Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 2008, האצה חלשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי מאזדה 6 שנת 2008 הצורה החדשה, נרכשה לפני כחודשיים מ"טרייד-מוביל" , שמתי לב שיש קצת בעיות בהאצה, היא לא מהירה כמו שהיא צריכה להיות, אומנם זה לא רכב ספורט, אבל מדדתי 13.4 שניות 0-100 קמ"ש ובעליות המנוע צועק כשאני לוחץ קיק דאון, אבל האוטו בקושי מאיץ.

אתמול במקרה כשהייתי במוסך המורשה שאני מטפל ברכב (וגם הבעלים המקוריים טיפלו שם), הופתעתי לדעת שהחליפו מנוע ברכב, לא הבנתי כל כך למה המנוע הקודם הלך, אבל הוא אמר לי משהו שקשור לטרמוסטט שנתפס, ולא היה נוזל קירור או משהו כזה.

עכשיו עצם זה שטרייד מוביל לא עדכנו אותי לגבי זה שהוחלף מנוע, למרות שהם מחוייבים בגילוי נאות, מרגיז מאוד, ולא יעבור בשתיקה.

השאלה שלי האם עצם החלפת המנוע יכלה לפגוע בביצועים, הרי בבדיקה לפני קנייה שעשיתי המנוע יצא תקין (לא רשום יותר מדי פשוט מסומן כתקין), אני לא לגמריי סומך על המקום כי עשיתי טעות ונסעתי למקום שלהם.

במוסך אמרו לי שהרכב תקין לחלוטין, והם לא יכולים לבדוק שם הספק מנוע ודברים כאלה, הם רק רואים אם יש תקלות מסויימות.

ראוי לציון גם שעשיתי גם טיפול גדול שכולל החלפת כל הפילטרים. (חוץ מפילטר דלק שיושב על המשאבת דלק וההחלפה שלו יקרה)

איך לדעתכם אני יכול למצוא את הבעיה?

חשבתי על להחליף את הפילטר דלק ולראות אם זה יסתדר, למרות שהצריכת דלק תקינה ככה שאני לא מאמין שזה זה.

או לקחת את הרכב לבדיקה על דינו שיריצו אותו אבל זה גם יעלה לא מעט אני מאמין.

ד"א, המנוע הוחלף במוסך מורשה של מאזדה שאני מטפל בו, הבנתי שהמנוע לא חדש, הם מתקינים מנועים שמייבאים מחו"ל עם ק"מ נמוך (לא יותר מ40 אלף).

תודה.

עריכה אחרונה על ידי shaullx
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם ברכב הוחלף מנוע עוד שהיה בטרייד מוביל היו צריכים לעדכן אותך על כך ואם לא עידכנו כמו שאתה אומר זה בהחלט לא צריך לעבור בשתיקה ויש כאן עילה לתביעה ואני ממליץ לך ללכת עם זה עד הסוף. לגבי הבדיקה שבוצעה לרכב לא מפתיע בכלל התגובות של המוסך על הרכב היות והוא מחובר עם טרייד מוביל. מה שאני ממליץ זה פשוט לגשת למכון בדיקה בלי קשר לטרייד מוביל ושייבדקו טוב טוב את הרכב כולל נתוני דחיסה בצילינדרים כי מבחינתך זוהי גם ניירת שתצטרך להמשך הדרך מול טרייד מוביל! פשוט גועל נפש וביזיון אחד גדול!

פורסם

מאור תודה על התגובה.

ההחלפה בוצעה על ידי הבעלים המקוריים של הרכב לפני שטרייד מוביל קיבלו את הרכב.

משיחה עם הבעלים מתברר לי שהיא לא עדכנה אותם בנושא.

למרות זאת, האחריות לדעת את הדברים האלה מוטלת עליהם, הרי בספר רכב מופיע מספר מנוע שונה מזה שמעודכן ברישיון.

אכן יש פה עילה לתביעה לדעתי, היה כבר מקרה כזה עם אלבר שנגמר בתביעה והלקוח קיבל ביטול עסקה ופיצויים.

האם ניתן לבצע בדיקה במכון בדיקה אך ורק למנוע? אני מעדיף לא לשלם שוב את המחיר המלא של הבדיקה.

תודה.

פורסם

סתם שאלה, למה שלא תמצא איזה חבר עם מאזדה כמו שלך, ותעשה סיבוב? או שתמדוד לה 0-100?

אפילו אפשר להשכיר אחת ליום..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
סתם שאלה, למה שלא תמצא איזה חבר עם מאזדה כמו שלך, ותעשה סיבוב? או שתמדוד לה 0-100?

אפילו אפשר להשכיר אחת ליום..

כיצד ביצעת את בדיקת האצה? העברת למצב "ידני" ומשכת את ההילוך עד הסוף בכל פעם?

פורסם

אין לי חברים עם רכב כמו שלי, יש לי חבר עם b4 גם מנוע אלפיים וגם 150 כ"ס והביצועים שם טובים יותר, למרות שזאת לא השוואה מדוייקת.

ומדיונים ברשת וסרטונים על הדגם שלי ראיתי שזה באזור ה9-10 שניות.

