיש דיי חנוק בגרסא הזאת, אני מפחד לנסוע ולא להתרגש יותר מדי, אם יתרונות הרכב הם ריגוש בפניות ואחיזת הכביש אני אאלץ לוותר

בנוסף לגביי אמינות הרכב, אני מודע לזה שזו צרפתייה מזדקנת , אבל יש נקודות תורפה ברכב? חלקים יקרים שנוטים לפורענות? המנוע עצמו נחשב אמין?

תודה רבה.

Miata ND2

פורסם

המנוע מאוד אמין אבל לבדוק שיש נוזל קירור יעודי ולא מים רגילים/מזוקקים.

מבחינת ביצועים אכן היא כבר מתחילה להרגיש עגלה לעומת רכבי טורבו מודרנים אבל מסתכל על חצי הכוס המלאה, אם הולך מנוע אז הסבה ל-16V זה לא כזה סיפור רציני.

בגדול הרבה אוטו בקצת כסף, מצד שני אני לא יודע מה הציפיות שלך מרכב ספורט שאוטוטו סוגר 2 עשורים על הכביש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נק הייחוס חשובה מאוד

מה היה לך עד היום ? מה הצפיות שלך ?

גם ה 16 איטית יחסית (שוב תלוי למי משווים) . סהכ אוטו קל לתחזוקה יש עדין רכבים טובים בחוץ.

פלסטיקה משעממת ולא לשים מים רגילים !

פורסם

החזקתי בעבר את אחותה התאומה, 306 S16, אותו מנוע כמובן כמו של גירסאת ה-16V, מנוע חביב וחובב סל"ד, חזק במיוחד הוא לא אבל די זריז.

ה-2 ליטר 8v, עצל יחסית אבל יש לו זמינות כוח טובה, ביצועים בקו ישר זה לא הצד החזק של הרכב הנ"ל. קח בחשבון גם שזה יהיה מאוד תלוי גם במצב הרכב והמנוע נכון להיום, לפני 20 שנה היה לרכב 120 כ"ס, בערך נתון הספק כמו משפחתית מודרנית היום אחרי 20 שנה מה נשאר שם אין לדעת.

בכל מקרה פרויקטים מעניינים עם הרכב הזה, ניתן מאוד בקלות להסב לטורבו, מנוע של פג'ו 605 טורבו נכנס שם פיקס, 2 ליטר ו-150 כ"ס, קצת שידרוגים והמנוע הזה מוציא בכיף עוד 20-30 סוסים. יצא לי בעבר לסוע על ZX מוסבת שכזאת, אכן הרגישה חזקה למדי.

פורסם

נסעתי בעיקר על משפחתיות אבל יצא לי לנסוע על רכבים עם פלפל וציפיתי להרגיש בוולקן אפילו קצת פלפל בקו ישר ולא רק בסיבוב, אם אין לו את זה לפי מה שאתם מתארים אני אוותר על זה, בכל מקרה נראה לי שאין כמו להרגיש ולבדוק את זה בצורה מעשית וזה מה שאעשה,תודה

Miata ND2

פורסם (נערך)

בעיניי וולקן קונים עם מנוע 1.9 או MI16 או לא קונים בכלל.

בגרסה עם המנוע 2.0 יש מנוע עצלן שלא אוהב לטפס בסל"ד עם בור ענק בגיר בין שני לשלישי. כמו שנכתב כאן מדובר במנוע בלוק ברזל אמין, אבל זו בעיני מעלתו היחידה. לדעתי הוא מתאים מכל לגיר אוט' (שזה כמובן הפוך למה שהמהנדסים בצרפת חשבו עד 96, כאשר שידכו את האוט' למנוע 1.9 ואת ה2.0 לידני..)

גם ב16V המקורית היה גיר ארוך מאד מה שעשה אותה מאיצה לא משהו בכלל, שלא לדבר על הסעפות המעצבנות שלה שהפכו אותה לא ממש אמינה. מאידך - היא היפה מכולן והיה לה הגה חלומי.