לפני כשבועיים פז'ו 207 שנות ה90 עקפה אותי בעלייה יחסית קשה ולא הצלחתי להשיג אותה עם קיק דאון, מה שלא נראה לי הגיוני.

פורסם
כיצד ביצעת את בדיקת האצה? העברת למצב "ידני" ומשכת את ההילוך עד הסוף בכל פעם?

לא,על מצב d עם קיקדאון המחשב מושך הילוכים עד הסוף.

פורסם

יצא לי לנהוג על המאזדה מהדגם של פותח השרשור, הרכב מאוד מהיר וזריז, משהו שלא מצפים מהגודל של הרכב, כל כך זריז שמאוד עניין אותי כמה היא עושה מ-0 ל-100 קמ"ש, אני מדדתי והגעתי לתוצאה של 9.9 שניות מהמקום במצב D.

לרכב שאני נהגתי היה 150 אלף קילומטר בלוח שעונים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

אצלי הקילומטר עומד על 90 אלף, ככה שסביר להניח שאני לא מדמיין ויש בעיה.

אני אקח את הרכב לבדיקה בטכנו טסט כנראה, מקום מעולה.

עכשיו אם וכשהבדיקה תצא לא תקינה יהיה לי גם עם מה ללכת לטרייד מוביל וגם למקום שבדקתי תרכב לפני קנייה שם, הרי שניהם נותנים לך אחריות על מכלולי המנוע והגיר.

האם הבעיה יכולה להיות בפילטר דלק? הבנתי שפילטר דלק סתום פוגע בביצועים, אך לפי דעתי גם צריכת הדלק צריכה להיות גרועה במקרה הזה, לא?

צריכת הדלק המשולבת שלי היא 1:10 שזה בסדר לרכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי shaullx
פורסם

אני לא חושב שיש לך סיבה ללכת לטכנו טסט כי הם אמרו שהמנוע שלך תקין חוץ מכמה ריג'קטים קטנים כמו שאמרת, והוא באמת נשמע תקין והרכב נוסע אך נראה שיש תקלה כלשהיא ברכב שצריך לפתור אותה, זה לא שחס וחלילה הלך לך מנוע למרות שהם אמרו שהוא תקין, לדעתי אתה צריך למצוא מוסך מומחה ואמין שיכול לבדוק לך את הרכב, כי יש שלל מאוד רחב של תקלות שיכולות לגרום לזה, החל מפילטר סתום או צינורית ווקום קרועה או חיישן, ועד מנוע גמור.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אני לא חושב שיש לך סיבה ללכת לטכנו טסט כי הם אמרו שהמנוע שלך תקין חוץ מכמה ריג'קטים קטנים כמו שאמרת, והוא באמת נשמע תקין והרכב נוסע אך נראה שיש תקלה כלשהיא ברכב שצריך לפתור אותה, זה לא שחס וחלילה הלך לך מנוע למרות שהם אמרו שהוא תקין, לדעתי אתה צריך למצוא מוסך מומחה ואמין שיכול לבדוק לך את הרכב, כי יש שלל מאוד רחב של תקלות שיכולות לגרום לזה, החל מפילטר סתום או צינורית ווקום קרועה או חיישן, ועד מנוע גמור.

לא בדקתי את הרכב בטכנו טסט, בדקתי בצקפוינט בלב המפרץ.

המוסך מורשה אמרו לי שהם לא יכולים לדעת הספקים וביצועי מנוע כי אין להם את הציוד לזה, הם יודעים לטפל רק בתקלות.

פורסם

צריך לבדוק בהיסטוריית הטיפולים אם הרכב טופל במורשה מתי הוחלפו : מצתים,מסנן דלק (אם לא הוחלפו להחליף) ובנוסף ניקוי יסודי של בית מצערת מטינופת ופיח -כל אלו יחזירו את הרכב למוטב בהנחה שאין תקלה רצינית יותר במנוע/גיר. בעליות הרכב אמור למשוך את ההילוך יותר וזה תקין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
צריך לבדוק בהיסטוריית הטיפולים אם הרכב טופל במורשה מתי הוחלפו : מצתים,מסנן דלק (אם לא הוחלפו להחליף) ובנוסף ניקוי יסודי של בית מצערת מטינופת ופיח -כל אלו יחזירו את הרכב למוטב בהנחה שאין תקלה רצינית יותר במנוע/גיר. בעליות הרכב אמור למשוך את ההילוך יותר וזה תקין.

כל הטיפולים בוצעו בזמן, ואני עשיתי טיפול גדול שכולל שמנים, פילטרים ומצתים.

הפילטר דלק יושב על המשאבת דלק, ככה שההחלפה שלו יחסית יקרה, אמרו לי שם שלפי הוראות יצרן ב105 אלף צריך להחליף אותו. (טיפול הבא שלי)

זה לא רק שהטורים גבוהים, עם קיק דאון בעליה מ80 קמ"ש המחוג בקושי עולה.

פורסם

בבדיקה המנוע יצא תקין, אומנם הצילינדר הרביעי על 72 אחוז והשאר על 90 ו100.

במורשה אמרו לי שזה תקין והמכון בדיקה פשוט מכסה את התחת שלו.

מה יכולה להיות הבעיה אם כך?

• תוכן חדש...