לדעתי הגרסא המקורית המאוזנת מכולן הייתה ה-1.9, ששווקה בארץ רק בשנים 92 ותחילת 93. מנוע ה-1.9 שדומה מאד לזה של 205GTI1.9 או BX19GTI חזק ממנוע ה-2.0 שהחליף אותו, מרגיש חזק משמעותית, אוהב מאד סלד גבוה וחשוב מאד - הגיע עם גיר קצר ומחולק נכון ולמיטב זכרוני 1.9 האיצה 0-100 בשניה שלמה פחות מה-2.0 שהחליפה אותה, ושמרה על יתרון בולט גם בתאוצות ביניים (80-120).

הבעיה שהן נדירות מאד מאד, ומדובר במנוע אלומיניום שרגיש מאד לקורוזיה פנימית ולכן גם סבל מאמינות נמוכה משל דגם ה2.0 שהחליף אותו.

יש פה ושם מושתלות MI16 - זו כבר ליגה אחרת, שמבחינת התנהגות מנוע וכוח עדיפה בעיני על כל אופציה אחרת. מאידך, מדובר במנוע נדיר, גם הוא מאלומיניום, עם זמינות חלפים לא גבוהה, מה שהופך אותו בעיני (בפרט כשמדובר ברכבים בני כ-20) לאופציה לרכב סופ"ש בעיקר.

היו גם מושתלות מנוע וגיר של 306GTI - אופציה טובה ויקרה, שחייבה שינויים בשלדה (הגיר לא נכנס) או מושתלות מנוע 2.0 עם טורבו (605SRTI). כל אלו, גם עם חזקות מאד בחלקן, פחות כיפיות בעיני מ-1.9 מקורית או MI16.

גילוי נאות היו לי וולקנים מסוגים שונים, ובמשפחה יש לנו MI16 שעומדת למכירה.

עריכה אחרונה על ידי ari C5
פורסם

אני רואה שאתה כבר מנוסה בזקנות עם הסובארו 94',

אז אתה אמור לדעת בדומה לסיקור של redroze על הטויוטה 93' שבבעלותו (ד"א תודה רק חיזק לי את החששות בנוגע לרכבים ישנים)

שהשנים עושות את שלהן והבלאי נותן אותותיו,

למען האמת קרצה לי גם הוולקן שבפורום מכירה אבל בתור היותי סטודנט אני צריך רכב שיחסית ייתן לי שקט

מבחינת תחזוקה ולכן ירדתי מהפרק אלא אם אני ייתקל אי פעם בהצעה שלא אוכל לסרב לה (: ,

מצד שני אני לא חושב שניתן למצוא רכב דומה במחיר כזה.

תזכור שהולקן היא בסה"כ 120 כ"ס בהתחשב בממוצע של המשפחתיות של כ100 כ"ס אני לא חושב שהתהילה שלה היא בקו ישר.

פורסם

הרכב היה מיועד כרכב סופ"ש,לפי מה שאתה אומר אין לו את מה שחיפשתי,גיר קצר וזמינות כח בסל"ד גבוה היו מאוד חשובים עבורי, אני אוותר על האופציה ואחפש כיוון אחר לגמריי,תודה.

nuker אתה מוזמן לקרוא את הסיכום אחזקה שלי שהוא שמים וארץ משל REDROZE, אבל בכל זאת אני לא מכיר את הוולקן ורציתי לדעת את הבעיות הידועות של הרכב,חוץ מהבלאי הטבעי

Miata ND2

פורסם

חבר מה תקציבך? אולי נוכל לעזור לך למצוא משהו קצת יותר מתאים,

לדעתי הוולקן ושאר ג'אנר צרפתיות חמות מהניינטיז היו מצויינות וקנייה נהדרת לפני 8-10 שנים כאשר הן עוד היו על גבול המודרניות המתיישנת,בתירוץ שכבר לא מייצרים רכבים כאלה (106 ראלי 306 XSI,GTI6 וולקן,סקסו וכו)מה שנכון גם היום,אך לדעתי הם כבר מויישנות מידי, אולי GTI 1.9 205במצב חלומי או GTI6 במצב שמור יעשו את מלאכת הריגוש,כל השאר זה למכורים לג'אנר בלבד.

Porsche 944 turbo

פורסם

התקציב לא מוגבל, חיפשתי משהו מעניין, אני אפתח שרשור שאני אהיה בתקציב הנכון בכיוון של פי 4-5 מהוולקן, תודה.

Miata ND2

• תוכן חדש...